Sony Xperia Z5: Επίσημα η νέα ναυαρχίδα με οθόνη 5.2″ FHD, SD810 [IFA 2015]

Η μεγάλη μέρα έφτασε και η Sony ανακοίνωσε επίσημα από την IFA 2015 την νέα της ναυαρχίδα. Το Sony Xperia Z5 έρχεται με οθόνη 5.2 ιντσών FullHD, IPS, TRILUMINOUS στα 428ppi. Φοράει οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 810 στα 2GHz, Adreno 430 GPU μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB επεκτάσιμη και Android 5.1.1.

To Sony Xperia Z5 ακολουθεί το δοκιμασμένο OmniBalance design, έχει μεταλλικό frame, ελάχιστα στρογγυλεμένες γωνίες. στην δεξιά πλευρά έχει τα κουμπιά για τον ήχο, την κάμερα, το power button που ενσωματώνει τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη χάρη στην (IP65/68) πιστοποίηση.

Όσοι ήλπιζαν ότι η Sony θα βάλει Quad HD μάλλον θα απογοητευτούν καθώς όπως είπαμε έχουμε 5.2 ίντσες με ανάλυση 1080×1920 pixels, που σημαίνει 423ppi, όσοι θέλουν παραπάνω ανάλυση υπάρχει το 4K Sony Xperia Z5 Premium Under.

Ενσωματώνει μπαταρία 2900mAh, που σύμφωνα με την Sony έχει διάρκεια 2 ημερών, κάμερα 23 Megapixel με Sony 1/2.3″ Exmor RS αισθητήρα, μπροστά κάμερα 5 Megapixel με wide-angle 25mm φακό. Η εξωτερική κάμερα έχει το πιο γρήγορο autofocus στον κόσμο, 0.03s, 5x Clear Image Zoom, έως και ISO12800 για φωτογραφίες, ISO3200 για videos και 4K video recording.

Θα κυκλοφορήσει Οκτώβριο με τιμή στα 769 ευρώ.

Update: Δείτε το πρώτο hands-on video του Techblog από το Βερολίνο:

Sony Xperia Z5: Επίσημα η νέα ναυαρχίδα με οθόνη 5.2" FHD, SD810 [IFA 2015], Sony Xperia Z5: Επίσημα η νέα ναυαρχίδα με οθόνη 5.2″ FHD, SD810 [IFA 2015]

Sony Xperia Z5: Επίσημα η νέα ναυαρχίδα με οθόνη 5.2" FHD, SD810 [IFA 2015], Sony Xperia Z5: Επίσημα η νέα ναυαρχίδα με οθόνη 5.2″ FHD, SD810 [IFA 2015]

Sony Xperia Z5: Επίσημα η νέα ναυαρχίδα με οθόνη 5.2" FHD, SD810 [IFA 2015], Sony Xperia Z5: Επίσημα η νέα ναυαρχίδα με οθόνη 5.2″ FHD, SD810 [IFA 2015]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Impressive-Instant

Ο σχεδιασμός μοιάζει με ένα υβρίδιο Z2 και Z3…

παπαροκας tiamat

Xaxa σας το χα πει οτι η μπεζελοεταιρεια μεγαλωσε ακομη περισσοτερο τα bezels αντι να συμμαζέψει!!!! Ειναι απιστευτο ολο αυτο που συμβαινει με τους losers !

μιχαλης

ποια ακριβως ειναι η διαφορα απο το z3+/z4 ?

Impressive-Instant

Πρώτον το power button, το σασί δείχνει πιο τετράγωνο (βλέπε Z2), ενώ κρατάει τις στρογγυλεμένες γωνίες του Z3…

Mary

Και ας πουμε ότι δεχόμαστε το ίδιο design, τα ίδια bezel, το κουμπί της έντασης που ειναι στο πιο άβολο σημείο, τα ίδια specs… αλλα όχι έλεος πια και το ίδιο UI ουτε αυτο δεν μπορούσαν να αλλάξουν; Σοβαρά; Δηλαδή τι είχαν να κανουν; Να βγάλουν το ίδιο κινητο και να το παρουσιάσουν για καινουριο;

FnaticVortex

δεν μας εχετε πριξει λιγο με τα μπεζελς..? οσοι κραζετε την σονυ φαινετε απο μακρια οτι δεν εχετε πιασει ποτε σειρα z στα χερι σας…

Γιωργος Παππας

Προσωπικα δεν εχω κατι αρνητικο να πω για την σειρα z.. Οσους βλεπω να κακολογουν την σειρα z συνηθως εχουν υποκειμενικα κριτηρια του τυπου “δεν μου αρεσει το μαυρο, θα ηθελα να ηταν 1 χιλιοστο πιο ψηλο, δεν τεριαζει με τα παπουτσια μου..”. Καμερα; Κορυφαια! SoC; Κορυφαιο (περα απο τα θεματα υπερθερμανσης γιατι αυτο ειναι αλλο κομματι). Μπαταρια; Αψογη επισης! Οθονη; Φανταστικη. Ηχεια; Αψογα και αυτα! Για οσους λενε για το ui συμφωνω μαζι τους μεχρι το σημειο οτι δεν τους αρεσει.. Ουτε εμενα μου αρεσει.. Το βαρεθηκα! Γι αυτο αλλωστε και το android εχει και τοσα launchers! Οταν βαρεθεις το ενα, πας στο αλλο.. Αυτα!

Αργύρης

Γατάκια κοιμηστε, ακόμη με 2k εν έτη 15?

giannis

Μια απο τα ιδια.

Nick

Κουκλί. Υβρίδιο Z2 & Z3, αυτά τα διπλά στέρεο ηχεία μπροστά με τα μακρόστενα slits είναι όλα τα λεφτά. Αδιάβροχο με μπροστινα στερεοφωνικά ηχεία και bezels μικρότερα από Lagsung, Apple & HTC. Και αυτό το πάχος με τέτοιο φακό και 23mp. Μυγοχαύτες γερά κραξτε.

Parastas

Το z6 θα έχει αποσπώμενο πίσω καπάκι. Να μου το θυμηθείτε. Θα βγάζεις το καπάκι για να αυξομειώσεις τον ήχο.

χαρης

Αν και lg fan φετος κατευθύνομαι προς Sony η Huawei και συγκεκριμένα z5 ή mate 8 αλλα σκέφτομαι και g4 pro.Αντε να δω τώρα τη να πάρω.

@μιχαλης ειναι το ίδιο κινητό απλός με διαφορετική ονομασία.Z3+ για Ευρώπη και Z4 για Ασία εαν θυμάμαι καλά

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, αποφύγετε τους χαρακτηρισμούς και μην τσιμπάτε.
Σβήνουμε σχόλια που προκαλούν και δεν βοηθάνε στην ομαλή διεξαγωγής της συζήτησης.

Stelios

Πολυ ωραιο το z5 αλλα εγω παω φουλ για huawei mate s πανεμορφο σε ολα

giannis

Ολοι εκραζαν τη samsung για την 3000mah μπαταρια του note 5. Τωρα σιωπη για τα 2900 του Z5 με τον flaming 810 και τα μολις 3200 για το 4κ του premium.
Ετσι ειναι τα fanboys. Τυφλά.

Το premium πολυ ωραιο παντως.

Νίκος

Πω το z5 compact με 2 ram?? Αντί για 3;; Μεγάλη βλακεια

Impressive-Instant

@giannis η διαφορά είναι ότι τα Xperia βγάζουν δυο μέρες από φόρτιση σε φόρτιση, πόσο μάλλον στο Premium με 4K όταν αντίστοιχα το G4 με 2K ρουφάει την μπαταρία πολύ γρήγορα… Και όλα αυτά σε μια πολύ λεπτή συσκευή…

giannis

Ρε impressive instant. Το Ζ3 με μικροτερη οθονη fhd ειχε ελαχιστα μικροτερη μπαταρια απο το premium.
O 810 ειναι ενεργοβορος (γι αυτο καιει) πως θα αντεξει η μπαταρια του premium με 4κ τπ ιδιο με το Ζ3.
Αλλα παλι εγω λεω μακαρι να αντεχει και μπραβο. Και το ιδιο ειπα και για τη Samsung. Αλλοι λεγανε τελειως διαφορετικα πραγματα

One

@giannis o sd801 είναι πιο ενεργοβορος από τον sd810. Και από ότι φαινεται σε βιντεο στο youtube λυθηκαν τα προβλήματα υπερθέρμανσης του sd810.

κ.Σ

Eνω είναι καλό, περιμένω να δω την οθόνη. Από το z2 που είχα, έχω σχηματισει άσχημη εικόνα για την θαμπά κ χωρίς κοντράστ οθόνη στα sony. Θα το σκεφτώ αν έκανε βελτίωση σε κοντράστ, χρώμα κ φωτεινότητα.

antonis

ρε παιδιά βλέπετε καμιά ουσιώδη αλλαγή απο το ζ3 plus εκτός απο κάμερα?

dim

Εδώ η γκρίνια ειναι ότι οι διαφορές από το Xperia z3+ δεν έχει μεγάλες διαφορές. ( σε hardware) Άρα η κίνηση της Sony να βγάλει το premium είναι σωστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.