Sony Xperia Z1 Compact ελληνικό unboxing

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και αποσυσκευάζουμε το νέο Sony Xperia Z1 Compact που κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα με τιμή 549 ευρώ. To μικρό και αδιάβροχο Z1 Compact έρχεται με οθόνη 4.3 ίντσες Triluminos 720p, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 800, μνήμη RAM 2GB και κάμερα 20.7 Megapixel. Δείτε το βίντεο!

Sony Xperia Z1 Compact πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Sony Xperia Z1 Compact ελληνικό unboxing, Sony Xperia Z1 Compact ελληνικό unboxing

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

45 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αποστόλης Ρόδος

Τέλειαααα… περιμένουμε το handsOn !!!!!

sokel

πως αλλάζουν οι καιροί “μικρούλικη η οθόνη”…
4,3 ιντζες πριν κανένα ένα-ενάμιση χρόνο θα το λέγαμε γκουμούτσα με την τεράστια οθόνη

makismali7

Απλά το καλύτερο mini που κυκλοφορεί..όσο για την τιμή σε κάνα δίμηνο στο skroutz θα παίζει σίγουρα 400 ευρα!! Μπράβο για το unboxing Κώστα αναμένουμε το πλήρες rewiew για να δούμε όλα όσα κάνει αυτό το τερατακι!!!

Παναγιώτης Καλλιακμάνης

Τελικά η οθόνη του είναι ips LCD;η έχει την ίδια οθόνη με το Z1?

ntinos97

εντάξει τώρα μας έφτιαξες 🙂 😀

dark_master

Κώστα αυτό που είπες σημαίνει ότι η οθόνη του είναι κατώτερη? Δηλαδή ότι δεν είναι ίδια σε πιο μικρό μέγεθος?

Νίκος

Καλό!!! Ωραίο μικρό αλλά η οθόνη γίνετε πολύ μικρή με τα κάτω πλήκτρα πάνω στην οθόνη! Πάντως καλό είναι!!

Panagiotis G

Mπράβο βρε Κώστα. άσε τις εταιρείες να λένε. Εμείς σε θέλουμε αντικειμενικό γιατί όπως και να το κάνουμε σκάμε ένα σωρό λεφτά και θέλουμε ένα αξιόλογο site να εμπιστευόμαστε και να μην μας πουλάει φούμαρα επειδή τα παίρνει. Ωραίος! Εάν θέλουν οι εταιρείες καλές κριτικές ας βγάζουν καλύτερα προϊόντα. την έκανε την καλή αρχή η Sony με ωραία οθόνη επιτέλους. Ας φτιάξει τώρα και τους αλγόριθμους της κάμερας γιατί ακόμα είναι πολύ πίσω και με πολύ θόρυβο

Nikolakis

Παιδια, αυτες οι εκδοσεις απευθυνονται πιστευω κυριως στο γυναικειο φυλο.
Κλασσικα ξερω οτι οι γυναικες θελουν μικροτερα κινητα κλπ, δεν νοιαζονται για τις επιδοσεις κλπ οπως την ψαχνουμε εμεις παρα μονο για την καμερα ισως.
Για μας που την ψαχνουμε αλλιως, δε νομιζω να θελει κανενας να δωσει τοσα λεφτα για ενα 4,3 ιντσ κινητο,

ΑντώνηςΤ

Κ[x]ώστα… το marketing αυτό επιβάλει… τι να κάνουμε… 😉

Νομίζω ότι περιμένουμε όλοι το πλήρες review τις επόμενες ημέρες… καλή διασκέδαση (τυχερέ)… εάν πέσει η τιμή κάποια στιγμή κάτω από τα 400 (τείνοντας στα 350) το έχω τσιμπήσει…

Apostolis Vlv

Πολύ τουμπάνικο!!!

νικος

Ενταξει το κινητο ειναι πολυ ουαου!!! Σκεφτομαι να το τσιμπίσω..

JohnWave

Μπράβο Κώστα που επανήλθες με συχνά hands on 🙂 Σαν λύση για το θέμα με τις εταιρίες θα πρότεινα να σου δίνουν κινητά χρήστες που αγοράζουν τα κινητά πριν την επίσημη κυκλοφορία τους στην Ελλάδα είτε από σκρουτζομάγαζα είτε από εξωτερικό. Πχ να υπάρχει ένα σταθερό θέμα στο Techblog στο οποίο να ποστάρουν οι χρήστες που ενδιαφέρονται να παρουσιαστεί το νέο σε κυκλοφορία κινητό τους. Όταν πχ ήθελες να παρουσιάσεις πιο αναλυτικά το Huawei P6 ( είχες κάνει ένα 10λεπτο video ) εγώ ήθελα να στο δώσω.

Όσο για το Ζ1, πολύ καλό για όσους θέλουν 4.3 ίντσες ( όχι πολλοί πλέον ), δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά, πολύ καλή κάμερα και δεν τους ενδιαφέρει το πάχος και τα bezels. Στο review θα μας πεις και αν είναι smooth η rom poy φοράει καθώς και για τη μπαταρία του.

tiamat

συμφωνω με το δευτερο σχολιο για το πως αλλαζουν οι εποχες και εμεις αλλαζουμε αποψεις-θεσεις συμφωνα με το τι μας πλασαρουν οι εταιρειες σαν προβατα (μπεεεε…).

το πρωτο sony μολις ανεξαρτητοποιηθηκε απο την ericsson ,το xperia S ηταν μολις 2 μισι χρονακια πριν οταν λανσαριστηκε στις 4,3 ιντσες και αν ανατρεξετε στο διαδυκτιο στις τοτε κριτικες θα δειτε οτι ολοι ανεφεραν οτι για να το παρετε θα πρεπει να συμβιβστειτε με το …τεραστιο μεγεθος της οθονης του!!!!…

για να μη μιλησω καν τι λεγανε ολοι για το πρωτο galaxy note που την ιδια περιπου εποχη ειχε βγει στις 5,3 και ολοι μολις το αντικρυζανε κανανε λες και βλεπαν το θηριο απο την αποκαλυψη με υστεριες και πανικο…

νικολακης

Χίλια δυγγνώμη για το off-topic σχόλιο αλλά χρειάζομαι την βοήθειά σας. Λέω να πουλήσω το galaxy s4 γιατί μου το ζητάνε 380 και με κάτι λεφτα να πάρω το xperia z1 compact. Τι λέτε αξίζει; Και πάλι χίλια συγγνώμη για το off-topic post.

TGI1

Παιδιά στην Ελβετία κοστίζει αυτή τη στιγμή 409 ευρώ !
Οπότε ΜΗΝ τσιμπάτε στα 545 ή ακόμα και 500.

Nikolakis

Φιλε συνονοματε Nikolakis, ουτε να το σκεφτεσαι, το δινεις χαλαρα!!!!!! η Σαμυ παντα προβλημα με τη μπαταρια κλπ!!! δωσε το εισαι πολυ τυχερος!!!! αλλα μη παρεις το z1compact!! εχεις πολυ καλυτερες επιλογες!!!!

chris

Οι πιο αξιολογες κριτικες και σχολια εδω στο techblog..μπράβο κ. Βλαχακη. Το κινητό ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σε τεχνικο τομεα σε οτι αφορα το μεγεθος του.

Θα ηθελα να ρωτησω κάτι γενικότερο, σε οτι αφορά τις μπαταρίες που τελευταία οι εταιρείες τις κάνουν μη αποσπώμενες. Τις εμπιστεύονται τόσο πολύ στην απόδοσή τους ώστε ο χρήστης να μην φτάσει ποτέ στο σημείο να την αλλάξει ή απλά θεωρούν πως όταν πέσει η απόδοσή τους μετα απο 1-1,5 χρόνο ο χρήστης δεν θα μπει στη διαδικασία να αγοράσει καν καινούρια, επειδή πιθανότατα θα θέλει νέα συσκευή.. δηλαδή σου λέει βάλε μια μπαταρία να πάει περίπου 2 χρόνια και μετά ούτως ή άλλως θα πάρει νέο κινητό..γιατι αν τελικα σκασω 400+ευρω για το compact, δεν θα ηθελα μετα απο το πολυ 2 χρονια να θελει αλλαγη λογω μπαταριας.

ΑντώνηςΤ

Αν και δεν είμαι σίγουρος για το αν είναι αυτός ο λόγος ή απλά θέλουν να τσιμπάνε πελάτες (και με original «ακριβά» προϊόντα) μετά από 2 χρόνια για αλλαγή μπαταρίας, υπάρχει πάντως κάποιος υπαρκτός λόγος.

Πια τα κινητά λόγω του ότι γίνονται όλο και μικρότερα περιέχοντας περισσότερα ηλεκτρονικά οι κατασκευαστές δεν αφήνουν περιθώρια έτσι ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση στην μπαταρία.

Ένας ακόμα λόγος για το Z1 Compact και αλλά παρόμοια κινητά το ότι είναι και αδιάβροχα κάτι που σημαίνει το συχνό άνοιγμα/κλείσιμο από μη τεχνικό του θα δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτό το χαρακτηριστικό.

Νίκος

Chris σε δύο χρόνια θα έχουν βγει καλύτερα σε χαρακτήριστηκα σε κινητά οπότε θες δεν θες μόνος σου θα το αλλάξεις οπότε η μπαταρία τι σημασία έχει αν δεν βγαίνει. Αν και συμφωνώ να έβγαινε η μπαταρία.

giorgos

Θέλω να το αποκτησω αμεσα, φαίνεται απίθανο! 🙂 πανω κάτω Κώστα σε πόσες μέρες θα βγει το review?

τασοs

ΚΑΛΟ ειναι.αν κ εδω που μενω δυστυχως η σονυ δε κινειται σχεδον καθολου.εχουμε δυο ειδων ιφον κ σαμσουνκ..παρα τα αυτα ι τιμη του ειναι καπως ,Eδω ειναι λιαν φτηνοτερο.κριμα διοτι ι σονυ βαζει σουπερ καμερες κ μετα ι ποιοτητα της ειναι μετρια.παντως απο σπεκσ λεει πολλα

Panagiotis GP

Μπράβο Κώστα.
Περιμένω πως και πως το hands on.

nord

έλεος πια…τα ίδια κινητά με τεράστια μπέζελ..έχουμε βαρεθεί να τα βλέπουμε..και μη διαφωνήσει κανείς..έλεος -.-

chris

ΑντώνηΤ και Νίκο σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πράγματι τα τελευταια χρόνια οι συσκευές είναι όλο και πιο γεμάτες εσωτερικά. Και μετά είναι και το θέμα της προστασίας από το νερό και την σκόνη, σωστά.
Δεν είμαι από τους χρήστες που αλλάζουν συχνά κινητό, περίπου κάθε 3+ χρόνια. Ειδικά αν είναι να δώσω τόσα χρήματα για ένα κινητό. Γιαυτό με απασχολεί η ποιότητα και η ζωή της μπαταρίας, δεν είχα ποτέ ξανα κινητό με μη αποσπώμενη, ίσως απλά έχει να κάνει με το οτι θέλεις να ξέρεις οτι ανα πάσα στιγμή αν πάθει το οτιδήποτε έχεις την δυνατότηα να την αλλάξεις (όχι οτι χρειάστηκε ποτέ).
Μου κάνει πάντως εντύπωση το πόσο πολύ πλεον ξεψυρίζουμε ένα κινητό πριν την αγορά του, τόσο πολύ που χάνεται και το νόημα. Παλιότερα θυμάμαι ούτε που με ένοιαζαν τέτοια θέματα..μου έφτανε να έχει ωραία εμφάνιση αλλά οκ μιλάμε για πάνω από δέκα χρόνια πριν..τότε που δεν ξέραμε λέξεις όπως NFC, WIFI και megapixel κάμερας..αλλά ενεργό πορτάκι, οθόνη 2-3-4 γραμμών και εσωτερική κεραία..θυμάται κανείς την διαφήμιση του Sony Ericsson t28 με τους εξωγήινους? Φανταστείτε να βλέπαμε τότε (1998 νομίζω?) το Compact!

grigoris chalandri

Το πήρα δώρο στην κοπέλα μου…εκπληκτικό κινητό το έχουμε καταευχαριστηθεί σας το συστήνω ανεπιφύλακτα…απο το iphone 4s που έχω εγώ πολλά επίπεδα πιο πάνω

Minuska

Δεν ξέρω γιατί.. αλλά έχω τρελαθεί με αυτό το πράγμα. Πραγματικά μου φαίνεται ΤΕΛΕΙΟ! Ωστόσο, σκεφτόμουν να πάρω το Sony Xperia Z1 αλλά το έχουν όλοι οι γνωστοί μου και θα φαινόταν λίγο κάπως αν το έπερνα και εγώ.. φυσικά με είχε εντυπωσιάσει η κάμερα του Z1 (20,7 MP) αλλά και η τιμή του! Το Compact βρίσκεται σε καλύτερο κόστος (άλλωστε ακόμη αρχή είναι, θα πέσει και άλλο..) ενώ η κάμερα είναι η ίδια. Νομίζω πως θα πουλήσει αρκετά.. περιμένω το βιντεάκι σου Κώστα για αν δω τι θα κάνω τελικά: θα το τσιμπήσω ή όχι;

Makis

Πάντα υπάρχει τρόπος να αλλάξει κανείς την μπαταρία, και μόνος του. Υπάρχουνε βίντεο στο youtube. Ελάχιστη προσπάθεια θέλει και ικανότητα.

nieris

Κώστα είναι η εντύπωση μου η δεν το είδα να κυλάει και πολύ καλά για 800αρι ή για να το πω καλύτερα να κυλάει βούτυρο(όπως θα έλεγες και εσύ) όπως και τα άλλα 800αρια???… Δεν θέλω να το μειώσω το θεωρό πολύ δυνατό μηχάνημα απλά έτσι μου φάνηκε λίγο στο βίντεο,σαν να έχει ένα λόξιγκα!!

Nikolakis

Παιδια, εγω το ξαναβλεπω κ λοιπα,..
Σαν το τετρις μου φαινεται,,,, εχει απιστευτα μεγαλα περιθωρια γυρω που το κανει πολυ ασχημο.
Εναν τετοιο κινητο με περιθωρια g2 , πιστευω οτι θα ηταν κατι παρα πολυ ομορφο.
Επισης, αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι,,,,,,
Βαρεθηκαμε τα μεγαλα κινητα και θελουμε λιγο μικροτερα, ετσι για κατι καινουργιοοοο??
Βλεπω ανταποκριση απο πολλους εδω και υποψιαζομαι οτι ειναι αυτο….
Τι λετε???

Στελιος

Καλησπέρα παιδιά δυστυχώς θα απογοητεύσω κάποιους είχα το Ζ μετά το Ζ1 από πρώτη εντύπωση το compact μια από τα ίδια αδιάφορο με πολλά αρνητικά από οθόνη μέγεθος κτλ κτλ.

Panagiotis GP

@Στέλιος… αλλά θα το πάρεις και αυτό έτσι;
Είχες το Z, μετά πήρες το Z1, τώρα και το Compact χάλι μαύρο.
Χάλια οθόνη, μικρό, γενικά αδιάφορο σαν τα υπόλοιπα…. που πήρες.!!

Nicko

Τι να πω ρε παιδιά δηλαδή τα Samsung είναι καλύτερα; Είναι κυριολεκτικά λες και βγήκαν από γραμμή παραγωγής από τότε που ξεκίνησαν τα galaxy μέχρι και σήμερα εγώ προσωπικά δεν βλέπω κάποια διαφορά στον σχεδιασμό μόνο οι ίντσες ανεβοκατεβαίνουν… Σε αντίθεση με την Sony που πρώτα θα δει να είναι όμορφο αυτό που θα παράξει και μετά όλα τα άλλα… Δεν λέω πολλή δεν βλέπουν τον σχεδιασμό οκ δεκτό, άλλα παίρνεις ένα κινητό που θα σε συντροφεύει για τουλάχιστον 2 χρόνια τα σκεύτεσαι όλα. Δεν αναφέρομε προφανώς στους χρήστες που αλλάζουν κινητό κάθε 2-3 μήνες και στο τέλος καταλήγουν με το Iphone 5s που το έχουν και σε δύο χρώματα… Τέλος πάντων… Υπάρχουν χρήστες που θέλουν ομορφιά και τούρμπο δυνατότητες σε ένα μέγεθος που να είναι άνετο… Σε αυτές τις κατηγορίες ανταποκρίνεται το xperia z1 compact και επειδή εγώ ανήκω σε αυτή την κατηγορία μόλις έρθει το Πάσχα που θα πέσει κάτω από τα 400 τότε θα το στιμπίσω με κλειστά μάτια!!!

taz

θυμαμαι το πρωτο μου σονυ κ800ι κ το w800 Walkman που ειχανε πολυ καμερα κ ο ηχος ητανε σουπερ….κ τωρα….τωρα εχει τοση πληθωρα που χανεις την μπαλα τα αυγα τις βαφες κ τα πασχαλια μαζι..τωρα θυμηθηκα το τ68 το πρωτο εγχρωμο το πρωτο μου σονυ..ημανε φαν της νοκια (ουγκ) ειμαι ακομα αν το γυρισει σε ανδροιντ ειμαι πισω στην νοκια..οσο για το κομπακτ σονυ σουπερ σπεκσ…θα κυκλοφοριση κυριως στον γυναικειο κοσμο…εδω που ζω θα παει μετρια …εχουμε μονοπωλιο ε διπωλιο βλεπεις…

Nicko

Οκ… Εμένα προσωπικά 2 μάρκες μου αρέσουν μόνο σε κινητά… Τα Sony και τα Nokia… ούτε Iphone (πολλά λεφτά) ούτε Samsung (έχω φάει φρίκη με τοα samsung) ούτε HTC (lol… ultrapixel)… Αλλά εντάξει θέλω ένα μέγεθος max 4.7 ίντσες και πάλι πολλές είναι βασικά… Και μέχρι να βγάλει η Nokia κάτι καινούριο στης 4.5 ίντσες που θα εντυπωσιάσει εγώ θα είμαι κολλημένος με το Ζ1 compact… Ανυπομονώ να το φέρουν στα public να το δω και πάλι!!!

ΑντώνηςΤ

Συμφωνώ με τον Νικο, αν και θα τα χαλάσουμε στα Nokia :)…

Εάν το Xperia Z1 Compact έβγαινε στις ίδιες διαστάσεις με 4,5” θα ήταν απλά τέλειο. Μην ξεχνάμε πάντως ότι πρέπει να τα χωρέσουν όλα σε μικρότερο μέγεθος από το Z1 οπότε μην είμαστε πλεονέκτες.

Βέβαια πρέπει να το δούμε και στην πράξη με το review που περιμένουμε. Ιδίως Κώστα επέμενε λίγο στην οθόνη του, βάλε το σε όποια γωνία μπορείς (αργά και όχι με γρήγορες κινήσεις) να πάρουμε μια γεύση.

Στελιος

@Panagiotis GP Μάλλον σε πείραξε η αυστηρή κριτική μου για το compact να δέχεσαι όμως και την άλλη πλευρά αν έχεις σχέση με το αντικείμενο.

Mario

Στην εμφανιση θυμίζει μαϊμού έκδοση ενός iphone 4

Basilis Papathanasiou

στη θάλασσα θα είναι αδιάβροχο???γιατί με το αλάτι….τι λες εσύ Κώστα?

Antreas

Φίλε @basilis papathanasiou στη θάλασσα δεν είναι αδιάβροχο…. Αν τύχη και το βάλεις για λίγο, μετά άμεσος ξέπλυμα σε γλυκό νερό 🙂

lefterisfjr

Καλημέρα σε όλους. Ολα καλά με το Ζ1 compact , ξέρει κανείς πόσο ακτινοβολία SAR έχει ; οσο και αν ψάχνω πουθενά δεν αναφέρεται.

lefterisfjr

Οκ το είδα. 0.74 είναι. Ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.