Sony Xperia ZL με λογισμικό για calibration της οθόνης

Διαβάζοντας τις πληροφορίες ότι το αδερφάκι του Sony Xperia Z (το Xperia ZL που δεν θα κυκλοφορήσει Ελλάδα) διαθέτει λογισμικό για το calibration της οθόνης του, το μυαλό μου πήγε στο πρόσφατο hands-on του Xperia Z και στην έλειψη αυτή που αισθάνθηκα ότι έχει όταν έψαχνα τις ρυθμίσεις του.

Sony Xperia Z τεχνικά χαρακτηριστικά
Sony Xperia ZL τεχνικά χαρακτηριστικά

Sony Xperia ZL, Sony Xperia ZL με λογισμικό για calibration της οθόνης

Πραγματικά γνωρίζοντας ότι το Xperia Z έχει οθόνη 5 ιντσών με ανάλυσης 1920×1080 pixels και τεχνολογία Mobile Bravia Engine 2, μένεις με την απορία γιατι στις ρυθμίσεις να υπάρχουν μόνο οι επιλογές για αυτόματη φωτεινότητα και ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση του Mobile Bravia Engine 2.

Η οθόνη του Xperia Z (είναι ίδια με αυτή του Xperia ZL) φαίνεται να έχει πολλές δυνατότητες και πιστεύουμε ότι ένα πιο αναλυτικό μενού ρυθμίσεων για αυτή κρίνεται απαραίτητο. Οπότε και θα θέλαμε αυτό το λογισμικό calibration (βαθμονόμησης) του ZL να έρθει με κάποιο update και στο Xperia Z.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VKwstas

Bravo στην Sony!
Ας ελπίσουμε να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες τον ίδιο δρόμο, ιδίως αυτές με υπερκορεσμένα κάδρα(Samsung γκουχου γκουχου)

dimitris

Ας ελπίσουμε αρχικά να έχει καλό touch η οθόνη(κάτι για το οποίο δεν φημίζεται-βλέπε xperia mini,tipo,sole) και βλέπουμε για τα υπόλοιπα…………..

djfapples

Το κινητο οποιος το παρει απο το εξωτερικο θα εχει κ ελληνικα στις γλωσσες του?
ισχυει κ για το xperia v αυτο? που και τα δυο δεν θα ερθουν επισημα Ελλαδα

GiannisWST

Η αίσθηση touch δεν παει με την εταιρία, παει με το κόστος συσκευής. Και σε Samsung αν πας να δεις ace2 και note2 που ειναι τελευταία μοντέλα θα εχουν μεγάλη διαφορα εώς καθόλου σύγκριση στην touch απόκριση μεταξύ τους. Ειδικα για τα λεφτα τους η Sony εχει βγάλει κινητα με καλη απόκριση xperia neo V πχ και στις πιο ακριβές σειρές ειναι καλη η αίσθηση, αντίστοιχη άλλων τοπ μοντέλων.

Οι γλώσσες στα android ειναι στάνταρ και θα εχει ελληνικα κανονικα μέσα στο μενου, αλλα δεν ειναι σίγουρο οτι θα εχει ελληνικο πληκτρολόγιο. Για την ακρίβεια να θεωρείται δεδομένο οτι δεν θα εχει ελληνικο πληκτρολόγιο, μιας και δεν προορίζεται για ελλαδα. Μπορείς να εγκαταστήσεις ελληνικο πληκτρολόγιο απο το play store. Καλύτερα να αγοράσεις ενα απο τα δημοφιλή (swiftkey3, smart keyboard) που θα το έχεις και στο μέλλον σε άλλη συσκευη android.

nthegrpap

djfapples εγώ που αγόρασα από την Expansys 1ον το xperia play Αγγλική η εκδοση
Η μόνες διάφορες που είχε ήταν ο φορτιστής και κάτι απς αλλα κανένα προβλημα.
Γιατι μαζι με την συσκευή δίνει και φορτιστή και τα άπς δεν δημιουργούν κανένα προβλημα στη συσκευή… 2ον το RAZR Γαλλική εκδοση που εχω απο 11/11/2011 εώς και σήμερα.
Δεν εχει καμία διαφορά με το Ελληνικο. Και αναβαθμήστικε ποιο νωρίς απο το Ελληνικο.
Βλέπε εδω στο Techblog αναβάθμυση Ραζρ σε 4.0.4 είναι σκρην σοτ απο την συσκευή μου.
κι αν πας στην Εξπανσυς Ελλάδος έχει και Το ZL.
Εγω σκοπεύω να το αγοράσω.
Για Z δεν είμαι. Πολυ κρυσταλλο εχει και **κυνδηνευει απο μένα**

djfapples

nthegrpap ευχαριστω για τις πληροφοριες πιστευω το zl ειναι καλυτερο απο το z παρολο που δεν ειναι αδιαβροχο ειναι πιο μαζεμενο κ εχει κ κουμπι καμερας

Ορεστης

Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε για την απόκριση των οθονών της σονυ στα mid range μοντέλα της, αλλα εγω που γράφω αυτή τη στιγμή από sole ειμαι άκρως ευχαριστημένος απ την απόκριση της οθόνης και. Εξίσου καλή θεωρώ και την οθόνη του neo v το οποίο έχω χειριστεί… Βέβαια αυτός ο ενθουσιασμός μπορεί να προκύπτει απ το γεγονός οτι παλιά,είχα ενα ideos x5 το οποίο ήταν πολύ τίμιο κινητό για την εποχή του, αλλα είχε τραγικότατη αποκριση οθόνης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.