Sony Xperia Z2, Οι λεπτομέριες κάνουν τη διαφορά με 4K video

Με το Sony Xperia Z2 μπορείς να τραβάς βίντεο 4K και να κάνεις zoom τόσο κατά τη διάρκεια της λήψης όσο και μετά κατά την αναπαραγωγή. Το Xperia Z2 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις πρώτες χώρες στα τέλη Μαρτίου με την παγκόσμια διάθεση να ολοκληρώνεται μέσα στον Απρίλιο. To Ζ2 έχει κάμερα 20.7 Megapixel με αισθητήρα Exmor RS, φακό Sony G Lens και επεξεργαστή εικόνας BIONZ for mobile.

Sony Xperia Z2 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

, Sony Xperia Z2, Οι λεπτομέριες κάνουν τη διαφορά με 4K video

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μάκης

Me gusta!!

Αποστόλης Ρόδος

Me gusta mucho !!!!

Tom

Το Z2 ειναι το καλυτερο κινητο αυτη τη στιγμη. Αν προσεξει η sony το λογισμικο και τις αναβαθμισεις θα τα παει πολυ καλα στο μελλον.

eee...no

4Κ εχουμε ειδη απο το Note 3 οπως και 60fps στο 1080p τη Sony περιμεναμε…? Οτι κανει η Samsung πρωτη, το περνανε καθιστερημενα και αλλοι….κλασσικα παντα ενα βημα πιο μπροστα η Samsung

kwstascifi

@eee…no
Όπως λέει και το όνομά σου “εεε, no!” Το Acer Liquid S2 είχε παρουσιαστεί πρώτα από το Note 3 και μπορούσε να τραβήξει 4k video.
Η Samsung (πλέον) είναι μόνο καλή στο να αντιγράφει τις ηλιθιότητες της Apple (χρυσό-χανζαπλαστί χρώμα, αισθητήρες δαχτυλικού αποτυπώματος, κτλ)

jacob5396

@eee no, να σου θυμισω [αδιαβροχια/ανθεκτικο σε πιτσιλιες] & [20,7/16 mpx]? Ποιος ποιον αντιγραφει δε ξερω… 😉

pmike

Μακραν πολυ καλυτερο απο samsung galaxy s5 το οποιο περιμενα πως και πως… (λογω s4) και αν ισχυουν τα παροντα χαρακτηριστικα του σιγουρα θα το παρω…η SONY εδω εβαλε τα γυαλια στην Samsung… απλα περιμενω και τιμη γυρω στο 700… αλλα χαλαλι…

Panos7GR

Τι να μας πει και η Samsung μέχρι μία ψευτοδερμάτινη πλάτη και πολύ της είναι! Μεχρι εκεί μπορεί να φτάσει… Σε όλα τα άλλα copy – paste! Το μόνο που έχει να υπερηφανεύεται είναι η κατηγορία phablet που δημιούργησε και τις λειτουργίες του S-Pen που την κρατούν πρώτη σε αυτή την κατηγορία.

Τροφή για σκέψη, S-sheeps!

Tom

Οτι η samsung εκανε το android μετρησιμη δυναμη, και κυνηγησε πρωτη τα speccs, και οτι νοιαζεται πιο πολυ απο ολους για τις αναβαθμισεις, και οτι δημιουργησε και ολοκληρη κατηγορια μπα ε; Να δω τι θα ηταν το android χωρις την σειρα galaxy. Η sony ουτε να βαλει οθονη τις προκοπης τοσα χρονια δεν μπορουσε και αντεγραψε μετα απο καιρο το σχημα του iphone 4.. Τι να πω ρε παιδια δηλαδη η αντικειμενικοτητα παει περιπατο οταν μπαινουν τα brand loyalties και brand hates στην μεση.

Τομ

Ολα αυτα τα ομορφα android κινητα που ειναι φοβερα gadgetακια η samsung τα εκανε να υπαρχουν. Δεν λεω οτι η εν λογω εταιρια ειναι η καλυτερη αυτην την στιγμη αλλα πριν κανα χρονο αντε δυο το πολυ ηταν. Και τωρα την κραζουμε ολοι. Ειναι σαν να ακους metal και να κραζεις τους black sabbath για το ποσο φλωροι ειναι.

Κανεις περα απο την samsung δεν ειχε την δυναμη να αντιμετωπισει τα iphone και αυτο ειναι για μενα πραγματικοτητα. Και τα android χαιρουν επιτυχιας σημερα λογω του οτι η Samsung τα εκανε υπολογισιμα στις μεγαλες αγορες οπως της Αμερικης.

Takis

@panos7gr +1

Αντρέας

Πάντως δεν θα έρθουν σ5 και Ζ2 τον Απρίλιο από ότι μου είπαν στα public

Johnny

Ξεκολλήστε λίγο με τις αντιγραφές!!!
Δηλαδή όταν πχ γράφω τεστ και έχω 2-3 απαντήσεις ίδιες με τον διπλανό μου σημαίνει ότι κάποιος αντέγραψε τον άλλο;;;

Επειδή η Sony πρόσθεσε 4K στο z2 δεν σημαίνει ότι αντέγραψε από το Note 3 ή οποιοδήποτε άλλο κινητό είχε αυτή τη λειτουργία.
Επειδή η Samsung έκανε το S5 αδιάβροχο (ανθεκτικό στις πιτσιλιές) δεν σημαίνει ότι το αντέγραψε από τη σειρά z της Sony.

Μιχαλης

Με την οθονη τι γινεται εξακολουθει ακομα να ειναι τσακωμενη με το μαυρο;

eee...no

@kwstascifi εσυ μετρας το Acer Liquid S2 ως υπολογισιμη δυναμη διπλα στο Note 3 που ειναι η ναυαρχιδα των ναυαρχιδων..!!! εχεις δει τα δειγματα του Acer Liquid S2 κοντρα στο Note 3 μη χε@@@…!!! βαζεις το yugo διπλα στη Bugatti..?? ελεος κατσε να δεις που και το Ζ2 θα ειναι χειροτερο απο Note 3 σε 4Κ και αν με αμφισβητεις στειλε μου mail να σου στειλω πλανα απο το καρναβαλι της πατρας που το τραβηξα σε 4Κ και το ειδα στην Samsung 4Κ UE65F9000SL που εχω και μου κοπηκε η μιλια απο την πιστοτητα χρωματων και κινησης η Samsung θα ειναι παντα ενα βημα μπροστα απο ολους τους αλλους το μαρτυρανε και οι τεραστιες διαφορες στις πωλησεις και με Sony και με οποιαδηποτε αλλη μαρκα μη λεμε οτι θελουμε….!!!!

Takis

Μιχάλη δεν νομιζω να υπάρχει θέμα με την απόδοση του μαύρου διότι η οθόνη είναι IPS με τεχνολογίες live color led που φτάνει σε απόδοση τις οθόνες amoled.
https://www.xperiablog.net/2014/03/05/xperia-z2-and-xperia-z2-tablet-has-pencil-stylus-input-also-see-steadyshot-stabilisation-demoed/
Στο παραπάνω url μπορείς να δείς όλες τις λειτουργίες του Z2

paralias-benzema

Ας πουλησει τα μισα απο το S5 και ευτιχισμενοι να ειναι η Sony. Ειναι πολυ αργα να φτασει πια την Samsung

Dimitris

Η Samsung το μόνο που κάνει καλά είναι να κλέβει ιδέες από άλλες εταιρείες με την Apple μόνο να έχει τη δυνατότητα να σταθεί απέναντί της. Και για το ότι είναι η εταιρεία που στηρίζει το Android όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω να αναφέρω ότι κλέβει στα benchmarks αντιγράφει πατέντες βγάζει βγάζει κάθε μοντέλο σε 5 εκδόσεις κτλ… Να πω ότι είμαι χρήστης Sony για πολλά χρόνια και πως σαν σύνολο κινητής τηλεφωνίας η Apple είναι πρώτη με διαφορά

Mr. Rous

Μου αρέσει πολύ θα θελα να το πάρω αλλά πιστεύω σε λιγότερο απο 6 μήνες θα βγουν συσκευές με τον SD805 που θα τις καταπατησει αυτές τις δυνατότητες των note 3/S5 – Z2 – One m8 κτλ… και στάνταρ όλες θα βγάλουν κάποια έκδοση με τον 805. Δε ξέρω αν αξίζει καν η σκέψη αγοράς

Panos7GR

Η μόνη εταιρία που έχει όλη την υποδομή να χτυπήσει στα ίσα την Apple είναι η Sony. Έχει το πιο ολοκληρωμένο οικοσύστημα με συσκευές όπως smartphone, tablets, τηλεοράσεις, home cinema, επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, compact φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, τεράστια εμπειρία στον ήχο (με ότι συνεπάγεται αυτό), gaming console / media center (και ότι τεχνολογία και πατέντες έχει αυτό το τμήμα), ηλεκτρονικό μαγαζάκι με ΔΙΚΟ ΤΗΣ υλικό λόγω των Sony Pictures, Sony Music και PSN και πριν λίγο καιρό τα VAIO (που και πάλι τα πούλησε με όρους). Και όλα αυτά αφορούν την ψυχαγωγία και μάλιστα είναι τομείς που μπορούν να συνεργαστούν. Απλά μόνο σκέψου τι θα γίνει αν τα εκμεταλλευτεί όπως πρέπει. Ήδη οι πρώτες προσπάθειες έγιναν με την σειρά Z. Τώρα τι να πει η Samsung με τις τοστιέρες, τα ψυγεία και τα πλυντήρια; Το ότι βρίσκεται σε αυτή την θέση η Samsung είναι λόγω του Galaxy S και όχι της σειράς Galaxy. Το Galaxy S μην ξεχνάς ότι ήταν ολόιδιο το iPhone 3GS τόσο εξωτερικά, όσο και στο UI. Μάλιστα λανσαριστηκε και σαν το Android iPhone ή “το iPhone των φτωχών”. Έτσι την θυμήθηκαν όλοι την Samsung. Μετά με το S2 ακολούθησε την επιτυχημένη συνταγή αντιγραφής design του iPhone… Συνέχεια »

kwstascifi

@eee…no
Δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα ότι το Note 3 δεν ήταν “το πρώτο κινητό” που μπορούσε να τραβήξει 4k βίντεο. Είπες ότι “ότι κάνει η Samsung πρώτη το αντιγράφουν οι άλλοι”, αναφερόμενος στο 4k βίντεο, για το οποίο σου ανέφερα ότι είσαι λάθος, δεδομένου ότι υπήρξε συσκευή πριν το Note 3 με αυτή την δυνατότητα.

Δεν έκανα καμία σύγκριση. Προφανώς και θα προτιμούσα το Note 3. Ήσουν λάθος στο κομμάτι που αναφέρεις ότι το έκανε πρώτη η Samsung
(Επίσης οι συσχετισμοί με Bugatti Veyron, Pagani Zonda, Koenigsegg Agera R, Gumpert Apollo κτλ, είναι εντελώς άστοχοι.)

Takis

Φίλε panos7gr
Συμφωνώ και επαυξάνω.
Θα ήθελα να προσθέσω και ότι η Sony ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν με ρομποτική δηλαδή τα Sony aibo άσχετα αν έκλεισε το τμήμα.

Dimitris

Νομίζω ότι ο panos7gr είπε τα πράγματα όπως είναι με λεπτομέρειες και στοιχεία συμφωνώ απόλυτα.

ghi

@panos7gr+1 Sony k Nokia είναι το μέλλον,εως τα τέλη του 15 θα ειναι στη κορυφή.

Stelios

Samsung Galaxy Note 3 αν και πιο παλιο ειναι πολυ μπροστα γενικα!Οσο για την Sony και την σειρα Ζ τα εχουμε πει.

DáPain

@Paons7gr +1 συμφωνώ απόλυτα!

pmike

Παιδες το θεωρω σφαλμα να συγκρινεις ενα κινητο 5,9 note 3 με ενα 5,2 Z2 το οποιο ηρθε να τα βαλει με το s5 και ας μου επιτραπει η εκφραση του ριχνει στα αυτια… ασε που το s4 ειναι πιο τιμιο για τα λεφτα του με το κ καλα πιο συγχρονο s5 οπου λεγοταν οτι θα ειχε καλυτερη μνημη ram κ αναλυση 4k αλλα μαπα το καρπουζι… κ επειδη δεν θελω να κουβαλαω ολοκληρο λαπτοπ μαζι μου (note 3) με τα τωρινα δεδομενα θεωρω και εκει εστιαζω οτι η sony προσεξε πιο πολυ να αναβαθμισει κ μαλιστα ποιοτικα το z1 με z2 εν’ αντιθεση με την samsung οπου με απογοητευσε και δεν εριξε καθολου βαρος να εξελιξει το s5… Πολυ πιθανον να θελει να ταραξει με κανα note 4 οταν αυτο βγει αλλα εμενα δεν με ενδιαφερει… Tablet/ λαπτοπ phone… ειναι μη πρακτικο ως προς το μεγεθος… και ασχημο… (κατοχος s4). Αυτη η κινηση μου δειχνει σαν να δισταζει κ παραλληλα να προτρεπει τους υποψηφιους πελατες της να προτιμουν το s4 απο το s5… ειδικα τωρα που λογικα η τιμη του s4 θα υποχωρησει…

Ιωάννης

jacob5396 + kwstascifi + 1

Ιωάννης

Panos7GR +1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.