Sony Xperia: Μια ναυαρχίδα το χρόνο

Από το Xperia Z2 στο Xperia Z3 μεσολάβησαν μόνο 7 μήνες και αρκετοί ήταν αυτοί που παραπονέθηκαν ότι η Sony απαξιώνει γρήγορα τις ναυαρχίδες παρουσιάζοντας τόσο γρήγορα το νέο μοντέλο. Έτσι λοιπόν το επόμενο Xperia Z4 θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ένα χρόνο μετά από το Xperia Z3.

Βέβαια το πως θα στέκεται το τωρινό Xperia Z3 απέναντι στο Galaxy S6 και το LG G4 που αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το καλοκαίρι είναι ένα θέμα. Η Sony απαντάει ότι το δικό της μπορεί να “αντέξει” μέχρι τον Σεπτέμβριο επειδή έχει χαρακτηριστικά όπως το ότι είναι αδιάβροχο και η μπαταρία του αντέχει δύο μέρες.

Εσείς τι λέτε;

, Sony Xperia: Μια ναυαρχίδα το χρόνο

, Sony Xperia: Μια ναυαρχίδα το χρόνο

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dιm

Πολύ καλή κίνηση, το θέμα είναι να αναδειχθεί η ποιότητα κατασκευής και όλου του πακέτου των xperia smartphones. Θα υπάρχει χρόνος να βελτιωθούν κάποια μικροπροβληματα. (υπερθέρμανση στο 4κ βίντεο). Εάν στέκεται το z3 είναι θέμα το ποσό θα κατέβει η τιμή του.
Ίσως να βάλει snapdragon 820 ή κάποιον άλλον. (ίσως και τελικα να υπάρχει θέμα με 810 και το αποφεύγει εντεχνως)

KostasB

Εγώ λέω ότι η sony βελτιώθηκε πολύ τελευταία και βγάζει πολύ αξιόλογα προϊόντα. Το z3 έχει πολύ καλή οθόνη, επεξεργαστή που τραβάει άνετα την ανάλυση, 3gb ram, τούμπανο μπαταρία και πλέον έχει και ωραίο και σφαιράτο ui. Το z4 μπορεί να περιμένει. Βέβαια από την άλλη μπορεί να το κάνουν και επίτηδες από θέμα επεξεργαστή μήπως και βγεί κάποια βελτιωμένη έκδοση του sd810 χωρίς τα υποτιθέμενα προβλήματα υπερθέρμανσης… είδομεν…

Αντρεας

Το πιο όμορφο κινητό-smartphone κοσμο για εμένα z3 άσπρο ( κάτοχος lg g3)

Panagiotis

Παιδιά εγώ δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη για το θέμα ήμουν κάτοχος xperia p και τώρα Samsung ativ S. Θέλω να σας ρωτήσω κάτι. Το xperia p που είχα ήταν καλό αλλά είχε εσχος μπαταρία άδειαζε γρήγορα από τότε πως είναι η κατάσταση με της μπαταρίες στα xperia mobile, δώστε μου μια εικόνα έχω μείνει λίγο πίσω στα xperia mobile.

ΑντώνηςΤ

Πάνε οι «φθηνές» ναυαρχίδες… και για να εξηγούμαι, με το 6μηνο που βγάζαν νέο κινητό η παλιότερη ναυαρχίδα απαξιώνονταν στην τιμή γρήγορα. Έτσι κάποιος θα μπορούσε να πάρει κινητό/ναυαρχίδα 6μηνων σε φυσιολογική τιμή. Αυτό φυσικά ήταν καλό για εμάς.

Άντε να δούμε τώρα το πώς θα ανέβουν οι τιμές των Z3 και Z3c

Από την άλλη αυτό «εξαντλούσε» την αγορά μιας και κάνεις δεν μπορούσε να έχει μεγάλο stock και τα συμβατά gadget που έβγαιναν για αυτά τα μοντέλα. Στο τέλος δεν έβρισκες καν μια θήκη που να κάνει.

Όσο για την μπαταριά του Z3, το αγόρασα πρόσφατα για την αδερφή μου και αν και είναι απαιτητική στην χρήση του δεν μου παραπονέθηκε καθόλου (επίσης η μαγνητική φόρτιση απλά τα σπάει στην ευκολία, χαλάλι το κόστος του gadget). Το ίδιο συμβαίνει και με το Z1c που έχω εγώ, δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα.

Φυσικά αν πεις εγώ θέλω να παίζω παιχνίδια για 10 ώρες και να ακούω μουσική από το ΥouΤube έχοντας το GPS και BlueTooth ανοιχτό την ώρα που θα μου λέει και το που βρίσκομαι, τότε εάν βρεις ένα τέτοιο κινητό θα συνοδεύετε με battery pack του 1 κιλού ;). Στις μέρες μας η μπαταρία είναι κάτι σχετικό.

Geo

Εγώ προτείνω μια ακόμη καλύτερη κίνηση. Αφού απαξιώνονται λοιπόν τα παλιά όταν βγαίνουν τα νέα, και δε μας άρεσε που έβγαζε κάθε εξάμηνο νέα ναυαρχίδα, να μην το αφήσει όπως λέει κάθε χρόνο.
Γιατί βρε χρήστες να απαξιώνονται τα κινητά μας κάθε χρόνο. Προτείνω, με αυτή τη (ο θεός να την κάνει…) λογική, όλες οι εταιρείες, όχι μόνο η Sony, να βγάζουν μια φορά κάθε 45,6 χρόνια νέα ναυαρχίδα. Έτσι θα είμαστε όλοι χαρούμενοι ότι θα έχουμε την τελευταία λέξη της μόδας για να το παίζουμε μούρη.
Και θήκες θα βρίσκουμε κι απ’ όλα!!
Πίστευα ότι το πιο ηλίθιο ζώο ήταν ο άνθρωπος, τελικά..ο χρήστης είναι.

gianna

πολύ καλή κίνηση από τη sony να βγάζει μια ναυαρχίδα το χρόνο . Το γαλαζόπρασινο Ζ3 compact είναι πολύ όμορφο και με τούμπανο μπαταρία . Για να δούμε και το Ζ4 .

kostas13

Μπα άλλαξε πολιτική η σονι. Αυτή η πολιτική την έφερε σε σημείο να σκεφτούν το κλείσιμο του mobile ,Ποιος αγοράζει τηλέφωνο που σε 6 μήνες θεωρείτε παλιό.κάλιο αργά παρά ποτέ .Από εποχή Xperia s. 2012 έχει βγάλει τα ~ S-T-Z-Z1-Z2-Z3.

Νίκος z1

Μια χαρά κρατάει το z3. Δεν υπάρχει κάτι που να μην κάνει τουλάχιστον καλά.Το θέμα είναι να πέσει και λίγο η τιμή ώστε να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικο.

Panos

Εχω το Z3 απο το περασμενο Νοέμβρη και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Ειδικα από άποψη μπαταρίας! (Προερχόμενος από iphone..). Πιστευω οτι πραγματικά δεν υπάρχει κάποιος λόγος να βιαστεί για το Ζ4 καθως αντέχει άνετα μέχρι το Σεπτέμβρη. Προσωπικά με έχει καλύψει πλήρως κ ακόμα κ τώρα να εβγαζε καινούργιο μοντέλο δ υπήρχε περίπτωση να αναβαθμίσω. Όπως δεν υπάρχει κάτι που να με κάνει να σκεφτώ για αλλαγή σε S6 ή One M9.

Νίκος

Καιρός ήταν!!!

Dimitris Kntx

Δυο πραγματα με ενοχλουν αφανταστα στα Sony. Το home button π για μενα ειναι πολυ αντιαισθητικο αυτο το σχεδιο με το σπιτακι κ το οτι πατωντας παρατεταμενα πανω σε καποιο εικονιδιο του UI δν σε μεταφερει αμεσως στις ρυθμισεις αλλα σ εμφανιζει ενα υπομενου π πρεπει να πατησεις πανω στην επιλογη “πυθμισεις” για να μεταφερθεις! Κοινως Αθηνα-Κορινθος μεσω Λαμιας..!!

Dimitris Kntx

Δυο πραγματα με ενοχλουν αφανταστα στα Sony. Το home button π για μενα ειναι πολυ αντιαισθητικο αυτο το σχεδιο με το σπιτακι κ το οτι πατωντας παρατεταμενα πανω σε καποιο εικονιδιο του UI δν σε μεταφερει αμεσως στις ρυθμισεις αλλα σ εμφανιζει ενα υπομενου π πρεπει να πατησεις πανω στην επιλογη “πυθμισεις” για να μεταφερθεις! Κοινως Αθηνα-Κορινθος μεσω Λαμιας..!! Κατα τα αλλα ειδικα το Ζ3 ειναι εξαιρετικο! Ποιοτητα κ αποδοση σε κορυφαια επιπεδα! Το design ειναι υποκειμενικο θεμα, εγω το λαρευω!!

Stavros

Μόνο καλό είναι αυτό το νέο για τη Sony!

hadi

συμφωνώ με την Sony κάθε χρόνο μια ναυαρχίδα πολύ καλή κίνηση εγώ έχω το. Xperia z 3 compact. και είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή

Z3 Compact Rules!!!

Συμφωνώ απόλυτα με την ναυαρχίδα καθε χρονο και μπράβο στη Sony που άκουσε τους πελάτες της. Το Ζ4 θα εχει καλύτερο επεξεργαστή απο το Galaxy S6 και μνημη 4gb οποτε θα ειναι καλύτερο του S6.

Μονο καλύτερη διαφήμιση να κανει και σίγουρα θα πουλήσει γιατι εχει πιστεύω τα πιο ποιοτικά και ανθεκτικά κινητα σήμερα.

Ενας ευχαριστημένος κάτοχος του Ζ3 Compact.

Α.Ν.

ότι κάνουν χαζομάρες που ακούν τον κάθε βλάκα που θέλει να έχει το τελευταίο smartphone άλλα δεν ψήνετε να αγοράζει ένα κάθε 6μηνο

alex

@ Z3 Compact Rules!! φιλε ευχαριστημενος απο το z3 compact?Η μπαταρια κραταει τοσο πολυ οσο ακουγεται?

Νίκος

Alex το έχω και εγώ ή μπαταρία καλά κρατάει αλλά όχι και τόσο όσο λένε! Δηλαδή μην περιμένεις να το έχεις δύο μέρες και να το δουλεύεις και συνέχεια και να κρατάει δύο μέρες μπαταρία

Νίκος

Και πριν είχα το z1 μικρή διαφορά μπαταρίας να σου πω την αλήθεια. Αλλά έτσι είναι καλό κινητό μικρό και βολικό και μικρά bezel!!

Impressive-Instant

Ασχέτως αν κάποιος συμπαθεί (τον καλύπτουν) τα κινητά της Sony ή όχι, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι οι Ιάπωνες έχουν βελτιωθεί πολύ εδώ και ένα χρόνο παρουσιάζοντας πολύ αξιόλογα κινητά και με πιο σωστή στρατηγική. Η αγορά χρειάζεται εταιρίες σαν την Sony που συμβάλουν στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

giannis

Η sony στον τομέα smartphone έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και είναι καλή κίνηση που θα βγάζει μ ια ναυαρχίδα το χρόνο αφού έτσι θα βγάζει ακόμη καλύτερα μοντέλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.