Sony Xperia Z1, Z1 Compact και Z Ultra: Αναβαθμίζονται σε Android 5.1.1

Η Sony ξεκίνησε να αναβαθμίζει σε Android 5.1.1 Lollipop τα Sony Xperia Z1, Sony Xperia Z1 Compact και Sony Xperia Z Ultra. Την περασμένη εβδομάδα είχαν προηγηθεί τα Sony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR και Xperia Tablet Z. Πρόκειται για σχετικά παλιές συσκευές και είναι θετικό που η Sony δίνει τις αναβαθμίσεις.

Προς το παρόν το νέο software είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες αγορές, αλλά σύντομα αναμένεται να εξαπλωθεί στις περισσότερες χώρες. Το update διορθώνει το πολυσυζητημένο Stagefright vulnerability, δίνει περισσότερες επιλογές για Wi-Fi και Bluetooth στο notification menu, έχει νέα themes και Settings icons, ενσωματώνει LinkedIn με ημερολόγιο και επαφές, βελτιώνει την εστίαση της κάμερας, την ταχύτητα και την ακρίβεια.

Επιπλέον, υπάρχουν βελτιώσεις σε volume και silent mode control, νέα Xperia for Business features, ημερήσια διάταση ημερολογίου σε email και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Sony SmartWatch 3 ως κουμπί για την κάμερα του κινητού.

Όσοι έχετε τις παραπάνω συσκευές, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έρθει η ειδοποίηση για την αναβάθμιση.

Sony Xperia Z1, Z1 Compact και Z Ultra: Αναβαθμίζονται σε Android 5.1.1, Sony Xperia Z1, Z1 Compact και Z Ultra: Αναβαθμίζονται σε Android 5.1.1

Sony Xperia Z1, Z1 Compact και Z Ultra: Αναβαθμίζονται σε Android 5.1.1, Sony Xperia Z1, Z1 Compact και Z Ultra: Αναβαθμίζονται σε Android 5.1.1

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝικοςZ1

Καλά πάμε. 2 χρόνια μετά την επίσημη κυκλοφορία παίρνουμε μια ακόμα αναβάθμιση. Ελπίζω να μην έχει προβλήματα.

tech21man

Υπερ του δεοντως. Μπραβο.

Ιωάννης jb

Το xperia z αν δε κάνω λάθος έχει πάρει 4 αναβαθμίσεις και αυτήν θα είναι η πέμπτη!!!
Παίζει να έχει το ρεκόρ διότι το nexus 4 είχε ξεκινήσει με 4.2 jelly bean

Nick

Αντε και μετά από αυτά Xperia t2 c3 m2 και m2 aqua… Μπράβο στην Sony…

ilias

Παιδιά κάποιος που το αναβάθμισε είναι ολα οκ; Δεν θελω να φυγω απτο 5.0.1, που σε μένα είναι άριστο, σε μια ημιτελής έκδοση, μιας και θα είναι και η τελευταία :Ρ

Αλέξης

Εμένα στο zl που το έβαλα λειτουργεί άψογα. Τις πρώτες 2-3 μέρες είχα διαπιστώσει ότι καταναλώνει περισσότερη μπαταρία, καθώς και στη διαχείριση ενέργειας μου έδειχνε υψηλό ποσοστό κατανάλωσης το λειτουργικό αντρόιντ. Μετά όμως από 2-3 μέρες και από μερικές επανεκκινήσεις λειτουργεί άψογα, καλύτερα από το 5.0.1 και είναι και πιο όμορφο.

Αλέξης

+ Με μερικές διαφορετικές ρυθμίσεις στη μπάρα από πάνω, στην ένταση, καθώς και το κουμπί για το κλείσιμο όλων των εφαρμογών σε εκείνο το σημείο αντί για πάνω δεξιά(5.0.2) όπως δείχνει και η τρίτη εικόνα, είναι πιο εύχρηστο.

Dimitris

την καμερα να φτιαξουν γιατι απο τοτε που αναβαθμισα το z1 σε λολιποπ η καμερα εγινε χαλια ξαφνικα!

Πανος

To sony xperia m4 aqua θα αναβαθμιστει σε 5.1.1?

George

@Nick
Το Xperia T2 και Xperia C3 την πήραν την προηγούμενη εβδομάδα
Άρα το επόμενο στην λίστα είναι το Xperia M2 και Aqua..

Ekimolaos

Sony Xperia S θα πάρει τίποτα; 😛

Κώστας Ζ.

@ilias, αν εχεις ενα απο τα παραπανω κινητα δεν θα ειναι η τελευταια σου αναβαθμιση κατα 90%, αλλα δεν ξερω αν θα ειναι σταθερη οπως η 5.0…αναμονη

ΚΚ

Μπράβο με σε μια εταιρία που αναβαθμίζει τσ κινητά της και δεν τα εγκαταλείπει. Το Ζ πχ είναι σχεδόν 3 ετών κινητό και το αναβαθμίζει ακόμα.
Δείχνει ότι κατασκευάζει υψηλής ποιότητας κινητά και δεν είναι απαραίτητο οι αγοραστές να αγοράζουν κάθε τόσο καινούργιο και ας ίδια βγάζει συχνά νέες ναυαρχίδες.
Έχει κανείς αναβαθμίσει xperia Z σε lollipop ? Να πει εμπειρία χρήσης?

Spyros

Μπορεί κάποιος να μ πει σε πόσο καιρό θα πάρει 5,1 το m2. Το ανυπομονώ από τότε που ανακοίνωσε τις συσκευές που θα πάρουν το update δλδ απτον Ιούνιο!!

Γιάννης

Στο xda διάβασα ότι με την 5.1.1 διορθώθηκε το memory leak με τα redraws στην αρχική οθόνη, πού εγώ σημειωτέον στην 5.0.2 τα έχω και είναι σπαστικό. Μιλάνε για καλύτερη διαχείριση ενέργειας αν και είναι ακόμα νωρίς. Η rom πρέπει να κάτσει κάποιες μέρες για να φανεί. Επίσης γίνεται λόγος και για μειωμένη θερμότητα πίσω. Όχι όπως στο kitkat αλλά σαφώς λιγότερη ζέστη από ότι η 5.0.2. Περιμένω pre-rooted και ανανέωση του module για 120 fps που προς στιγμήν δε δουλεύει στην 5.1.1 και θα προβώ κι εγώ στην αναβάθμιση.

Kimon

Γεια σας, εγώ εχω το Sony Xperia z1 compact, έκανα την αναβάθμιση και λίγο που χρησιμοποίησα το κινητό μου φάνηκε καλή η έκδοση. Καμία σχέση με το lag της έκδοσης 5.0! Η καλύτερη έκδοση σε θέμα ταχύτητας που είχα ήταν η 4.4.4 και νομίζω ότι η 5.1.1 την πλησιάζει και ίσως ειναι και ίδια!

Athanasios

Πως την έκανες την αναβάθμιση; Σου ήρθε επίσημα;

Kimon

Συνέδεσα το κινητό στον υπολογιστή και άνοιξα την εφαρμογή της Sony ( PC companion ) και εκει έλεγε ότι υπάρχει μια καινουρια αναβάθμιση.

Κώστας Ζ

@ΚΚ ειχα κανει εγω! Στην 5.0 και πεταγε σε σχεση με το 4.4…το εδωσα ομως και εχω Ζ1c

KK

Ευχαριστω Κώστα! δηλαδη το βελτίωσε πολυ …..σε θεματα ενέργειας ήταν οκ;

ALEX

Περιμένω και εγώ παιδιά την πολυπόθητο update 5.1, κάτοχος Ζ1.Μόνο θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος κάνει την αναβάθμιση αυτή, να τσεκάρει αν το πρόβλημα με το μικρόφωνο του κινητού που είχα όπως και άλλοι με την προηγούμενη έκδοση 5.0, έχει λυθεί. Για να γνωρίζετε.. το πρόβλημα ήταν ότι όταν συνομιλουσα, ο άλλος άκουγε την φωνή μου με διακοπές και δεν με καταλάβαινε. Το πρόβλημα σταμάτησε όταν απενεργοποιησα τις έξτρα ρυθμίσεις κλήσεων (call settings) δηλαδή ενίσχυση μικροφώνου κλπ. Τέλος η απορία μου είναι αν θα πρέπει να αφήσωγια πάντα έτσι τις ρυθμίσεις απενεργοποιημενες;; ή με την νέα έκδοση 5.1 θα μπορώ να κάνω ότι ρύθμιση θέλω στις κλήσεις του κινητού μου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!!!

Stavros Boultadakis

Πριν λίγο έγινε διαθέσιμη για το Ζ1 μέσα από το PC Companion… Κατεβαίνει τώρα…

Κώστας Ζ

@ΚΚ όλα καλύτερα έγιναν φίλε! σε θεματα ενεργειας εννοείς μπαταρία; ακριβώς το ίδιο ήταν για μένα, δεν παρατήρησα διαφορα!

Παιδιά βάλτε το στο PC Companion και θα έρθει ενημέρωση! εμένα μόνο έτσι την εμφάνισε σε μένα (Z1c)

George

@Spyros
(Χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο) βγαίνουν κάθε 3 μέρες από ότι έχω καταλάβει
– 8/9 Xperia T2
– 11/9 Xperia C3
– 14/9 Xperia Z1
Άρα μάλλον αύριο 17/9 βγει και σε Xperia M2 Θα δείξει …

Solon

Μου ήρθε σήμερα ota στο Xperia Tablet Z1. Μπράβο στην Sony. Η καλύτερη εταιρία σε ότι αφορά τις αναβαθμίσεις. Και αναβαθμίσεις που τρέχουν τέλεια όχι που κάνουν το μηχάνημα να σέρνεται σαν την 5.0 της Samsung. Πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος από την Sony. Περιθώρια ξεπεριθώρια θα πάω για xperia στο επόμενό μου smartphone.

Κώστας Ζ.

Παιδιά μικρή ερώτηση…με την αναβάθμιση στο 5.1 (Ζ1 compact) όταν ξεκινάω να βγάλω βιντεο, στις ρυθμίσεις, εχει πλεον FULL HD αλλα δεν μου γράφει στα ποσα fps είναι, ενώ στην προηγούμενη (5.0) διάλεγα 30 ή 60….τώρα είναι μόνιμα 60 ή 30;
Ευχαριστώ

Θεόδωρος

Παιδες εκανα χθες την αναβαθμιση μεσω pc companion … τα σπαει … ουτε υπερθερμανση ουτε κολληματα , τιποτα…. και βελτιωθηκε λιγο και η μπαταρια… εκανα βεβαια clean install …. η καλυτερη ενημερωση που εχω κανει στο κινητο μεχρι στιγμης….

Κώστας Ζ.

Ισχύει, δεν το’χα προσεξει! δεν ζεσταίνεται ούτε λίγο πλέον…δεν έκανα clean install εγω

Stephan

Xperia Z, πρώτη μέρα της αναβάθμισης και μόνη αρνητική παρατήρηση ότι καταβαίνει γρηγορότερα η στάθμη της μπαταρίας.

ALEX

Παιδιά συγνώμη, τί εννοείται με το “clean install “???διότι και εγώ έκανα χθες αναβάθμιση με το pc companion. Ευχαριστώ.

Γιάννης

Μόνο εγώ έχω ένα γενικότερο lag να το πω, κόμπιασμα να το πω; Το κινητό είναι σαφώς πιο αργό (ελαφρώς) με την 5.1.1. Εντάξει λειτουργεί πιο δροσερά, αν και αυτό μπορεί να σημαίνει downclocking στον επεξεργαστή, μπορεί και όχι. Η μπαταρία μου φαίνεται ίδια πάνω-κάτω, αν και όσο περνάει ο καιρός, η μπαταρία φθίνει.
Τα redraws δεν υπάρχουν πια, αλλά μια γενική καθυστέρηση στην απόκριση (wifi, chrome, παιχνίδια) εμένα μου βγάζει.
Και υποτίθεται έκανα clean install.
Να δούμε μήπως με την πάροδο των ημερών κάτσει καλύτερα η νέα rom και βελτιωθεί η κατάσταση.

Θεόδωρος

Κωστα Ζ δεν ξερω ουτε εγω για το βιντεο … θα το ψαξω αν ειναι …. και ναι οντως εγω το νιωθω πιο ελαφρυ…δε ξερω αν ευθυνεται το clean install ..ισως απλα να ειναι καλυτερη η αναβαθμιση για ολους… να επισημανω οτι εχω xperia z1 c6903 και οχι κομπακτ κλπ … δε ξερω πως λειτουργει στα υπολοιπα … ALEX clean install ειναι οταν με την ενημερωση κανεις και factory reset (επαναφορα στις εργοστασιακες δλδ) ή πατας στην δευτερη επιλογη στο pc companion αντι για update επιδιορθωση κινητου κλπ… την πρωτη φορα που πηγα απο 4.4.4 σε 5.0.2 κατευθειαν , καταλαβαινα καποια κολληματα και ταχεια καταναλωση μπαταριας ,υπερθερμανση κλπ… οταν εκανα clean πηγαινε σφαιρα το κινητο με λιγο καλυτερη διαρκεια μπαταριας και λιγοτερη υπερθ… το μονο αρνητικο ηταν οτι επανακκινουνταν η αρχικη οθονη καποιες φορες… προς το παρον με το 5.1 δε μου το εχει κανει … επισης στα θετικα της αναβαθμισης οτι κατω απο το wifi στη μπαρα ειδοποιησεων πατας στο βελακι και σου εχει κατευθειαν να επιλεξεις ποιο δικτυο θες.. μεγαλη ευχρηστια… και διορθωσανε και την ευπαθεια stagefright… οποτε ουτε κινδυνος για ιο πλεον ,,, κομπλε! Γιαννη τι να σου πω… δες το λιγο για μερικες μερες ισως φτιαξει… Συνέχεια »

theo851c

Μετά την αναβάθμιση, η κάμερα και η εφαρμογή ‘Φωτογραφίες’, βγάζουν σφάλμα και χρειάζεται επανεκκίνηση. Sony Z Ultra.

Πανος Π.

Το sony xperia m4 aqua θα παρει την αναβαθμιση 5.1.1?

c.t.88

Σε Ζ Ultra, πάρα πολλά προβλήματα. Πρόβλημα με ήχο, με ρολόι, με κάμερα. Σχέδον όλες οι εφαρμογές βγάζουν ειδοποίηση ότι σταμάτησε η λειτουργία τους.

Θεόδωρος Χ.

Όσοι έχετε xperia zultra, μην κάνετε την αναβάθμιση, η συσκευή παρουσιάζει τεράστια προβλήματα. Όλες οι εφαρμογές σταματούν να λειτουργούν. Ο ήχος κλήσης σταματάει μετά από δύο χτύπους, το ίδιο και το ξυπνητήρι. Η κάμερα βγάζει σφάλμα, το ίδιο και το άνοιγμα των φωτογραφιών. Το κινητό κατάντησε κονσερβοκούτι, δεν δουλεύει τίποτα σωστά.

ALEX

Παιδιά μετά την αναβάθμιση 5.1 στο Z1 μου,μέχρι στιγμής το πρόβλημα του μικροφώνου μου δεν μου ξανά παρουσιάστηκε. Φαίνεται να λύθηκε… μέχρι στιγμής. Ειδομεν……….!!!!!

Theodore

Alex ok το εψαχνα και γω αυτο με το μικροφωνο .. οντως πρεπει να χει φτιαχτει … θα δειξει

Giwrgos

Ακομα να μου ερθει η ενημερωση για το Xperia Z1..

ΓΙΑΝΝΗΣ

Παιδιά εμένα δεν μου έχει έρθει ακόμα η αναβάθμιση συνήθως είχα μια μικρή καθυστέρηση αλλά τώρα έχει περάσει πάρα πολύς καιρός ..Το μοντέλο είναι το z1 c6903 έχει κάνεις παρόμοιο πρόβλημα ή μπορεί να με βοηθήσει?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.