Sony Xperia Z5 Premium: Ηands-on από IFA 2015

TechblogTV. Αυτό είναι το Sony Xperia Z5 Premium με οθόνη 5.5 ιντσών αναλυσης 4K (3840×2160 pixels), επεξεργαστή Snapdragon 810, μνήμη RAM 3GB, μπαταρία 3430 mAh, κάμερα 23 Megapixel με πολύ γρήγορο auto-focus, αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων και στερεοφωνικά ηχεία. Δειτε το βίντεο.

Το Xperia Z5 Premium αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά μέσα στο Νοέμβριο με τιμή περίπου 869 ευρώ.

Sony Xperia Z5 Premium hands-on από IFA 2015, Sony Xperia Z5 Premium: Ηands-on από IFA 2015

Sony Xperia Z5 Premium hands-on από IFA 2015, Sony Xperia Z5 Premium: Ηands-on από IFA 2015

Sony Xperia Z5 Premium hands-on από IFA 2015, Sony Xperia Z5 Premium: Ηands-on από IFA 2015

Sony Xperia Z5 Premium hands-on από IFA 2015, Sony Xperia Z5 Premium: Ηands-on από IFA 2015

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sakis

Ωραία χαρακτηριστικά. Εμφάνιση αναμενόμενα βαρετή. ΑΛΛΆ πανάκριβο ρε παιδί μου
Δεν είμαστε για τέτοια πόσα πια

zois

μονο η sony μπορει και βγαζει τοσο ομορφα κινητα πραγματικα ενα κοσμιμα το μονο που ετσι με ψιλοχαλασε ειναι που δεν περιμενε κανενα τριμηνο ακομα να το κυκλοφοριση με τον 820 εκει πιστευω θα ειχε σπασει ταμεια αλα και με τον 810 μια χαρα θα ειναι.

P@NOS

Κώστα μπορείς να μου πεις αν το πίσω μέρος είναι γυαλί ή αλουμίνιο;

One

Πανέμορφο ειδικά το Chromium δε μπορω να το βγάλω από το μυαλλο μου χεχεχε. Επισης πολύ καλυτερη τιμη από της Σαμυ όταν προτοκυκλοφορησαν. Εγω περίμενα με 4Κ να παει πανω από το χιλιαευρο αλλα τελικά είναι πολύ τιμια η τιμη του και με το καιρο θα πεσει κι αλλο.

@P@NOS το πισω μερος είναι γυαλι.

ducatijim

Απίστευτα ποιοτικό φαίνεται. Ειδικά το chrome είναι το ομορφότερο κινητό που έχω δει ποτέ!!
Περιμένω να το δω από κοντά. Μπράβο στη Sony, πήγε σε άλλη διάσταση την ποιότητα εικόνας κ φωρογραφίας με τον καινούργιο της φακό. Τέλειο πραγματικά!

ilias

Κώστα, μια ερώτηση σχετικά με το μοντέλο. Έχει κάποια διαφορά έστω και μικρή στο μάτι το συγκεκριμένο κινητό σε σχέση με ενα full hd (ας πουμε Ζ5 που είναι κοντά) ή αυτή η οθόνη είναι απλα να χαμε να λέγαμε;; Γιατί λογικό είναι απο ενα βιντεο να μην φαίνεται και τοσο μεγάλη διαφορά. Απο κοντά εχει ομως;;

Νικ

Πατάτα μεγάλη!! Τεράστια bezel και ταμπλέτοφωνο

Thanoslam

Καλά δεν μπορώ να καταλάβω στα κατόγια πήγες για παρουσίαση;

Dimitris

@Νικ αντε αγορι μου να αγορασεις οτι θελεις και ασε εμας να το θαυμαζουμε..ποσο κομπλεξικος ειναι ο ελληνας..

Μάκης

@Νικ με 71,25% screen to body ratio μια χαρά είναι, όλα πάνω κάτω εκεί κυμαίνονται.

El Matador

Τρομερο κινητο τι να λεμε τωρα.

lefteris t.

3% πτωση μπαταρια σε 5 λεπτα με airplane mode (κ λγκα ολα κλειστα gps bluetooth κ εννοειται η κεραια του σηματος)
Δλδ πανω κατω 2-2.5 ωρες on screen time κανοντας scrolling στο menu κ βλεποντας φωτογραφιες με airplane mode?!
ενταξη αμα το λειτουργεις κανονικα 1.5-2 ωρες screen on time θα πιανει!
Ενταξη μεχρι το μεσημερι θα το βγαλει αμα εισαι ligh user..
Ελπιζω να διορθωθει και να φταει το software του!

Νικ

Ρε τι ψάρια είστε και τσιμπάτε;; Μόλις πεις κάτι πάτε να τον φάτε αμέσως χα χα χα!! Δεν αξίζει το τηλεφώνω πάρτε το χαμπάρι.

NLS

Nik επειδή είμαι σίγουρος ότι είσαι μεγάλος ειδικός, θα ακολουθήσω ότι πεις.
Φαίνεται εξάλλου, μιλάς γεμάτος επιχειρήματα.

Nick

Μην ψαρώνετε ρε…με το κάθε troll υπάρχουν και άτομα για τις μπλούζες εδώ μέσα…εγώ για παράδειγμα με την περίπτωση του ghad21 τρόμαξα λέει στο skroutz ότι έχει αγοράσει όλα τα κινητά της Sony και τα έχει αντικαταστησει όλα με κινητά της Samsung αυτό το όλο τόσο ποιοτικό και με μανία για την Sony μου θύμισε κάτι από horror movie The mad house…κατάσταση…

Mr. Hey

@lefteris t. Αν και πιστευω ότι το κινητο δεν θα έχει και την καλύτερη αυτονομία σε μπαταρία, παρ’ όλο που η Sony υποσχεται δυο μέρες, δεν ειναι πια τόσο τραγικά τα πράγματα. Το κινητο μεν ξεκίνησε με 50% στην σρχη του βιντεο, αλλά επαισε στο 49% στα πρωτα σευτερολεπτα γιατί χρησιμοποιόταν ήδη, ενω στο 47% πήγε λιγο πριν τελειώσει το βιντεο… Επομένως κυρίως η μπαταρία πήγε από το 49% στο 48%, και αν προσθεσουμε και στα υπόλοιπα ουσιαστικα η μπαταρία κατέβηκε 1,5% μεσα σε πεντέμιση λεπτά… ¨οχι και η καλυτερη αυτονομία, αλλά αποδεκτη για την ανάλυση

Προσωπικά δεν θα έπαιρνα το κινητο εναντι του απλού Z5, καθως δεν προσφέρει κάτι ιδιάιτερο για να δωσω 100 ευρώ παραπάνω

Αν και ενημερωτικά δεν θα έρθει επίσημα στην Ελλάδα

Ιωάννης jb

Mr. Hey.. μαθηματικά δεν έχεις κάνει στο σχολείο?? τι 1.5% μας λες??
Στο 00.40 πέφτει στο 49%.. και στο 05.20 πέφτει στο 47..
αν κάνουμε την αφαίρεση θα δούμε ότι σε λιγότερο απο 5 λεπτά πέφτει η μπαταρία του 2%

lefteris t. το χρησιμοποιεί, δε παύει να είναι σε λειτουργία! η οθόνη με αυτήν τη τεράστια ανάλυση δουλεύει συνέχεια!!!! Τι και αν δεν έχει ανοιχτα τα bluetooth ή το gps ή το 3g..
Τη μεγάλη κατανάλωση τη κάνει η οθόνη αυτό είναι το σίγουρο!!!
Οταν χρησιμοποιείτε μια οθόνη η μπαταρία είναι ικανή να πέσει σε 1 ώρα 20-30%
Οταν είναι όλα ανοιχτά αλλά η οθόνη απενεργοποιημένη το πολύ πολύ σε μια ώρα να πέσει 1%

Το ποσοστό 2% για 5 λεπτά χρήση είναι αρκετά μεγάλο αλλά δεν είναι κακό, άλλωστε περιμέναμε να φευγει νερό η μπαταρία του μην απατόμαστε απο τα 2 μέρες μπαταρία!!!
Αν αυτό έχει δυο μέρες μπαταρία με την ίδια χρήση το compact θα έχει 4
Ακόμη ο Κώστας έχει πει ότι η οθόνη του premium φαίνεται καλύτερη οπότε άκυρα τα τύπου δε προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο για να δώσω 100 ευρώ παραπάνω
Και απο που κι ως που δεν θα έρθει?? Εννοείται πως θα ερθει

NLS

1) Κρίμα που έσβησαν οι mods το post του Nik μετά το δικό μου. Τη δικηγόρο μου την τρώει μια ιστοριούλα σαν και αυτές, όπως και εμένα καμιά φορά με τρώει να βάλω να αποδείξουν κάποιοι πόσο μεγάλα balls έχουν κάποιοι όταν μιλάνε face2face και όχι κρυμμένοι πίσω από μια οθόνη (μεγάλη μαγκιά… χαχαχα). Έχω πάντως το reply του στο mail μου και θα το κρατήσω, μπορεί να το χρειαστώ. 2) Νομίζω ότι ο Ιωάννης τα λέει αρκετά σωστά. 3) Mr. Hey όταν πετάς κάτι σαν το “ενημερωτικά”, να λες τις πηγές σου. Αλλιώς έχεις όση αξιοπιστία έχω εγώ αν σου πω τον καιρό που θα κάνει στις 17 Φεβρουαρίου 2017. 4) Επί του θέματος… Από ότι φαίνεται είναι ότι πιο high-end παρουσιάστηκε φέτος. Τεχνολογικά εννοώ και όχι για φωτογράφιση στο Cosmopolitan (βλέπε Samsung Galaxy S6, S6+, Note5). Αυτό δεν σημαίνει ότι και εδώ δεν έχουμε ελλείψεις που θα μπορούσαμε να μην έχουμε. Πχ. η Sony αυξάνει τους αισθητήρες με το σταγονόμετρο (ή μάλλον ΔΕΝ τους αυξάνει καθόλου). Επίσης δεν μπορεί να μου βάζεις τέτοια κάμερα και να μη βάζεις ένα ΣΟΒΑΡΟ φλας (xenon, dual color LED ή έστω απλό διπλό LED). Επίσης οκ κλασικό πάει να το κάνει το… Συνέχεια »

Mr. Hey

Hey και πάλι… Αρχικά θα ηήθελα να πω ότι δεν ήθελα να επιτεθω σε κάποιον και αν προσβαλλα κάποιον συγνωμη. Γενικότερα ήθελα να διευκρινήσω κάποια πράγματα για να μην ηπάρχει κάποιου είδους ας πούμε παραπληροφόρηση… @Ιωάννης jb 1) Σορι αλλά ηθελα να γραψω 2,5% αντι για 1,5% (ΝΑ αυτό θα πει τώρα παραπληροφορηση), μου έφυγε 😛 2) Στην ουσία για να το θέσω πιο απλά, διότι πριν τα είπα λιγακι μπερδεμένα, αν πάρουμε από το 0:33 μέχρι το 5:15 όπου η μπαταρία έπεσε κατά 2%, δηλαδη μέσα 4 λεπτα και 42 δευτερόλεπτα έπεσε η μπαταρά κατα 2%… Επομένως ανα 2λέπτα και 20 δευτερόλεπτα πέφτει 1%. Οπως είπα και στο προιγούμενο σχολιο:όχι πολύ καλή αυτονομία, αλλά όχι κάτι τραγικό… (Άρα πανω κάτω συμφωνούμε) 3) Για το αν θα το έπερνα η όχι είναι καθαρα προσωπική άποψη αν καποιος θέλει να το παρει, ελεύθερος. Απλώς διατύπωσα την γνωμη μου ότι δεν θα ξόδευα 100 ευρω παραπάνω για καλύτερη οθόνη, όταν του z5, για μένα τουλάχιστον, είναι ικανοποιητική… Πιο πιθανόν θα ήταν να το έπερνα για το design του… Απόψεις και προτιμησεις είναι αυτές @NLS Στην επίσημη ιστοσελίδα της Sony mobile έχει μια λίστα με ποια μοντέλα έρχονται επίσημα στην ελλαδα (https://www.sonymobile.com/gr/products/phones/). Αν… Συνέχεια »

Νικ

NLS πάρε φορά πρώτα!! Κράτησε το email και ψαρωσα τώρα! Η μπαταρία θα κρατάει όπως και στα προηγούμενα μοντέλα τέλος

One

Παιδιά μη ξεχνατε ότι στις παρουσιάσεις η φωτεινότητα των κινητών είναι στο τέρμα κατι που δε γινεται ποτε σε εμας τους πραγματικούς χρήστες εκτος αν είμαστε εξω με νταλα ηλιο. Οπότε αμα σε 2,5 λεπτα περιπου με τερμα φωτεινοτητα πέφτει μονο 1% τοτε είναι αρκετά ικανοποιητικο.

NLS

Mr. Hey, το Z5 Premium ακόμα δεν πάει πουθενά, όχι μόνο Ελλάδα.
Θα κυκλοφορήσει ένα μήνα μετά τα άλλα. Οπότε λογικό να μην αναφέρεται ακόμα.

One, λογικό αυτό που λες.

Nik στείλε μου το mail σου ή ότι άλλα στοιχεία θες αφού δεν ψάρωσες και τα υπόλοιπα τα κανονίζουμε. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

NLS

Α να προσθέσω ότι ήθελα να έχει 4GB RAM. Τσιγκουνεύτηκαν (για premium μοντέλο πάντα, που θα κυκλοφορήσει κυρίως το 2016).

Με βλέπω να ψάχνω κάνα Note 4 φτηνά, να τη βγάλω κάνα χρόνο τουλάχιστον, γιατί σοκ δεν έπαθα με καμία συσκευή φέτος.

Mr. Hey

@NLS δυστηχως επειδή προσέχω την σελίδα εδω και χρόνια δεν πρόκειται να τα προσθέσουν αργότερα… Παράλληλα στην παγκόσμια σελίδα (https://www.sonymobile.com/global-en/products/phones), στην αγγκλικη (https://www.sonymobile.com/gb/products/phones) και στην γαλλική (https://www.sonymobile.com/fr/products/phones) που έλεγξα, τα εχουν προσθέσει εδω και δυο μέρες, άρα δεν πρόκειτε να έρθει… Πλέον μόνο μεσω skroutz, αλλά δεν θα πέσει εθκολα η τιμή του πιστεύω.

Πάντως αν είχε 4GB RAM θα σκεφτομουν να το πάρω, τωρα όμως με αυτα που προσφερει δεν θα διακινδυνευα να χρειαζοταν να το στειλω λογικά εξωτερικό για οποια επισκευη θα χρειαζόταν να γίνει.

John

Πλάκα μας κάνουν ποιος δίνει 869 ευρώ για κινητό Sony? Και μάλιστα με τον ίδιο ξεπερασμένο σχεδιασμό που έχουν και τα τωρινά?Τέτοιες τιμές μόνο η Apple και η Samsung μπορούν να χρεώνουν.
Άσε που σε 3 μήνες θα βγεί το Z6 (τα αλλάζει η Sony κάθε τρεις μήνες γιατί βγαίνουν προβληματικά όπως το Z3+).

NLS

Μπορεί να έχεις δίκιο Hey, αλλά δεν νομίζω.

Από εκεί και πέρα ακόμα και αν έρθει ΕΙΔΙΚΑ με Sony αποκλείεται να χρειαστεί να το στείλεις εσύ έξω. Κανονικά αντιπροσωπεία. Είναι Ευρωπαϊκή η εγγύηση και τέλος.

Συμφωνώ δεν θα πέσει εύκολα η τιμή.

John γιατί μιλάς για τη Sony λες και είναι το Jumbo;
Έχεις μπερδευτεί μάλλον με το μέγεθος της Sony.

Z6 δεν θα βγει σε 3 μήνες φυσικά, ούτε βγάζει κάθε 3 μήνες αντικαταστάτη ποτέ.
Το Z3+ δεν κατάλαβα, είχες και σου βγήκε προβληματικό ή “άκουσες”;

Από εκεί και πέρα, κανείς δεν σου είπε να πάρεις με το ζόρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!