ST-Ericsson NovaThor, Νέα σειρά επεξεργαστών στην έκθεση CES 2013

Τη νέα σειρά επεξεργαστών αρχιτεκτονικής ARM ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει η κατασκευάστρια εταιρεία ST-Ericsson στην επερχόμενη έκθεση CES 2013 τον Ιανουάριο στο Λας Βέγκας. Οι νέοι επεξεργαστές σύμφωνα με την εταιρεία με έδρα την Ελβετία θα προσφέρουν εξελιγμένη επεξεργαστική ισχύ και ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση.

Να υπεθυμίσουμε ότι επεξεργαστή της ST-Ericsson φοράει σήμερα το Samsung Galaxy S III mini.

, ST-Ericsson NovaThor, Νέα σειρά επεξεργαστών στην έκθεση CES 2013

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marios

ST Ericsson έχουν επίσης τα Galaxy Beam, Xperia U, Xperia P, Xperia Go, Xperia Sole

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Broadcom HTC

HTC, Επέλεξε Broadcom, Spreadtrum και ST Ericsson chips για τα νέα Desire 700, 601 και 501

Η HTC προσπαθεί να βρεί τρόπους να μειώσει το κόστος κατασκευής ορισμένων smartphone της και να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους, και εν τέλει να επιβιώσει στην ιδιαίτερα απαιτητική και ανταγωνιστική αγορά των smartphones. Ακριβώς για αυτό τον λόγο ξεκίνησε να συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών (πέρα από την Qualcomm) όπως είναι οι Broadcom […]

Smartphones newsletter Smartphones ST-Ericsson

ST-Ericsson NovaThor L8580, Ο πρώτος τετραπύρηνος 3GHz

Ο πρώτος τετραπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στα 3GHz ανακοινώθηκε σήμερα και είναι ST-Ericsson NovaThor L8580 αρχιτεκτονικής Cortex-A9 με PowerVR SGX544 GPU. Η αρχική εμπορική έκδοση θα είναι χρονισμένη λίγο πιο κάτω στα 2.5GHz και θα ενσωματώνει λειτουργία active-standby για να πέφτει η ταχύτητα χρονισμού στο 1GHz και να μειώνεται η κατανάλωση στο μισό.

Smartphones ST-Ericsson

ST-Ericsson NovaThor L8580, Τετραπύρηνος στα 2.5GHz

Μετά τον πανίσχυρο οκταπύρηνο Exynos 5 της Samsung, τον Tegra 4 της Nvidia και τους ολοκαίνουριους Krait αρχιτεκτονικής Snapdragon 600 και 800 της Qualcomm στην CES 2013, η εταιρεία ST Ericsson (ιδρύθηκε το 2009 από την Ericsson και την STMicroelectronics και εδρεύει στην Ελβετία) παρουσιάζει και αυτή με τη σειρά της ένα νέο SoC που […]

Smartphones ST-Ericsson

ST-Ericsson NovaThor L8580, Νέος τετραπύρηνος επεξεργαστή 2.5GHz

Η ST-Ericsson ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου τετραπύρηνου επεξεργαστή αρχιτεκτονικής 28nm με ταχύτητα χρονισμού στα 2.5GHz, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και συμβατότητα με 4G/ LTE. Ο NovaThor L8580 όπως είναι το όνομά του έχει GPU PowerVR SGX544 χρονισμένη στα 600MHz και υποστηρίζει οθόνες ανάλυσης έως και 1920×1200 pixels.