Sony Xperia Z3 vs Xperia Z4: Speed test video

To Sony Xperia Z3 κυκλοφόρησε πέρσι με τον Snapdragon 801, ενώ στο φετινό Sony Xperia Z4 η Sony αποφάσισε να βάλει τον Snapdragon 810, ο οποίος είναι το chipset ναυαρχίδα της Qualcomm για φέτος. Θεωρητικά το Sony Xperia Z4 θα έπρεπε να ξεπερνά την απόδοση του περσινού Xperia Z3.

Youtuber από την Ταϊβάν πήρε τα Sony Xperia Z4 και Sony Xperia Z3 και τα έβαλε δίπλα δίπλα για να δοκιμάσει της επιδόσεις τους. Από την στιγμή μάλιστα που ακούστηκε ότι το Xperia Z4 (ή αλλιώς Sony Xperia Z3+) αντιμετωπίζει προβλήματα υπερθέρμανσης, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν επηρεάζεται η απόδοσή του.

Στο παρακάτω video φαίνεται ότι στα περισσότερα κομμάτια Xperia Z3 και Xperia Z4 έχουν σχεδόν ίδιες επιδόσεις, κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνεται από την στιγμή που το Ζ4 φοράει τον ισχυρότερο Snapdragon 810. Ωστόσο, προς το τέλος το Z3 ξεπερνά κι όλας το Ζ4 όντας 7 δευτερόλεπτα πιο γρήγορο από την φετινή ναυαρχίδα.

Σε αυτό μπορεί να έχει παίξει ρόλο η θερμοκρασία του Snapdragon 810 που λέγεται ότι είναι πιο πάνω απ ότι θα έπρεπε, και αναμένουμε από την Sony να λύσει το πρόβλημα με software update.

Δείτε το video:

Sony Xperia Z3 vs Xperia Z4: Speed test video, Sony Xperia Z3 vs Xperia Z4: Speed test video

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

H Qualcomm κατάστρεψε πολλές εταιρίες φέτος. Μακάρι να διορθώσει τα πράγματα με τον Snapdragon 820 αλλιώς να το κλείσει το μαγαζί.

vladimiros

Πως γινεται το πιο καινουριο Ζ3+ και να αργει πιο πολυ απο το Ζ3..καλα τα λες @One ουτε καν τον Snapdragon 820 δεν αξιζει να παρεις απο αυτους..φετος η Samsung την γλιτωσε απο αυτους στο τσακ,και με update δεν ειμαι σιγουρος αν λυθει το προβλημα..γ@μω την Qualcomm τους..

Peter Giankls

Παιδια καταρχας ενα κινητο για να ειναι πιο γρηγορο απο τον προκατοχο του εκτος απο καλυτερη SoC χρειαζεσαι και παραμετροποιηση στο λειτουργικο.Η Sony δεν φαινεται να εχει κανει ιδιαιτερη δουλεια στο software αλλα δεν ειναι ολο το φταιξιμο σε αυτην.Η Sony επρεπε να παει απο 32bit σε 64bit για το λειτουργικο της και επισης καποιες εφαρμογες δεν εχουν τροποποιηθει για 64bit.

Y.Γ. To android 5 υποστηριζει 64bit αλλα η Sony δεν φοραει Vanilla Android 5.

Impressive-Instant

Το ερώτημα μου είναι αν όντως ο 810 αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, γιατί οι εταιρείες (που το γνώριζαν πριν τον βγάλουν στην αγορά) δεν επέλεξαν κάποιο άλλο…
Να τι κάνει το μονοπώλιο…

Δημητρης

Το αστειο ειναι οτι και το Ζ1 μου ειναι σχεδον το ιδιο γρηγορο. Ο Snapdragon 810 ειναι ενα ψεμα. 8 πυρηνες για να βγαλουν διαφορα απο 4, πρεπει να τεσταρεις τρελο multitasking που αμφιβαλλω αν γινεται σε κινητο. Επισης μην ξεχναμε οτι ο 810 εχει αρχιτεκτονικη Cortex, και οι 80x εχουνε Krait, οπου η Krait ειναι αποδεδειγμενα ανωτερη σε επιδοσεις, καταναλωση, θερμοκρασια και μακροζωια απο την Cortex. Εγω πιστευω παραπανω απο SD800 δεν εχει κανενα νοημα. If it ain’t broken, then don’t fix it.

Darth

@Impressive-Instan

άλλες προτάσεις δεν έχει……..

1, huawei kirin (λόγο μικρις παραγωγής huawei το έχει μόνο για τον εαυτό της)
2, samsung exynos (λόγο μικρις παραγωγής huawei το έχει μόνο για τον εαυτό της)
3, mediatek (θα χρειαστεί να σχεδιάσουν από το μηδέν ολο το core του λογισμικού τους + παίζουν καποια θέματα με της πατέντες στην Ευρώπη και Αμερική)

μετά θα μου πεις να βαλει των 808 που είναι ποιο αδύναμος μεν αλλα δεν ζεσταίνετε τόσο πολύ….. εμ δεν είναι τόσο άπλα τα πράγματα…. εκεί μπαινει στην μέση το marketing, ετσι χαμηλότερου cpu αυτόματα την βγάζει την συσκευη από το hing end και ετσι θα πρέπει να ρίξουν την τιμή αλλιώς θα έχουν χαμηλές πωλήσεις……. με λίγα λόγια θα χάσουν λεφτά……….

ετσι πουλάνε την σομπα (810) και ας εχει θεματα………..

LeoG4

H Qualcomm κατέστρεψε όντως κάποιες εταιρείες , η Sony δεν έχει ανάγκη , καταστράφηκε απο μόνη της απο πριν.

παπαροκάς tiamat

βασικα ο πανισχυρος 810 εχει τον 801 για να του φερνει τσιγαρα,μιλκο και και τυροπιτα, ελεω ομως υπερθερμανσης βαζει καργα φρενο στις επιδοσεις του και ετσι τελικως ο 801 μοιαζει να αποδιδει καλυτερα.

ειναι ευθυνη που βαραινει καθαρα τη qualcomm και παρολο που ημουν ετοιμος να κραξω lg για τον 808 ,τελικα εκανε τη πιο σοφη επιλογη. επιλογη που δικαιωνεται εκ των υστερων.

να μας πει και η παλιοσειρα ο στυλιανος τη γνωμη του αν τελικα εκανε τη καρδια του πετρα και συγχωρεσε lg που δεν ειδε φετινο LG G4 810 DDR4 RAM version (O 808 σηκωνει μονο ddr3)

Jimarou

εγω παντως καταλαβαινω πως μονο η lg ειχε τα “κοτσια” να βαλει τον 808 στη ναυαρχιδα της…
και το εντυπωσιακο ειναι οτι με δουλεια στο software, καταφερε χωρις να εχει το τοπ επεξεργαστικο πακετο, να την κανει το ιδιο γρηγορη και ανταγωνιστικη με τις υπολοιπες ναυαρχιδες.

το κακο ειναι οτι ακομα ανακοινωνονται κι αλλες συσκευες με τον 810. oneplus 2, moto x 2015 κτλ. ολες ισχυριζονται οτι η δικια τους συσκευη δεν θα εχει θεμα, αλλα… θα δειξει.

Rizo

@Peter Giankls
Το λειτουργικό δημιουργήθηκε με αρχιτεκτονική 64-bit. Είτε είναι vanilla είτε είναι η πιο πειραγμένη έκδοση. Και πάλι οτι πιο κοντινό στην (ελαφριά) vanilla έκδοση είναι το sony ui. Οπότε δεν έχει λογική αυτό που λές..
Επίσης πες μας, ποιές εφαρμογές δεν έχουν τροποποιηθει για 64bit?

Darth

Sony μόνο κοντά στο pure δεν είναι (το αντίθετο ποιο μακριά και από την Samsung είναι) μην κοιτάς τη φαίνεται με το μάτι, στο background και στο Kernel είναι η ουσία.
Σε όλα τα άλλα έχεις δίκαιο παντός, δεν έχει σημασία αν είναι pure η Tw η alien version αν το έκαναν compile σε 64bit με τους κατάλληλος drivers είναι οκ, όχι ότι θα έχει σοβαρή διαφορά καθώς εφαρμογές του Android τρέχουν σε vm και native είναι ελάχιστες

παναγιωτης

παιδια μην εκθιαζεται την lg για την επιλογη του 808 για το g4.αν θυμηθητε ηταν η πρωτη εταιρια που ακυρωσε τα λεγομενα της samsung και ταχτηκε υπερ της qualcomm οσο αφορα τον 810.τοσο που τον εβαλε και στο flex 2.συμφωνα με τα λεγομενα και της πραξεις της δεν την κανει σοβαρη εταιρια κατα την γνωμη μου.ποιο σοβαρη θα την εκανε στα ματια μου να εβαζε τον 810 και στο g4 και ρισκαρε για της πωλησεις αλλα τουλαχιστον θα ηταν σωστη στα λεγομενα της.αρα λοιπον η lg φασκει και αντιφασκει με τα λεγωμενα της και της πραξεις της.

John

To G Flex 2 έχει πέσει στα 390 ευρώ μέσα σε 2 μήνες , τυχαίο? Δεν νομίζω…

Nick

Η Nvidia με τους Tegra της τι κάνει και δεν μπαίνει για τα καλά με όλες της τις δυνάμεις στο παιχνίδι των Smartphone; Έχει περίεργο CPU design αν θυμάμαι καλά αλλά έχω πολύ καιρό να διαβάσω και να ακούσω κάτι σχετικό με αυτήν, όποιος γνωρίζει κάτι ας με διαφωτίσει λιγάκι διότι προφανώς έχω χάσει επεισόδιο(α).

One

Επιτέλους οι Ιάπωνες πρέπει να φτιάξουν δικο τους επεξεργαστή. Να συνεργαστεί η Sony με τη Toshiba που έχουν τεχνογνωσία στο Hardware και να φτιάξουν ένα και να μην εξαρτώνται συνέχεια από Αμερικάνους, Κινέζους κτλ που τους αφήνουν ξεκρέμαστους.

PeterGiankls

@Rizo σορρυ που στο λεω το android 5 ναι ειναι 64bit αλλα η sony επρεπε απο τα 32bit του δικου της UI να το πειραξει για να τρεχει σε 64bit αρα στεκει αυτο που λεω.Δευτερον θες να μου πεις οτι το temple run τρεχει σε 64bit η το asphalt 8.Τελος κατα την γνωμη μου το μονο θεμα που εχει ο SD 810 ειναι το overheating που προκαλει thermal throttling!!!!!!!

Godfavour86

Ρε παιδιά δείτε και άλλα βίντεο όπως για παράδειγμα ανάμεσα σε s6 Kai z3+ και δείτε σε άνοιγμα πολλών εφαρμογών μαζί πως το sony τρέχει πιο γρήγορα και μην κολλατε μόνο σε 1 βίντεο ,ορίστε και το λινκ .. https://youtu.be/WIl-yWtPR18

Godfavour86

Και αν παρατηρήσετε το Z3 είναι σε airplane mode ενώ το z3+ το έχει σε κανονικό Mode και αν γνωρίζετε φυσικά σε aeroplane Mode θα τρέχει πιο γρήγορα γιατί κλείνει πολλά προγράμματα και κάνει το κινητό πιο ελαφρύ, ότι βίντεο βγάζουν σαν τα πρόβατα πάτε, ψάχνετε λίγο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.