Sony Xperia Z5+: User-agent profile δείχνει 4K οθόνη

Η Sony φαίνεται ότι μπορεί να είναι από τους πρώτους κατασκευαστές που θα κυκλοφορήσουν κινητό με 4K UHD (Ultra HD) οθόνη, αργότερα μέσα στο έτος. Το Sony E68XX (E6833, E6853 E6883) αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη έκδοση της ναυαρχίδας η οποία μπορεί να ονομάζεται Xperia Z5+. Το UAProf (user-agent profile) δείχνει ανάλυση 2160×3840 pixels.

Επιπλέον, το UAProf δείχνει ότι η συσκευή θα ενσωματώνει επεξεργαστή Snapdragon 810 (MSM8944), κάτι που περιμένουμε και από τα Sony Xperia Z5 και Sony Xperia Z5 Compact. Αυτό που μένει να δούμε είναι το μέγεθος της οθόνης, η οποία μπορεί να είναι από 5.5 ιντσών και άνω.

Αν η οθόνη είναι στις 5.5 ίντσες, αυτό σημαίνει ότι το Sony Xperia Z5+ θα έχει 801 PPI pixel density. Ο Snapdragon 810 θεωρητικά μπορεί να ανταπεξέλθει, αλλά το ερώτημα είναι τι επιπτώσεις θα έχουν τόσα πολλά pixels στην απόδοση και την διάρκεια μπαταρίας.

Μέχρι τώρα η Sony έχει κολλήσει σε FHD (1080p) ανάλυση εκτός από κάποιες εξαιρέσεις όπως Sony Xperia Z4 Tablet με WQXGA ανάλυση (2560×1600) και το Sony Xperia Z4v για την Verizon με WQHD οθόνη (1440×2560).

Το να δούμε μέσα στο 2015 κινητό με οθόνη 4K μοιάζει δύσκολα πιστευτό, αλλά η Sony θα μπορούσε να έχει την δυνατότητα να το κάνει, ωστόσο το ερώτημα που παραμένει ανοιχτό είναι η χρησιμότητα μιας τέτοιας οθόνης.

Sony Xperia Z5+: User-agent profile δείχνει 4K οθόνη, Sony Xperia Z5+: User-agent profile δείχνει 4K οθόνη

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas_falcon

810??? Tragic…..

ΑντώνηςΤ

@kostas_falcon, δηλαδή εσύ τι επεξεργαστή προτείνεις για να μην είναι “Tragic” όπως το λες.

Όσο για τα πολλά pixel η Sony νομίζω σοφά δεν έχει ανέβει στα κινητά πάνω από τις 1080×1920. Στα tablet το χρειάζεται (και άργησε λίγο), αλλά εκεί υπάρχει χωροταξικό περιθώριο για μεγαλύτερες μπαταρίες.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να ξεχωρίσει την διαφορά. Βέβαια υποκύπτει στον ανταγωνισμό και το μάρκετινγκ αλλά αυτό θα το πληρώσει αναγκαστικά όπως το πλήρωσαν και οι άλλοι με την διάρκεια της μπαταρίας για κάτι τόσο πρακτικά ανούσιο για τις 5-5.5’

vladimiros

Ειπαμε οχι και 4Κ οθονη,εδω δεν εβαλε ακομα 2Κ τωρα κατευθειαν στο 4Κ,καλα καλα ουτε στα ταμπλετ δεν εχει βαλει ακομα 4Κ,και θα βαλει σε κινητο,για ποιο λογο, εκει που κρατουσε η μπαταρια στα Ζ2-Ζ3 1,5-2 μερες,τωρα θα κραταει 2 ωρες,ε πιστευω μπαρουφες ειναι αυτα,οσο για τον 810 μπορει να ειναι αληθεια αυτο αλλα για το 4Κ οθονη ε οχι δεν το πιστευω,εκει που ηταν η σονη πιο καλα απο ολους δηλαδη στο θεμα μπαταριας μην τα θαλασσωση τωρα ομως..

Ιωάννης jb

Ενα z5 με 6 ίντσες οθόνη και με ανάλυση 4k, μόνο και μόνο σαν ιδέα είναι κάτι το απίστευτο…!!!!!!
Βεβαίως η sony έχει την τεχνογνωσία (κορυφαίες tv-οθόνες με 4k ανάλυση) για να κάνει κάτι τέτοιο…. και άσε τους άλλους να βάζουν την άνευ λόγου και ουσίας, άχρηστη και αχρείαστη ανάλυση 2k…
Ενα smart στις 6,4 ίντσες με αυτήν την ανάλυση θα έχει 650 ppi… πολλά!!!
αλλά… και το 2013 όταν έβγαλε το z που είχε 450 πάλι πολλά φαινόταν….

LeoG4

Σιγά μην βάλει η Sony που καλά καλά δεν ξέρει το θα πει QHD και έχει μείνει 2 χρόνια πίσω σε όλα τα χαρακτηριστικά (κάμερες , OIS , autofucus κτλ.) οθόνη 4K.

G.i.John

@LeoG4
παλι καλα που η σονυ εχει μεινει πισω 2 χρονια σε “ολα τα χαρακτηριστικα” που ανεφερες. αληθεια σε ολα αυτα τα απειρα χαρακτηριστικα? δλδ στην καμερα. ολα αυτα? οσο για την οθονη γι αυτο κραταει 2 μερες η μπαταρια τους.

Rizo

Μιλάει ο G4 που έβαλε 2 χρόνια μετά την sony στο lg triluminos οθόνη.
Και περιμένω να δω που ακριβώς είναι πίσω η sony 2 χρόνια. Που έχει 3200mah, 3gb, stereo και αδιαβροχοποίηση απο το Z2…
Πέρα απο την ανάλυση (λές και δεν έχει την τεχνογνωσία… την έβαλε στο Z4v για σπάσιμο) που η sony απ’οτι φαίνεται αφήνει τα φρου φρου και δίνει αυτονομία.

ducatijim

Πραγματικά φοβερό εργαλείο. Δύναμη η οθόνη του και η φωτογραφική του (βλέπε Μ5) και από ποιότητα σίγουρα θα είναι κορυφαίο.

zar3

Τώρα που η sam βγάζει απο τος συσκευες sd κ μπαταρια,το σκεφτομαι σοβαρά. Αν ειχε καλυτερο κοντραστ στα χρώματα της οθονης,θα ηταν σιγουρα επομενη συσκευη.

Ιωάννης jb

Κλασσικός LeoG4 παραληρεί πάλι.. χιχιχιχι

Nick

Και μετά ξυπνήσαμε. 4Κ σε 5.5″-6.5″ οθόνη; Not even a chance που λένε και στο χωριό μου. Φυσικά και δεν μιλάμε για την αστεία και χωρίς νόημα ύπαρξη της QHD οθόνης αλλά όπως και να το κάνουμε είναι τουλάχιστον γραφικό και υπερβολικό να έχεις UHD οθόνη σε κινητό και FHD σε tablet & tv. Ας συνεχίσει με τις καταπληκτικες 1080p οθόνες η Sony να απολαμβανουμε τέτοιες και ακόμα καλύτερες αυτονομιες και ας συνεχίζουν οι μυγοχαύτες να αγοράζουν τον ανταγωνισμό να λένε περήφανα πως έχουν 2Κ οθόνη, ειδικά εκείνοι που φοράνε γυαλιά και φακούς επαφής. Για τον 810 τι να πει κανείς, σηκώνεις τα χέρια ψηλά όταν βλέπεις ότι υπάρχουν (πολλά) άτομα που κατηγορούν την Sony (και άλλες εταιρίες) που δεν βάζουν τον 820 στην επόμενη ναυαρχίδα τους που ωστόσο θα κυκλοφορήσει προτού καν γίνει διαθέσιμος από την Qualcomm. Φάτε μύγες, κερναει η Samsung.

One

Αμα είναι για κανενα 13 ιντσων τάμπλετ τοτε το δικαιολογώ το 4Κ αλλιως δεν εχει καμια χρησιμότητα. Οσο για το Ζ5 πιστεύω οτι είναι καλυτερο να καθυστερήσει και να εχει τον sd820 και σιγουρα θα τα παει καλα. Ειδικά αμα βγει Ζ5 Compact με sd820 το πηρα από τη πρώτη μερα!

Ιωάννης jb

Nick.. καλά τα λες για τον 820… απλώς έχεις ξεχάσει ότι η τεχνολογία προχωράει….
4k tv έχουμε εδώ και αρκετά χρόνια, tablet δεν έχουμε αλλά για πόσο ακόμα?
Αν δε κάνω λάθος, εδώ και 2 χρόνια 4k tv βρίσκεις κάτω από το χιλιάρικο….
Η sony που είναι πρωτοπόρος σε κάτι τέτοια, για ποιο λόγο δλδ ΔΕΝ πρέπει βάλει 4k σε συσκευές όπως smartphones, τα οποία σε λίγο θα αντικαταστήσουν και τα pc μας…
Sony KD-43X8305C ρίξε μια ματιά…. αν μου περίσσευε ένα χιλιάρικο την χτυπούσα ΆΝΕΤΑ!!!!!
Μαζί με ένα κινητάκι 6 ίντσες στην ίδια ανάλυση και με την τρομερή συνδεσημότητα που μας συνηθίζει η sony, ποιος ο λόγος να μείνουμε σε fhd???
Εντάξει θα μου πεις μπαταρία, θα σου πω θα βελτιωθεί….
Θα μου πεις αχρείαστη ανάλυση, πολύ μεγάλη!!!! Οχι θα σου πω, δεν είναι πολύ μεγάλη στη τεχνολογία πάντα πάμε μπροστά ποτέ πίσω, το μάτι δε θα βλέπει διαφορά αλλά στις λεπτομέρειες θα υπάρχει…. πχ όταν την συνδέσεις με 4k monitor και όχι μόνο….

ΑντώνηςΤ

@Ιωάννης jb μπερδεύτηκες λίγο στο τέλος, το 4Κ Monitor δεν έχει σχέση με την οθόνη του mobile. Μόνο η GPU και η CPU έχουν σχέση, και άντε και λίγο το λογισμικό που το κάνει enabled. Α και φυσικά το περιεχόμενο ;).

Εν μερη συμφωνώ για τις μπαταρίες, όμως μην ξεχνάμε ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν.

Δεύτερο όταν βελτιωθούν οι μπαταρίες από το να έχω μια οθόνη που το μάτι δεν την βλέπει υπάρχει το ερώτημα αν είναι πιο σημαντικό από το να έχω 2πλασια ή και 3πλασια διάρκεια μπαταρίας.

Nick

@Ιωάννης jb, δίνεις μόνος σου την απάντηση. Προφανώς και δεν θα είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα το Z3 μου με τις 5.2″ οθόνη να ήταν 4Κ εφόσον είχε την ίδια ή ακόμη καλύτερη αυτονομία στην μπαταρία. Προς το παρόν όμως είναι ουτοπία – έχουν πολύ δρόμο για την μπαταρία – οπότε τι να συζητάμε. Και για τις τηλεοράσεις ακόμα, μπορεί να μην υπάρχει το θέμα μπαταρία αλλά από όσο γνωρίζω και να πάρει κάποιος 4Κ tv πάλι blu-ray ταινίες θα βλέπει, δεν υπάρχει ικανοποιητικο υλικό UHD ανάλυσης προς το παρόν. Η full HD Bravia W805 που έχω τα σπάει πάντως αν και χωρίς Triluminos που χει η W9. Έχεις δίκιο πάντως για το όλο οικοσυστημα της Sony, είναι καταπληκτικό, εγώ έχω Xperia Z3, Xperia Z2 Tablet, PS3 & Bravia tv, το αποτέλεσμα εντυπωσιακό με φοβερή συνδεσιμοτητα και απόλαυση οπτικοακουστικού υλικού.

raf

σονυ και παλι σονυ!!! προχωρημενη παντα.. εκτος απο μπαταρια ,καμερα, ηχο , οθονη κτλ .. και στο design… κοιταξτε μερικα χρονια πριν.. η σονυ ειχε αλουμινιο και γυαλι ενω αλλοι κατασκευαστες.. πχ samsung.. ειχαν πλαστικο.. οι τιμες ιδιες σχεδον.. τα χαρακτηριστικα ιδια… υπαρχουν και κατασκευαστες που αντι για πλαστικο ειχαν γυαλι και αλουμινιο…η διαφορα στη τιμη τεραστια… πχ apple.. και ακομα στα τοτε μοντελα της apple η τιμη δεν εχει κατεβει και ειναι ανωτερη απο mid range κινητα της σονυ με μακραν ανωτερα χαρακτηριστικα.. βλεπε m4 aqua…. τι να πει κανεις.. αυτα κανει η διαφημιση..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.