Sony Xperia Z3 και Xperia Z3 Compact φωτογραφίζονται πλάι-πλάι

Τα Sony Xperia Z3 και Xperia Z3 Compact φωτογραφίζονται για πρώτη φορά πλάι-πλάι και αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα τον προσεχή Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της έκθεσης IFA 2014 στο Βερολίνο. Το μεγάλο Z3 δείχνει να έχει πιο λεπτά bezel κατά μήκος της οθόνης ενώ για το Z3 Compact δεν μπορούμε να διακρίνουμε ακόμα κάτι. Σε ότι αφορά τα specs και εκεί το τοπίο είναι ακόμα θολό.

Η οθόνη του Xperia Z3 θα είναι μεταξύ 5 και 6 ιντσών αλλά ακούγεται ότι θα παραμείνει στην ανάλυση Full HD των 1920×1080 pixels. Ο επεξεργαστής του λογικά θα είναι ο Snapdragon 801 αλλά μπορεί να γίνει και η έκπληξη με τον Snapdragon 805.

Sony Xperia Z3 και Xperia Z3 Compact, Sony Xperia Z3 και Xperia Z3 Compact φωτογραφίζονται πλάι-πλάι

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alexandros

Sony και μικρά bezel !! Φαίνεται περίεργο στο μάτι 😛

Chris

Που τα δατε τα μικρά πάνω και κάτι μπορείς να βάλεις τρεπεζομάντηλο και να φάς.

Nickolas

Ναι πολυ μικρα…τα πανω κατω τα ειδατε;;ενα μακρόστενο τερατακι:P

Νίκος

Καλά το Xperia z2 compact δεν θα βγει;; Κατευθείαν Z3 compact?

Nio

Καλή προσπάθεια. Τουλάχιστον θα έχει μικρότερα πλαίσια από το αιφον.

Seme

Είναι κάπως άθλιο. Ελπίζω να μην ισχύει γιατί με τα πάνω και κάτω κενά γελάει ο κόσμος.

Johnny

Εμένα παρόλο που μου αρέσει πολύ ο σχεδιασμός της Sony (Xperia Z,Z1,Z2) κάτι δε μου αρέσει στο design του Z3.Ίσως να φταίει η πρώτογνωρη* για τη Sony άσπρη πρόσοψη του κινητού που κάνει τα άσπρα περιθώρια να ξεχωρίζουν έντονα από την μαύρη οθόνη.Ίσως το ότι τα πλαϊνά περιθώρια είναι πολύ πιο μικρά από τα πάνω-κάτω.

Το Z3 Compact τώρα μου φαίνεται πολύ μεγάλο για να το αποκαλούν compact.Από τη φωτογραφία φαίνεται να έχει περίπου το μέγεθος της οθόνης του Ζ3.Αν υποθέσουμε ότι το Z3 θα έχει 5.3-5.5 ίντσες οθόνη τότε καταλαβαίνουμε ότι το Compact δε θα είναι ιδιαίτερα μικρό σαν τον προκάτοχό του.

{*Λέω πρωτόγνωρη άσπρη πρόσοψη επειδή τα προηγούμενα μοντέλα της Sony η πρόσοψη ήταν πάντοτε μαύρη άσχετα με το αν περιμετρικά και πίσω είχε άσπρο/μωβ χρώμα}

nikos

1)Ευχάριστο νέο αν τελικά μείνει στην 1080p οθόνη
2)Μακάρι το z3 compact από specs να είναι το ίδιο τούμπανο και με οθόνη 4,5 μάξιμουμ 4,7 λόγο bezels πάνω κάτω…
3) θα έχει σίγουρα τον 805 γιατί πολύ Απλά δεν θα υπάρχει διαφορά με το z2 αν μείνει στον 801.

Tom

Ωραια αισθηση να εχεις παρει 600 ευρω το z2 μολις και να βλεπεις εικονες απο το 3.. Ποτε Sony πραγματικα

Darth

Οσα έκοψε από δεξιά αριστερά τα βάλε πάνω κάτω χαχαχαχα

Erevos

Θα περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα και θα πάρω το Ζ4 ή μέχρι το Μάρτιο το Ζ5 χάρη στο νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα της Sony “Ναυαρχίδα κάθε 3 μήνες”.

Nio

Tom πολύ άκυρο σχόλιο φίλε μου. Πραγματικά το έχουμε βαρεθεί. Λες και άλλες εταιρείες δεν το κάνουν. Τα έχουμε συζητήσει 1000 φορές. Πες τίποτα άλλο.

nikos

Κάποτε κατηγορούσα και εγώ τη Sony επειδή ακύρωνε έτσι τις συσκευές της όμως τελικά είναι πιο τίμια από όλους!Τουλάχιστον εκείνη δεν δηλώνει ότι θα βγάλει μια ναυαρχίδα κάθε χρόνο και τελικά σε 2 μήνες ανακοινώνει μια premium έκδοση της ήδη υπάρχουσας ναυαρχίδας!Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε 😉…

zac

Kala dax exei xefugei I Sony bezel apo allo planiti mia zwi tragika ta Sony Aporw Pws ta agorazete kapoioi
Kai Kathe 6 mines bgazei nea navarxida eleos

νικος

@Νιο+1

Βασίλης

Άμα είναι το Z3 5.3 ίντσες και το Z3 Compact 4.5-4.7 θα πάρω ένα από τα δύο

Tasos

μπραβο στην Sony ωραιο ειναι και τα χαρακτηριστικα ειναι δυνατα αν τελικα του βαλουν τον Snapdragon 805

βασιλης

@chris πεθανα στο γελιο πρωι πρωι με το σχολιο σου!να σαι καλα φιλε!Οντως αυτο με τα μπεζελς της σονυ ενω εχουν μια δυνατη συσκευη χαλαει τα παντα.κρατω και σας γραφω απο το g2 μου και καθε φορα δεν πιστευω οτι δεν εχει μπεζελς…τοσος καιρος περασε και κανεις απο τους γνωστους κατασκευαστες δεν εβγαλε κατι παρομοιο.Μια ωραια αγορα θα ηταν pantech iron vega 2…Για μενα τα bezels ειναι deal breker..Οσο πιο λεπτα ειναι σιγουρη αγορα.

Βασίλης

Sorry για το διπλό σχόλιο, αλλά συμφωνώ με τον nikos γιατί η Sony βγάζει νέα ναυαρχίδα κάθε 5-6 μήνες σε σχέση με άλλες εταιρείες που βγάζουν απλά premium μοντέλα της περσινής ναυαρχίδας

dark_master

Προφανώς και αναφέρεστε μόνο σε Samsung. Μέχρι τώρα η HTC,LG δεν έχουν δείξει κάτι τέτοιο.
Οπότε μην τους παίρνει όλους η μπάλα.
Επίσης για όλους όσοσυς το επικροτείται σκεφτείτε τα εξής:
1 Ένα χαρακτηριστικό που δίνει πρόσθετη αξία στα κινητά είναι και η μελλοντική υποστήριξη.
Καλό είναι να βγάζεις ναυαρχίδες κάθε εξάμηνο καλό όμως και να τις υποστηρίζεις.

2 Μπορεί όλοι να θέλουμε να βγαίνουν ναυαρχίδες κάθε εξάμηνο ή ακομα καλύτερα να πέφτει η τιμή κάθε τρεις μήνες αλλά δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί προτιμούν το μήλο μόνο και μόνο επείδή δεν τα κάνει αυτά, κρατώντας μεταπωλητική αξία.

Νίκος

Τι μπαταρία θα έχει το compact?

tiamat

μα ειναι ακριβως το ιδιο με τα z1,z2 … δε λεω και το z γιατι αυτο ηταν το μοναδικο που ειχε νορμαλ μπεζελ….σαν σχεδιο εχει κουρασει οσο η apple και η samsung πλεον, αλλα κατι πρεπει να κανουν με τα μπεζελ…ειδικα αν ειναι 5,3-5,5 ιντσες πρεπει να ειναι σαν τερατα μεγαλα!…

ρε της σονη και το πρωτο z ηταν αδιαβροχο κ ειχε ωραια μπεζελ,τι εγινε μετα?? .πως την ειδατε οτι αρεσουν τα design αλλα apple με τεραστια μπεζελ στο κοσμο και αρχισατε να τα κανετε θεορατα!???

Ιωάννης

Εσεις καθίστε με το κόλλημα στα μπεζελς και όπου αλλού το έχετε και αφήστε την sony να σαρώσει στην παγκόσμια αγορά και όσοι δε πιστεύεται εδώ θα είμαστε και θα τα βλέπουμε…

Erevos

Ιωάννη υπάρχει και το άλλο με τον Τοτό που είναι καλύτερο.

Βασίλης

Ιωάννης συμφωνώ. Εμένα τα bezels δεν μου προκαλούν πρόβλημα και dark_master, για την Samsung μιλάω. Όχι για καμία άλλη. Το τονίζω πως αυτή είναι η άποψή μου.

Nick

Για όλους όσους κράζουν την Sony και όχι μόνο, θα πέσει η μετοχή της και θα χάσετε τις επενδύσεις σας ή μήπως δεν θα σας κόψει μέρισμα η Sony, η Samsung, η LG κλπ;
Απλό είναι ρε παιδιά, σας αρέσει κάτι και το παίρνετε, δεν σας αρέσει δεν το παίρνετε. Γιατί συμπεριφερεστε ορισμένοι σα να είστε (μεγάλο)μέτοχοι δε μπορώ να καταλάβω, όπως επίσης και την ματαιοδοξία του να ξενερωνετε που δεν θα έχετε το τελευταίο premium μοντέλο της εκάστοτε εταιρίας κάθε 6 μήνες.

Εγώ θα αγοράσω το τάδε κινητό επειδή μου αρέσει και θέλω να το ευχαριστηθώ όσο πάει, και έτσι είναι ο περισσότερος κόσμος πιστεύω. Τι με ενδιαφέρει αν θα χάσει την μισή αξία του το τηλέφωνο σε 6-7 μήνες αν εγώ είμαι ευχαριστημενος και θέλω να το κρατήσω 2-3 χρόνια δηλαδή; Ίσα ίσα θα πρέπει ως (εν δυνάμει) καταναλωτές να χαίρεστε που θα μπορείτε να πάρετε πολύ καλά μοντέλα οποιασδήποτε εταιρίας πιο φθηνά και σχετικά σύντομα από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Και μένα μου αρέσει να χω κάτι καλό και σχετικά πρόσφατο, αλλά όχι και ΤΕΤΟΙΑ ματαιοδοξία και ποζερια, είπαμε.

Chris

Πραγματικά δεν είναι δυνατόν η SONY που έβγαλε το PS4 , που βγάζει τις Alpha που θεωρούνται απο τις καλύτερες επαγγελματικές, που βγάζει τις BRAVIA που είναι NO1 σε θέμα εικόνας ποιότητας κλπ, κάτι που είδα και μόνος μου γιατί σκοπεύω να πάρω τηλεόραση και είμαι στο ψάξιμο, να βγάζει τόσο απαράδεκτα κινητά. Πραγματικά είναι λες και δεν είναι SONY είναι λες και είναι κατι άλλο όλα τους. Απο Z μέχρι Z2 όλα κάτι θα έχουνε κακό όσο καλά μεμονωμένα features να έχουνε. Σε όλα πρώτη στα κινητά κυνηγάει τους κορεάτες που τους θεωρώ και τουλάχιστον κακούς.

Erevos

Καλά και για τις Bravia μην ορκίζεσαι , μια ζήτησα στον πωλητή να μου ανοίξει να την δω και έκανε 30 δευτερόλεπτα να ανοίξει (όχι δεν σου κάνω πλάκα , έχει γεμίσει το internet “sony slow boot”). Άσε που δεν έχουν καθόλου καλό Internet browser.

dark_master

@ Nick κοίτα κ σε sharp , Panasonic.
Μακράν καλύτερη οθόνη από τις bravia. Αν πάρεις οθόνη των παραπάνω εταιρειών το πιθανότερο είναι να μην ξεκολας τα μάτια σου από πάνω τους.

GiorgosM.

Μια χαρά είμαι με το Ζ.Και η kit kat του έχει κάτσει τέλεια!Σήμερα Αθήνα πετούσε το Google maps καρφί με πήγε. Το έλιωσα ξεκίνησα πρωί 9:30,με μπαταρία 93 % έκανα πάνω από είκοσι και περισσότερες κλήσεις συνολικά δύο ώρες +, σερφαρισα καμιά ώρα +, χρησιμοποιησα και Google maps kai 3g, είμαι σπίτι πάνω από μια ώρα καναπέ σερφαρω πάλι και η μπαταρία είναι στο 54%. Δεν κολλάει πουθενά μηνύματα, σερφαρισμα, κλήσεις, μια χαρά εργαλειακι, του χρόνου βλέπουμε για Ζ3 θα είναι και στη μισή και κάτω τιμή.

billy

Οσο περνα ο καιρος βλεπω τη σονυ να βελτιωνεται μοντελο με μοντελο(ηδη το Ζ2 ειναι αποτα κορυφαια) κ ως τελη του 15 θα ειναι νο1 απο software oθονες, καμερες κ ποιοτητα κατασκευης στο android.Διαφημιση κ προωθηση μονο θελει.
Επισης την nokia by microsoft να απογειωνεται μετα το threshold k τα win9.Ηδη με την 8.1 ηρθε στα ισα απο πλευρας λειτουργικοτητας.

Nicko

Καλά η σειρά Z της Sony είναι τα ομορφότερα κινητά που υπάρχουν στο εμπόριο… Ακόμα και αν το καλούπι είναι ίδιο σε γοητεύει αυτός ο σχεδιασμός!!! Στο εσωτερικό πάντα πάει ανάλογα με την εποχή… Οι εταιρίες είμαι σίγουρος ότι έχουν κατασκευάσει και μπαταρίες για κινητά με 6000+ mamper/hour και κάμερες που εχουν ποιότητα επαγγελματικής και 12πύρινους επεξεργαστές για κινητά… Αλλά αν μας τα δώσουν από τώρα μετά τη θα κάνουν; Με κάθε ναυαρχίδα κάθε εταιρίας θα βλέπουμε και κάτι καινούριο κάτι πιο ανεβασμένο!!! Γιατί κακά τα ψέματα το μόνο που τρέχει με ταχύτητα φωτός πάνω στον πλανήτη είναι η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!!!

PaulosS

δεν καταλαβαίνω γτ ενοχλούν τόσο πολύ τα bezels….πραγματικά στο Ζ3 είναι μια χαρά…για τα πλαϊνά μιλαω……τον χωρο που αφήνει πάνω και κάτω το κάνει σίγουρα επίτηδες και οχι γτ δεν μπορει να το κανει οπως η LG. Αν πέσει το LG G 2 ή 3 κάτω με την γωνια μπορειτε να μου πείτε τι θα συμβει? μπορει να μην γινει με την 1η φορά….μπορεί με τη δεύτερη ίσως με τη 3η αλλά.Φυσικά δεν μπορω να πω οτι ειναι αυτος ο λογος που η Sony αφήνει μεγάλα περιθώρια…όμως πάντα προσφερει τις ποιο καλαισθητες συσκευες απο γυαλι και αλουμίνιο και δεν νομίζω να χωράει αμφισβήτηση αυτο.Αν η sony εβγαζε ναυαρχϊδα κάθε 6 μήνες θα λέγατε να η sony μένει πίσω στον ανταγωνισμό…..ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΣ ΞΥΝΙΖΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ λεω εγω

manos

Κάποιοι μπερδεύουν τα leak με τις επισημες ανακοινώσεις. Η Sony βγάζει ναυαρχίδα κάθε 6 μήνες και όχι κάθε 3. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε leak εικόνες από μία συσκευή που ίσως θα παρουσιαστεί επίσημα μετά το καλοκαίρι και δε θα τη δούμε στα καταστήματα πριν Οκτώβρη-Νοέμβρη…

PaulosS

εχεις δικαιο καθε 1 χρονο χρονο ηθελα να πω……το 3ερω πως η Sony βγαζει καθε χειμωνα και καλοκαιρι ή αρχες φθινοπωρου

Theo

Μένει να δούμε αν θα λυθεί το πρόβλημα με την υπερθέρμανση που είχε το Ζ2.Ελπίζω η SONY να μην κάνει το ίδιο άθλιο λάθος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.