Sony Xperia Z3+: Υπερθερμαίνεται όταν ανοίγει η κάμερα [video]

Το Sony Xperia Z3+ είναι από τις ναυαρχίδες που αποφάσισαν να φορέσουν τον Snapdragon 810 και ήδη υπήρξαν οι πρώτες αναφορές για υπερθέρμανση και η Sony υποσχέθηκε να λύσει εν καιρώ το πρόβλημα. Τα παιδιά από το AndroidPIT πήραν στα χέρια τους το Xperia Z3+ και δείχνουν on camera να υπερθερμαίνεται.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω video, όταν χρησιμοποιηθεί το camera app σε 4K ή augmented reality mode, τότε εμφανίζεται η ειδοποίηση ότι το κινητό υπερθερμαίνεται και ότι η εφαρμογή θα κλείσει αν η θερμοκρασία φτάσει πολύ ψηλά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή της κάμερας είχε ανοίξει μόλις 15 δευτερόλεπτα πριν εμφανιστεί η ειδοποίηση.

Πολλοί θεωρούν ότι ο πρόβλημα υπερθέρμανσης οφείλεται στον Snapdragon 810, την φετινή ναυαρχίδα της Qualcomm για την οποία έχουν ακουστεί ουκ ολίγα. Η Sony ξεκίνησε να δίνει firmware update το οποίο ευελπιστεί να λύσει το πρόβλημα και έχει ξεκινήσει να δίνεται σε Ασία, Μ.Βρετανία, Ρωσία, Ολλανδία, Τουρκία, Ουκρανία.

Δείτε το video:

Sony Xperia Z3+: Υπερθερμαίνεται όταν ανοίγει η κάμερα [video], Sony Xperia Z3+: Υπερθερμαίνεται όταν ανοίγει η κάμερα [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
peristeri

Αμα κανουν το ιδιο μεσα σε νερο? θα υπερθερμαίνεται ή οχι επειδη θα ειναι water cooling?

Costas

Αν το κάνουν το ίδιο στο νερό θα βράσει! (Το νερό )

LeoG4

Υπάρχει κόσμος που ασχολείται ακόμη με την Sony στα κινητά?

One

Εγω θα ελεγα να μην παρει κανεις κανενα κινητο τωρα μέχρι να βγει το Ζ5 στο τελος του χρόνου. Θα εχει QHD οθονη με 2 μερες μπαταριά (όχι 8 ωρες), και ο επεξεργαστής πολύ καλυτερος και χωρις ανέβασμα θερμοκρασίας. Το Ζ3+ είναι καλο κινητο αλλα το χαντάκωσε ο επεξεργαστης. Μονο το Ζ4 tablet δεν εχει προβλήματα υπερθέρμανσης.

Οσοι πάντως κάνουν υπομονη για το Ζ5 θα ικανοποιηθούν με το παραπάνω!

Nick

Απαράδεκτο να βγαίνει έτσι η τελική συσκευή (αν είναι όντως η τελική έκδοση η συγκεκριμένη που θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα) λες και δεν την έχουν τεστάρει οι ίδιοι οι Ιάπωνες πριν. Στην αρχή του βίντεο που εμφανίζεται το πρώτο μήνυμα το προειδοποιητικό που ξεκινάει με το “If the..” νόμιζα ότι περί αυτού πρόκειται και το κάνουν θέμα ενώ είναι καθαρά προειδοποιητικού χαρακτήρα αλλά μετά η συνέχεια είναι για γέλια για ένα οποιοδήποτε smartphone, πόσο μάλλον για ένα εκ των κορυφαίων αυτή τη στιγμή. Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι θα το διορθώσουν, δεν γίνεται να μην το διορθώσουν άμεσα αυτό.

Nick

LeoG4 που ήσουν άργησες λίγο, post περί Sony και άργησες λίγο να σχολιάσεις… Αντε θα βάλουμε “προσήλθε”, τυχερούλη θα γλιτώσεις την απουσία, αλλά να μην ξανασυμβει σε παρακαλώ. 😛

Sotiris

Το πρόβλημα της Sony με το 4k το γνωρίζουμε από το Ζ2. Μην τα ρίχνουμε όλα στον 810.

Γιάννης σε λέω

@Sotiris

Επιτέλους!!! Μια φορά συμφωνώ μαζί σου!!

Για την ακρίβεια συνεχίζω να μην πιστεύω τίποτα περι υπερθέρμανσης του 810. Απλά ζεσταίνεται όταν ζοριστεί όπως και οι 800 και 801. Το μόνο εύκολο για τη Samsung, ο μεγαλύτερος κολοσσός στο χώρο, να δώσει τα φράγκα για να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας. Να λαδώσει ίσως και κάποιες άλλες εταιρίες, που είναι υπο κατάρρευση, ώστε να τη στηρίξουν στην προώθηση των δικών της επεξεργαστών αυτήν τη χρονιά και ας χαντακώσουν αυτές οι εταιρίες ως ένα σημείο το ίδιο τους το προϊόν.

Βρώμικος και ύπουλος ο χώρος παιδιά, μην ξεχνιόμαστε..

One

@Sotiris εγω με το Ζ3 Compact εχω κανει εγγραφη 4Κ κοντα 20 λεπτα με SD801.

Φετος όμως η Qualcomm τα εκανε μανταρα. Το τελευταιο της χαρτι το παιζει στο SD820 αλλιως υπαρχει και η Mediatek.

Nick

@One, εγώ στο μεγάλο Z3 δεν έχω πατήσει ούτε για πλάκα για δοκιμή να τραβήξω 4Κ για τον απλούστατο λόγο ότι είναι γελοίο, δεν μπορείς να δεις καμία διαφορά αν δεν έχεις 4Κ τηλεόραση να το κάνεις throw εκεί. Το μόνο που προσφέρει να κρατάς τέτοια βίντεο στο κινητό σου είναι να σου τρώνε υπερβολικό χώρο με το τεράστιο μέγεθός τους, χίλιες φορές 1080p @60fps με πολύ καλό motion flow νομίζω.

Miko

Και ο νοήτω!! (Που θα έλεγε και ο φίλος μου ο Στυλιανός Βασίλης!)
https://www.mobiledroid.co.uk/blog/thermal-throttling-which-socs-are-worst/

Makis

Ωραίος Miko.

Sotiris

Γιάννης, όσο κι αν επιμένεις, ο 810 έχει θέμα. Δεν γίνεται οσες εταιρίες τον έχουν χρησιμοποιήσει να αναγκάζονται να βγάζουν updates για να τον υποχρονίσουν και η Lg να βάζει τον υποδεέστερο 808 στη ναυαρχίδα της. Αυτό δεν σημαίνει οτι οι επεξεργαστές οι παλαιότεροι δεν θερμαινονταν αλλά δεν δημιουργούσαν throttling. Το πράγμα έχει ξεφύγει από μια απλή προπαγάνδα της Samsung εκτός κι αν πλήρωσε Htc, Sony, Lg, Xiaomi, One Plus.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο η Sony είχε και στο παρελθόν παρόμοιο πρόβλημα και με άλλους επεξεργαστές. Σε μενα τον ίδιο έκλεινε η κάμερα του Z2 σε εκθεσιακό στο Πλαίσιο.

Γιάννης σε λέω

@Sotiris Στο θέμα της υπερθέρμανσης του 810 ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, χωρίς εντάσεις. Θα σου στείλω το σχόλιο που έστειλα σε προηγούμενο θέμα, απευθυνόμενος στον dark_master ο οποίος και αυτός προσπαθούσε να εξηγήσει ότι αυτά που ακούγονται για υπερθερμάνσεις είναι στην ουσία υπερβολές και τίποτε άλλο. “Ότι και να λες σε κάποιους, αυτός που έχει τα φράγκα, έχει καταφέρει ήδη, ας μου επιτραπεί η έκφραση, να πηδήξει πολλούς εγκεφάλους. Ναι αναφέρομαι στο κλίμα τρομοκρατίας που κατάφερε να καλλιεργήσει η Samsung όσον αφορά τον snapdragon 810. Επίσης γιατί ασχολούμαστε ακόμη με συσκευές Android άνω των 700 €?? Lenovo K3 Note με 64μπιτο οκταπύρηνο επεξεργαστή mediatek στο 1.7 GHz, 2 GB Ram, 16 GB επεκτάσιμος αποθηκευτικός χώρος, κάμερες 13 και 5 Mpixel, και δυνατή GPU Mali T-760 στα 219 €!! Να τι θα πάθει η Samsung αν τελικά HTC και Sony κλείσουν…. Και επειδή ακριβώς ΔΕ ΘΕΛΕΙ να κλείσουν και να μείνει μόνη της με τους Κινέζους, τις στέλνει οικονομική βοήθεια με κάποια ανταλλάγματα φυσικά… Όπως το να προβεί η Sony σε δήλωση και να παραδεχτεί δήθεν ότι ο snapdragon 810 υπερθερμαίνεται… Λες και οι snapdragon 800 και 801 δε ζεσταινόντουσαν. Αλλά τότε τους φορούσε και η Samsung, οπότε κανείς δεν έλεγε… Συνέχεια »

One

Φιλε @Nick εγω πιο πολύ τραβάω 4Κ για να τα ανεβάζω στο Youtube αν και πιστεύω ότι οι 4Κ τηλεοράσεις έχουν αρχίσει τώρα να γίνονται πιο προσιτές για το ευρύ κοινό.

Miko

Γιάννη ο 810 δεν έχει πέσει θύμα κανενός. Δυστυχώς η Qcomm δεν έκανε καλή δουλειά και το πλήρωσε, όπως και οι εταιρίες που προτίμησαν τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. ‘Οσο και να μην σου αρέσει ο 810 έχει θέματα και πολλές εταιρίες μόνες τους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τοποθετήθηκαν για το θέμα αυτό, και μετά προσπάθησαν να τα μαζέψουν. 1ο και πιο σημαντικό δείγμα έρχεται απο την ίδια την Qcomm που έχει φτάσει τον 810 στο v2.1 μέχρι στιγμής για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υπερθέρμανσης. Πιο πάνω έχω ένα link που δείχνει μερικά τεστ που κάνουν στα SoC μερικοί που ασχολούνται περισότερο απο εμάς… δεν γίνεται όλα τα τεστ να δείχνουν προς το ίδιο συμπέρασμα και εμείς ακόμα να μιλάμε για προπαγάνδα της Sasmung. Τελευταίο παράδειγμα η OnePlus.. απο την μία κάνει λόγο για φήμες περί υπερθέρμανσης του 810 και απο την άλλη περηφανεύεται και προσπαθεί να καθησυχάσει τους μελλοντικούς αγοραστές του OnePlus Two οτι έχει τον v2.1 και το πιο σημαντικό οτι στο δικό της κινητό θα έχει διάφορα συστήματα έξτρα για την απαγωγή της θερμότητας του 810. Σίγουρα μερικούς τους πειράζει που η εταιρία της προτίμησης τους διάλεξε τον 810 ή μάλλον για να το πω διαφορετικά,… Συνέχεια »

Γιάννης σε λέω

@Miko

έχω Lumia 930, οπότε κάποια άμεση ή έμεση αγάπη δεν έχω για καμία εταιρία γενικότερα. Δε σου κρύβω όμως ότι αν αύριο αγόραζα κάποια Android συσκευή, θα επέλεγα το Lenovo K3 Note. Μιλάμε για το απόλυτο value for money. Με 200 ευρώ και κάτι ψιλά παίρνεις πολύ καλό κινητό και άσε τους υπόλοιπους να περιμένουν έναν χρόνο για να πέσουν οι φετινές ναυαρχίδες στα 350 ευρώ στο Skroutz.

navouxodonosoras

Τραγικο το θεμα με τον 810 εχω να πω..Περασαν απο τα χερια μου 2 κινητα με αυτον το επεξεργαστη (εκτος του m9) και ολα ειχαν τα θεματακια τους..Και τωρα ειμαι με το P8 και εχω ξεχασει τι παει να πει υπερθερμανση..Και αλλα καλα που δεν ειναι επι του παροντος..Ψαχτε τη λιγο παραπανω παιδια τη δουλεια επιλογες πλεον υπαρχουν πολλες δεν χρειαζεται να τα σκαμε πλεον στις “φτασμενες” εταιρειες

tim

Ο 810 εχει οχι θεμα αλλα θεματαρα . Απορω γιατι καποιοι τρελαίνονται οταν γραφεται η αληθεια για την Qualcomm. Htc lg sony εχουν πονταρει(για φετος για να μην τα ισοπεδώνουμε ολα) σε κουτσο αλογο. Περα απο τον exynos ουτε οι mediatek εχουν θεμα,ουτε οι atom ουτε οι tegra,μονο οι 810. Ειναι αποτυχια της εταιριας καθαρα.

inblx

Με το Ζ3+ δεν ξέρω το παίζει και ούτε μπορώ να πω διότι δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, όμως με το Ζ3 μου δεν έχω κανένα απολύτως θέμα με υπερθέρμανση, ούτε όταν τραβάω 4Κ (γενικά τραβάω αρκετά σε 4Κ) ούτε όταν παίζω παιχνίδια κτλ.

Όσο για τον 810, δεν πιστεύω λέξη από όσα λέγονται στο θέμα της υπερθέρμανσης. Πριν 2 μέρες έπιασα το One M9 και το Galaxy S6 στα χέρια μου και το S6, εκτός από τελείως άβολο στο χέρι, μου φάνηκε πολύ πιο ζεστό. Μπορεί να είναι το μεταλικό design του Μ9, δεν ξέρω, όμως το S6 δεν μου άρεσε καθόλου. Ο 810 δεν νομιζω να έχει πρόβλημα. Προβλήματα υπάρχουν πολλά με το Android 5.0, με Overload του επεξεργαστή και εξαιρετικά κακό RAM Management. Με το 5.1 φτιάχνει λίγο ή κατάσταση.

@Miko, καλο το Site, όμως με την λογική αν το πάρεις, δεν χρειάζεται το Site για να καταλάβεις τα νούμερα που δείχνει. O 810 έχει 8 πυρήνες στα 20 νανόμετρα και 2GHz, ενω o A8 στα ίδια νανόμετρα, με 1.4GHz και 2 πυρήνες. Πιο λες να τρέχει με χαμηλότερες θερμοκρασίες?

Miko

Το site, και το άρθρο δεν μιλάνε άμεσα για την θερμοκρασία του κάθε επεξεργαστή, αλλά για το πως και πόσο αυτός χάνει την “δυναμή” του και κολλάει σε κατάσταση υπερθέρμανσης.
Απλά ήταν μία ακόμα παράμετρος που ήθελα να βάλω στο τραπέζι, για να δείξω οτι ο 810 έχει πολλά θέματα, που σχετίζονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο με την θερμοκρασία.

John

Γιατί δεν το γυρίζει στις τοστιέρες και στους βραστήρες η Sony? Στα κινητά είναι φανερό ότι δεν μπορεί.

AlFateh

Φίλε @John, η Sony δεν είναι γι’αυτά. Φτιάχνει καινοτόμες ψηστιέρες, οι οποίες αντί για αντίσταση έχουν έναν SD 810 ως θερμαντικό στοιχείο. Γι’ αυτό έχει και τόσο μεγάλα bezels. Είναι επιφάνειες ψησίματος…

Πέτρος Π

“Πρέπει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή της κάμερας είχε ανοίξει μόλις 15 δευτερόλεπτα πριν εμφανιστεί η ειδοποίηση”… Δηλαδή με 15 δευτερόλεπτα χρήσης θερμάνθηκε τόσο το κινητό που έβγαλε ειδοποίηση… Τι είναι φούρνος μικροκυμάτων?? Νομίζω οτι το “άρθρο” αυτό όπως και πολλά παρεμεφερή είναι απλά μπούρδες!
Είναι γεγονός οτι οποιοδήποτε κινητό το ζορίσεις (παιχνίδια, δύσκολες εφαρμογές κλπ κλπ) θα πάρει φωτιά, είτε είναι i-phone, είτε android είτε windows….
Επίσης, στο techblog το 99% των ατόμων κράζουν τη Sony και δεν θα έπαιρναν ποτέ κινητό της.. Παρόλαυτά έχουν όλοι άποψη για το θέμα και λένε οτι υπερθερμαίνεται… Πως το ξέρετε ρε παιδιά, από τα 5 λεπτά που μπορεί να το έχετε πιάσει στα χέρια σας σε κάποιο κατάστημα?(αφήστε που όλα αυτά τα εκθεσιακά τρέχουν από πίσω 500 βλακείες…) Ή μήπως έχετε όλοι φίλους με το Ζ3+ ??

Επίσης, ολόκληρη εταιρεία σαν τη Sony κυκλοφόρησε έτσι κινητό χωρίς να το τεστάρει… Περίμενε τον κυρ Μήτσο τον έξυπνο ελληναρά να παίξει angry birds και να παραπονεθεί οτι κάηκαν τα χέρια του… Ό,τι να ναι είστε ρε παιδιά…
Απλά μάλλον διαβάζετε την βλακεία του κάθε site στο internet και αναπαράγετε…

Γιάννης σε λέω

@inblx @Πέτρος Π

To ξαναλέω και επιμένω… Υπάρχει βρωμιά στο χώρο!
Σε παλιότερα θέματα γράφανε κάποιοι νέοι κάτοχοι του Galaxy S6 ότι είχαν θέματα με υπερβολικό ζέσταμα της συσκευής τους όταν αυτή ζοριζόταν.
Από τις απόψεις χρηστών που έχω διαβάσει μέχρι τώρα, είτε έχουν Galaxy S6, είτε κάποια άλλη συσκευή, όπως και από τα άρθρα που ξεπετάγονται συχνά-πυκνά παρουσιάζοντας την υπερθέρμανση(?) του snapdragon 810, έχω καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα που έγραψα.

Για μένα όποιος έχει τα περισσότερα φράγκα (Samsung), θα περάσει εντέλει τις δικές του γραμμές, είτε με αλήθειες, είτε με ψεύδη.

Ιωάννης jb

Παιδιά απλά βάλτε το λίγο να δουλέψει!
Πριν 2 χρόνια όταν κυκλοφόρησε ο 800 για τον οποίο όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει τα καλύτερα!!!!
Στην αγορά οι μεγάλοι παίχτες ήταν αυτός και ο επεξεργαστής του iphone!!!!
Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει
Η Samsung φτιάχνει τους δικούς τις, οι mediatec έχουν ανεβεί πολύ!!!
Οι επεξεργαστες του iphone ακόμα πιο πολύ!!!!
Άρα που καταλήγουμε;;;;
Μεγαλύτερος ανταγωνισμός = μεγαλύτερες κόντρες
Είμαι σίγουρος ότι η κορυφαία εταιρία στο χώρο Samsung θα υποκινεί αυτά που την συμφέρουν, υπερθέρμανση του επεξεργαστή του μεγαλύτερου ανταγωνιστή φαντάζει πολύ πιθανό!
Από χρήστες του m9 επιβεβαιώνεται ότι ο 810 είναι μια χαρά!
Αλλά οι τόνοι λάσπης που έπεσαν πάνω στο συγκεκριμένο κινητό το έχουν χαντακωσει και μερικά κιλά λάσπης τα ρίχνουν και μερικοί απλοί σχολιαστές, που βλέπουν τα περιθώρια τις συσκευής και αμέσως το βγάζουν off και το κατακρίνουν τη στιγμή που ούτε καν το έχουν πιάσει στα χέρια τους!

Olethron

Εγώ με το M9 δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα, το κινητό, ακόμα και μετά από αρκετή χρήση μένει κρύο, χωρίς slowdown, είτε μέσα σε κάμερα, είτε σε παιχνίδια, είτε σε χρήση όταν φορτίζει.
Αυτό το έχω ξαναγράψει πολλές φορές. Όλα τα κινητά ανεβάζουν θερμοκρασίες πάνω από 45 βαθμούς κελσίου. Όλα, μα όλα τα μοντέλα επεξεργαστών. Το θέμα είναι στην κατασκευή του κινητού. Αν είναι υπερβολικά λεπτό και δεν έχει κάποιο υλικό για να κρατάει την θερμότητα μέσα στην συσκευή, αλλά την μεταφέρει έξω, λογικό είναι. Από εκεί μπορούμε να καταλάβουμε ποσό μπροστά είναι η HTC στο Design και την κατάσταση κινητών. Με τον 810, που ανεβαζει θερμοκρασίες όπως λένε, κατάφερε να κρατήσει την συσκευή αρκετά κρύα. Ενώ άλλοι, όπως ή Samsung με επεξεργαστές στα 14nm δεν το καταφέρνουν αυτό.

vasilist

@ Olethron Και την αλήθεια λες, η HTC το έλυσε το πρόβλημα με το να ρίξει τον επεξεργαστή στα πατώματα.
Και δεν θα δείς και ποτέ πρόβλημα, γιατί και στα επίπεδα του 801 που τον έχουν ρίξει απο άποψη απόδοσης τα τρέχει όλα. SD801@2.5 = SD810@1.3-1.5.
Μπορεί ο 820 να είναι καλύτερος και να πάρει πάλι την πρωτιά η qualcom που ξέρεις.
@Γιαννης αφού ακόμα πιστεύεις ότι είναι προπαγάνδα της samsung τι να πω :), μάλλον περιτό θα είναι. Και εγώ θαυμαστής της qualcom μέχρι τον 805 ήμουν μετά τα σκάτωσε δεν βλέπω λόγο να είμαι φανατικός σε κάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.