Sony Xperia Z2, η κορυφαία κάμερα σε smartphone σύμφωνα με το Dx0Mark

Σύμφωνα με το DxOMark, η 20.7ΜΡ κάμερα του Sony Xperia Z2 είναι μια εξαιρετική κάμερα smartphone, η οποία σε συγκριτικό τεστ βγήκε πρώτη με σκορ 79, έχοντας πίσω της την κάμερα του Nokia 808 PureView με 77 πόντους. Tην τρίτη και τέταρτη θέση τη μοιράζονται το iPhone 5S και το Sony Xperia Z1 που έχουν από 76 πόντους.

H τελευταία ναυαρχίδα της Sony στην κατηγορία Still Photography σκόραρε 81 πόντους και χάρη στον μεγάλο αισθητήρα, η συσκευή εντυπωσίασε την παρέα του DxO Labs με την εντυπωσιακή απόδοση σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους με γρήγορο autofocus και καλή αναπαραγωγή χρωμάτων.

Όσον αφορά στη λήψη βίντεο, το Sony Xperia Z2 τα πήγε επίσης καλά αφού σκόραρε 73 πόντους με καλή σταθεροποίηση εικόνας και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Ωστόσο, παρουσίασε απρόβλεπτο autofocus και ξεθώριασμα χρωμάτων.
Μπορείτε να δείτε εδω την αναλυτική βαθμολογία της συσκευής
, Sony Xperia Z2, η κορυφαία κάμερα σε smartphone σύμφωνα με το Dx0Mark

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

67 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sosimple

Ρε το one με την 4αρα υπερφοβερη καμερα που θα σκοτωνε τον ανταγωνισμό που ειναι? Δεν το βλεπω καν στη λιστα..

Kostas46

Kαλά πλάκα μας κάνετε το 1020 πιο κάτω απο z1 και 5s. Full propagandista το site. Ο καθένας βγάζει μια μπουρδα και την αναπαραγαγουμε κιολας!!!!

giorgos

και το note iii δεν εχουν στη λιστα?τι σημαινει?Eχουν βαθμολογησει τις συσκευες που εχουν περασει απο τα χερια τους.

theo

@Kostas46 γιατι ρε φίλε προπαγάνδα? ΠΡΕΠΕΙ δηλαδή η nokia να έχει καλύτερη κάμερα απο συγκεκριμένα κινητά? εδώ αυτοί κάνανε κάποια benchmarks. αυτά έδειξαν ότι έδειξαν. αν πιστεύεις ότι τα benchmarks δεν ευνούν τα αποτελέσματα που θέλεις κάτσε κάνε τα δικά σου να τα ευνοόύν και παρουσιαστα…

alexandros

Απο ποτε το 5s έχει καλύτερη καμερα απο το 1020 ;; ότι να ναι !! Απο συγκριτικά βίντεο πάντως που έχω δει το 1020 θα έπρεπε να ειναι στη κορυφή και μετά Z2, Z1

Apostolis Vlv

Τι;;; Το 808 έχει καλύτερη κάμερα απο το 1020;;; Δύσκολο!

Ιωάννης

Sony release the kraken (xperia z2)

Jacob5396

@Ιωαννης, θα σου ζητησω αποζημιωση για καταπατηση πνευματικων δικαιωματων! 😛
Ειναι δικη μου η ατακα!
Sony released the Kraken, Sony Xperia Z2.

ΣΤΕΦΟΣ

αν θελετε φωτογραφιες καλες παρτε το camera phone nokia 1020 ολα τα αλλα ειναι για διαφημιση

nik

Ότι να ναι…Θυμαστε τη συγκριση του techblog κ όχι μονο με Ζ1 k 1020, τον ιδιο φακο εχουν με Ζ2 με άλλο Software καμερας.ΦΩΤΟ γιατι δε δειχνουν να δουμε αποτελέσματα? δεμπορει να σταθει διπλα σε 808 κ 1020 με τετοια μεγεθη φακων τι να λεμε..LOSSLESS ZOOM PURE VIEW !!

dark_master

@sosimple το One τόσο πολύ σε έχει στιγματίσει που αμέσως έτρεξες να δεις την κατάταξη του και μάλιστα το αναφέρεις και στο πρώτο σχόλιο? 😛
Όπως είδες λείπουν πολλά κινητά από μέσα.
Το θέμα είναι με τι κριτήρια έγιναν οι παραπάνω μετρήσεις…

GiannisMix

το Lumia 920 τόσο χαμηλά ενώ το 925 πολυ πιο ψηλά!!! Σχεδόν ίδια κάμερα έχουν τα δυο κινητά… Γελαει ο κοσμος με τα “αποτελεσματα αυτης της ερευνας”
ΥΓ Το techblog δε μας εχει συνηθίσει σε τέτοιες έρευνες

Spukie

κατοχος Ζ1..δεν παιζεται και η καμερα και ολο το πακετο..οποιος θελει δοκιμαζει και βλεπει αγαπουλες

Αντρέας

Αυτό με το βίντεο ισχύει

Γιάννης

λοιπόν δεν έχω δει την κάμερα του Ζ2 στα χέρια μου αλλά έχω δει του ΝΟΚΙΑ,iphone 5s, sony Z1 και άλλων πολλών αλλά το iphone να είναι πιο πάνω από ΝΟΚΙΑ τι να πω…μάλλον κάποιοι είναι apple fans.το note 3 έχει μακράν καλύτερη κάμερα από το 5s

Nickolas

Δεν αμφισβητώ οτι το Z2 έχει μια εξαιρετική κάμερα, αλλά αυτά τα τεστ μου φαίνονται κάπως…και όπως γράφει και ο GiannisMix πιο πάνω, λίγο παράξενο μου φαίνεται που τα 925 και 920 έχουν τόσο μεγάλη διαφορά, ενώ στην ουσία μιλάμε για την ίδια κάμερα και ακόμη περισσότερο που το 925 βρίσκεται ένα σκαλί κάτω από το 1020…

Panagiotis G

το 808 όντως έχει καλύτερη κάμερα από το 1020. ή τουλάχιστον καλύτερους αλγόριθμους και το λειτουργικό την υποστηρίζει καλύτερα. τώρα για το ζ1 και ζ2 δεν ξέρω. εμένα προσωπικά το ζ1 δεν μου αρέσει καθόλου σαν ποιότητα φωτογραφίας. ούτε μέρας ούτε νύχτας. το ότι τις τραβάει γρήγορα οκ αλλά δεν μου λέει κάτι αυτό

Panagiotis G

και όμως τα 920 και 925 έχουν διαφορές. το 920 έχει 8.7 MP 1/3.2″ sensor and a f/2.0 26 mm lens και το 925 8.7 MP 1/3″ sensor and a f/2.0 26 mm lens. αυτή η μικρή διαφορά στο μέγεθος αισθητήρα και το γεγονός ότι έχει 6 lens αντί για 5 κάνει αρκετά μεγάλη διαφορά. γιαυτό και το moto του 925 ήταν more than eyes can see

Nickolas

@ Panagiotis G
Μπορεί να έχεις δίκιο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως από τα συγκριτικά που έχω δει εως τώρα ανάμεσα σε 920 και 925 δε μιλάνε για τρελές διαφορές. Επίσης με αυτή τη λογική το 1020 που έχει πολύ μεγαλύτερο σενσορα θα έπρεπε να έχει πάρει βαθμολογία 100.

GiannisMix

@Panagiotis G η διαφορες που σημειώνεις αναμεσα στο 925 και το 920 μου είναι γνωστές. Ωστόσο επί της πράξης η διαφορά στις φωτογραφίες δεν φαίνονται πάντα. Τις περισσότερα φορές ειναι ίδιες εκτός ορισμένων συνθηκών που ο μεγαλύτερος φακός του 925 βοηθάει σε καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτη η διαφορα λοιπόν κατά τη γνωμη μου δεν φοράει αναμεσα τους τόσες συσκευές και ειδικά τόσες συσκευές με μετριοτατη κάμερα! Απο προσωπική σύγκριση στα συγγενικά κινητά το 920 βγηκε νικητής έναντι των Ζ1 compact, 5S. Και αυτο ειναι φανερό όταν φορτώσεις τις φωτο στο pc και κανεις ενα απλο ζουμ! Η λεπτομέρεια στη φωτο του 920 ειναι ανωτερη των Ζ1 compact(Z1) και 5S. Οπότε φαντάζομαι το 1020!!!!

Μιχάλης Φ.

Νομίζω ότι σε τέτοια συγκριτικά θα έπρεπε να εκφέρουν άποψη επαγγελματίες φωτογράφοι, αφού πρώτα δοκιμάσουν όλα τα smartphones και δουν τις δυνατότητες τους!

dino

παιδια το1020 εχει bsi νεας τεχνολογιας αισθητηρα από το 808 με αποτέλεσμα να περναει μεγαλυτερο ευρος φωτος κ να εχει πολλες φορες καλυτερες ληψεις σε χαμηλο φωτισμο + το OIS.Η κυρια διαφορα τους είναι στα πιο κορεσμενα χρωματα του 1020.μετα τη black εχει βελτιωθεί κ είναι σαν να βλέπεις το ιδιο πραγμα στην ουσια.Πολλα βιντεακια το δειχνουν αυτό στο youtube.Παντως πλεον ολες οι καμερες σε εντονο φως εχουν σχεδόν αριστα αποτελέσματα.

xristos

γιατι το lg g2 που εχει απο τις καλυτερες καμερες που ειναι..??

Φώτης

Παντός μαζι με τα Nokia έχουν την καλυτερη καμερα με διαφορα απο τα αλλα τελος..

xtekto

οταν μιλαμε για κουφαια καμερα τοτε αυτοματα σημαινει nokia lumia….οτι συσκευη και να χουμε κοινη παραδοχη ειναι αυτο….

Alexis

Μου φαινεται απιστευτο να μην ειναι τπρωτο το 1020! Επειτα πως καναν στην μπαντα τα G2 S4 NOTE3? Ότι να ναι! το 5s λεει 4αρτο με το Ζ1!

Panagiotis G

Όλα τα Sony ακομα και το Z1 υποφέρουν απο θόρυβο. Απο ποιότητα σε κάμερα μόνο τα Nokia λένε.ακομα έχω φωτο απο το n75 και η ποιότητα της είναι απιστευτη. Εκλεγα τα λεφτά που έδωσα για το g2. Καλή η τεχνολογία που έχουν κάποια αλλα εαν το λογισμικό δεν το προσέξουν το αποτελεσμα είναι μάπα.

Drake

…και μετά ξύπνησαν!
Έχουν περάσει απ’τα χέρια μου τη τελευταία χρονιά μεταξύ άλλων τα S4, G2, iPhone 5, iPhone 5s και Lumia 1020 και έχω περάσει στον υπολογιστή φωτογραφίες από Ζ1 για σύγκριση με το Nokia. Τις φωτογραφίες του 1020 (και τις δυνατότητες που έχει αν παίξεις λίγο με τις manual ρυθμίσεις) ΔΕΝ τις φτάνει κανένα smartphone.
Για να μη μιλήσω για το Lossless Zoom…Τραβούσα βίντεο σε νυχτερινό κέντρο με ελάχιστο φωτισμό από μεγάλη απόσταση και απλά δεν συγκρινόταν με κανένα άλλο κινητό της παρέας στη σύγκριση που κάναμε αργότερα.
Και αν διαβάσετε σχόλια όσον αφορά το αποτέλεσμα του 1020, τους ζητούσανε να κάνουν ξανά τεστ το 1020 μετά την αναβάθμισή σε BLACK η οποία βελτίωσε ακόμη περισσότερο τη camera και η απάντησή τους ήτανε ότι τεστάρουν το κάθε κινητό μόνο μια φορά! Απορώ πόσα παίρνουν μερικά site για να βγάζουν τέτοια αποτελέσματα!!!

Τάσος

Το Nokia 1020 είναι το καλυτερο καμεροκινητο οτι και να λένε καποιοι …το Ζ2 δεν εχει καν xenon flash σε αντίθεση με το υπέροχο Λουμία 1020 χαχαχα…οι βραδινες του φωτο θα ειναι για κλαμματα..το βιντεο του Ζ2 κανει autofocus συνεχεια,οτι να’ναι..πάρτε 1020 μάγκες και θα με θυμηθείτε..!!!!Είναι και φτηνοτερο 😉

Akis Sak

παιδιά μιας και απότι βλέπω κανείς δεν έχει σχέση με τη φωτογραφία, και πρώτη φορά στη ζωή σας ακούτε το dxo mark, αν ψάξετε, διαβάσετε κλπ κλπ, θα δείτε ότι τα σκορ που βγάζει η κάθε συσκευή είναι βασισμένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο στον ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ και στα οπτικά μέρη της κάμερας. Ένας καλύτερος αισθητήρας δε σημαίνει καλύτερες φωτογραφίες 🙂 παίζουν πολλά πράγματα ρόλο (λογισμικό, επεξεργαστής εικόνας, προσωπικός παράγοντας-μια καλή φωτογραφία για μένα δεν είναι καλή για σένα- και φυσικά και άλλα που δεν γνωρίζω)

Darth

@Apostolis Vl δεν ξερω για το συνγεκριμενο test αλλα το 808 εχει καλυτερη camera γιατι εχει και προσθετο συνεπεξεργαστι και λογισμικο που βουθαεθ σε ολη αυτη την διαδικασια (κατι που δεν μπορει να γινει με τα wp ακομι) (δλδ 95% ειναι θεμα λογισμικου)

Drake

@Akis Sak
Έβγαλες και πόρισμα βλέπω ότι δεν έχουμε σχέση με τη φωτογραφία! Well done!
Όσο γι’αυτό που είπες στο τέλος, πιο άκυρος πεθαίνεις!!! Μια καλή φωτογραφία, είναι καλή για όλους…Άλλο δεν σου αρέσει κι άλλο δεν είναι καλή από άποψη ποιότητας!

Akis Sak

@drake πάντα σε τέτοια site θα παρεξηγούν αυτά που γράφεις, οπότε θα κάνω τον κόπο να το εξηγήσω λίγο. Αν διαβάσεις τα σχόλια και έχεις σχέση με τη φωτογραφία, νομίζω θα καταλάβεις τι εννοώ. Όσο για το φωτογραφία μου λες δηλαδή ότι μια φωτογραφία που σου αρέσει εσένα, και δε διαφωνώ ότι μπορεί να είναι όντως πάρα πολύ καλή, αν είχες την δυνατότητα να τη δημοσιεύσεις εδώ, θα έπαιρνες 100% θετικές απαντήσεις? Ότι δηλαδή σε όλους θα άρεσε?

Drake

@Akis Sak
Μάλλον έχεις πρόβλημα στο να κατανοήσεις την Ελληνική γλώσσα ε;;;
Επαναλαμβάνω…Μια καλή φωτογραφία από άποψη ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, είναι καλή για όλους…Άλλο δεν αρέσει σε όλους κι άλλο δεν είναι καλή.

tony

@Drake μην χαλιεσε τους προσβαλαν την θρησκεια γιαυτο ετσι αντιδρασεις. επειδη τα Lumia δεν ειναι τοσο δημοφιλεις πρεπει να ειναι τα καλυτερα στο μυαλο τους. ειχαμε του ι-sheeps, τωρα εχουμε και τους lumia-sheeps…

Apostolis Vlv

@Darth
To ξέρω, το 808 έχει πιο καλό αλγόριθμο για την κάμερα, αλλα μην ξεχνάμε την εφαρμογή της Nokia(Nokia Camera), στην πράξη αλλάζουν πολλα. Τα έχεις συγκρίνει εσύ ο ίδιος; Αν ναι, ενημέρωσέ μας! 😉

kostas

Ρε παιδια το τεστ πρώτα απ όλα δεν το κάνει το techblog .Και δεύτερον τη κοινό έχουν τα σκατα με την κολόνια το 1020 είναι άλλη κατηγορία από μόνο του πολύ προχο και εκτός συναγωνισμού . Δεν παλεύεται σε θέμα φώτο τέλος.

Panos7GR

Παιδιά σοβαρά μιλάτε τώρα; Δεν ξέρετε τι είναι η DxO;; Ακόμα κι εγώ που δεν ασχολούμαι τόσο με την φωτογραφία την ξέρω, εχω διαβάσει πολλές κριτικές και έχουν εκεί πέρα τεράστιο αρχείο για όλες σχεδόν τις φωτογραφικές/φακούς που κυκλοφορούν και κυκλοφόρησαν. Μάθετε τουλάχιστον πριν ρίξετε χολή! Επειδή σας την χάλασε στους Lumiaδες, δεν σημαίνει πως θα τους βγάλουμε και άχρηστους… Οι μάγκες στο DxO συγκρίνουν hardware. Για να γίνω πιο σαφής αξιολογούν αποκλειστικά την κάμερα. Και σύμφωνα με τους τύπους εκεί το Z2 έχει την καλύτερη κάμερα, πως να το κάνουμε δηλαδή; Προσοχή! Μιλάμε για καλύτερη κάμερα όσο αφορά το hardware, όχι το αποτέλεσμα που είναι η φωτογραφία. Για να βγει το αποτέλεσμα της κάμερας, το οποίο είναι η φωτογραφία, πρέπει να γίνει μέσω του λογισμικού που διαχειρίζεται τον αισθητήρα. Εκεί χάνουν τα Sony κινητά, εδώ και πολλά χρόνια σε σχέση με τα αντίστοιχα καμεροτηλέφωνα της Nokia. Η Sony μπορεί να είναι πολύ μπροστά από φακούς, αισθητήρες κι έτσι, αλλά ο θόρυβος είναι θόρυβος. Γιατί δεν φτάνει να έχεις τον μόνο καλύτερο αισθητήρα… Επίσης δεν είναι τυχαίο που η Sony έχει σχεδόν το μονοπώλιο στους αισθητήρες από smartphones μέχρι DSLR και επαγγελματικες βίντεοκάμερες. (Αυτα σύμφωνα με της φτωχές μου γνώσεις)… Συνέχεια »

Darth

@Apostolis Vlv το 808 το εχω (κομμάτι που θα μείνει στην ιστορία το πήρα μεταχειρισμένο 120 ευρώ :p) το 1020 εχω πιάσει κάνα 2 φορές (τράβηξα 5 6 φώτο στην παραλία και κάνα 3 4 στη πόλη )

από οτι είδα ναι χάνει………. (βραδινές δεν δοκίμασα δεν μπορώ να εκφράσω άποψη)
+ παρατήρησα ότι το 1020 μετ το shot αργεί να γίνει ready

Akis Sak

@drake νομίζω πως ούτε κι εσύ δεν καταλαβαίνεις πώς εννοείς την έννοια μιας ποιοτικά καλής φωτογραφίας… Υπάρχει φωτογραφία καλή ποιοτικά αλλά κακή? Μη μου πεις κακή ως προς τεχνικές λήψης, μη ξεχνάς ήμαστε σε άρθρο σύγκρισης αισθητήρων.

Darth

η μεγαλύτερη διαφορά που παρατήρησα είναι οτι το 1020 κάνει της foto oversaturated και με υπερβολικό contrast και πολύ υψηλό white balance…….. ετσι φαίνονται λες και πέρασαν από το photoshop από κάνα φίλτρο πχ perfect clear. ενω το 808 βγαζει natural

Apostolis Vlv

@Darth
Έπρεπε στο 1020 να βαλουν ένα ND φίλτρο…

Ιωάννης

χιχιχι…… ok…. Το αλλάζω
Sony unleash the kraken

Darth

@Apostolis Vlv απλός είναι λίγο αστείο ότι τους περιορίζει το ίδιο τους το λογισμικό………….

ironmanmark40

δεν ξερω εαν οι τυποι αυτοι συγκρινουν hardware-software ή οτιδηποτε αλλο. αυτο που ξερω ειναι οτι σε καθε συγκριτικο τεστ ειτε αυτο ειναι μερα, νυχτα, ζουμ, ζουμ στην φωτο, oversampling, πρωτο ερχεται το nokia 808, μετα το nokia 1020 και τριτο το sony z2. τωρα τι “φαγουρα” ειναι αυτη με το κινητο της sony….

GiannisMix

Διαβαστε λιγο καλυτερα το αρθρο. Εσείς που λέτε ρε παιδιά οτι ξερεται καλυτερα το site απο εμάς τους υπολοιπους. Εγώ ξέρω οτι οι ανθρωποι εκει κρίνουν βαση αποτελέσματος φωτογραφίας και λένε οτι εχει καλή σταθεροποίηση χαμηλό θόρυβο στο βιντεο, καλά χρωματα και εντυπωσιακή απόδοση η φωτογραφία. Κατά συνέπεια οι ανθρωποι που έκαναν την έρευνα δε στάθηκαν απλα στο φακό. Έκριναν τη φωτογραφία και το βιντεο αντιστοιχα. Τουτέστιν, δε κρίνω τη συσκευή. Μπορεί όντως να έχει υπέροχη κάμερα. Ωστόσο η διαφορα 925 με 920 είναι μικρή και δε χωρανε αναμεσα σε αυτα οι συσκευές που έχει αναδείξει η έρευνα, οπότε κατι μου βρομάει. Όπως κι επίσης Δεν είναι,δυνατον να χανει το 808 και το 1020 απο κάποια συσκευή η οποία δεν εχει ούτε καν ενα xenon flash. PureView lossless zoom. Δεν ειμαι φανατισμένος με τίποτα. Έκαστος στο είδος του και η ΝΟΚΙΑ στη κάμερα. Ζ2 το καλύτερο αδιάβροχο cameraphone!

tony

@GiannisMix πως γιναιτε να λες εκαστοτε στο ειδος του και να μην ενοεις σονυ για καμερα, μια εταιρεια που δινει καμερες στο 80-90% των σμαρτφον, μια εταιρεια που εβγαλε πρωτη ψηφιακη καμερα και εχει μεγαλο μεριδιο στην αγορα αυτη, μια εταιρεια που βγαζει ολων των ειδων καμερες? και μου λες οτι ι νοκια η οποια δεν εχει καν δικο της φακο ειναι το ειδος της??? καλο ανεκδοτο…

GiannisMix

@tony
νομίζω κανεις οτι δε καταλαβαίνεις τι εννοώ. Προφανώς και αναφερομαι στη νοκια οτι εχει το βάθρο ως προς τις κάμερες που φοράνε τα κινητά της. Δε με νοιάζει ποιανού ειναι ο φακός. Αλλωστε είδαμε και τους φακούς της Sony στο Satio οταν είχε Symbian ενώ ο ΖEISS στο ίδιο λειτουργικο ήταν σε αλλα επιπεδα.
τέλος πάντων. Δεν είναι κριτήριο μου ποιος εβγαλε πρώτος κατι. Και η ελλαδα γέννησε τη δημοκρατία αλλα αμα τη βρεις σφύρα μου κλέφτικα. Και η ford εβγαλε αμαξι αλλα προτιμώ τον Ιάπωνα. Σε κινητά κάμερα που δινει πόνο ειναι 1020 και 808. Απ εκει κ πέρα όσον αφορά κάμερες στο τομέα των SLR η Sony τα παράτησε.. Δεν μπορούσε να κοντράρει Canon και Nikon και παίζει μπάλα στις slt. Οκ τούμπανα αλλα αλλο το ένα αλλο το αλλο. Κατ εμε Camera phone = NOKIA

noodle

Λοπον κάτοχος z και τωρα z1.
1ον δεν βρισκω λογο να παω σε Ζ2 γιατι εγω προσωπικα ειμαι καλυμμένος απο το Ζ1.
2ον θελω το camera firmware του Ζ2 στο Ζ1 μου. Πιστευω κάποια στιγμη θα γινει αυτο.
3ον Ας μιλησουμε με ειλικρίνεια,οι φωτογραφιες του Ζ1 ειτε μερα ειτς νυχτα ειναι αίσχος.
Ολα αυτα στο auto, στο manual παιζει καλυτερα η camera αρκει να ξερεις απο ρυθμίσεις.. Εκει μπορεις να βγαλεις πολυ καλο αποτελεσμα.

(1020) δεν το χω δοκιμασει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

παιδιά μην τσακώνεστε την καλύτερη κάμερα από τα καινούρια τηλεφωνα την έχουνε με σειρά 1. nokia 1020 2. sony z2,z1. 3. samsung s5 4. samsoung note 3 , lg g2 5. aplle 5s , htc one m8. δεν είναι μονο η φωτογραφία στην νυκτερινή λήψη όπου λέτε πολύ εδώ μέσα αλλα είναι σε όλα όπως εφέ που δίνη στο χρηστη επιτόπου και ποσο mega pixel έχει p.x το htc one τραβάει πολύ καλές φωτό και σε νυκτερινή λήψη αλλα δεν παυεί η ανάλυση να είναι 4mp το κοιτάς συνολικά σε όλα ακόμη και στις ευκολίες ρουμ προσφέρει εκείνη την ώρα όχι μονο σε ένα κομμάτι. και μιν κσεχνατε τραβαμε και την ημερα φοτογραφια οχι μονο την νυκτα εαν θελετε τελια φοτογραφια παρτε μια συχρονη φοτογραφικοι μιχανοι οπου εινε κλασης ανοτερο απο οπιοδιποτες τιλεφονο

manolis

Εδω δεν εχει καν το nexus 5 και εχει το iphone 4 .δηλαδη η 8 mp ειναι χειρότερη απο την 5 mp? Ακομα και μονο το hardware να συγκρινουν παλι δε κολλαει

Τάσος

Σε κάμερα το 1020 είναι ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΠΛΑ!!!Όλα τα αλλά ακολουθούν απο απόσταση..

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

παιδιά σας είπα πιο πάνω πιο έχει την καλύτερη camera επίσης ξεχνάτε κάτι σημαντικό ότι δεν υπάρχουν monitor στην αγορά είτε pc monitor η tv που να δείχνουν ανάλυση πάνω από 4k πολύ λίγη έχουνε οθόνες 8k και 16k όπου είναι εταιρίες “οποτες” μια φωτογραφική άνω του 13MP (2322 x 4128) είναι άχρηστη για τον πιο πολύ κόσμο και χρηστες διότι ο κόσμος δεν έχει monitor πάνω από 4k εδώ δεν έχει 4k ανάλυσης μονο εκεί βλέπεις πραγματικά την φωτό με όλες τις δυνατότητες με το κατάλληλο monitor μην πω για εκτύπωση φωτό όπου θέλει πολύ βελτίωση ακόμη “οποτες” “προσεκτετο” αυτό με τα mp “οποτες” καλύτερα μια καλή camera 13mp με καλο φακό και καλών “επιξεργαστι” χρωμάτων παρα πιο πάνω mp και να υστερεί στα χαρακτηριστικά όπως φακός και “επιξεργαστι” χρωμάτων

zoi

1020>808 μετα ακολουθει το χαος…κατοχος κ των δυο.

Σπυρος

Ψευτοπροπαγανδισμος για κάμερα είναι ενα NOKIA 1020 αντε για άντε για

el_mac

Panos7GR καταννοεις οτι οι φωτογραφοι αποφευγουν τις sony dslr οπως ο διαολος το λιβανι ετσι ???

Kostas

Κολοκύθια τούμπανο… Έχω βγάλει 2 φωτογραφίες, την ίδια στιγμή, το ίδιο αντικείμενο και συγκρίνω Ζ1 με ΝΟΤΕ 3…

Γέλαγα με την ποιότητα του Ζ1… Ρε παιδιά πραγματικά, η ποιότητα μου θύμησε ένα C5-03 Nokia που είχα ένα διάστημα σε 20ΜΡ. Πραγματικά το Κ810i που είχα έβγαζε πιο ποιοτικές φωτογραφίες…

Mike

Οι μετρήσεις του DxOMark δεν λένε πιο κινητό βγάζει καλύτερες φωτογραφίες.
Το DxOMark μετρά και βαθμολογεί τους αισθητηρες και μόνο. Ο αισθητήρας είναι ένα από τα συστατικά μιας κάμερας, όπως ο φακός, το σύστημα του κλείστρου αλλά και οι αλγόριθμοι συμπίεσης. Με άλλα λόγια το DxOMark μας λέει ότι το Sony έχει τον καλύτερο αισθητήρα σε κινητό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας λέει ότι το Sony βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες από όλα τα κινητά.

GiannisMix

@Mike
κι ομως αυτο προσπαθεί να μας πει.
οι ανθρωποι εκει έκριναν βαση αποτελέσματος φωτογραφίας και λένε οτι εχει καλή σταθεροποίηση χαμηλό θόρυβο στο βιντεο, καλά χρωματα και εντυπωσιακή απόδοση η φωτογραφία. Κατά συνέπεια οι ανθρωποι που έκαναν την έρευνα δε στάθηκαν απλα στο φακό, στον αισθητήρα η σε κάποιο αλλο στοιχείο. Έκριναν τη φωτογραφία και το βιντεο αντιστοιχα ως αποτελεσματα!

LAKIS ANTONIOY

Αναμενόμενο η κάμερα του Z2 να είναι top….γενικά η Sony ως εταιρεία έχει τρομερή εμπειρία σε θέματα κάμερας αφού έχει τόσο διαχρονική διάρκεια στο κλάδο τις τεχνολογίας

Max91

Kostas@
αυτη η υπερβολη με σκοτωνει…
ναι και εγω ειχα το T610i και ειχε καλυτερη καμερα.

σπυρος

Παιδια πηγα το πρωι να δω κατι στο κωτσοβολο και σταματαω πιανω το σ5 να το τσεκαρω κ ανοιγω κ τη καμερα.Νταξει οι τυποι γυρεουν κοροιιδα τι να λεμε με τα μαρκετινιστικα τεχνασματα isocell k 16mp σου λεει…τραβηξα δυο φωτογραφιες με αυτο κ δυο με το σ4 που ηταν ακριβως διπλα.Προσπαθουσα να δω διαφορες κ στο μονο που κατεληξα ηταν οτι το σ4 εβγαζε πιο καλες φωτο με πιο λεπτομερεια αντε στη χειροτερη ακριβως το ιδιο αποτελεσμα.Μπορει να το τσεκαρει οποιοσδηποτε αυτο που λεω.ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΑ σε κινητο μονο νοκια κ αυτα που λεει η παραπανω ερευνα για σονυ ζ2 ειναι μια απο τα ιδια…καλαβρεζικα.. στανταρ ομως

thanasis

τρομερή κάμερα σε ένα από τα καλύτερα κινητά ever τραβάς φωτό μέχρι και τα μόρια του ατόμου

Τομ

Θεωρω οτι πλεον ολα τα κινητα εχουν ικανοποιητικη καμερα εκτος απο την HTC που εμμενει σε πραγματα τα οποια θα πρεπε να μην ειχε κανει εξ’ αρχης. Ακομα και το GS3 ακομα μου φαινεται καλο. Sony samsung και πλεον και LG τα πανε πολυ καλα και nokia και apple ειναι οι καλυτερες.

Σχετικα με την ειδηση παντα ακουγα οτι τα sony εχουν πολυ θορυβο την νυχτα και εχουν μετριο λογισμικο. Αν το Z2 ειναι κορυφαιο στον τομεα καμερα μπραβο στην sony. Και καπου εδω πεφτει το κλισε οτι η καλυτερη καμερα ειναι αυτη που εχεις μεσα σου. Με αλλα λογια ο φωτογραφος μετραει περισσοτερο

giannis

με τόσο καλή κάμερα που έχει το Ζ2 σίγουρα θα κερδίσει πολλούς που θα θέλουν να το πάρουν και ίσως η sony να θέλει να δείξει ποια είναι η πραγματική της δύναμη με το Ζ2

sparila

σε λιγο ειμαστε να πουλαμε τις full frame..

Τομ

Ουτε καν 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.