Sony Xperia Z3+: Update που διορθώνει το πρόβλημα υπερθέρμανσης

Τον περασμένο μήνα η Sony είχε δηλώσει ενήμερη για τα προβλήματα υπερθέρμανσης του Sony Xperia Z3+/Xperia Z4v τα οποία από πολλούς θεωρείται ότι προκύπτουν από τον Snapdragon 810. H Qualcomm από την πλευρά της δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και έχει τονίσει ότι τα προβλήματα αυτά έρχονται από κάποιους που έχουν σκοπιμότητες από τις φήμες.

Η Sony όμως από την πλευρά της έδωσε σήμερα το update 28.0.A.7.24 για να διευθετήσει το ζήτημα. Έχει μέγεθος γύρω στα 70MB και η έκδοση του Android είναι 5.0.2. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο πως ακριβώς το συγκεκριμένο update θα λύσει το πρόβλημα της υπερθέρμανσης. Ο πιο απλός τρόπος θεωρητικά είναι να πειράξεις την ταχύτητα χρονισμού σε CPU και GPU, αν και η Sony θα μπορούσε να έχει βρει άλλο τρόπο.

Η HTC είχε αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα με το HTC One M9 στο οποίο έδωσε αναβάθμιση και λύθηκε το πρόβλημα, αλλά αυτό είχε συνέπειες στα benchmarks.

Sony Xperia Z3+: Update που διορθώνει το πρόβλημα υπερθέρμανσης, Sony Xperia Z3+: Update που διορθώνει το πρόβλημα υπερθέρμανσης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Τελικά γιατί έβγαλε update? Αφού είναι προπαγάνδα της Samsung…

elias

@Sotiris Αυτό το λέει η Qualcomm. Η sony παραδέχεται την υπερθέρμανση.

dim

Μάλλον τo update θα είναι κάτι κοντά στο xperia z4 tablet στο οποίο δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα υπερθέρμανσης

Ilias

“αλλά αυτό είχε συνέπειες στα benchmarks.”
Αν τηγανίζεις αυγά πάνω στο κινητό και υπάρχει ενημέρωση που λύνει το πρόβλημα δεν πιστεύω κάποιος να δώσει σημασία στα benchmarks…

Darth

από οτι είδα σε κάτι ρώσικα sites…… ναι μεν έπεσε αρκετά η θερμοκρασία…… αλλα έπεσαν και αρκετά τα αποτελέσματα στο antuntu

λογικά ίδια τακτική με το one plus 2 και στο one plus one (και έρχεται και για το flex 2 ) έκαναν κόβοντας μερικά mhz και κλείνοντας πυρήνες

φέτος η qualcomm έχει κάψει αρκετά σπιτάκια……….

Giorgos

Ναι ρε παιδιά πείτε τα..γιατί και εγώ αν ήμουν σε αυτή την θέση και έπεφτε το score μου στο antutu θα ντρεπόμουν να βγω από το σπίτι, πόσο μάλλον να βγάλω το κινητό μου στην καφετέρια και να το παίξω μάγκας στους φίλους μου κάνοντας ένα real time benchmark αποδεικνύοντας τους ότι ο browser μου ανοίγει 0.1 δευτερόλεπτα ταχύτερα από τον δικό τους…τώρα που το σκέφτομαι μην σας πω θα πέταγα και το κινητό μου στα σκουπίδια από την ντροπή και θα έπαιρνα άλλο..

Impressive-Instant

Σωτήρη αυτό δεν δίνει “δικαίωση” στην Samsung, αφού οι Κορεάτες επέλεξαν την λύση του monkey-multitasking…
Άρα το συμπέρασμα είναι ότι η αγορά δεν ήταν ώριμη για να εφαρμόσει την “ανωριμότητα” του marketing…

vasilist

@Giorgos δεν λέω πως έχεις άδικο αλλα αγοράζεις το νέο σου τηλέφωνο γιατί έχει νέα τεχνολογία και είναι ποιο γρήγορο απο απο το παλιό.
Αλλιώς παίρνεις ένα περσινό με SD801 με την ίδια απόδοση και τα μισά λεφτά.

John

Πριν μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις για τοστιέρα , πλέον ούτε για τοστιέρα κάνει ουτε για κινητό αφού οι επιδόσεις θα είναι για γέλια.

elias

Ρε παιδιά βάζω συχνά από το κινητό μου να παίζει μουσική και με ενδιαφέρουν τα stereo ηχεία μπροστά. Ήταν να πάρω το Ζ3 αλλα αφου θα βγει τώρα καινούριο ειπα να περιμένω λιγο. Τωρα δεν ξερω τι να κανω με αυτα που διαβαζω. Με ενδιαφέρει καλος ηχος, καλη οθόνη, καλη μπαταρία και να αντεξει σαν τηλεφωνο γιατι θα αργησω να ξαναπαρω. Παρακαλώ πείτε και εσείς την γνώμη σας. Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Darth

@Giorgos καμία σχέση…. απλος άλλο πληρώνεις και αλλο παίρνεις ειναι…….
αν ειναι ετσι παιρνεις το περσινο sd801 και εισαι άρχοντας……. (με μησα λεφτά κιόλας)

Vagelis

@elias HTC one M8?

elias

@Vagelis Αν ειναι για περσινο μοντελο εγω λεω Ζ3. αν και δεν την φτανει σε ηχεια την HTC κανενας σε ολα τα αλλα χανει. Αποψη μου βεβαια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.