Τεστ δείχνουν τους σύγχρονους SSD να αντέχουν χιλιάδες χρόνια χρήσης

Όλοι μας θα έχουμε ακούσει ότι οι SSD υπερέχουν σε αξιοπιστία και ταχύτητα, σε σχέση με τους κλασσικούς HDD δίσκους με τα κινητά μέρη τους τα οποία τους θέτουν αρκετούς περιορισμούς. Αλλά πόσο καλύτεροι όσο αφορά την αξιοπιστία μπορούν να είναι οι SSD. Το The Tech Report έβαλε έξι SSD’s, μεταξύ των οποίων τον Kingston HyperX 3K, τον Samsung 840 Pro και από την σειρά Intel 335, να γράφουν επαλειμμένα 10 GB που αποτελούνταν από μικρά και μεγάλα αρχεία.

Τέσσερις από τους SSD’s σταμάτησαν να λειτουργούν πριν περάσουν το ορόσημο του 1 Petabyte δεδομένων, έχοντας μεταφέρει πάντως περισσότερα δεδομένα από τις προδιαγραφές τους πριν εμφανιστούν χαλασμένα flash sectors. Παρόλα αυτά δύο SSD’s, αυτοί της Kingston και της Samsung, έχουν εγγράψει και επανεγγράψει πάνω από 2 Petabyte δεδομένα και συνεχίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δεδομένου ότι ένας τυπικός χρήστης θα γράψει περίπου 1-2 Terabyte δεδομένα στον SSD του τον χρόνο, αυτό σημαίνει ότι ο SSD μπορεί να αντέξει θεωρητικά και 1000 χρόνια. Φυσικά σε αυτό το διάστημα τα υλικά του δίσκου θα έχουν αποσυντεθεί και η τεχνολογία θα είναι αρχαία. Προφανώς είναι ένα παρωχημένο test αλλά είναι μια ένδειξη ότι οι SSD’s προσφέρουν στον χρήστη μεγαλύτερη ασφάλεια, παρόλο που είναι στην κυκλοφορία για σχετικά μικρό χρόνο σε σχέση με τους HDD.

ssd endurance, Τεστ δείχνουν τους σύγχρονους SSD να αντέχουν χιλιάδες χρόνια χρήσης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
βιλλ

Ναι καλά άμα πάρω κανένα από τα LIDL να σαι πω εγώ μετά πόσο θα κρατήσει

Darth

σε 6 μηνες ξεκανα των samsung 840 pro…………… κανω raw video editing και πολλές φορές ανα video κάνω συνολικό caching μερικών tb ………… έτσι τσακ μπαμ το φτανω στα ώρια

Νίκος

Τι χιλιάδες; Δεκάδες χιλιάδες. Φαντάζομαι το 53.000 μχ, ο σύγχρονος τυμβωρύχος που θα ανασκάψει τον τάφο του σπιτιού μου, να απολαμβάνει τα 8000 Mame Roms γραμμένα στον SSD μου, που με τόσο κόπο και ώρες Download απέκτησα.

edd

Το ερώτημα είναι αντίστοιχα πόσο αντέχουν οι κλασσικοί για να γίνει η σύγκριση. Το 1ΤΒ το χρόνο μου φαίνεται πολύ λίγο για τον μέσο χρήστη. Δεν ασχολούμαι όσο ο darth, αλλά 1ΤΒ πρέπει να γράφω στο μήνα, όχι το χρόνο. Είναι 120GB και έχω τον κλασσικό για πολλές εργασίες όπως το torrenting. Αν είχα μόνο SSD, ο μ.ο. θα αυξάνονταν κι άλλο.

Βαγγέλης

Στον δικό μου γράφω μέσο όρο 5Tb την ημέρα μονο με cachαρίσματα μιας και ολες οι αποθηκεύσεις γίνονται σε HDD΄s εκτός απο dropbox και γενικότερα download απο το browsing.

Κάποια παιχνίδια επίσης στον ssd.

Αλλα και πάλι έχω χάσει 1% health απο 12/2/2013.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος πλέον κάποιος να μη χρησιμοποιεί SSD χωρίς περιορισμούς. Οι τιμές ειναι καλές και οι δίσκοι θα βγάλουν τόσα χρόνια όσα για να βγουν άλλες τεχνολογίες.

Βαγγέλης

Να διορθωθεί το παραπάνω σε 5Gb και όχι Tb

Κωστας

20TB για ενα χρονο αρα θα εχω με τον καλυτερο SSD της photo Samsung 850 Pro θα αντεξει 100 χρονια.

A.N.

@Darth
ειμαι λιγάκι περίεργος να ρωτήσω τι video κάνεις raw editing και αν ειναι on ή off line

Darth

@A.N. απο camera ειναι, και ειναι off (εκει και τα πολλα tb write/read)

Α.Ν.

@Darth
δηλαδη μπορεις να κανεις το ιδιο τα videakia απο το κινητο τα 4κ ??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Samsung ssd

Η Samsung ανακοινώνει τον φορητό SSD 8TB T5 EVO

Η Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία του τελευταίου φορητού SSD της, του T5 EVO με διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης έως και 8 TB.

Gear Samsung ssd

Ο ExaDrive SSD 100TB παίρνει την πρωτιά χωρητικότητας από τη Samsung

SSD χωρητικότητας 100TB ανακοίνωσε η Nimbus Data, εκθρονίζοντας έτσι τη Samsung που μέχρι πρότινος είχε τον SSD με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα. Πρόσφατα, η Samsung παρουσίασε ένας SSD, ο οποίος είχε χωρητικότητα 30TB και αποτελούσε τον SSD με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα του είδους του.

Computers Samsung ssd

Samsung PMI1643: SSD με χωρητικότητα στα 30TB

Η Samsung ανακοίνωσε τον PMI1643, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί τον SSD με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα που ανέρχεται στα 30TB.

Computers ssd

Fixstars: Ο μεγαλύτερος SSD στον κόσμο με χωρητικότητα 13TB και τιμή 13.000 δολ.

Πριν από μερικά χρόνια οι SSD δίσκοι δεν ήταν τόσο κοινοί όσο σήμερα, είχαν πολύ μικρή χωρητικότητα και κόστιζαν μια περιουσία. Σήμερα συνεχίζουν να είναι ακριβοί σε σχέση με τους κανονικούς HDDs, αλλά πιο οικονομικοί από παλαιότερα και να λάβουμε υπόψη την μεγαλύτερη χωρητικότητα.