Παρασκευή
30/01/2015

Sony Xperia Z4: Πιστοποίηση στην Ινδονησία & πιο κοντά στην κυκλοφορία;

Η επερχόμενη ναυαρχίδα και το μεγάλο στοίχημα της Sony, το Xperia Z4, φαίνεται πως πήρε την απαιτούμενη πιστοποίηση από την Postel, την ινδονησιακή αρχή που ασχολείται με τέτοιου είδους θέματα. Μαζί του, και άλλες δύο συσκευές πήραν το σχετικό «ΟΚ».

Δεν γνωρίζουμε τις εμπορικές τους ονομασίες, αλλά την κωδικοποίηση που δίνει η Sony στα μοντέλα της και βάσει αυτών κάνουμε υποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, μιλάμε για τις ακόλουθες συσκευές: Ε6533, Ε5333 και Ε2353. Ας ξεκινήσουμε από την πρώτη, η οποία και φέρεται να είναι το Sony Xperia Z4. To προπέρσινο και πρώτο μοντέλο της σειράς Ζ, ήταν το «C66xx». Το περσινό Xperia Ζ2 είχε σαν model number «D65xx», ενώ το Ζ3 ήταν το «D66xx». Το γράμμα πριν τα 4 ψηφία αναφέρεται στο έτος παραγωγής, άρα C = 2013, D = 2014, έτσι και το Ε = 2015. Εφόσον η Sony συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, όσον αφορά και τους αριθμούς, τότε η 6η χιλιάδα (66xx, 65xx) υποδηλώνει την ναυαρχίδα. Άρα, σωστά υποθέτουμε ότι πρόκειται για το Ζ4.

Συνεχίζουμε με το E2353. Αν κρίνουμε από το πρώτο ψηφίο (2) πρόκειται για ένα low-end smartphone. Πιθανότατα, πρόκειται για το διάδοχο του Xperia M2 (D23xx).

Όσον αφορά το Ε5333 και με βάση την παραπάνω λογική, εικάζουμε ότι πρόκειται για ένα mid-range smartphone, χωρίς όμως να είναι σαφές το αν θα είναι αντικαταστάτης κάποιας υπάρχουσας συσκευής, ή κάποιο νέο μοντέλο. Αν αντικαταστήσει κάποια συσκευή, τότε μιλάμε για το 6ιντσο Xperia T2 Ultra. Τώρα το αν θα συνεχίσει στο ίδιο μέγεθος οθόνης είναι κάτι άγνωστο και θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες στο εγγύς μέλλον.

Ούτως ή άλλως, εφόσον πήραν τις απαραίτητες εγκρίσεις, δεν θα αργήσουν ιδιαίτερα να εμφανιστούν στα ράφια των καταστημάτων.

sony xperia logo

Πηγή

Πάνος Λέκκας

Μάθε για: , , , ,

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η Αποστόλης Ρόδος λέει:

    Ελπίζω να βγαλουν και Ζ4 Compact….

  2. Ο/Η Γιωργος Παππας λέει:

    Μακαρι να το βγαλουν σε τιμη «γνωριμιας» :P

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.