Sony Xperia Z5 Premium: Έχει 4Κ ανάλυση σε συγκεκριμένα apps [GFXBench]

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τους αριθμούς πωλήσεων η Sony, στην έκθεση IFA 2015 κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις ανακοινώνοντας τη νέα σειρά Xperia Z5, από την οποία το Sony Xperia Z5 κατάφερε να μονοπωλήσει λόγω της 4K οθόνης. Είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο με την συγκεκριμένη ανάλυση οθόνης.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η ανάλυση 2160×3840 pixels θα είναι μόνο για συγκεκριμένες εφαρμογές και άλλες φορές η ανάλυση θα είναι 1080x 920 pixels FHD.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του GFXBench benchmark το Sony Xperia Z5 Premium εμφανίζεται να έχει οθόνη FHD. Σημερινό report αναφέρει ότι η 4K οθόνη θα είναι όταν προβάλλονται φωτογραφίες και video, ωστόσο ακόμη και όταν παίζεις video games, η ανάλυση της οθόνης μετατρέπεται και πάλι σε FHD.

Η απόδοση των 3D Graphics του Sony Xperia Z5 Premium δείχνει ότι τρέχει σε χαμηλότερο frame rate από τα άλλα δυο αδέρφια του. Το Sony Xperia Z5 Compact έχει ανώτερη απόδοση 3D Graphics, κατά την διάρκεια του Manhattan benchmark test, έδειξε ότι τρέχει στα 37.8 fps. Από την άλλη τα Sony Xperia Z5 και Sony Xperia Z5 Premium έδωσαν 18.8 fps και 18.7 fps, αντίστοιχα.

Sony Xperia Z5 Premium: Έχει 4Κ ανάλυση σε συγκεκριμένα apps [GFXBench], Sony Xperia Z5 Premium: Έχει 4Κ ανάλυση σε συγκεκριμένα apps [GFXBench]

Sony Xperia Z5 Premium: Έχει 4Κ ανάλυση σε συγκεκριμένα apps [GFXBench], Sony Xperia Z5 Premium: Έχει 4Κ ανάλυση σε συγκεκριμένα apps [GFXBench]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris

Εμένα μόνο θετικό μου φενετε αυτό

One

Ενταξει λογικο μου φαινεται αφου δεν υποστηρίζουν ολες οι εφαρμογές 4Κ. Ετσι κι αλλιως για τις ταινιες και τα βιντεο χρειαζεται περισσότερο. Αμα μια εφαρμογη δεν υποστυριζει native αναλυση σε 4Κ δε μπορει η συσκευη να κανει από μονη της upscaling.

Οσο για το compact αναμενόμενο ηταν γιατι εχει 720p αναλυση. Και το Ζ3 Compact εβγαζε περισσοτερα fps από το κανονικο Ζ3. Παντως αφου το Premium στεκει στα ιδια επίπεδα με το κανονικο Ζ5 το θεωρω μεγαλο επίτευγμα.

Rizo

Όπως τα λέει ο φίλος @Chris
Στα παιχνίδια για παράδειγμα δεν έχει (ιδιαίτερο) νόημα, μιας και δεν βλέπεις την διαφορά με ένα fhd, αλλά και δεν θα κολλάνε λόγω 4κ.
Πολύ καλό optimization βλέπω. Και πες οτι είναι native 4κ θέλω να δω τα κατάφεραν να έχουν καθαρή εικόνα σε fhd.. μιας και απο τις οθόνες των Pc ξέρετε οτι αν δεν είναι σε native ανάλυση, δεν βλέπονται.,.
Γιαυτό θα βγάζει και 2 μέρες με μια φόρτιση..

ducatijim

Σωστή η Sony!! Γλυτώνει τη μπαταρία από άσκοπη χρήση της 4Κ οθόνης. Πολύ δυνατά κ τα τρία Z5! Ελπίζω να σαρώσουν σε πωλήσεις γιατί είναι κρίμα να μην ανταμειφθεί τέτοια γιγάντια προσπάθεια των Ιαπώνων με τη φοβερή ποιότητα κατασκευής, την αδιαβροχοποίηση , τις 2 μέρες μπαταρία, τη φοβερή κάμερα κ πολλά άλλα!! Μπράβο τους για άλλη μια φορά!!

LeoG4

Τραγικό , κινητό 4k μαϊμού μόνο η πρώην εταιρεία Sony θα μπορούσε να βγαλει. Κρίμα τα δύο μπουρια που έβαλαν για να μην καεί ο snapdragon 810.

dark_master

ενώ ρε Leo με το G4 και την 2κ οθόνη βλέπεις διαφορά εσύ στην οθόνη… Καλό είναι να εχουμε τις αδυναμίες μας αλλά να μην υπερβάλουμε κιόλας…

GoGos

Αναμένεται σε λίγους μήνες καινούρια ιστορία με πρωταγωνιστές τους LeoG4.. σορρυ, LeoG4Pro και κάποιον φίλο του ο οποίος έκανε το λάθος να αγοράσει το Z5 Premium και μόλις τα σύγκριναν κατάλαβε τι μ@@α έκανε και πήγε αμέσως το πούλησε στον πρώτο τυχόντα για να πάρει και αυτός το G4 Pro… Σ’ ευχαριστούμε Leo, ώ τιτανομέγιστε πρέσβη της LG που κατευθύνεις τα πλήθη προς τη σωστή κατεύθυνση. Έυγε.

NLS

Leo, άστο.

Nick

Όλο η Sony θα κλείσει έχει κλείσει πρώην εταιρεία αλλά όλο με αυτήν ασχολείστε ακόμα να χωνεψετε την 4 k βάζω στοίχημα την 6 k πάλι η Sony θα την βγάλει…προς το παρόν φορέστε τα xmor της Sony και πίσω στις σπηλιές σας…αυτό περί χαμηλές πωλήσεις είναι παραμύθι εδώ στην Χαλκίδα Εύβοια σχεδόν όλοι Sony έχουμε αν είχε 2% θα είχε ένας στους 100 αλλά τόσο τσούξιμο έχετε με την Sony που σε όλα τα post περί Sony τρεχεται…πιο χαμηλά δεν μπορεί να πέσει κάνεις όσο έχετε πέσει ορισμένοι εδώ μέσα…

Rizo

Φίλε @LeoG4
μην στεναχωριέσαι.. καλό είναι και το G4! 😀
Εντάξει, πέρα απο την πλάκα, τι σε πειράζει πραγματικά που βάλανε και 2ο heatpipe???
Χαλάει την ομορφιά και δεν το κατάλαβα? ή μήπως επειδή λύνει ένα πρόβλημα που είχανε πολλοί τώρα μας ενοχλεί?
Εντάξει, καλός είναι και ο 808…! 😀

giannis

Ερωτησεις:
1. Οι 2Κ ανταγωνιστικες συσκευες εχουν μονιμα 2κ;
2. Η Sony το αποκαλυψε αυτο στην παρουσιαση; το κρατησε κρυφο; γιατι;

παπαροκάς tiamat

Μας πουλουσατε Παπατζα δλδ!?…

gt-i9506

Το s6 g3 και g4 εχουν οντως συνεχεια (τουλαχιστον στα benchmark test 2k) αλλα απο την αλλη το αν αποδιδουν η οχι ειναι ενα αλλο θεμα. Ας πω για το g3 ενος φιλου μ στην πραξη δεν εχει καμια διαφορα απο το s4plus 2κ vs 1080p amoled. Αντιθετως παραδεκτηκε οτι το s4 plus εχει καλυτερη οθονη κ ποιο φωτεινη κ στον ηλιο κ στο σκοταδι καθως επισης οι υψηλης αναλυσης φωτο στο samsung φαινται καλυτερα ποιο βαθια μαυρα καλυτερο contrast κλπ. Για το s6 δεν ξερω το ειδα στα public εχει καλη οθονη αλλα δεν εκανα τεστ να δω αν βλεπεις διαφορες. Για το g4 λοιπον το εβαλα διπλα στο δικο μ στις περισσοτερε φωτογραφιες π ειδα υπερχει σε καποιες χανει σε φωτεινοτητα υπο σκια ειναι ιδια στον ηλιο βλεπεις πολυ καλυτερα με το s4plus. Το εβαλα διπλα σε huawei mate 7 το g4 λοιπον το mate με fhd εχει καλυτερη κ ποιο φωτεινη και καθαρη οθονη απο το g4 αρα ισως τα 2κ κλπ ειναι σχετικα παιζει ρολο το πανελ. Θα πω κατι αναλογο για να γινω κατανοητος πχ μια mercedes w206 c250cdi μπορει να εχει 2200 κυβικα ομως το passat b8 2.0tdi biturbo με 2000κυβικα ειναι πολυ ποιο… Συνέχεια »

giannis

@gt-i9506
Φιλε μου πολυ σωστος .περα ομως απο το θεμα της επιδοσης εδω εχουμε να κανουμε με συγκεκριμενα specs. Συγκεκριμενη αναλυση ειναι η fhd (pixel x pixel) συγκεκριμενη η 4κ. Εδω το θεμα ειναι το ποτε και αν η οθονη του Ζ5 premium ειναι 4k.
Εμενα δεν με χαλαει θεωρω το premium top ουτως η αλλως. Ομως ειναι foul της sony αν το κινητο ειναι σε πανω απο το 50% των περιπτωσεω fhd να κανει τοσο ντορο για το 4k κάί να το κρυβει.

τ note3

Φέτος που οι μεγάλες ελλείψεις του note 5 (sd,σποσπωμενη μπαταρία, c type,πωλήσεις στην Ευρωπη) με κάνουν να φύγω από τη Samsung,μόνο το συγκεκριμένο με συγκίνησε. Μόνη μου ένσταση, καθαρά προσωπικά, που δεν έχει s amoled οθόνη, μιας κ το αχνό της Sony μου μοιάζει κάπως φτωχό

NLS

Πολύ φασαρία για το τίποτα. Πρώτα από όλα, ένα panel X ανάλυσης είναι πάντα panel X ανάλυσης. Δεν είναι CRT οθόνες να ρυθμίσει την ανάλυση η σάρωση του καθοδικού σωλήνα. Προφανώς εκεί που δεν χρειάζεται (φαντάζομαι στα apps που δεν είναι φτιαγμένα για τόσο μεγάλο DPI ή για ελεύθερο DPI – οι devs ξέρουν τι λέω), το σύστημα “πακετάρει” τέσσερα pixels μαζί (2×2) και “μετατρέπεται” virtually σε 1920×1080 οθόνη και αυτό “ανακοινώνει” στο app (πολλά εισαγωγικά σε μια πρόταση… τέσπα). Αυτό λογικά γίνεται αρκετά γρήγορο, αφού δεν υπάρχει πραγματικό antialiased upscaling, απλώς για κάθε pixel σε 1920×1080 (που νομίζουν τα προγράμματα ότι παίζουν) “ανάβει” τέσσερα. Δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται αυτό… Είναι κόλπο που γινόταν και πολύ παλαιότερα σε πολύ μικρότερες αναλύσεις. Όταν ένα app είναι aware για τα πραγματικά DPI της οθόνης, σίγουρα θα μπορεί να ανοίγει σε κανονικό 4K. Από εκεί και πέρα δεν είμαι σίγουρος ότι χρειαζόταν τέτοια ανάλυση “κράχτης”, αλλά σίγουρα έκανε ντόρο η Sony. Μόνο σε VR εφαρμογές θα έχει νόημα κυρίως. Όσο αφορά 3D performance στην πράξη, μην ξεχνάμε ότι όσο ανεβαίνουν τα DPI, χρειάζεται λιγότερο το (αρκετά ενεργοβόρο) antialiasing – έως καθόλου δηλαδή. Εγώ θα περιμένω κάνα μήνα δυο, να δω αν… Συνέχεια »

giannis

Thanx NLS ωραια αναλυση.
Αυτο που θελω να ρωτησω ακομη. Αφου το panel ειναι 4k η καταναλωση του βελτιωνεται σε fhd;

NLS

Αμφιβάλλω αν θα βελτιώνεται σε μετρήσιμο βαθμό. Μη ξεχνάς και σε FHD, πάλι 4K είναι. Ίσως υπάρχει ένα μικρό κέρδος από το μικρότερο στρες της GPU.
Πάντως το 810 επισήμως υποστηρίζει 4Κ (σε εσωτερική και εξωτερική display ταυτόχρονα μάλιστα), δεν είναι ότι έγινε καμιά πατέντα.

NLS

Και μια και αναφέρθηκε το G4, ας θυμίσουμε τι λέει η ίδια η Qualcomm για τις διαφορές τους:

CPU
808: 2 “γρήγοροι” πυρήνες + 4 “αργοί”.
810: 4 + 4.
Αποτέλεσμα, σε καθημερινή χρήση μικρές διαφορές, αλλά στα “ζόρια” μεγάλη διαφορά.

GPU
808: Adreno 418.
810: Adreno 430.
O 430 έχει τα διπλά (ξανά: τα ΔΙΠΛΑ) gigaflops από τον 418.

Video
808: 4K playback σε H.264 και H.265, αλλά capture μόνο σε H.264.
810: 4K playback/capture και σε H.264 και σε H.265.

Camera
808: Μέχρι 21MP.
810: Μέχρι 55MP.

Οθόνη
808: 2K στην εσωτερική, 4K σε εξωτερική (ταυτόχρονα)
810: 4Κ στην εσωτερική και την εξωτερική (ταυτόχρονα)

Αυτά τα λέει η Qualcomm, οπότε ελπίζω να μην έχει πιο “σωστή’ γνώμη κάποιος Ελληνάρας.

LeoG4

@Rizos
Ναι οντως ειναι καλυτερος ο 808. Οποίος θέλει ας βάλει στο youtube LG G4 vs Sony Z3+ speedtest. Αν βαριέσαι να το δεις σου λέω από τώρα ότι το G3 είναι πιο γρήγορο σε ολα. Με τον επεξεργαστή ψήστιερά 810 όλα τα κινητά εμφανίζουν throttling και επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρεις τι θα πει αυτό το Google είναι βοηθός του κάθε ασχετου.

LeoG4

@Rizos
Ναι οντως ειναι καλυτερος ο 808. Οποίος θέλει ας βάλει στο youtube LG G4 vs Sony Z3+ speedtest. Αν βαριέσαι να το δεις σου λέω από τώρα ότι το G4 είναι πιο γρήγορο σε ολα. Με τον επεξεργαστή ψήστιερά 810 όλα τα κινητά εμφανίζουν throttling και επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρεις τι θα πει αυτό το Google είναι βοηθός του κάθε ασχετου.

LeoG4

@NLS
Στην θεωρία αυτά που λες είναι σωστά , στην πραξη ομως δες όμως το speedtest του G4 με το oneplus 2 ή με το Z3+ και το Z4 είναι πιο γρηγορο. Μου κάνει εντύπωση που άτομα σαν και εσενα που ξέρουν από τεχνολογία κρίνουν από τα χαρτιά και όχι στην πραξη.

Nick

Και τωρα ολοι μαθαμε γιατι με τις δυο μπουκες και την επαγωγικη εφαγες κοκομπλοκο γιατι δεν θα υπαρχει throttling οσο φορας τα χμορ της sony καντο μογκο…@leo g4 με την νανο μπαταρια το δερμα και τα ψευτοπλαστικα σου…

One

@LeoG4 αμα τρεξεις τα benchmark στα 64bit το Ζ3+ ειναι γρηγορότερο του G4.
Φαντάσου το Ζ5 τι θα κανει.

zissis

αποδεκτό το να σας αρέσουν για κάποιο λόγο τα sony κινητά αλλα όχι και να τα βγάζετε και καλύτερα των πάντων γιατί τότε απλά ανήκετε στην μειοψηφία των “sony fanboys” μιας και η πλειοψηφία των λογικά σκεφτόμενων “smartphone users” απαξιώνουν τα εκπληκτικά κινητά τις sony με τα αποτελέσματα να είναι παραπάνω από ορατά αφού οι πωλήσεις πάνε κατά διαόλου, οι απολύσεις πάνε σύννεφο και η εταιρία για λουκέτο. συμπέρασμα… πριν αρχίσετε τις συγκρίσεις με άλλους κατασκευαστές δείτε πρώτα από κάνα κινέζο πως φτιάχνονται σοβαρά κινητά και συγκρίνεστε αργότερα η μάλλον αρκετά αργότερα

NLS

Έχω υπόψη τα διάφορα συγκριτικά που έχουν κυκλοφορήσει. Όμως τις προδιαγραφές τις Qualcomm θα τις βάζω πιο πάνω. (συγνώμη ε?) Throttling γίνεται πράγματι, αλλά είναι software (ή μάλλον firmware) ρύθμιση και υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης που θα φαίνεται όποτε κάνει release νέο κώδικα ελέγχου του CPU η Qualcomm που θα μπαίνει στα νεώτερα kernels. Ήδη πχ. σε δυο updates του Z4 tablet που τυχαίνει να έχω (και είναι με τον 810), στο ένα έπεσε η ταχύτητα ελαφρά (για να μην ανεβάζει θερμοκρασία) και στο επόμενο ξανα ανέβηκε γιατί προφανώς βρήκαν κάποια μικρο-ρύθμιση καταλληλότερη. Δεν μπορούμε όμως να διαψεύδουμε το τι μπορεί να κάνει ο κάθε επεξεργαστής και μάλιστα να λέμε ότι ο “μικρός” μιας εταιρίας τα ρίχνει στο “μεγάλο” της ίδιας. Δηλαδή, τι είναι, ηλίθια η Qualcomm; Έχοντας πει αυτά, να πω ότι ο 810 είναι ένας λόγος που δεν τρελαίνομαι κιόλας για το Z5 (εν όψη του 820 και άλλων). Επίσης για άλλη μια φορά να πω σε όλους ότι καλό θα ήταν την επιθετικότητα τους να μη τη βγάζουν εδώ μέσα. Πρώτα από όλα γιατί δείχνει γελοίο. Δεύτερον, γιατί μιλάμε απλά για καταναλωτικά μπλιμπλίκια τα οποία σε δυο χρόνια θα τα έχουμε ξεχάσει και θα λέμε για άλλα.… Συνέχεια »

Nick

Συμφωνώ με τον zissis oι γιαπωνέζοι πρέπει να μαθαίνουν τους Γιαπωνέζους σε ποιότητα και γενικά σε όλα τι γίνεται ρε παιδί μου όλο η Sony δεν έχει πωλήσεις κάνεις δεν ασχολείται με την Sony αλλά οπότε το techblog έχει θέμα Sony έχει τα πιο πολλά click…. Δεν μπορεί κάτι παίζει…κάνει μπαμ το πράμα… Αφού ακόμα έχουμε μαλλιά ύστερα από αυτά που διαβάζουμε δόξα τον Θεό με κορυφαία ατάκα οι γιαπωνέζοι πρέπει να μαθαίνουν από τους κινεζους…

zissisq

ναι “nick” έχεις απόλυτο δίκαιο αλλα σε ακούω λίγο από το βάθος γιατί η “sony” είναι ο απόλυτος πουθενάς στα κινητά και όπου να ναι πουλάει τμήμα κινητών και τηλεοράσεων και τσέκαρε και τον πινακα μπας και βρείς πουθενά “sony” στους “top 10” κατασκευαστές… αν και μέχρι του χρόνου τέτοια ώρα να ψάχνεις δεν θα την βρείς

https://i-cdn.phonearena.com/images/articles/188488-thumb/top-10-1.png

zissis

επίσης μιας και από ότι φαίνεται και από την απύθμενη… πώρωση που έχεις για τα “sony” κινητά μάλλον θα είσαι υπάλληλος της “sony” τώρα που θα πάει άκλαυτη και η φανταστικά εκπληκτική σειρά z5 πάρε καμια εφημερίδα με μικρές αγγελίες… θα σου χρειαστεί

NLS

Παιδιά παιδιά. Η Sony είναι γίγαντας ακόμα. Αν πούμε αν η Sony σήμερα έχει την κυριαρχία που είχε πριν 15 χρόνια, όχι δεν την έχει. Όμως δεν είναι κάνα εταιριάκι της πλάκας. Στις TV πράγματι είναι μετά από LG και Samsung που έχουν πνίξει την αγορά. (εγώ πάντως Panasonic έχω γιατί ήθελα panel LG αλλά χωρίς κάποιες βλακείες της LG) Στα κινητά η Sony έχει κάνει πολλά “μπρος πίσω”. Παλιότερα με τα Windows Mobile έφτιαχνε στα χαρτιά φανταστικές συσκευές, αλλά ξέχναγε να τις βγάλει, όταν έβγαιναν ήταν πια “μέτριες” (προλάβαιναν οι άλλοι), ενώ μετά τις ξέχναγε και έμενες με το… κινητό στο χέρι. Μετά έβγαλε πολύ αξιόλογες συσκευές. Όταν έψαχνα για mid-range (για τη γυναίκα) έβρισκα πολύ καλά Sony στα specs για την τιμή τους. Όταν έβγαλε τη σειρά Z ήταν πολύ σούπερ. Μετά όμως δεν την ανέπτυξε αρκετά. Έχασε λίγο τη μπάλα. Όμως βελτίωσε πολύ την υποστήριξη. Τα αναβάθμισε ΟΛΑ τα Z σε lollipop! (και μετά το πέρας των 18 μηνών που ζητάει η google) Ακούω θα βγάλει και 5.1 για όλα. Επίσης όταν γράφεις στο support σου απαντάει άνθρωπος κανονικά. Ακριβώς επειδή η Sony είναι Sony και όχι… Oppo, δεν ήταν ευχαριστημένοι με το τμήμα τους για κινητά… Συνέχεια »

The master

Σωστή κίνηση από την Sony.Εξάλλου δεν είναι δυνατόν να έχουν ολες οι εφαρμογές υποστήριξη 4k οθόνης επειδή η Sony επέλεξε να τη βαλει σε κινητο

Αχι Κ.

Κωστα μπορουμε να εχουμε hands on σε Xperia C5 Ultra??

Κώστας Βλαχάκης

Αχι Κ., Όταν με το καλό κυκλοφορήσει. Ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση.
Σε παρακαλώ για off-topic θέματα να επικοινωνείς μαζί μας μέσα από τη σχετική φόρμα https://techblog.gr/contact ή κάνοντας αναζήτηση στο site, στα σχετικά άρθρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σε άρθρα για το Sony Xperia C5 Ultra. Thanks.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.