Sony Xperia Z6: Με αισθητήρες πίεσης στην οθόνη;

Από τότε που λάνσαρε η Apple τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus με αισθητήρες πίεσης στην οθόνη, ξεκίνησαν οι φήμες και για τους Android κατασκευαστές. Από το 2016 το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αναμένουμε να γίνει το νέο trend. Ήδη έχει ακουστεί ότι η Samsung θα το βάλει στη νέα ναυαρχίδα Samsung Galaxy S7.

Απ ότι φαίνεται όμως δεν θα είναι η μόνη, καθώς οι νέες (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες θέλουν και τη Sony να χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία στο Sony Xperia Z6. Θα μπορεί δηλαδή η οθόνη να αντιλαμβάνεται τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης και θα τα μεταφράζει σε αντίστοιχες εντολές.

Η Synaptics πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι από του χρόνου θα συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα για να φέρει την τεχνολογία ClearForce σε πολλά smartphones, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι η Sony θα συνεργαστεί μαζί της. Οι πηγές αναφέρουν ότι θα ενσωματώσει μια δική της εκδοχή οθόνης που είναι ευαίσθητη στην πίεση, οπότε μπορεί να μην θέλει να εξαρτάται από τρίτους.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που ακούμε για το Sony Xperia Z6, σε πρόσφατο άρθρο είχαμε δει τις αναφορές που έλεγαν ότι θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες με Snapdragon 820, μνήμη RAM 4GB.

Αν και οι πληροφορίες δεν είναι επιβεβαιωμένες, πως σας φαίνεται η ιδέα για οθόνη με αισθητήρες πίεσης στο Xperia Z6;

sony xperia z6 pressure sensitive display, Sony Xperia Z6: Με αισθητήρες πίεσης στην οθόνη;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

αυτό το πραγμα με τη sony κάθε 4μηνο να ετοιμαζει νεα ναυαρχιδα δεν το καταλαβαίνω …….επανασχεδιασμο θελει ,να παρουσιασει κατι νέο και να μικρυωει τα bazel !!

rose

Και οθονη 3.5 ιντσες να βγαλει η apple οι αλλες εταιριες θα κανουν το ιδιο . Παντως το 3d toutch ειναι πολυ ανουσιο μιας και οση ωρα κανει να γινει η συντομευση μεσω της πιεσης ,εχεις μπει στην εφαρμογη και εχεις κανει την δουλεια σου .

Vasilis

Όλοι αντιγράφουν το μήλο

Dimitris

μια χαρα ειναι τα bezels…και οσο για την νεα ναυαρχιδα που λες..η samsung τα ονομαζει plus…οπως και η htc…αντε εχετε φαει ολοι κολλημα με την sony!!!

NLS

1) Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω το κόλλημα με το force touch. Μια βλακεία και μισή είναι. Αλλά είπαμε το 2015 είναι η χρονιά “ας βάλουμε ότι κοτσάνα βάζει η Apple και ας κόψουμε ότι καλό έχουμε αν δεν τον βάζει η Apple”. Για τους περισσότερους τουλάχιστον.

2) Η Sony κάθε εξάμηνο ανανεώνει τη σειρά Z συνήθως. Πράγμα που το κάνουν και οι άλλοι με διάφορους τρόπους (Apple με τα S κλπ.). Δυστυχώς φταίμε κυρίως εμείς ως καταναλωτές. Έπρεπε να δείξουμε ότι δίνουμε βάση σε κάτι σχεδιασμένο να κρατήσει, όχι ως fashion statement με ένα σωρό ελλείψεις και ελλειμματικό beta testing (μοιραίο, δεν προλαβαίνουν), έτσι απλώς για να βγάζει ο φούρνος συνεχώς ζεστά ψωμάκια.

3) …Αλλά ναι θέλει μια εκ βάθρων ανανέωση η σειρά Z. Ελπίζω ότι έρχεται.

Thanosgr13

@NLS η Apple κάθε χρόνο βγάζει κινητο

NLS

Σωστός – κάθε Σεπτέμβρη.
Δεν το εξέφρασα σωστά. Όλοι οι κατασκευαστές βγάζουν refresh μοντέλα.
Άλλοι κάνουν refresh κάθε εξάμηνο (και νέο μοντέλο κάθε χρόνο).
Άλλοι βγάζουν δυο καλές σειρές και τις ανανεώνουν ενδιάμεσα.

Nick

Αν δεν είχε θα το κραζατε πως δεν έχει τώρα που έχει πάλι το κραζετε μπας και δεν ξέρετε μερικοί fans τι θέλετε;

z3

Πιο ανουσιο ραγμα δεν υπαρχει.Ασε που το παρατεταμενο πατημα στα android εδω κ χρονια,πιο πρακτικο μου κανει.

alex

οτι βγικε το Ζ5 καλα παει η σονυ αμα κλισει να μην παραπονιετε

Σταύρος Χρι

Για την Sony πραγματικά δεν θα έπρεπε να μιλάει κανείς αρνητικά… Όχι γιατί είναι η καλύτερη όχι γιατί έχει κάνει άλματα προόδου ή κάτι πρωτοποριακό ΑΛΛΑ…. Έφτιαξε ένα design αξιοπρεπέστατο (σε άλλους δεν αρέσει σε άλλους αρέσει όμως κανένας δεν μπορεί αντικειμενικά ότι είναι χάλια. αξιοπρεπές) κι το κρατάει χωρίς να είναι fashion victim είτε η ίδια είτε οι πελάτες της…. Αντίθετα ότι εξέλιξη κάνει στα phones της (συμφωνώ όχι κάτι το τρομερό -10 σκαλιά πιο πάνω αλλά έστω αυτό το λίγο κάθε φορά) είναι σε ουσιαστικά πράγματα (δλδ στοχεύει στους power users. Μπορεί να μην είναι κορυφή σε αυτό αλλά τουλάχιστον οι πελάτες τις ξέρουν τι να περιμένουν.) Κάθε χρόνο-εξάμηνο ή δεν ξέρω τι , βγάζει ένα πιο δυνατό Ζ1 (να το πω πιο απλά) μπορεί να μην είναι αυτό που ψάχνει η πλειοψηφία των καταναλωτών (η οποία όντως μερικές φορές δεν ξέρουμε τι , συγνώμη για την φράση μου , σκατά θέλουμε) αλλά μου φαίνεται ντόμπρο , πολύ δίκαιη τακτική , ότι σέβεται τους πελάτες τις (χωρίς να αλλάζει 360 μοίρες προσπαθώντας να πιάσει όλους τους τύπους user). Έν ολίγης συνεχώς παρουσιάζει ένα (εστω αν θέλετε ) λίγο καλύτερο ίδιο τηλέφωνό της, μοναδικό εμφανισιακά κι είναι στην επιλογή… Συνέχεια »

vladimiros

Συμφωνω μαζι σου @Σταύρος Χρι,
Οπως ειπες η sony ειναι μια εταιρια που θελει να ικανοποιει οσο μπορει τους πελατες τις απο καθε αλλη εταιρια,ναι ισχυει κανει προοδο σιγα σιγα αυτο το εχουν καταλαβει ολοι νομιζω,και οπως ειπες αυτος που εχει μια σειρα Ζ π.χ, ξερει τι θα πρεπει να αλλαξει στο καινουριο μοντελο..
Και στο Ζ6 το λεω απο τωρα θα ειναι εξωτερικα σχεδον ιδιο με το Ζ5, απλα θα εχει καπια εξτρα πραγματα που θα ειναι για το καλο ομως…οχι να λυπει sd και τετεια,οπως σε μια αλλη εταιριουλα μην πω ονομα γιατι θα γινει πολεμος,που περιμενει πως κ πως τι θα κανει η apple μπας και το βαλουν και αυτοι…
Ναι και η sony μπορει να βαλει force touch οπως και η apple,αλλα μεχρι εκει, οχι να αντιγραφει τα παντα μεχρι και εμφανισιακα!
Το μονο μειον για την sony για εμενα παντα ειναι η τσιμπιμενη τιμη που εχει..κατατ’αλλα ολα καλα!

Σταύρος Χρι

Ακριβώς αυτό εννοούσα… λίγο καλύτερο κι περισσότερο βελτιωμένο τηλέφωνο κάθε φορά. Όχι κουτοπονηριές desingνιές ή βήματα ”εμπρός πίσω” με marketiνιστικα κολπάκια…
Κι όλες οι εταιρίες να βάλουν force touch φαίνεται ποια ΄το κάνει λόγο συνολικής εξέλιξης τεχνολογίας κι ποια μόνο για να αντιγράψει την apple ( επί της ευκαιρίας να πω ότι η Huawei έβαλε πρώτη το FT στο mate S 128gb κι μετά η apple.. αν δεν κάνω λάθος)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.