Sony Xperia Z5: Η καλύτερη κάμερα που έχει δοκιμαστεί ποτέ στο DxOMark

Την περασμένη εβδομάδα το DxoMark κατέταξε το την κάμερα του LG G4 ως την δεύτερη καλύτερη που έχει μπει σε smartphone, μετά το Samsung Galaxy S6 Edge. Mε την ανακοίνωση του Nexus 6P το LG G4 εκθρονίστηκε και η Google πήρε την δεύτερη θέση. Ωστόσο σχολιάστηκε έντονα το γεγονός ότι από τις πρώτες θέσεις του DxoMark έλειπε η Sony.

Ο λόγος ήταν το γεγονός ότι το Sony Xperia Z5 δεν είχε πέσει ακόμη στα χέρια του DxoMark, το οποίο τελικά το δοκίμασε και το ανέδειξε ως το smartphone με την καλύτερη κάμερα που έχουν δοκιμάσει ποτέ. Σύμφωνα με τους ειδικούς στα DxO Labs, πήρε βαθμολογία 87 πόντους ενώ το Samsung Galaxy S6 edge είναι μόλις έναν βαθμό πιο κάτω χάνοντας την πρώτη θέση.

Επομένως το Nexus 6P πέφτει στην τρίτη θέση και το LG G4 στην τέταρτη. Την πεντάδα συμπληρώνει το Samsung Galaxy Note 4, από την λίστα απουσιάζουν τα νέα iPhone 6s που λογικά δεν έχουν προλάβει να δοκιμαστούν.

Το Sony Xperia Z5 αναφέρεται ότι στις φωτογραφίες έχει την καλύτερη απόδοση autofocus που έχει δοκιμαστεί μέχρι σήμερα, πολύ καλή ισορροπία λευκού και απόδοση χρωμάτων, flash με καλή ισορροπία λευκού, δίνει λεπτομερείς φωτογραφίες άσχετα με τις συνθήκες φωτισμού και χαμηλό θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Στα video έχει “εντυπωσιακή σταθεροποίηση εικόνας, πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό”, καλό autofocus, λεπτομέρεια, χαμηλό θόρυβο και ακριβλη απόδοση χρωμάτων με σχετικά καλή ισορροπία λευκού.

Sony Xperia Z5: Η καλύτερη κάμερα που έχει δοκιμαστεί ποτέ στο DxOMark, Sony Xperia Z5: Η καλύτερη κάμερα που έχει δοκιμαστεί ποτέ στο DxOMark

Sony Xperia Z5: Η καλύτερη κάμερα που έχει δοκιμαστεί ποτέ στο DxOMark, Sony Xperia Z5: Η καλύτερη κάμερα που έχει δοκιμαστεί ποτέ στο DxOMark

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος Γ.

Πτανι τα έλαγα εγώ για το Z5!!!
Αφού η Sony έχει τους κορυφαίους αισθητήρες τι να λέμε!!! Με αυτή την ανακοίνωση με βάζει σε δίλημμα….να πάρω το Z5 ή το S6 edge+ ?

Αλέξανδρος Γ.

Όταν τα έλαγα εγώ για το Z5!!!
Αφού η Sony έχει τους κορυφαίους αισθητήρες τι να λέμε!!! Με αυτή την ανακοίνωση με βάζει σε δίλημμα….να πάρω το Z5 ή το S6 edge+ ?

antonis

ενα μεγάλο μπράβο στην sony που όλοι την κράζετε…

antonis

@Αλέξανδρος Γ έχουμε το ίδιο δίλημμα φίλε….

Γιάννης

@Αλεξανδρος
Το S6 έχει και καλύτερο επεξεργαστή (Exynos 7740 αντί για Snapdragon 810) και καλύτερη οθόνη (QHD AMOLED έναντι FullHD IPS).

Rizo

@ Γιάννης
Προφανώς ο Αλέξανδρος μιλάει για το premium που μιλάμε για 4Κ 😉
Sony απο εμένα παιδιά. Μην κολάτε τόσο στον επεξεργαστή. Κομμάτια πάνε όλοι..
Είναι σαν να λέτε φερράρι με 1000 ή με 1100 άλογα?

antonis

@Rizo και εγώ ποιο πολύ για sony το ψήνω..φυσικά θα παίξει στην επιλογή μου μεγάλο ρόλο η τιμή…αρχές Δεκέμβρι θα πάρω ενα απο τα δυο..

JohnWave

@Αλέξανδρε Γ και antonis, εννοείται πως πριν αποφασίσετε ποιο από τα δύο θα πάρετε, θα δείτε και θα διαβάσετε αναλυτικά reviews από ελληνικά και ξένα sites και θα διαβάσετε και σχόλια χρηστών ( όχι φανατικών της εταιρίας ) που θα τα έχουν τουλάχιστον 1 μήνα στην κατοχή τους.Το S6 edge έχει δοκιμαστεί σε όλους τους τομείς και έχει αποδειχτεί άψογο από κριτικούς και χρήστες. Αν αποδειχτεί άψογο και το Ζ5, τότε και μόνο τότε να μπείτε στο δίλημμα.

Nio

Επιτέλους ρε Sony. Τα τηλέφωνα της θα έπρεπε να είναι πρότυπα στις κάμερες. Τα πρώτα με διαφορά. Φαντάζομαι αν έπαιρνε camera software από καμία Apple ή samsung το αποτέλεσμα θα πήγαινε 100.
Προτιμώ πάντως εξελιγμένο hardware από εξελιγμένο software. Όσο λιγότερα έχει να διαβάσει το hardware τόσο το καλύτερο.

vladimiros

Δεν το περιμενα πρωτο παντος εγω..ειχα πει θα εχει τα αποτελεσματα του G4.
Eνταξει μην βασιζομαστε τωρα στα τεστ αυτα ειναι απλα για να μιλαμε..πιο πολυ σημασια εχει η εμπειρια χρησης στον αλλον οταν εχει το κινητο και βλεπει αποτελεσματα του..τωρα 87 η 86 βαθμους (κλαιν)
@Ιωάννης jb ειδες τα samsung μπορει να εχουν 1 μετρο εξογκωμα που λεγαμε..να τωρα που το Ζ5 χωρις να προεξεχει κατι ειναι ανταξια με τα αλλα κινητα και καλυτερο!! και πραγματικα χερομαι γιαυτο..
Το μονο που λυπει τωρα στα Sony ειναι λιγο διαφορετικο ντιζαιν ωστε να μην ξενερωνει καποιους,οχι ακρεα πραγματα αλλα με μετρο..και ετσι θα παει πολυ μπροστα!!

george

γραφω για το δηλημα του παιδιου πιο πανω.απο οτι εχω δει σε βιντεακια το sony θα εχει σιγουρα το απολυτο multitasking σε σχεση με το s6 που απλα δεν εχει.απο την αλλη η οθονη της sammy απλα δεν εχει αντιπαλο.κ στο φιναλε κ τα δυο ειναι οπλα.καλη αγορα.

forneverarrow

Απορώ γιατί τόση πόρωση με τις κάμερες στα smartphones… Το γενικό χάλι της Sony στο UI που είναι άθλιο και σέρνεται δεν μας πείραξε, και χαιρόμαστε με την κάμερα; Αν ήθελα καλές φωτογραφίες δεν θα έδινα τόσα για smartphone, αλλά για μια dslr ή έστω μια καλή compact. Γενικά θεωρώ λάθος την κάμερα σαν selling point των smartphones. Αν δηλαδή το S6 Edge+ Είχε μέτρια κάμερα θα έχανε την αξία του συνολικά;

djfapples

Το ui της Sony είναι από τα πιο προσεγμένα κ κοντά στο stock Android οποίος έχει δουλέψει τη σειρά z της Sony το καταλαβαίνει

Kassandros

Κι όμως, η πόρωση με τις κάμερες είναι φυσιολογική! Αν και έχω DSLR ομολογώ ότι είναι αδύνατο να την έχω πάντα μαζι, όπως το κινητό μου…..και η καλύτερη camera είναι αυτή που έχεις ΠΑΝΤΑ μαζί!…..άρα μπράβο στo z5

vladimiros

@forneverarrow
οχι και σερνεται ρε φιλε…πως το εβγαλες αυτο εχω το Ζ1 και ρολαρι μια χαρα, ενταξει το UI θελει μια αλλαγη,φιλος μου εχει το g3 ναι εκεινο λανγκαρη καποιες φορες αφου το βλεπω και εγω..μην λες οτι νανε σε παρακαλω..αν θες σε χαριζω το κινητο μου 1 εβδομαδα να το δουλεψεις..

Γιάννης

@Rizo
Για το Premium λέω και εγω , 1080p είναι η οθόνη πρακτικά:
https://techblog.gr/mobile/sony-xperia-z5-premium-most-content-1080p-7753/
Αν θέλεις μπορούμε να την πούμε και 4K “μαϊμού”.

Γιάννης

@Rizo
Για το Premium λέω και εγω , 1080p είναι η οθόνη πρακτικά δες το άρθρο του
Techblog – Sony Xperia Z5 Premium: Τα περισσότερα θα τα δείχνει σε 1080p
Αν θέλεις μπορούμε να την πούμε και 4K “μαϊμού”.

Dapitium

Έτσι λένε, μένει να το δει και ο καταναλωτής. Διότι από “αμερόληπτες” δοκιμές και προκαθορισμένα test έχει γεμίσει ο τόπος.
Θα ήθελα να δω camera αντάξια του ονόματος της SONY. Όχι πως στα προηγούμενα Ζ ήταν άσχημες…

Ιωάννης jb

vladimiros… τελικά είναι μικρή αλλα θαυματουργή!!!!!
Κατι σαν το μπρους λι ένα πράγμα!!!!! χαχαχαχαχαχα
Μπράβο Sonaraaaa

Κωνσταντίνος Δ.

@Γιάννης απλώς ψάχνεις δικαιολογίες επειδή είσαι σαμσουνγκακιας πιθανόν… Έχει 4Κ σε φωτογραφίες και βίντεο. Που αλλού χρειάζεσαι 4Κ; Όταν είσαι στο Facebook ή βλέπεις ένα άρθρο θες παραπάνω από HD; όχι.. Και έχει και FHD.. Οπότε…

παπαροκάς tiamat

Βασικα, οταν εχει αλλαξει ολο το hardware των οπτικων και το software αποτι λεει αναμενεις πολλα απλα το dxomark με εχει κανει διστακτικο με τη μεροληψια του.

το g4 που ηταν ο,τι πιο εξελιγμενο στην εποχη του αφησε να περασει ο χρονος και να ξεθωριασει o ντόρος για να του κανει το τεστ μετα απο 6 μηνες, ενω στην περιπτωση της sony (εντελως συμπτωματικα) το τεστ του dxomark συμπιπτει με το release date της συσκευης…

Βρωμικα πραγματα, το πα και για το nexus εχτες οτι πρεπει να παιζουν γεροι πακοι με χρηματα.

Το οτι δε πεταει η καμερα παντως και εχει τετοιες επιδοσεις,ναι, ειναι πολυ σημαντικο! Τα αλλα ειναι εκτρωματα αν τα κοιταξεις απο τη πλατη

One

Ελεγα να κρατήσω το Ζ3 Compact ακόμα 2-3 χρονακια αλλα τωρα εχω μπει σε διλλήματα.
Και το άτιμο ακόμα ρολάρει καλα. Παντως το DxoMark το θεωρω ότι πιο αξιόπιστο υπάρχει σε αντίθεση με το phonearena και το gsmarena.

Κώστας

Σε όσους έχουν το δίλημμα άμα είχαν οποίαδηποτε συσκευή εκτός από Xperia να πάρουν το
Ζ5 άμα είχαν Xperia το edge

Gvirginia

Πραγματικά, οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ότι το DxOMark δεν ασχολείται κυρίως με κινητά αλλά με κανονικές φωτογραφικές. Το ότι αρχίσανε να τεστάρουν κινητά, το κάνανε μετά από απαίτηση του κόσμου και αυτό σαν ΔΕΥΤΕΡΗ ασχολία.
Αν η κάθε εταιρεία επιλέγει να στείλει μήνες πριν ή την ίδια μέρα ή μήνες μετά από την κυκλοφορία του ένα κινητό, είναι θέμα δικό της και όχι της σελίδας.

@παπαροκάς tiamat Βασικά ίσως έκανε καλό στην LG παρά κακό, μιας και όταν το τεστάρανε θα είχε πιο νέο λογισμικό και ίσως είχε διορθώσει μειονεκτήματα τα οποία θα είχε 6 μήνες πριν.

ducatijim

Μπράβο στη Sony! Έβγαλε κινητό πολύ δυνατό σε όλους τους τομείς! Μπράβο τους!

wrangler10

Ας φτιάξουν τώρα και καμία σοβαρή οθόνη εκεί στην Sony.

Νίκος Z3c

Χαίρομαι που η SONY επιτέλους έβγαλε ΚΑΙ καλή κάμερα σε κινητό. Έχω πάρει Z,Z1,Z3 compact και όπως βλέπω θα ξανά πάρω. Τώρα για όσους δεν τους αρέσουν τα Sony ας μην πάρουν. Τουλάχιστον ας μην σχολιάζουν κιόλας χωρίς να ξέρουν η ας μην δείχνουν εμπαθια. Όπως δεν βλέπω και κανέναν που να έχει Sony και να μπαίνει σε post για άλλες εταιρίες και να σχολιάζει αρνητικά.

LeoG4

Ας βάλει και καμία οθόνη της προκοπής η Sony που να είναι πραγματική 4K ή QHD και κανένα καλό επεξεργαστή γιατί με τον 810 με το throttling και την υπερθέρμανση η σειρά Ζ5 δεν είναι και ότι καλύτερο. Άσε τον σχεδιασμό που είναι χάλια.

Bloodmaster

Εσυ πια αμα δεν την πεις την κακια σου θα σκασεις. Που θα χρησιμοποιησεις το 4k? Στο Facebook που? Καλα εκανε η sony για να εξοικονομήσει ενεργεια. Και ποιος επεξεργαστής θα σηκωνε ενα 4κ game για τηλεφωνου μιλαμε. Κανενας . Οσο για το design εμενα μου αρεσει . Ειναι πιο σοβαρό με αυτες τις αυστηρες γραμμες.

mitsakos

Λοιπόν έχουμε και λέμε.
1) 4κ οθόνη εκεί που πραγματικά χρειάζεται, δηλαδή foto & video, αποτέλεσμα εξοικονόμηση μπαταρίας. Όχι σαν κάτι άλλους που πετάνε μια 2κ για όλα (για να βλέπουν τα notification στο fb σε Qhd) και η μπαταρία κρατάει 2 ώρες (βλέπε πλαστικουροδερματινή G4).
2) 2 μέρες μπαταρία. Όχι βρείτε μου άλλη ναυαρχίδα τώρα που να κρατάει τόσο.
3) Καλύτερη camera από όλα.
4) Αδιάβροχο
5) Ui κοντά στο stock με τα λιγότερα bloatware σε σχέση με ανταγωνιστές.
6) Υλικά κατασκευής γυαλί αλουμίνιο. Μάγκες έχετε πιάσει G4 στα χέρια σας? Το πιάνεις και νομίζεις είναι ψεύτικο πλαστικό που θα διαλυθεί.

Τέλος όσον αφορά τον 810 μπράβο στους μάγκες στην sony που βρήκαν τρόπο με τα 2 μπουριά για να μη έχει προβλήματα υπερθέρμανσης. Το λύσανε και αυτό τα παλικάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.