Sony Xperia Z5: Η επόμενη παγκόσμια ναυαρχίδα της Sony και όχι το Z4;

Πρόσφατα η Sony ανακοίνωσε την ναυαρχίδα Sony Xperia Z3+ που προορίζεται για την παγκόσμια αγορά και στην ουσία είναι η ίδια συσκευή με την έτερη ναυαρχίδα Sony Xperia Z4 που ανακοινώθηκε για την Ιαπωνία τον προηγούμενο μήνα. Αυτό έχει δημιουργήσει κάποια σύγχυση για την τακτική που θα ακολουθήσει η Sony στο εξής.

Αν το Sony Xperia Z3 με την προσθήκη ενός “+” παραμένει η παγκόσμια ναυαρχίδα, τότε θα περιμένουμε να δούμε το Sony Xperia Z4 ως τον διάδοχο του Plus; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ePrice, οι οποίες όπως αναφέρει επιβεβαιώθηκαν από τη Sony, η ναυαρχίδα που θα διαδεχτεί το Sony Xperia Z3+ δεν θα ονομάζεται Xperia Z4.

Επομένως, φυσικό είναι να υποθέσουμε ότι θα ονομαστεί Sony Xperia Z5, εκτός αν η Sony αποφασίσει να αλλάξει εντελώς ονομασία στην high-end σειρά Xperia.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα δούμε τον διάδοχο του Sony Xperia Z3+, είναι πολύ πιθανό να γίνει μέσα στο 2015. Το Z3+ δεν έχει μεγάλες διαφορές από το κανονικό Sony Xperia Z3 και ίσως η ονομασία παρέμεινε παρεμφερής διότι η Sony ετοιμάζει κάτι πολύ μεγαλύτερο για φέτος.

Για ότι διαρρέει όμως κρατάμε πάντα επιφυλάξεις και αναμένουμε τις κινήσεις της Sony.

Sony Xperia Z5: Η επόμενη παγκόσμια ναυαρχίδα της Sony και όχι το Z4;, Sony Xperia Z5: Η επόμενη παγκόσμια ναυαρχίδα της Sony και όχι το Z4;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης σε λέω

Για μένα το Z3+ είναι πολύ δυνατό smartphone και στέκεται άνετα δίπλα στις υπόλοιπες ναυαρχίδες.

Μια πολύ καλή κίνηση που μπορεί να κάνει στο μέλλον η Sony είναι ν αλλάξει το σχέδιο της επόμενης ναυαρχίδας, μιας και το ήδη υπάρχον έχει αρχίσει να κουράζει μια μερίδα του κόσμου. Αυτό θα το πρότεινα και στην Huawei, μιας και τα P6, P7, P8 έχουν σχεδόν πανομοιότυπο σχέδιο. Ένα σχεδιαστικό φρεσκάρισμα θα κάνει καλό και στις ίδιες τις εταιρίες, αλλά και στους καταναλωτές.

Πάντως αν βγάλω έξω το θέμα τιμή, η σειρά που θα έβαζα πλέον τα smartphone κατά σειρά προτίμησης είναι η εξής

1. Samsung Galaxy S6 Edge
2. Sony Xperia Z3+
3. Huawei P8
4. LG G4
5. Samsung Galaxy S6
6. HTC M9

Αν συνυπολογίσω και τον παράγοντα τιμή, τότε εννοείται πως το Huawei P8 έρχεται πρώτο στη λίστα, μιας και συνδυάζει πολύ καλά χαρακτηριστικά, ποιότητα κατασκευής, εμφάνιση και όλα αυτά σε λογική τιμή.

zois

στης μονες θεσεις που συνφονω μαζι σου ειναι μονο στην πρωτι και στην τελευταια μονο και μονο βαση λογικης το s6 το κανονικο θα επρεπε να το βαλεις 2.

Γιάννης σε λέω

@zois

Το Edge με κέρδισε απόλυτα σχεδιαστικά, γι αυτό και το βαλα πρώτο. Αυτή η οθόνη σε συνδυασμό με την ποιότητα κατασκευής είναι έρωτας. Από κει και πέρα όμως, αν βγάλω την οθόνη του Edge που είναι ότι μοναδικό έχω δει για φέτος, θεωρώ ότι το απλό S6 υστερεί σε εμφάνιση σε σχέση με τα P8 και Z3+. To G4 το έβαλα πιο πάνω γιατί μου άρεσαν η οθόνη και το UI περισσότερο από το απλό S6. Έχω συνυπολογίσει τα συν και τα πλην όλων των ναυαρχίδων πριν καταλήξω εδώ.

Το ξαναλέω όμως ότι αν θυμηθώ την τιμή του Edge, η λίστα αλλάζει υπέρ της Huawei καθαρά.

ΚΝ

Όλες οι παραπάνω ναυαρχίδες είναι πολύ καλές και το βασικότερο για μένα είναι τι θέλει ο καθένας και τι του αρέσει. Όλα κάνουν με το παραπάνω την δουλειά τους και απλά η Sony δίνει κάποιες δυνατότητες με την αδιαβροχοποίηση και αντι σκόνη προστασία που για κάποιους είναι σημαντικοί, αλλά για άλλους όχι.
Η Sony γενικά κάνει σημαντική και καινοτόμα δουλειά στο θέμα των κινητών, απλά νομίζω οτι υστερεί στο θέμα marketing. Η παραμετροποίηση του Android ειναι για μένα η καλύτερη, αλλά αυτό είναι θέμα υποκειμενικό.
Πάντως το Sony Z3+ έχει ενδιαφέρουσα χαρακτηριστικα και προσωπικά ειδικά το μπρονζέ θα το αγόραζα ευχαρίστως.

KostasB

Θα μου άρεσε να κρατήσει το σχέδιό της και να κάνει την κατασκευή full metal. Ένας συνδυασμός Huawei P8, iPhone 6, το καλύτερο διαθέσιμο hardware και όλα αυτά με την υπογραφή της Sony θα ήταν άπαιχτος.

ΚΝ

Συμφωνώ και εγω μια μεταλλική κατασκευή και στην πλάτη της Sony θα μου άρεσε πολύ και θα έκανε ωραία αλλαγή. Ήδη κυκλοφορούν θήκες premium που είναι μεταλλικές και κάνουν το κινητό με μεταλλική πλάτη.
Πάντως η Sony θέλει σωστό Marketing στα κινητά, γιατί παράγει καλές συσκευές και καλύτερες σε σχέση με αρκετούς ανταγωνιστές.

zois

κατανοω φιλε γιαννη οντως το enge σε ενφανιση τα σπαει και δεν εχει καμια σχεση με το απλο και εχει και πιο μικρα περιθορια γιαυτο και ειναι και ελαφρος μικροτερο και ειναι και 5 γραμαρια ελαφρυτερο και πιστεψε με το καταλαβαινεις οτι ειναι πιο ελαφρυ αλα εγω προτιμισα το κανονικο οχι για την τιμη γιατι το enge ειναι ενα κοσμιμα και δικαιος εχει 100 ευρο παραπανο αλα σου δινει την εντυπωση οτι εχει μικροτερη οθονη αλα ο σημαντικοτερος λογος που δεν το πηρα ειναι γιατι σκουρενει ολα τα χρωματα στης δυο ακρες της οθονης .

Γιώργος

Καλά το Samsung Galaxy S6 με την καλύτερη οθόνη και κάμερα της αγοράς και με DDR4 και το έβαλες προτελευταίο? Κανονικά βάση δυνατοτήτων των κινητών η αντικειμενική σειρά είναι:

1. Samsung Galaxy S6
2. Samsung Galaxy S6 Edge
3. LG G4
4. Huawei P8
5. Sony Xperia Z3+
6. HTC M9

To HTC είναι τελευταίο γιατί έχει κακή κάμερα (χειρότερη και το Ζ3) , τα 3 τελευταία επίσης έχουν FullHD οθόνη και μάλιστα IPS που δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στις AMOLED. To G4 επίσης έχει IPS αλλά είναι τεχνολογικά μια γενιά πιο μπροστά και είναι και QHD.

petros

Εγώ πάντως βλέπω ότι σε ταχύτητα εκτελέσεις και επανεκτέλεσεις εφαρμογών το πιο γρήγορο είναι το HTC one M9, σύμφωνα με το παρακάτω: https://www.youtube.com/watch?v=hUw9PUlFUF0

Μάνος

@Γιώργος συμφωνώ απόλυτα!!!

KostasB

Το M9 ρε παιδες γιατί το αδικείτε έτσι; Όχι ότι μ’ αρέσει και ιδιαίτερα αλλά από θέμα επιδόσεων είναι κορυφή. Έχει και αυτό έναν από τους καλύτερους επεξεργαστές και με ddr4 ram πετάει. Το έχετε δουλέψει έστω και για λίγο σε κάποιο κατάστημα; Το sense είναι από τα πιο γρήγορα λειτουργικά σε android. Δεν μπορώ να πω, η οθόνη του edge είναι καταπληκτική αλλά αυτές οι αντηλιές στα σημεία που καμπυλώνει είναι πολύ ενοχλητικές. Προτιμώ το απλό s6. Αν υπολογίσουμε όλους τους παράγοντες αυτόματα το huawei p8 πάει πρώτο λόγω αναλογίας χαρακτηριστικών-τιμής (Αν και ανεπίσημα στο skroutz πωλείται πιο ακριβά από το s6).

Γιάννης σε λέω

@Γιώργος

Αν λάβουμε υπόψη τη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας (DDR4), τότε θα πρέπει να αναφέρουμε και κάποιες περιπτώσεις ξεφλουδίσματος και σκασίματος μπαταρίας για το Galaxy S6.

Επίσης, στα χαρτιά, καλύτερα κάμερα φαίνεται να έχει το LG G4. Επειδή όμως όλα είναι σχετικά θα πρέπει να γίνει συγκριτικό τεστ κάμερας για όλες τις ναυαρχίδες πριν πούμε με σιγουριά για το ποιο κινητό τελικά έχει την καλύτερη.

Τέλος η QHD οθόνη κρίνεται μη απαραίτητη από μεγάλη μερίδα του κόσμου, και όχι άδικα. Δεν υπάρχει χρησιμότητα για τόσο μικρές διαστάσεις οθόνης.

GeorgeF1

Σχετικά με την αναφορά της κάμερας του s6 vs g4 κοιταξτε το παρακατω link.
https://www.gsmarena.com/lg_g4_vs_galaxy_s6-review-1266p7.php

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.