Steve Jobs, Θα βρίσκεται πίσω από τα επόμενα μοντέλα iPhone;

Ο Steve Jobs φέρεται να εργαζόταν πάνω στην ανάπτυξη και εξέλιξη μελλοντικών μοντέλων iPhone τουλάχιστον μέχρι και το iPhone 5 που κυκλοφορεί σήμερα. Γνωστός για την ικανότητά του να προβλέπει και να σχεδιάζει το μέλλον των τεχνολογικων εξελίξεων μας κάνει να αναρωτιόμαστε πόσα μοντέλα και ιδέες του θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια;

Steve Jobs iPhone, Steve Jobs, Θα βρίσκεται πίσω από τα επόμενα μοντέλα iPhone;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

90 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jimo

αντε μπας και ανακτησει παλι την διαφορα της η apple απο τις υπολοιπες εταιριες οπως στο παρελθον!

stavros.a

@jimo… Ειναι λαθος αυτο που λες, η apple ειναι μια κατηγορια μονη της και δεν την ενδιαφερει τοσο πολυ τι κανει ο ανταγωνισμος. Ειναι η apple και οι αλλοι.καταρχας και μονο λογισμικου και μονο δεν μπορει να συγκριθει με τους αλλους. Δειτε τα τελευταια χρονια τα τηλεφωνα που βγηκαν, η μονη πραγματικα ενδιαφερουσα προταση που ξεχωρισε απο το σωρο ειναι τa πρωτα μοντελα lumia. Ολοι οι αλλοι αστα να πανε.

user

Καλά, πρέπει να είσαι και πολύ αμερικανάκι για να το φας αυτό. Τόσο απελπισμένοι είναι εκεί στο διαχειριστικό της apple; Τι προέβλεψε δηλαδή ο συγχωρεμένος, τη διαφήμιση με τον αντίχειρα;
Πέρασε το τραίνο βρε και απομακρύνεται…

Παπαδόπουλος Γεώργιος

@user ναι και για πες μας εσύ πιο είναι το τρένο να γελάσει το χειλακι κι μας λίγο!

Vasilis

Οποιος ΔΕΝ εχει δουλέψει εκτεταμένα με iphone 5 συν ipad για πανω απο 3 μηνες ΔΕΝ μπορει να εχει άποψη και ασφαλή κρίση για το προϊόν και για το ποσο ρολαρει τέλεια στην καθημερινότητα ενος απλού user μεχρι ενος business user. Ολα τα αλλα ειναι λόγια να υπαρχουν αντιπαραθέσεις για αστεία θέματα με ποιος την εχει μισή ιντσες μεγαλύτερη και ποιος στέλνει φωτο με Bluetooth και κουταμαρες. Μη μιλήσω για τα περιβοητα benchmarks που τοσο θεοποιουν ορισμένοι να βλέπουν χωρις ουσία ταχύτητες να αλλάζουν σκυτάλη απο το galaxy 4 σε μια ουρανοκατεβατη κινεζιά και παει λέγοντας…. Αν ψωνιζετε με γνώμονα αυτα τα κριτήρια και τις “επιδόσεις του αέρα” είστε άξιοι της μοίρας σας. Οσον αφορά το λειτουργικο ολα εχουν θετικά και αρνητικά, δεν υπαρχει καλο και κακο ή μαλλον ολα καλα ειναι απλα το ios σου δινει ασφάλεια,σταθερότητα,αναβαθμισεις,αξιοπιστία και χάνει σε παραμετροποιησεις που ok, it’s not big deal και στο οτι δεν ειναι τοσο open αλλα αυτο δεν ειναι παντα το παν και οχι παντα καλό. Τωρα ο καθε ενας με τα γούστα του. Εγω πάντως ΔΕΝ ξανά γυρναω σε android ( πρώην κάτοχος galaxy 1,2,3) , γουστάρω για πολλούς λόγους το οικοσύστημα της apple .
Φιλικά
Βασίλης

kostis

Ξερετε γιατι δεν ειναι πισω απο το iphone5 αλλα και απο τα επομενα…???
Γιατι πολυ απλα ο συγχωρεμενος δεν ηθελε να ακουει κινητα πανω απο 3,5 ιντσες….
Ενα διαφημιστικο κολπακι της μηλοεταιρειας για εξτρα δωρεαν διαφημιση….

Vasilis

Γίναμε ολοι αναλυτές…. Αυτο ξερω να πω!

Makis Reptile

χαχαχαχαχα τι άλλο θα ακούσω!! 😛

George

Καλα οποιος τα πιστευει αυτα θελω να του πω οτι ο Steve πεθανε οπως και ο Michael και ο Elvis.
Τωρα στο θεμα μας το iphone επαψε να ειναι μια κατηγορια μονο απο το 2009 και ναι το android αντικειμενικα ειναι καλυτερο για το μεγαλυτερο μερος του πλανητη και το lumnia ειναι απλα για γελοια λογω της τεραστιας υποστηριξης microsoft (για οσους δε ξερουν μεχρι το 2014-15 με το ζορι).

Vasilis

@ George Μάθε λιγο καλυτερα να εμβαθυνεις στα νούμερα! Όντως το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη , ενα 58% αν δεν απατωμαι εχει android. Ομως αυτο το android βρίσκεται στο 80% σε συσκευές των 100-150 ευρω που η εμπειρία του ειναι ΧΑΛΙΑ και οι κάτοχοι του απλα “βρέθηκαν” με αυτες τις συσκευές χωρις καν να ξέρουν και οτι και καλα ειναι android! Αντιθέτως οποιος επιλέγει ios , ασχέτως αν πρόκειται για σοβαρή χρήση ή για καγκουριά,μόστρα τουλαχιστον ξερει να μπει Internet και να δει email και να κατεβάσει καμια εφαρμογη. Το οτι λοιπον οι περισσότεροι εχουν android δεν λεει κατι….και η μάνα μου και ο θείος μου και η θειά μου με “σκοτωμένα” android lg και galaxy των 90 ευρω ειναι που λαγκαρουν ακομα και στο άνοιγμα των επαφών!!
Να ξέρουμε τι λέμε λοιπον

Ζαφειρης

Ελεος με τις δρακουλιαρικες φημες…

Παπαδόπουλος Γεώργιος

@George
Φιλτατε το iPhone συνεχίζει να είναι μια κατηγορία από μονο του καθώς είναι η μοναδική συσκευή τηλεφώνου που φοράει iOS.. Το android δεν είναι καλύτερο κ αυτό που λες είναι μια δική σου αντικειμενικότητα καθώς η apple έχει μόνο μια συσκευή και πανάκριβη ενώ το android μετράει 8593934884 συσκευές διαφόρων τιμών.. Μη συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.. Δέχομαι ότι σε βολεύει το android περισσότερο αλλά δεξού ότι υπάρχει και το αντίθετο.
Και όπως είπε και ένα παιδί πιο πάνω αν δεν έχεις ζήσει και με τα 2 λειτουργικά αρκετό καιρό καλό θα ήταν να μην εκφερεις γνώμη γιατι απλά δεν έχεις διαμορφώσει καλά καλά γνώμη..

Makis Reptile

@ Vasilis
Όλοι όσοι έχουν γύρω μου iPhone δεν είχαν ιδέα πως θα κάνουν εγγραφή για να κατεβάσουν έστω και μια εφαρμογή, άλλοι έχουν outdated software 5.x.x και άλλοι παίρνουν απλά τηλέφωνο! Οπότε η μόστρα υπερισχύει!

Aggelos

Δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταλάβεις οτι αυτό είναι τρελό ψέμα …. εδώ και ο Κούκ δεν το είπε ξεκάθαρα το άφησε απλα να πλανιεται οτι και καλα ο Τζομπς ασχοληθηκε…… Αν ηταν σημερα ο Τζομπς σιγα μην ηταν το iPhone 5 τόσο κοντά σε δυνατότητες με το 4s και σιγά μην εβγαινε το 5s τόσο γρήγορα και σιγά μην γινόταν ανάκληση στο ipad 3 και τλπ και τλπ ….. είναι ξεκάθαρο οταν αλλαζει στρατηγικη σε μια εταιρια…. δεν χρειάζεται να εισαι ειδικος, και σαν απλως καταναλωτης το καταλαβαινεις οπως είμαι και ‘γω και ‘σεις και ολοι μας …..

Kostas

Ειμαι σίγουρος πως ο Steve Jobs λίγο πριν πεθάνει ειχε παραδώσει σχεδια για Iphone 6 εως 20 , για Ipad 5 -15 και για iMac , Macbook pro , iWatch , iCar , iToilet , iShoes , i Glasses , iPencil , iBox, iKitchen , iTV , iRadio , i …Xasou , για τα επόμενα 500 χρόνια τουλάχιστον !!

Αφηστε μας εκει στην Apple …Βγαλτε κατι καινοτόμο ξανα επιτέλους και αφηστε τον άνθρωπο να αναπαυτεί εν ειρήνη , που εξαιτίας του κάποιοι ειστε πολυεκατομμυριούχοι εκει πέρα

μπακασ

ότι αρέσει στον καθένα είναι..
τα είχα όλα και wp7 kai wp8 kai android kai twra exw kai ios
το καθένα από αυτά έχει τα καλά του και τα κακά του..

nikos

λοιπόν έχω δει και το ιός από ένα ipad και ipod που έχω….και android…κινητό δύσκολα θα έπαιρνα iphone και ο λογος ειναι οτι ειναι πολυ κλειστο και μου την δινει…..και ετσι τωρα που θα παρω κινητο ειμαι αναμεσα σε galaxy s3 και xperia t….(ποιο λετε να διαλεξω?το χπερια το βρηκα 300 και το galaxy 400 καινουργια και τα δυο)αλλα ρε παιδες δεν το αλλαζω το ιος για tablet ειναι απλα κορυφη….οποτε για κινητο android για ταμπλετα ios…αυτα απο εμενα…..

hankies

@ Makis Reptile
https://david-smith.org/iosversionstats/
Κοίτα τα στατιστικά για το iPhone. Το 91.8% των χρηστών έχει 6.x και μόλις το 7.3 έχει 5.x. Πως μπορεί η μόστρα να υπερισχύει; Επίσης την τελευταία έκδοση 6.1.x την έχουν το 82.6%.

https://developer.android.com/about/dashboards/index.html
Κοίτα τώρα και για το Android. 39.8% έχουν Gingerbread, 29.3% Ice Cream Sandwich, 25% Jelly Bean και μόλις 2% την τελευταία έκδοση (4.2.x).

skace13

@vasilis Cool story bro,write a book.

Vasilis

@hankies Φίλε τα είπες όλα!!! Επειδη μερικοί μεσα εδω ειναι πολυ ανημέρωτοι! Και φίλε Μάκη το οτι οι φίλοι σου ειναι ψώνια δεν σημαίνει και για άλλους αυτο, ότι δηλαδη όπου iphone και ψώνιο! ήμαρτον….

βασιλης

εγω που ανταλλαξα το σ3 με το iphone 5 για ενα μηνα με ενα φιλο μου πρεπει να περιμενω αλλους 2?
απλα καταλαβα οτι το σ3 ειναι μια κλαση ανωτερο ως προς το iphone 5 ποσο μαλλον το σ4…

sifis

Πως μου την βαραν οι Android Fans σαν κλαψιαρικες γκομενες κανουν…..ασχοληθείτε με τα ψωροτηλεφωνα σας και αφηστε μας εμας να χαλαμε τα λεφτα στην Apple οπως πιστευετε!!! Δεν σας ειπε κανεις να παρετε iphone….ελεος δηλαδη!!! Αλλωστε το εχουμε ξαναπει αν ηταν η ζηλεια ψωρα θα γεμιζε ολη χωρα
Υστερογραφο:
Υποσυνείδητα ενα iphone υπαρχει σε κάθε μυαλο 😉

Παπαδόπουλος Γεώργιος

@sifis
Ελα μου ντε.. Αυτά τα χούμε ματαξαναπει.. Μπαίνουν σε θέμα τέτοιο και λένε ότι τους κατέβει αντί να ασχοληθούν με τα δικά τους θεματακια.. Το λέω τουλάχιστον για όσους στάζουν φαρμάκι γιατί υπάρχουν κ άλλοι που απλώς κάνουν συζήτηση ευτυχώς..
Για τους δεύτερους που αναφέρω η ζήλια είναι ξεκάθαρη!

spyros

@sifis +1
ο αλλος λεει κλασεις ανωτερο το S3 απο το iphone 5 τι αλλο θα ακουσουμε απο μερικους κολλημενους.

Dimos

@spyros γιατί που βλέπεις εσύ το αντίθετο?…Κι εγώ το S3 που έχω το θεωρώ κλάσεις ανώτερο από iPhone 5…Γιατί είμαστε κολλημένοι δηλαδή?…Οι κολλημένοι ήταν οι i-fan που κάνανε στροφή από το μηλαράκι και το γυρίσαν σε Note II και S3… Σε τι υπερτερεί το iPhone από το S3?…Μην ακούσω για κατασκευή και εμφάνιση γιατί όταν είχα το iPhone 4 και μου έσπασε η οθόνη από 20 cm ύψος που έπεσε, μου γυρίσαν τα μυαλά για το κωλόγυαλο…

hankies

@ Dimos
Πες μας εσύ πρώτα σε τι υπερτερεί το SGS3 από το iPhone 5. Και μην ακούσω για πυρήνες και widgets.

Tassos

Το iPhone 5 και γενικα ολα τα iPhones υπερτερουν εναντι των android ως προς τη συνολικη εμπειρια χρησης και γενικα την υποστιριξη απο την Apple…ξερω οτι οταν βγει μια εκδοση θα την εχω αμεσως οπως και ολοι παγκοσμιως που εχουν iDevices…οχι οπως στον android που θα πρεπει να περιμενω ποτε θα θυμηθει η καθε εταιρεια να δωσει την τελευταια εκδοση…Τελος, εχω ενα πω ενα πραγμα οτι στο iPhone 3GS και στο iPhone 5 που επισης εχω, τρεχω για παραδειγμα και στα δυο το Temple Run 2 α-π-ρ-ο-β-λ-η-μ-α-τ-ι-σ-τ-α…καθιστε εσεις λοιπον να ασχολειστε αν θα παρετε οχταπυρηνο ή τετραπυρηνο…

Νιο

Να σας πω εγω που υπερτερει…!!!!! Που ειμαι xperiakias. Το S3 κ αλλα τηλεφωνα εριξαν τις τιμες τους. Μια καθυστερημενη εταιρεια ΨΩΝΙΣΜΕΝΗ πουλαει ΑΚΟΜΑ τις ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ τις υπερτιμημενα

hankies

@Nio
Ποιες τιμές ακριβώς έριξαν;
To S3 όταν βγήκε 670 ευρώ, το Note 2 700, τα HTC κι αυτά 700. Που είναι οι χαμηλές τιμές;
Κι επίσης το σχόλιο σου δεν έπρεπε να περάσει.

Carouzos

1ον: Οποιος διάβασε την επίσημη βιογραφία του θα ξέρετε τι σόι απατεώνες ήταν κ ο συγχωρεμένος κ ο bill g .
2ον: Οποιοσ δεν το διάβασε μπορεί να δει και την ταινία “Silicon Pirates” αν δεν κάνω λάθος .
3ον: προσωπικά πιστεύω να ανακουφίστηκαν που δεν υπάρχει πλέον ο συγχωρεμένος να τους λέει συνέχεια την γνωστή ατάκα “τι μαλακία είναι αυτήν”
4ον: όλο κ κάποια σχέδια θα είχε αφήσει παρακαταθήκη , τα οποία μπορεί ποτέ να μην βγούνε στην παραγωγή , γιατί πολύ απλά η apple δεν ήταν μόνο ο Steve Jobs αλλά μια μεγάλη εταιρεία με άπιαστους προγραμματιστές.
5ον: Καινοτόμο πλέον θα το ψάχνουμε με τα κυαλια δυστυχώς , μια νέα εποχή έχει ήδη ξεκινήσει, η μεγάλες εταιρίες δεν αφήνουν να πέσει κάτω τίποτα , οποια καλή ιδέα υλοποιείται
Αυτά

βασιλης

@Dimos
δεν θα σου πω που γτ το s3 ειναι καλυτερο απο το αιφον 5 θα σου πω γτ ειναι καλυτερο το android απο το ios καθως το ειχα για 1 μηνα…και κοιτα τι καταλαβα
1)δεν χρειαζεται να κανει sync απλα κανεις copy paste τα αρχεια σου και να εχεις ενα file explorer στο κινητο
2)μπορεις να παιξεις σχεδον ολα τα βιντεο formats
3)μπορεις να κανεις torrent downloads
4)φυσικα customization και widgets
5)bluetooth φυσικα…
6)το Notification Center
7)χωρις το Jail Break εχεις δεμενα χερια
8)για να κανεις unpack ενα zip file θελει 5 λεπτα
9)δεν μπορουσα να διαγραψω καν τραγουδια,γτ δεν υπαρχει η επιλογη
10)και τελος ενα πολυ σημαντικό για μενα ειναι η έλλειψη ραδιοφωνου…
θα μπορουσα να σου γραψω και αλλα πολλα αλλα ας οψεται το γυμναστήριο :/

βασιλης

@hankies το σ3 εκανε 670 και 9 μηνες μετα επσε 387….
το iphone εκανε 750(?) κανει τωρα 600 ευρω και μιλαμε για 16 γιγα μονο που δεν μπορεις να κανεις επεκταση

Τζορτζ

Ξεδιάντροπη διαφήμιση που χρησιμοποιεί το όνομα ενός νεκρού. Όσα ήταν να προσφέρει ο Τζομπς τα πρόσφερε και τα είπε στις ομιλίες του. Την κληρονομιά του την άφησε δημόσια. Το να ανακαλύπτουμε τώρα κρυμμένους φακέλους στη σοφίτα του Τζομπς που δείχνουν ότι είχε εργαστεί πάνω στο iPhone 5s και το iPhone 6… είναι ξεφτίλα σάπιου μήλου.

hankies

@ βασιλης
Αρχικά, το γεγονός ότι ένα μαγαζί που δεν το ξέρει η μάνα του στο skroutz δείχνει ότι πουλάει το S3 387 ευρώ δε σημαίνει ότι η Samsung έβαλε μυαλό κι έριξε τις τιμές.
Δεύτερον, δεν έχουν περάσει 9 μήνες από την κυκλοφορία του iPhone 5, αλλά κι όταν περάσουν δεν θα έχουν την ίδια τιμή γιατί πολύ απλά δεν αξίζουν το ίδιο. Έχοντας το iPhone 5 ξέρω ότι θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να βγει μια καινούρια έκδοση του iOS που να μην την παίρνει το τηλέφωνο μου. Η Apple έβαλε το iOS 6 στο 3GS, κινητό 3+ χρόνων που δεν πωλείται πλέον. Αντίθετα, το S3, η “ναυαρχίδα” της Samsung αν δεν κάνω λάθος πήρε πρόσφατα την τελευταία έκδοση του Android, πολύ μετά την ανακοίνωσή της. Δε θα πω για τα παλιότερα μοντέλα που αν πάρουν τις τελευταίες εκδόσεις θα τις πάρουν πολύ καθυστερημένα.
Οπότε ένα κινητό που ξέρεις ότι θα το υποστηρίζει η εταιρία του είναι λογικό να είναι πιο ακριβό από ένα που δεν το υποστηρίζει, γιατί αν το πάρεις μπορείς να το κρατήσεις πολλά χρόνια και να μην έχεις κανένα πρόβλημα.

domigr

@βασιλης
+1000 για τον βασιλη!!!υπαρχουν αλλα τοσα μα τοσα πολλα που αμα τα γραψουμε θα κλαψουν μανουλες…!!οσο για την καραμελα που λετε εσεις update και χαιρεστε βλεπω εχετε μαθει να την λετε καλα..το μονο που δεν λετε ειναι το τι περνετε σε αυτα τα updates..!!!χαχαχα!!!και κατι ακομα,,εφοσον θελετε να παρουμε τα πραγματα με το ονομα τους και εφοσον λετε οτι υπαρχουν τοσες συσκευες android με λιγα χρηματα που ειναι πατατες ας συγκρινετε τοτε τις ναυαχριδες της καθε εταιριας που τρεχει android με το μηλο σας γιατι εκει κανουμε σωστη συγκριση..!!!

βασιλης

@hankies 10 εταιρίες και τα θεωρω αρκετα αξιοπιστα(απο προηγουμενες αγορες) πουλανε το s3 στα 387 ευρω, σε ποσα χρονια το phone θα φτασει στα 387?πολυ απλα ποτε…

Οντως, και αυτο ειναι στο μοναδικο πραγμα που θαυμαζω την apple αλλα και παλι να πληρωσω 250 ευρω επιπλεον για να παιρνω απλα αναβαθμησεις στην ωρα μου, εγω προσωπικα δεν το επιζητώ.και βεβαια αν περιμενω 2 μηνες να παρω την αναβαθμηση δεν θα παθω και τιποτα,ετσι?

hankies

@ βασιλης Αυτός που είπε παραπάνω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις 3 μήνες το iPhone έχει δίκιο γιατί χρειάζεσαι χρόνο για να εξοικειωθείς με τη λογική της Apple. Αυτό ισχύει για όλα τα προϊόντα της Apple. Η λογική της Apple είναι πολύ διαφορετική από αυτή των υπόλοιπων συσκευών, είτε είναι Windows, είτε είναι Android. H μεγαλύτερη διαφορά είναι αυτή της διαχείρησης της αρχειοθέτησης και των “καταλόγων” (directory). Στα Mac τη διαχείρηση του directory ενός αρχείου την κάνει η ίδια η εφαρμογή. Αντί να περιηγείσαι στα αρχεία για να βρεις ένα τραγούδι για παράδειγμα, η Apple έφτιαξε το iTunes το οποίο διαχειρίζεται τα αρχεία σου. Ανοίγεις το iTunes και έχεις όλα τα τραγούδια σου, όλες τις λίστες, μπορείς να δεις τα τραγούδια ενός καλλιτέχνη, ενός είδους μουσικής κι ό,τι άλλο θέλεις όπως το θέλεις. Με την ίδια λογική είναι δομημένες όλες οι εφαρμογές της Apple, iPhoto, GarageBand, κτλ. 1) Το sync λοιπόν που λες ότι είναι αρνητικό, είναι, για μένα τουλάχιστον, το πιο θετικό. Συνδέω το κινητό μου στον υπολογιστή και συγχρονίζει τραγούδια, επαφές, φωτογραφίες, κάνει back up. Αυτό δεν υπάρχει στο Android. Το copy-paste που λες, δεν είναι στην λογική της Apple όπως αναλύω παραπάνω. 2,3,5) Στην Apple δεν της αρέσει… Συνέχεια »

hankies

@ βασιλης
Δε θα φτάσει ποτέ γιατί πολύ απλά δεν αξίζει τόσο.
Δεν είναι 2 μήνες και σε πολλές περιπτώσεις δεν θα την πάρεις ποτέ. Τότε μπορεί να πάθεις κάτι.

Thodoris1988

Υπάρχουν πολλοί που σε αντίστοιχα θέματα Android κάνουν ντου και λένε διάφορα. Αυτή η καραμέλα με τα Updates όμως πρέπει να σταματήσει. @hankies Σε δύο πράγματα αναφέρεις τη λέξη “συνδέεις με το PC”. Αυτό εμένα μου αρκεί για να μείνω μακριά από το iOS. Συγχρονίζω με Drive τα αρχεία μου, με άλλων εταιρειών τις εφαρμογές όπως Dropbox, Box, SkyDrive κοκ. Τις επαφές μου, τις έχω στο Gmail και είμαι κύριος. Εγώ δεν ξέρω κανέναν “ψαγμένο” χρήστη ο οποίος τυχαίνει να είναι επαγγελματίας στον τομέα της πληροφορικής και ειδικά “κομπιουτεράς” (που λέμε) και να μην κάνει ο ίδιος File Management. Θέλει να έχει έναν File Explorer στη συσκευή του, πως να το κάνουμε; Και αν θες να ρίξεις μια ματιά σχετικά με τις αναβαθμίσεις που σου προσφέρει το Android, μπες απλά Wikipedia και δες το, μην σε πάω πιο μακριά, αρκεί και εκεί πέρα. Είμαι κάτοχος Samsung Galaxy Nexus, σημαίνει ότι τις αναβαθμίσεις θα τις πάρω πρώτος, είμαι στο 2% της 4.2.2 που αναφέρθηκε από κάποιον χρήστη παραπάνω. Όμως, δες λίγο τι “καλούδια” έδωσε η Samsung στο Note 2 και στο S3 στις τελευταίες αναβαθμίσεις. Και το φέρνω σαν παράδειγμα ενώ δεν είμαι κανένας Fanboy της Samsung, το κινητό μου έτυχε… Συνέχεια »

George

Vasilis απλως δε σου απανταω διοτι θα χασω το χρονο μου μιας και ολοι καταλαβαν πως υποστηριζεις κατι τυφλα. Τωρα στον Παπαδόπουλος Γεώργιος που αξιζει πραγματικα να απαντησω εχω δουλεψει και τα δυο λειτουργικα και ευτυχως καταλαβα οτι το android(google=respect) ειναι κλασεις ανωτερο. Δυστυχως αργησα διοτι η πρωτη εμπειρια μου με android ηταν το froyo το οποιο ηταν για πεταμα ομολογουμενος αλλα απο το gingerbread και μετα ολοι καταλαβαν την αξια του. Τωρα να δεχτω οτι ειναι δικια μου αντικειμενικοτητα οπως και μερικων εκατονταδων εκκατομυριων ανθρωπων ειναι λαθος η να δεχτεις εσυ οτι η δικια σου και ΛΙΓΟΤΕΡΩΝ ανθρωπων ειναι σωστη; Τελος η τιμη δε παιζει σχεση αν θελει κατι καποιος για τις δυνατοτητες του δε κοιτα τιμη και το ξερει η Apple. Απλοι κανονες του Porter για οσους ξερουν.

thanasis

Εχω το iPad2 από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα (περίπου πριν δύο χρόνια). Δεν είχα καμία εμπειρία από iOS πριν. Η συσκευή μου τρέχει την τελευταία διαθέσιμη έκδοση και φυσικά απροβλημάτιστα οτιδήποτε υπαρχει στο Αpp Store. Από αυτή σας γράφω αυτή τη στιγμή. Επίσης είναι ταχύτατη οπως την πρώτη ημέρα και η μπαταρία της συνεχίζει να κρατα πραγματικά 10 ώρες!!!! Πραγματικά προς το παρόν δεν έχω λόγο για να κοιτάξω για νέο tablet. Εχωντας μετέπειτα εμπειρία από android που μόλις το φορτώσεις λίγο αρχίζει να λαγκάρει, ευχαριστώ την τύχη μου , που τότε δεν αγόρασα το επίσης πρωτοεμφανιζόμενο Galaxy Tab, το οποίο τώρα προφανώς θα ήταν παρατημένο σε κάποιο συρτάρι (και παρατημένο και απο την μαμά Samsung)!!!!! Θέλω να πώ οτι δεν έχει σημασία τι χαρακτηριστηκά έχει μια συσκευή, αλλά το κατά πόσο καλά ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Από εκεί και πέρα , αν κάποιος θέλει να αλλάζει κάθε χρόνο συσκευή, τοτέ για μένα τα apple είναι σπατάλη χρημάτων, αλλά αν θέλεις κάτι καλό που θα το κρατήσεις για 3 τουλάχιστον χρόνια, μπορείς να σκευτείς και την αγορα ενός προιόντος της apple! Φιλικά !

kVel

@βασιλης

Φίλε δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνεις λάθος… Τα περισσότερα από αυτά π ανέφερες to iphone και τα έχει και τα κάνει… Δεν έχει όπως είπες widget ουτε bluetooth ούτε ραδιόφωνο αλλά και να περάσει ότι θες μέσα μπορείς και να παίξει ότι format θες… απλά χρειάζεται εναλλακτικό πρόγραμμα… έχω android συσκευή και ξέρω πως δεν παίζει όλα τα video format με τα προεγκατεστημένα player που έχει μέσα και εγώ όπως και πολλοί άλλοι βρήκαμε εναλλακτηκό player για μερικά πράγματα… εκτός και αν κάναμε όλοι τόσο λάθος… επομένως δεν το έψαξες καλά στον ένα μήνα… κατανοητό να σου αρέσει περισσότερο το android για τους λόγους που εσύ το θεωρείς καλύτερο και καλά κάνεις αλλά έχεις βγάλει λάθος συμπέρασμα…

βασιλης

@hankies μα το θεμα φιλε μου ειναι να απογαλακτιστούν τα κινητά απο τοn υπολογιστη…οταν αγοραζω ενα κινητο των 750 ευρω θελω να ειμαι ανεξάρτητος χωρις να χρειαζεται να λειτουργω εναν υπολογιστη συνέχεια για να κανω το καθε τι να περασω ενα τραγουδι,μια ταινια κ.ο.κ
καλα αυτο με την πειρατεία δεν το σχολιαζω,απλα τωρα παίρνω το αιμα μου πισω απο τα εκατονταδες ευρω που μας εκλεβαν οι δισκογραφικες χρεονοντας μας ενα cd 20 ευρω για 10 τραγουδια εκ των οποιων τα 8 ηταν μαπα (off topic αλλα τι να κανουμε εχουμε απωθημένα χαχα….)

hankies

@ Thodoris1988 Πρώτον, δεν έχω γράψει καν τη λέξη Fanboy. Δεύτερον, δεν είπα τίποτα για τα Nexus και εγώ έφραψα για το 2% που λες. Αυτό που έγραψα είναι ότι εσύ είσαι στο 2% και εγώ στο 90%. Αυτό που λες για το Desire ότι έχει πάρει ανεπίσημα την 4.2.2 ενισχύει αυτό που λέω ότι οι εταιρίες δεν νοιάζονται για τα παλιά τους μοντέλα, αλλιώς θα την έπερνε επίσημα. Ποια έιναι τα καλούδια αυτά που λες; Τα widget και η παραμετροποίηση; Η αυτό με το S Pen που αν το κρατήσεις 1 χιλιστό πάνω από το video θα σου δείξει ένα preview; Συγγνώμη αυτό δεν το θεωρώ καινοτόμο αλλά το θεωρώ άχρηστο. Εμένα γιατί και το iPhone 5 δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα, ούτε καμμία αναβάθμιση που έχω κάνει; Είμαι τυχερό μάλλον. Όταν βγήκε η 6.1.1 λέγανε όλοι “Τεράστιο πρόβλημα με υπερθέρμανση και με την μπαταρία” πράγμα που έγινε σε 3 συσκευές παγκοσμίως αλλά πήρε μεγάλη δημοσιότητα επειδή αφορά την Apple. Τα Nexus κατά τη γνώμη μου βέβαια αξίζουν. Εγώ αντί να συγχρονίζω με εφαρμογές άλλων εταιριών και με το Gmail, το κάνει αυτόματα η Apple για μένα. Εγώ δεν είμαι κύριος; Δεν έχω το κινητό για να αντικαταστήσω τον… Συνέχεια »

hankies

@ βασίλης
Αυτό που λες για τις δισκογραφικές έχεις δίκιο, αλλά δεν έιναι η λύση να κατεβάζουμε πειρατικά τα CD τους, η λύση είναι να μην τα παίρνουμε και έπρεπε να μην τα πέρναμε και τότε.
Γιατί πρέπει δηλαδή να “απογαλακτιστουν” (χρησιμοποιήθηκε η λέξη αυτή πολύ σήμερα, θα τη χρησιμοποιήσω κι εγώ) τα κινητά από τους υπολογιστές; Και παραπάνω δεν έλεγες να κάνεις copy-paste; Από που θα το κάνεις το copy-paste; Και για να περάσεις ένα τραγούδι ή μια ταινία δεν έιναι απαραίτητο να το συνδέσεις, απλά μπαίνεις στο iTunes από το iPhone.

Carouzos

Το θέμα είναι εκτός θέματος . Εσείς μαλώνετε ποιό είναι καλύτερο, το iOS ή το android! Ελεος !

Αποστόλης Ρόδος

Είναι δυνατόν να παθει μηχανικη βλαβη ενα ποδήλατο? Απεναντιας μια Ferrari μπορει και να παθει… ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΠΙΣΩ ΤΟ iOS… τρεχει και δεν φτανει.
Και σας μιλαει καποιος που τα εχει ξετιναξει και τα 2 OS… μη μιλατε λοιπον για σταθεροτητες κλπ.. γιατι την ΜΑΓΕΙΑ του να κανεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην συσκευη σου δεν την έχεις.
ANDROID = FREEDOM

Thodoris1988

@hankies Αναφέρομαι στο Nexus και το 2% γιατί κάποιος άλλος χρήστης το είπε και ήθελα απλά να σου τονίσω ότι οι Nexus συσκευές δεν έχουν θέμα με τα Updates. Δεύτερον, το υστερόγραφο δεν αφορά εσένα, δεν μιλάω σε δεύτερο ενικό φίλε μου, μην το παίρνεις προσωπικά. Από’κει και πέρα, τα καλούδια αφορούν ουσιαστικά πράγματα πχ το “σπάσιμο” της οθόνης για να δουλεύεις ταυτόχρονα δύο εφαρμογές, όχι τα Widgets τα οποία είναι χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο για να στολίσεις την οθόνη όπως κάνουν μερικοί. Ειδικά στη Lock Screen με την 4.2.2 το ημερολόγιο είναι για μένα Must. Το κινητό σαφώς και δεν το έχεις για να αντικαταστήσεις τον Η/Υ σου, αλλά τι γίνεται όταν δεν έχεις τον Η/Υ μαζί; Αυτό είναι το θέμα μου. Σχετικά με τον “ψαγμένο” χρήστη, δεν κατάλαβες τι είπα. Μιλάω γενικότερα για το File Management, όχι για να δω τι τραγούδια έχω και τι φωτογραφίες. Τέλος, για το υστερόγραφό σου, απάντησα παραπάνω. Και δεν είπα οτι είσαι Fan Boy, έχεις τις απόψεις σου, έχω τις απόψεις μου, μιλάμε με επιχειρήματα. Δεν είδα να λες ατάκες του στυλ “Apple ρε γατάκι”. Ομολογώ ότι το iOS όταν έκανε την εμφάνισή του ήταν κάτι πρωτοποριακό. Και επειδή κάποιοι… Συνέχεια »

hankies

@ Thodoris1988
Κι εγώ δεν απαντάω σε σένα, απλά το λέω για να μην παρεξηγούμε.
Για τα Nexus είπα ότι εγώ είμαι αυτός που έγραψε παραπάνω για το 2%.
Το σπάσιμο της οθόνης, τώρα, δεν μπορεί κάποιος να με πείσει ότι είναι ουσιαστικό. Δεν γίνεται να είναι χρηστικό να σπάς την 4.8 ιντσών οθόνη στα δύο και να κάνεις δύο πράγματα ταυτόχρονα. Μπορεί να είναι ένα ωραίο feature να λες “Κοίτα τι κάνει το κινητό μου” αλλά πέρα από αυτό δεν νομίζω να είναι ουσιαστικό.
Κατάλαβα τι είπες για το File Management. Γενικά κι εγώ θέλω να τα αρχειοθετώ όπως θέλω εγώ αλλά αφου κάποια τα κάνει από μόνη της η εφαρμογή και τα κάνει και πολύ καλά, μου αρέσει.
Ότι η Apple κοιτάει μόνο τον εαυτό της ισχύει και γενικά ό,τι κάνει το κάνει με την υπόθεση ότι υπάρχουν μόνο iPhone.

Εννοείται φιλικά αλλιώς δε θα τα λέγαμε τόση ώρα.

Maik

Εμετικός τίτλος, έτσι σχεδιάζει η apple το come back της; Με υποτιθέμενη τεχνολογική κληρονομιά που θα προικίσει τις νέες συσκευές; Κόψτε το δούλεμα ρε και βγάλτε κάτι πραγματικά καινοτομικό. Πέθανε ο άνθρωπος, αφήστε τον ήσυχο και μην τον συνδέεται με την μετά Jobs εποχή της apple που επιτέλους παραδεχτείτε το είναι τραγική.

Dimitris

@ Thodoris1988 ρε φίλε πλάκα μας κάνεις τώρα κάνεις λες κ δεν τα εχει η apple αυτα. εχς κ dropbox και skydrive κ googledrive και οτι θέλω. και το σημαντικοτερο τα χρησιμοποιώ και εγώ, για τις επαφές φίλε εγω τις έχω στ cloud που πάνε κ στ ipad μου και στ ipod touch, όποτε κανε ενα Loser στον εαυτό σου .κ το άλλο το μάθατε τα song διαγράφονται από το iphone αν πας απο albums k τα κάνεις διαγραφή.

Dimitris

έλα το ξέρω θέλετε να λέτε ότι έχετε το καλύτερο κινητό από τους άλλους, δεν εξηγείτε αλλιώς σε κάθε Post της apple να γίνετε αυτό, κ βλέπω δεν σας ενδιαφέρει τι κάνει, για αυτό ασχολείστε τότε ?

Σταύρος

Αμαν ρε παιδιά ….. καθε τοσο τα ιδια και τα ίδια. Η ουσια ειναι μια .. ο καθενας έχει τις δικές του προτιμήσεις και ανάγκες και με βαση αυτα τα κριτήρια αγοράζει κινητό. Το να κάθεστε τωρα να τσακώνεστε για να αποδείξετε στον αλλο πιο είναι το καλύτερο κινητό ειναι τουλάχιστον γελοίο……

Ανδρέας

Πραγματικά ειναι γελοίο το πόσο φανατισμενοι είστε κάποιοι με τα iPhone που ακομη πιστεύετε ότι ειναι έτη μπροστά απο το s3! Πρεπει να το πάρετε απόφαση πλέον η apple με το iPhone εχει μείνει πίσω και πολυ μάλιστα!
Για τιμές που αναφέρθηκε πιο πάνω! Τον android smartphone πέφτουν οι τιμές και πολυ μάλιστα σε αντίθεση με apple προϊόντα! Στο κατάστημα του Stephani στην Κύπρο το iPad 2 εχει ακομη την ίδια τιμή απο όταν κυκλοφόρησε και την ίδια με το iPad 3..
Μέχρι και οι διάσημοι ξεκίνησαν να το αλλάζουν απο iPhone σε android και wp8 (βλ.rihanna σε htc, flo rida Nokia)
Ποιο πάνω είχε αναφερθεί ταμπλετ iOS smartphone android συμφωνώ απόλυτα

Παπαδοπουλος Γεωργιος

Macbook, ipad, iphone.. Οτι κανω στο ενα την ιδια στιγμη παει στο αλλο ειτε αφορα φωτο, τραγουδια, επαφες ακομα και εφαρμογες αλλα και σελιδοδεικτες, ημερολογια, σημειωσεις..
Καθιστε εσεις με τα καλωδιακια σας και τους υποφακελους σας να λετε πως με μια κινηση μεταφερετε τα παντα (με καλωδιακια παντα)..
Και μη παραδεχεστε τιποτα παλι!!

ΣΠΥΡΟΣ

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΗΛΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΔΑΓΚΩΝΙΑ????????????
ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟ IPHONE
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ IPHONE ΤΩΡΑ ΕΧΩ NOKIA LUMIA W8 ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ

Dimitris

Φίλε Ανδρέα για έμενα τι S3 τι Iphone κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά , τώρα εσύ που βλέπεις τις μεγάλες διαφορές κ τα έτη φωτός δεν ξέρω, κ κάτι άλλο αυτό με τους διάσημους που είπες τι είναι, δηλαδή εσύ παίρνεις ένα κινητό επειδή το έχει κάποιος γνωστός ή επειδή σε βολεύει κ σε αρέσει για να ξέρω . κ η samsung κ η nokia , htc,sony, apple…. μια χαρά κινητά έχουν οποίον του αρέσει κάτι το παίρνει , ούτε πας να πουλήσεις μούρη επειδή έχεις πάρει ένα κινητό.

Νιο

Ευχαριστω που μου αφησες τουλαχιστον το μισο σχολιο αλλα πρεπει να παραδεχτεις οτι ηταν καλη ατακα..!!!! Μπεεεελατες μου.. Αστειευομαι.! μιλαω παντα φιλικα. Το ios ειναι πολυ smooth οι συσκευες του ποιοτικες αλλα δεν εξηγειται η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα τιμων επειδη κανει αναβαθμισεις στο 3gs….. το να κανεις στην αρχαιολογια αναβαθμισεις δεν ωφελει πουθενα – παρα μονο να “κοροιδευεις” τους πελατες σου. Για αυτο βγαινουν συνεχεια οι αναβαθμισμενες συσκευες.! Κ στο κατω κατω οπως βγαινει το κινητο με την εκδοση του λειτουργικου μια χαρα θα δουλευει παντα (σχεδον παντα) αντε με κανα δυο αναβαθμισεις. Οποιος θελει το παραπανω δεν μπορει να μενει στις 3.5 ιντσουλες κινητακια κ να περιμενει αναβαθμισεις, οταν κυκλοφορουν κινηταρες (σαν το Ζ πχ)

hankies

@ Ανδρέας
Είναι το καλύτερο σχόλιο που διάβασα εδώ μέσα σήμερα.

Dimos

@Παπαδόπουλος Γεώργιος, το ακούσαμε και αυτό…Οι κάτοχοι android Να χρησιμοποιούν καλώδια…χαχαχαχα…Αυτό δεν έγινε ποτέ..iTunes addicted? Eγώ προσωπικά στο S3 με μια κίνηση μεταφέρω όντως τα πάντα…Μπορεί και με καμία…

paranoia123

Μάλιστα, ο καθένας θα βγάλει τα ψυχολογικά του σε topic της apple. Πολλές ανακρίβιες για τα iphones που και μόνο όταν τα λέτε φαίνεται πως δεν έχετε δουλέψει σε ios, και μουσική σβήνεις με δύο gestures, και backup κάνεις τα πάντα στο icloud, dropbox, box, skydrive, google drive κτλ. είτε με καλώδιο είτε με μια κίνηση ή με καμία κίνηση, έχει ο κολλητός μου το samsung galaxy s3 και ό,τι κάνει αυτό, κάνει και το iphone απλά με διαφορετικό τρόπο, μιλάω για jailbroken συσκευή όσον αφορά στην αποστολή με bluetooth, θέματα, widgets, torrents, δωρεάν μουσική ταινίες και πολλά άλλα που μπορείτε να ψάξετε εσείς για να δείτε μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητεσ κτλ. Προσωπικά το ράδιο μου είναι αχρείαστο και το backup αγορών, ρυθμίσεων συσκευής, επαφών, εικόνων κτλ το κάνω χωρίς καλώδια και χωρίς να ασχολούμαι με backup, γίνεται μόνο του. Εμένα με βολεύει και το iphone και το galaxy s3, απλώς προτίμησα το iphone γιατί δεν μπορώ να εμπιστευτώ την google σε προσωπικά δεδομένα, για εφαρμογές παιχνιδιών κτλ δεν γίνεται να ζητά πρόσβαση σε τόσα δεδομένα επαφών, φωτογραφιών, τοποθεσίας κτλ. Πέρα από αυτό δεν θα είχα πρόβλημα να έχω samsung και android. @ΣΠΥΡΟΣ :/ τώρα πλάκα κάνεις. Φυσικά και… Συνέχεια »

Παπαδόπουλος Γεώργιος

@dimos
Φίλε είχα καιρό android και ξέρω πως αυτές οι μεταφορές που λες δεν έχουν καμμια σχέση με τους αυτόματους συγχρονισμους που σου λέω εγώ.. Την ίδια στιγμή ότι κάνω εμφανίζεται στο MacBook μου και στο iPad.. Συν ότι απ το iPad-iPhone χειρίζομαι το MacBook μου εκτελώντας ότι εργασία θέλω.. Ολα γίνονται απίστευτα απλά τόσο που ειναι μέρος της καθημερινότητας.. Οπότε μη μου μιλάτε για android Γτ δεν έχει επαφή ακόμα τουλάχιστον!!

Vasilis

@Παπαδοπουλος Γεώργιος , αυτο που λες ΔΕΝ το καταλαβαίνουν, ειναι κολλημένοι με τα widgets , τις παραμετροποιησεις και τις ατέλειωτες ωρες να σεταρουν συνέχεια και να αλλάζουν οθόνες στα κινητά τους που χάνουν την ουσία και την αποδοτικότητα! Ενα smartphone το θες για τις εφαρμογές, το Internet, τα mail. 1. Safari καλύτερος browser και ασφαλής 2. Email client που ειναι ταχύτατο και εχεις ολα σου τα mail συγκεντρωμένα. 3. AppStore που εχει ποιοτικότερες και πιο καλό γραμμένες εφαρμογές λογω οτι απευθύνεται σε 3-4 συσκευές ενω το google play σε 400. Πραγματικά με μια ios συσκευη χαίρεσαι να ξεζουμιζεις σε οτι μπορεις να φανταστείς το τηλεφωνο σου. Αλλωστε οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους, ενω λοιπον (και ετσι ειναι) στις ΗΠΑ το 56% εχουν android και το 41% ios πως γινεται απο έρευνες να ειναι ο safari ο browser που πιο συχνά (στο 67%) συναντάται στο Internet απο mobile συσκευές; Απλα οι ios συσκευές ειναι πιο ελκυστικές για παραγωγική εργασία ενω τα android ως επι το πλείστον για τύπους που χασομερανε ψάχνοντας Roms και διαφορα κουλα για να αυξήσουν 0.5 ghz την ταχύτητα (ουαου) , για να κατεβάζουν καθε τοσο απο το άναρχο store τους οτιδήποτε βρεθεί σε widgets καιρού να στολίζουν… Συνέχεια »

Παπαδόπουλος Γεώργιος

@vasilis
I rest my case..
Ομως κάτι θα βρουν να πούνε πάλι.. Ξέρεις άτομα που έχουν δουλέψει iphone μόνο στα καταστήματα ή μόνο κάποιου φίλου, ή αδερφού και παει λέγοντας! Εγώ προσωπικά γελάω με τα ποστ που κάνουν Γτ δεν γνωρίζουν..

George

@Vasilis απλως δε σου απανταω διοτι θα χασω το χρονο μου μιας και ολοι καταλαβαν πως υποστηριζεις κατι τυφλα. Τωρα στον Παπαδόπουλος Γεώργιος που αξιζει πραγματικα να απαντησω εχω δουλεψει και τα δυο λειτουργικα και ευτυχως καταλαβα οτι το android(google=respect) ειναι κλασεις ανωτερο. Δυστυχως αργησα διοτι η πρωτη εμπειρια μου με android ηταν το froyo το οποιο ηταν για πεταμα ομολογουμενος αλλα απο το gingerbread και μετα ολοι καταλαβαν την αξια του. Τωρα να δεχτω οτι ειναι δικια μου αντικειμενικοτητα οπως και μερικων εκατονταδων εκκατομυριων ανθρωπων ειναι λαθος η να δεχτεις εσυ οτι η δικια σου και ΛΙΓΟΤΕΡΩΝ ανθρωπων ειναι σωστη; Τελος η τιμη δε παιζει σχεση αν θελει κατι καποιος για τις δυνατοτητες του δε κοιτα τιμη και το ξερει η Apple. Απλοι κανονες του Porter για οσους ξερουν.

Thodoris1988

@Dimitris

Να μου πεις μόνο αν πηγαίνεις πουθενά χωρίς το iTunes σου, αν εσύ κατάλαβες αυτό απ’όσα είπα περί Dropbox, τότε τι να σου πω. Σου έφερα παραδείγματα, δε σου είπα “κοίτα τι έχω εγώ που δεν το έχεις εσύ”. Τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν καλύτερα, όταν είναι ανοιχτά. Κι εσύ είσαι εντελώς κολλημένος! Διάβαζε πιό προσεκτικά τι γράφω, loser.

Παπαδόπουλος Γεώργιος

@george
Μη μιλάς για λιγότερους και περισσότερους χρήστες Γτ τα νούμερα δε λένε τίποτα απο μόνα τους σε σχέση με πόσους ασχολούνται πραγματικά.. Και προσωπικά δε μου λέει τίποτα ο android user με 200 ευρώ και κάτω συσκευή καθώς τα χέρια του ειναι δεμένα για να κάνει κάτι αξιόλογο απ αυτά που λέμε..
Αν μιλάς ότι έχεις δουλέψει μόνο iPhone τότε δέχομαι την άποψη σου και ότι σε βολεύει το android καλύτερα αλλα αν ειχες δουλέψει παράλληλα κ άλλες apple συσκευές μαζί με το iPhone τότε θα καταλαβαίνεις Γτ πράγμα μιλάμε..
Υποστηρίζω πως σε μεμονενες συσκευές τα android ειναι εξαιρετικά αλλα όταν μπαίνει στην εξίσωση η ´´συνεργασιά´´ συσκευών ειναι μονόδρομος η apple.. Τέλεια κ παύλα..

George

@Παπαδόπουλος Γεώργιος
Αντε παλι. Φιλε μου μαλλον δε διαβασες τη τελευταια σειρα στο κειμενο μου η απλως δε ξερεις τι σημαινει αλλα συνεχιζεις να μου απαντας εκθετοντας ακομα περισσοτερο τον εαυτο σου σε καποιον που πραγματικα γνωριζει τι εγραψα. Δε συνεχιζω να γραφω διοτι καταλαβα οτι δεν εχεις ιδεα απο διαφημιση και προωθηση προιοντων. Απλως λυπαμαι που στην Ελλαδα ο καθε ασχετος κανει το σχετικο πχ Υπουργοι-δημοσιογραφοι ξερουν σχεδον τα παντα για καθε θεμα. Μαλλον εισαι και εσυ ενας απο αυτους. Κανε μια αναζητηση στο google και θα καταλαβεις ποσο λαθος εισαι με αυτο που μου λες για τη διαφορα τιμης.

Vasilis

@thodoris Αν κρίνω απο την ηλικία σου σε συγχωρώ, εχεις δρόμο να ωριμασεις ακομα οπως άλλωστε και το android!
Τωρα όσον αφορά αυτή την καραμέλα οτι δεν παω πουθενά χωρις το iTunes δειχνει ποσο πισω εισαι! Το iTunes προσωπικά έχω να το ανοίξω 7-8 μηνες μιας και ολα πλεον γίνονται μεσω cloud. Το ξερεις πως την μουσική μου (περί τα 2000 τραγούδια) που έχω στο pc μου τα ακουω απο το iphone / ipad απο οπου θελω;; Ακομα και στο αμαξι μου ταξιδεύοντας ; Τέλος πάντων βαρέθηκα να εξηγώ γιατι παρεξηγούμαι κιόλας ως κολημμενος. Δεν ειμαι κολημμενος, ειμαι κατασταλαγμένος, εχει διαφορά ! Απλα δεν μου αρεσει να ακουω παραπληροφόρηση!

Παπαδόπουλος Γεωργιος

@george
Αυτός που εκθέτει τον εαυτό re-postαροντας τα ίδια κ τα ίδια είσαι εσυ κ όχι εγώ.. Αν έχεις εμμονές πες το και μη λες απλά ότι το android υπερισχύει χωρίς να μπορείς να το υποστήριξεις με επιχειρήματα.. Κ έννοια σου ξέρω πολύ καλά τι λέω.. Μέσα στις συσκευές android που είχα ήταν το πρώτο galaxy και το πόσο απαράδεκτο ήταν εργοστασιακα ελπίζω να το θυμάσαι. Κάποιοι το συγκρίναν με το iPhone τότε.. Δεν ήταν ντροπή; Τι νομίζεις;

Vasilis

Τελικά αν δεν υπήρχε ενδιαφέρον για το iphone δεν θα είχαμε φτάσει τα 70 ποστς! Χάρη στο ios επιβιώνουν δεκάδες sites…….

fyllisbio

Kώστα είσαι και πολύ Leader !! έχει να γραγτεί σχόλιο εδώ και ώρες μετά το δικό σου,,,, έτσι για να καταλαβαίνουμε ποιος είναι το μποςςςς εδω πέρα χαχαχαχ… Φιλικά πάντα 😀

serfer

Το συμπέρασμα που βγάζω διαβάζοντας τα μισα περιπου σχόλια, είναι ότι οι κάτοχοι των iphone πολύ έξυπνοι το παίζετε και πολύ ψαγμένοι..”και ασε μας εμας να ξοδευουμε τσάμπα τα χρήματα ktl ktl..” ! Τσάμπα ρε παπάρα τα ξοδεύεις! αν μου πεις πως τα έχεις, το γουστάρεις και το αγοράζεις ετσι, το δέχομαι. Αν όμως επειδη θεωρείς τον εαυτό σου πιο ψαγμένο-πιασ’ το αυγό και κούρευτο φίλε μου.
Ένα είναι το σίγουρο, την ίδεα πληρώνεις τόσο και όχι τη συσκευή αυτή καθ αυτή.

Προσωπικά είμαι φοιτητής στο πολυτεχνείο και τα μελετάω όλα αυτα στον τρόπο κατασκευής τους… και δεν έχω ούτε iphone, ούτε κινητό android. Ο λόγος απλός..δεν έχω 700ε για πέταμα-ούτε 600, ούτε 500. Ωστόσο απο φίλους και γνωστούς έχω δουλέψει πολλά μοντέλα..και φυσικά διαβάζω και ενημερώνομαι φουλ.
Για μένα αξίζει μόνο οτι ειναι “value for money”
φιλικα

sayian

Ελα ρε παιδια, ακομα με τα iphone ασχολειστε εσεις? Ολος ο κοσμος το ξερει πια οτι ειναι το smartphone της γκομενας πια… Ουτε τα μισα δεν προσφερει το ios σε σχεση με το android χωρις jb.

Ακομα θα γελαει ο συγχωρεμενος με τους ifans ποσο θυματα ειστε.

Ειχα ολα τα iphone και τωρα σε android (s3 προς ωρας) εχω παθει την πλακα μου καθως δεν πρεπει να φαω ολο το σβκυριακο μου ωστε να κανω jb να περασω repos κτλ… για να κανω απλα καθημερινα πραγματα. ΞΥΠΝΑΤΕ…

Panos7GR

Πολλές ανακρίβειες ή μάλλον καλύτερα “μπλέξαμε τα μπούτια μας” ειπώθηκαν για τα δύο λογισμικά. Αν ξέρει κάποιος μερικά πράγματα και για τα δύο θα καταλάβει τι εννοώ. Και με τούτα και με κείνα το post βγήκε εκτός θέματος… Εγώ πάντως που δεν έχω δουλέψει το iOS πάρα μόνο ένα μήνα γιατί είχα βρει πέρισυ κάτω ένα iPhone 4 στο ξενοδοχείο, όμως με νευριασε και το χάρισα σε μια συγγενή μου. Ενώ το είχα κάνει jailbreak την δεύτερη βδομάδα που το είχα, πάλι δεν με βόλεψε. Αλλά δεν σημαίνει πως δεν είναι καλό, απλά δεν ταιριάζει σε εμένα… Όπως σε κάποιον άλλο δεν βολεύει το Android. Εγώ υπολογιστή δεν χειρίζομαι πολύ, αν θέλω κάτι να κάνω σε αυτόν έχω το TeamViewer. Όπου αν θέλω να στείλω ένα αρχείο απευθείας στο PC μου μπορώ να το κάνω με την ίδια εφαρμογή. Τα αρχεία, Custom ROMs, φωτογραφίες, βίντεο που έχω τραβήξει απ το κινητό μου, rooted εφαρμογές – εργαλεία που δεν υπάρχουν στο Play Store, Emulators των παλιών Nintendo παιχνιδομηχανών και τις ROMs τους και πολλά αλλά τα έχω στο Box (άλλωστε η Sony μου έχει δώσει 50GB αποθηκευτικού χώρου δωρεάν). Τις επαφές μου τις έχω στο Gmail και την μουσική μου στο… Συνέχεια »

sayian

Ios vs android για αλλη μια φορα αλλα δεν μπορω να μην απαντησω…

Θεωρω οτι ειμαστε σε μια εποχη που παυει να ισχυει αυτο που λεγαμε παντα ο καθενας παιρνει το λογισμικο που τον βολευει καθως το ανδροιντ κανει οσα κανει και το ios καξ αμομα περισσοτερα. Και πλεον ειναι σταθερο (τουλαχιστο στις συσκευες που μεχρι σημερα ειχα στα χερια μου) ο μονος λογος για να παρει κανεις μηλο ειναι επειδη γουσταρει το desing η επειδη γουσταρει γενικοτερα τη μοδα και το prestige που το συνοδευει. Απολυτα δεκτο για μενα. Αλλα μεχρι εκει γιατι ειναι γεγονος οτι εχει μεινει πισω σε ολους τους τομεις και κοστιζει πανακριβα.

Χαλαρωστε ρε μαγκες στη τελικη οτι θελει ο καθενας θα πληρωσει, αλλα το λες οτι το ios και γενικοτερα το iphone ειναι στην κορυφη δειχνει οτι η δεν εχετε ασχοληθει με αλλο smartphone η απλως θελετε να υπερασπιστειτε την επενδυση σας στην apple…

Δεν ξερω τι κληρονομια εχει αφησει ο γκουρου αλλα αν το ios συνεχισει να ειναι ετσι οπως σημερα περιορισμενο και υπερκοστολογημενο δεν θα το ξανατιμησω…
Με λιγοτερα χρηματα πηρα s3 και κανω τις δουλειες που θελω χωρις jb και το σπαστικο itunes.

Chris

Συνεισφέροντας στην ένθερμη κουβέντα σας, θα ήθελα να πω ότι ότι λόγω ένδειας δεν μπορώ να έχω ούτε iphone ούτε κάποια γαλέρα από Samsung ή ό,τι να ναι.Προσωπικά, έχω ένα Alcatel 995, ok δεν είναι σφαίρα, λαγκάρει αλλά ό,τι του ζητάω το κάνει και με το παραπάνω και πιστέψτε με είμαι πολύ απαιτητικός χρήστης. Νομίζω ότι τα πάντα είναι θέμα χρήσης, απαιτήσεων και αναγκών.

Παπαδόπουλος Γεώργιος

@sayian
Δική σου άποψη.. Δε θα σου πω το αντίθετο. Προτιμώ να σου δείξω τι μπορώ να κάνω που εσύ και το android δε μπορείτε.. Και το λέω πολύ φιλικά αλήθεια.. Το μειλ μου είναι στη διάθεση σου από τον Κώστα αν θες να μιλήσουμε..
Είμαι όσο μπορώ γνωστής του iOS και καραφλιαζω γτ υπάρχει άγνοια.. Τεσπα τέλος απο μένα αν θες μπορούμε να μιλήσουμε με μειλ για να μη χάλασει άλλο το θέμα..

Steve Jobs

”Όλοι εδώ πάνω με iOS είναι….καιρός να εγκαινιάσω και το iHeaven…!”

Σοβαρευτείτε ρε…..

Alexis

@ βασιλης Καλά φίλε βλέπεις όνειρο θερινής νυκτός…Είναι εμφανές ότι δεν έχει δουλέψει με ios και δεν σε κατηγορώ που δεν έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις οποιαδήποτε συσκευή Apple. Όταν αποκτήσεις με το καλό και την δουλέψεις τουλάχιστον μισό χρόνο τότε θα καταλάβεις πόσο λάθος είσουν τόσα χρόνια !! Καταρχάς: ____________________ 1) Πρώτο και βασικό λάθος να λες ότι δεν μπορείς να σβήσεις τραγούδια από το ίδιο το κινητό ! ΠΟΣΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ? Έχω σβήσει χιλιάδες τραγούδια χωρίς να το συνδέσω στον υπολογιστή…Ο τρόπος ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟΣ….. Αν είσουν χρήστης iOS θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να το διαπιστώσεις μόνος σου αλλά το λέω ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ για όσους δεν τον γνωρίζουν… Όπως διαγράφεις μηνύματα ”σχίζοντας” με το δάχτυλο την οθόνη από δεξιά προς τα αριστερά με τον ίδιο τρόπο μπορείς να σβήσεις τραγούδια και ότι άλλο θες…. Θα σου ανέβαζα και αντίστοιχη φωτό αλλά δεν χρειάζεται… 2) Ποιο το πρόβλημα σου με το ? Μια χαρά notification center έχει και η Αpple…Γίνε πιο σαφής και άσε τις ανακρίβιες ! 3) Τι εννοείς με τη λέξη Bluetooth ? Δεν έχει το iphone bluetooth ? Δεν συνδέεται με εξαρτήματα Βluetooth ? Eγώ μια χαρά χρησιμοποιώ 10άδες αξεσουάρ bluetooth χωρίς προβλήματα και με υποστήριξη… Συνέχεια »

sayian

@alexis

Δυστηχως φιλε μου οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια…

Να χαιρεσαι τη συσκευη σου οπως και να΄χει…

Alexis

@sayian ΜΗΝ σχολιάζεις ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αλλά ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ…
Παρ’όλα αυτά δεν είναι δύσκολο να σου απαντήσω στην αλληγορική παροιμία που
χρησιμοποιείς για να καλύψεις την έλλειψη επιχειρημάτων των Android FANS….
Και φυσικά θα συμφωνήσω με την παροιμία που χρησιμοποιείς !!!!
Δες σε κάθε άρθρο σχετιζόμενο με την Αpple ποιοι είναι αυτοί (Android Users-Fanatics)
που δημιουργούν εντάσεις και επιτίθενται ακόμα και στον ίδιο τον Κώστα Βλαχάκη
για τα άρθρα που δημοσιεύει….ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ….!!
Καταλαβαίνεις λοιπόν ποια είναι η αλεπού (android smarthphones+users) στην
προκειμένη περίπτωση.. Όσοι χρησιμοποιούν iOS καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι δεν
ασχολούνται ΚΑΘΟΛΟΥ ούτε με εσάς προσωπικά ούτε με το λειτουργικό των
”κινητών” συσκευών σας…Οι περισσότεροι μάλιστα είμασταν ΠΡΩΗΝ χρήστες
ανδροιειδών κινητών…Αυτό και μόνο λεεί πολλά…

Και σ’αυτό το σημείο θα σου αναφέρω την αντίστοιχη παροιμία……
”ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑ”
Όποιος εξαπατήθηκε από το Marketing του ανδροειδούς
λειτουργικού και των συσκευών του δεν την ξαναπάτησε.!

sayian

Ζητω συγνωμη που συνεχιζω offtopic αν και κουβεντα κανουμε… Αγαπητε alexis Λυπαμαι που καταλαβες οτι μιλαω υποκειμενικα. Τα εχω σκασει και στις 2 εταιριες και επειδη θελω αν πιστευω οτι ειμαι ενας user που εκμεταλευεται οτι μπορει να προσφερει ενα συγχρονο smarthphone αυτο που λεω ειναι (για μενα και οσους συνανστρεφομαι) τουλαχιστο ρεαλιστικο. Οτι δλδ η IOS πλατφορμα εχει παραμεινει εδω και χρονια στατικη οσον αφορα τον τομεα εξελιξης και πρωτοποριας. Μαλιστα εχει αντιγραψει πολλες ιδεες απο το android. Και ο τελευταιος φυσικα εχει κανει τις αντιγραφες του αλλα οχι τοσο καραμπινατες. Δεν ειμαι απο αυτους που λενε ”ααα το gtalaxy ειναι 8πυρηνο ρε τι να κλασει το 2 πυρηνο iphone” γιατι οπως σου ειπα ειχα iphone και ξερω πως το software ειναι ελαφρυ και δεν απαιτει πολυ δυναμη με αποτελεσμα να τρεχει αψογα το κινητο. Εκει που παταω ειναι οι περιορισμοι και οι εμφανεις ελλειψεις στο κινητο. Bluetooth Δεν μπορεις να στειλεις μια εικονα σε ενα φιλο σου κτλ. Ραδιοφωνο. Παρα πολυς κοσμος το χρειαζεται και ας λετε μερικοι οτι ειναι ξεπερασμενη τεχνολογια. (οσα δε φτανει η αλεπου ειπαμε…) Μικρο μεγεθος. Εδω να μου πεις υποκειμενικο. Οκ εγω πιστευω οτι ειναι μικρη καθως αμα σερφαρεις η παιξεις game σε… Συνέχεια »

Alexis

@ Σε αρκετά από αυτά που λες μπορώ να πω ότι συμφωνώ…. Σαφώς και η μία πλευρά ασχολείται με την άλλη…ΝΟΜΟΣ ”ΔΡΑΣΗΣ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ” Διαφωνώ στο θέμα του iPhone 4 γιατί στην τρέχουσα τιμή είναι αρκετά ανταγωνιστικό… Κάμερα 5mp,720p video,retina display 4/4S, A4 cpu και πολλά άλλα… Ως προς αυτά που θα ήθελες να έχει ένα iphone απάντησα σε προηγούμενο σχόλιο προς τον @ βασίλη αλλά λογικό να μην το είδες…έχει καιρό που το δημοσίευσα… ____________________________________________________________________ 1) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Αν θες ραδιόφωνο υπάρχουν άψογες εφαρμογές με 1000αδες ελληνικούς σταθμούς που το που το ραδιοφωνάκι των android δεν πιάνει καν…Μην ξεχνάς ότι πιάνεις 10-20 σταθμούς της περιοχής σου και ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ…. Υπάρχει η ΤΕΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΉ <> στο AppStore από τη Wind που είναι πραγματικά κορυφή..Αν πάλι θές ραδιόφωνο κλασικής μορφής μπορείς εύκολα να ακούσεις συνδέοντας ένα απλό bluetooth που πιάνει ραδιόφωνο χωρίς να σου τρώει τη ΜΙΣΗ μπαταρία από το κινητό…! Εξάλλου για να ακούσεις ραδιόφωνο χρειάζεται να συνδέσεις τα handsfree που λειτουργούν ως κεραία…Επομένως διαφορά 0 ! Καλύτερα να συνδέσω bluetooth που είναι και ασύρματο… Τέλος σκέψου ότι χλεύαζαν την Apple γι’αυτό και τώρα το S4 δεν έχει καν ραδιόφωνο..!! 2) Τα widget είναι ουσιαστικά μία εφαρμογή (καιρού,ώρας,ξυπνητήρια) που πιάνουν ΜΙΣΗ… Συνέχεια »

sayian

Με 260 ευρω παιρνεις galaxy s2 που υπερεχει σε ΟΛΟΥΣ τους τομεις απο το 4αρι. Οποτε που ειναι η ανταγωνιτικη τιμη? Μην λεμε ανεκδοτα τωρα γελαει ο κοσμος… Κανεις λαθος για το ραδιοφωνο γιατι πολυς κοσμος δεν θελει να χαλαει δεδομενα (data) για να ακουει ραδιοφωνο. Τα Widgets ειναι καταπληκτικα shortcuts και οχι μονο, οσοι τα χρησιμοποιουν το ξερουν. Κρινοντας απο αυτο που λες οτι πιανουν τη μιση οθονη καταλαβαινω οτι δεν ειχες ποτε σου android καθως μπορεις να παραμετροποιησεις το μεγεθος οπως εσυ θελεις… Αλλα και παλι τα high end μοντελα εχουν απλετη επιφανεια ετσι ολα να χωρανε και να ειναι λειτουργικα. Οι 4 ιντσες εχουν πεθανει πλεον. Παντα μιλαμε για χρηστες που εκμεταλευονται τα smartphones οχι για αυτους που στελνουν μονο sms… Να σου υπενθυμισω οτι στο android με απλο drag n drop πετας μεσα οτι γουσταρεις, pdf, mp3 ακομα και cracked apps Δεν εχω προβλημα με καποιον που αγοραζει iphone, και γενικοτερα δεν εχω προβλημα με κανενα. Αλλα οταν μιλαμε για τεχνολογια και μου λες για ενα κινητο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ καν radio, NFC, WIFI DIRECT, μεγαλη οθονη, πρωτοποριακο λογισμικο και…φυσιολογικο σχημα (τηλεκοντρολ) ε τοτε με συγχωρεις αλλα θα γελασω. Δικα σου τα λεφτα οτι θελεις αγοραζεις… Συνέχεια »

Alexis

@sayian Καταρχάς οφείλω να σε συγχαρώ για τον τρόπο που σχολιάζεις..Σε αντίθεση με τους περισσότερους android fans δεν το παίζεις απόλυτος ούτε μιλάς εγωιστικά,προσβλητικά. Εξάλλου συζήτηση τεχνολογικού περιεχομένου κάνουμε….! Και εγώ τουλαχιστον σχόλια τύπου ( ειστε προβατα,μπεεεε) δεν τα γουστάρω σε καμία περίπτωση και φυσικά χρήζουν όμοιας αντιμετώπισης. ___________________________________________________________________ Την ώρα που σχολίασα δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω την απάντηση μου… Κοίτα ως προς το ραδιόφωνο στο ανέφερα και επάνω ότι υπάρχει εξαιρετική εφαρμογή με 1000αδες σταθμούς… Δεν κρύβω όμως ότι και εγώ ακόμη σκέφτηκα το data plan μου παρόλο που τραβάει μόνο 1mb/ 2 λεπτά … Εν πάσει περιπτώσει ακόμα και εσείς ΟΜΩΣ για να ακούσετε ραδιόφωνο χρησιμοποιείτε ΠΑΝΤΑ το handsfree γιατί λειτουργεί ως κεραία…Σ’αυτό πάνω σου λέω ότι χρησιμοποιώ άψογα ένα bluetooth handsfree με λειτουργία ραδιοφώνου…Επομένως είναι πρακτικά το ΙΔΙΟ ! Είτε εσείς με handsfree είτε εγώ με bluetooth ακούμε κανονικά ραδιόφωνο ΧΩΡΙΣ data plan…. Και μάλιστα προτιμώ περισσότερο το bluetooth από το ενσύρματο handsfree ! Σκέψου ότι με τον δικό μου τρόπο δεν ξοδεύω ΚΑΝ τη μπαταρία του κινητού και ακούω πάνω από 15 ώρες συνεχόμενα μουσική από την μπαταρία του bluetooth,που φορτίζει μέσα σε 30 λεπτά στο full ! _____________________________________________________________________ Ως προς το iOS δεν είναι κακό… Συνέχεια »

Αντώνης

Ευτυχης κατοχος iphone 4 εδω και σχεδον 3 χρονια.
Jailbroken απτη πρωτη μερα αγορας με προσεγμενα tweaks για τις λιγοστες πραγματικες ‘ελειψεις’, παιζει σχεδον τα παντα απο appstore και με ios 6 ειναι πιο smooth απο ποτε.
Νοιωθω δικαιομενος με την αγορα του iphone και για μενα πλεον ειναι επενδυση που αν δεν εισαι fasion victim η tech freak για 3D games κτλ και περνεις παντα το νεο μοντελο σου βγαζει αξιοπρεπεστατα αρκετα χρονια.
Αν εχει παρει τοτε galaxy s1 τωρα θα το ειχα αλλαξει γιατι θα σερνοταν ασχημα.
Δε θα το αλλαζα ουτε με s2. Δεν ειναι τοσο smooth και lagαρει αν κ τα loading οταν ανοιγεις εφαρμογες ειναι λιγο μικροτερα.
Το ios ειναι πολυ ελαφρυτερο και αμα ξερεις πως να το χειρηστεις και να το φερνει στα μετρα σου με τη βοηθεια του cydia ειναι πολυ πρακτικοτερο απο το android.
Μη βλεπετε τις νεες συσκευες με 8πυρηνους. Λογικο να μη κολλαει εκει το android.

Αντώνης

Ευτυχης κατοχος iphone 4 εδω και σχεδον 3 χρονια.
Jailbroken απτη πρωτη μερα αγορας με προσεγμενα tweaks για τις λιγοστες πραγματικες ‘ελειψεις’, παιζει σχεδον τα παντα απο appstore και με ios 6 ειναι πιο smooth απο ποτε.
Νοιωθω δικαιομενος με την αγορα του iphone και για μενα πλεον ειναι επενδυση που αν δεν εισαι fasion victim η tech freak για 3D games κτλ και περνεις παντα το νεο μοντελο σου βγαζει αξιοπρεπεστατα αρκετα χρονια.
Αν εχει παρει τοτε galaxy s1 τωρα θα το ειχα αλλαξει γιατι θα σερνοταν ασχημα.
Δε θα το αλλαζα ουτε με s2. Δεν ειναι τοσο smooth, δε σηκωνει τοσο σκληρο multitasking και lagαρει περισσοτερο αν κ τα loading οταν ανοιγεις εφαρμογες ειναι μικροτερα.
Το ios ειναι πολυ ελαφρυτερο και αμα ξερεις πως να το χειρηστεις και να το φερνει στα μετρα σου με τη βοηθεια του cydia ειναι πολυ πρακτικοτερο απο το android.
Μη βλεπετε τις νεες συσκευες με 8πυρηνους. Λογικο να μη κολλαει εκει το android.

Νικος

παιδια εχω δουλεψει και τα δυο λογισμικα android και ιος και τα δυο εχουν τα υπερ και τα κατα τους. τι μου αρεσε στο iphone5. το ποσο γρηγορο! ητανε που δεν το εχω δει σε android συσκευη επισης καμερα! βιντεο! και ηχο! τι δεν μου αρεσε κλειστο λογισμικο δεν στελνει φωτο και βιντεο και το αντιθετο.και της περισοτερες εφαρμογες και ταινιες της πληρωνεις. Tωρα στο android. πιο ανοιχτο λογισμικο με εφαρμογες ταινιες πολλα καλουδια (παραμετροποιηση) αλλα!!! εισαι πιο εκτεθειμενος! τωρα σαν πιο στιβαρη και χλιδατη συσκευη ειναι τα iphone! αλλα ο καθενας απο εμας κανει την επιλογη του που ειναι σεβαστη! ευχαριστω!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.