Super Amoled Plus vs. Super Amoled vs. Retina

Την νέα τεχνολογία Super Amoled Plus θα την δούμε για πρώτη φορά στην οθόνη του νέου Samsung Galaxy S II. Όπως υποδηλώνει και το όνομα της, οι διαφορές της σε σχέση με την προκάτοχο της δεν είναι θεαματικές, αλλά προσθέτουν μικρές πινελιές που την κάνουν ακόμα καλύτερη. Απέναντι της φυσικά θα συναντήσει την Retina της Apple, και ποιος ξέρει, ίσως αργότερα και την Retina 2.

, Super Amoled Plus vs. Super Amoled vs. Retina

Το GSMArena σύγκρινε τις Super Amoled Plus, Super Amoled και Retina και μας παρουσίασε τα αποτελέσματα που έρχονται να ρίξουν φως στα νέα χαρακτηριστικά της οθόνης της Samsung. Οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των οθονών των Galaxy S και Galaxy S II δεν είναι δραματικές, αλλά έρχονται να διορθώσουν κάποιες αδυναμίες της πρώτης Super Amoled οθόνης.

Στις εικόνες που ακολουθούν μπορείτε να διακρίνετε τις διαφορές μεταξύ των οθονών, με την Super Amoled Plus να κερδίζει σε ευκρίνεια την απλή Super Amoled, αφού κάθε pixel αποτελείται από 12 υπο-pixel σε αντίθεση με τα 8 της παλαιάς τεχνολογίας. Ακόμα και έτσι υστερεί αισθητά σε σχέση με την Retina των 960×640 pixels.

Στον τομέα των χρωμάτων οι αλλαγές είναι μικρές και όχι αισθητές, με το πλεονέκτημα του απόλυτου μαύρου και το μειονέκτημα της φωτεινότητας του λευκού να βρίσκονται ακόμα εδώ. Οι γωνίες θέασης είναι ακόμα καλύτερες στο Galaxy S II, ενώ βελτιωμένη είναι και η ενεργειακή απόδοση.

Εν κατακλείδι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η νέα Super Amoled Plus είναι ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την προκάτοχο της, χωρίς όμως αυτό το βήμα να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να της δώσει ξεκάθαρη νίκη έναντι της οθόνης του iPhone 4.

, Super Amoled Plus vs. Super Amoled vs. Retina

, Super Amoled Plus vs. Super Amoled vs. Retina

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SonicYouth

Ότι και να λέμε η οθόνη του iPhone 4 δεν παίζεται με τίποτα. Κρίμα που δεν κατάφεραν να αναβαθμίσουν με οθόνη ανάλογης ανάλυσης και το iPad 2.

teodore88

εγω παντως πιστευω και το βλεπω κιολας πως η απλη amoled με την s amoled plus εχουν δραματικες διαφορες!! βελτιωνει αισθητα το pixelιασμα και η ευκρινεια μπορει πλεον να συγκριθει με των lcd.. οσον αφορα την retina, ας παει σε κατι μεγαλυτερο απο τις μικροσκοπικες 3.5” και τοτε να συγκρινουμε την εμπειρια οθονης!

georgecm

teodore φαινεται μεγαλη η διαφορα στα pixel αλλα αν δεν πιασεις τα δυο κινητα πλαι πλαι δεν μπορεις να εισαι σιγουρος 100%. Εννοειται οτι η 3.5 του iPhone ειναι μικρη, γι αυτο και οπως φαινεται θα την αλλαξει στο 5. Παντως για να λεμε την αληθεια, απο πλευρας ευκρινειας δεν παιζεται…

fred

οντως η retina ειναι πολυ καλη οθονη,αλλα με 3,5 ιντσες δεν μου λεει τιποτα απολυτως!περιμενω να δω και την plus απο κοντα!!

Petros

Sorry gia greeklish, zo sto eksoteriko…

Brika ena mikro lathaki, leei pos kathe pixel stin sAmoled Plus apoteleitai apo 12 subpixel,
kai i apli sAmoled apo 8. Me tin ikona pou to dixnoune sigkrinoune omos 4 pixel kai oxi 1,
diladi to aplo sAmoled, pou exei to Pentile Matrix, exei 2 subpixel,
rg (red/green) kai amesos meta bg (blue/green).
I sAmoled Plus exei 3 subpixel k einai san ta lcd, rgb (red/green/blue).

an0nymouS

στην πράξη αν κοιτάξεις τις δύο οθόνες.. στην amoled τα χρώματα δείχνουν ποιο ζωντανά, το μαύρο φυσικά δεν πιάνεται.. έχει και καλύτερη φωτεινότητα.. γενικός τα χρώματα δείχνουν πιο ζωντανά.. απλά το λευκό στις amoled ειναι πιο ψυχρό..

όπως κάθεται στο μάτι του καθενός..

Κωνσταντινος

Πάντως ποιό φυσιολογική φαίνεται η ρέτινα…

geozaxaGR

Η Retina δεν παιζετε με αισθητη διαφορα!!!!!!!!!

Costas Blioumis

Πολυ καλες ολες αλλα η οθονη του iPhone 4 ειναι μαγικη γιατι πραγματικα δεν μπορεις να δεις τα pixel! Αλλα στο μαυρο εινα καλυτερη η Super Amoled (ειτε απλη ειναι Plus)

333Mbs

Είναι τρελοί η άνθρωποι να συγκρίνουν την πατέντα με το Galaxy s2 και ο καθέβας να λέει ένα σωρό βλακείες!! Πως δραματοποιούν τα πάντα ,δεν μπορώ να καταλάβω !!
Ακόμα και ο συντάκτης είναι Fun της Apple και κάνει μπαμ σε κάθε ποστ που υπάρχει το όνομα Apple !!
Γιατί αντιδράει η Apple από την στιγμή που βγήκε η Super Amoled !!Μας είχε στην Lcd και δεν τραβούσε ζόρι και τώρα προσπαθεί να συναγωνιστεί τον κολοσσό …

dimitris7

η SAMSUNG ηταν,ειναι και θα ειναι παντα ενα βημα μπροστα στις οθονες.τα υπολοιπα ειναι για λαικη καταναλωση

333Mbs

Φίλε dimitris7 κάλυψες και έκλεισες ολη την υπόθεση !!Εμα έλεος ρε παιδια με αυτη τη συμπεριφορά ελεος !!

Αύγουστος

333 mps ποιος σου έθιξε τον ανδρισμό και κανείς έτσι;

vasilis.

συμφωνω με 333mbs.
γελανε και τα τσιμεντα.διπλα διπλα iphone 4 και galaxy s και φυσικα δεν παιζεται η οθονη της sammy.
το να βγαλουμε οτι υπολειπεται σε οθονες η samsung ειναι….γραφικο.

εδω ο αλλος σε αλλο τοπικ λεει να τελειωνει το χαλι του android επιτελους.
ε ναι,να κερδισει το μονοπωλιο και το καπελο.
ο,τι να ναι.

argiriscuderias

καμια δεν ειναι qHD ομως ακομα και το samsung 2 που βγενει τωρα και ταχα μου φυμιζεται για τις οθονες wVGA 800×480 τοσο ειναι και το htc hd1 πριν απο 3 4 χρονια που βγηκε

Antonis

Ο dimitris7 εχει δικιο.Η οθονη του pc μου και οι 2 τηλεορασης πο εχω ειναι samsung.Τη μια τηλεοραση την εχω 6 χρονια και διχνει τελεια.Και εχουν και πολυ ωραια χρωματα.

thanos

Έχει δίκιο ο Petros… Η κύρια διαφορά μεταξύ super amoled και super amoled plus είναι ότι στην plus έχουμε 3 rgb subpixels σε κάθε pixel, όπως ακριβώς και στις lcd (και στην retina που είναι μια lcd με πολύ μικρο dot pitch).

SonicYouth

Δεν είπε κανενας ρε παιδια οτι δεν εχει φοβερες οθονες η samsung. Αλλα η retina σε επιπεδο pixels δεν παιζεται.

giannis

Τα πράγματα είναι πολύ απλά.Η Samsung είναι πολύ μπροστά στις οθόνες!!!
Η super amoled είναι ήδη πολύ μπροστά τώρα με την super amoled Plus απλά δεν υπάρχει ανταγωνισμός και για όσους θα βιαστούν να απαντήσουν έχω το iphone 4 οπότε …!
Μπορεί να έχει περισσότερα pixels αλλά όταν τις βλέπεις οι amoled είναι μπροστά.
+ότι όταν παίρνεις τηλ που έχει gorilla glass είσαι καλυμμένος και δεν χρειάζεται screen protector που με το iphone είσαι αναγκασμένος να βάλεις αν το θές σώο και όπως και να το κάνεις το screen protector επηρεάζει την απόδοση

KFC

Παιδια μην σκατε , η κάθε οθόνη εχει τα πλεονεκτήματα της. Είχα διαβάσει σε μια ανάλυση την οποία δεν μπορώ να βρω αυτή τη στιγμη οτι και οι 2 οθόνες (retina – super amoled) δεν απεικονίζουν με φυσικότητα τα χρώματα. Η μεν retina τα δείχνει ξεθωριασμένα , η δε super amoled over saturated. Σε απόδοση χρωμάτων έβγαινε καλύτερο ενα μοντέλο της motorola (droid νομίζω) το οποίο ηταν σχεδόν στο απόλυτο της φυσικότητας των χρωμάτων . Ειχε κάποια ωραία διαγράμματα , οποιος ξέρει τι εννοώ ας δωσει το link γιατι το εχω χάσει..

vasilis.

KFC την ειχα διαβασει και εγω την αναλυση.ηταν πριν πολυ καιρο,περι το καλοκαιρι.
ηταν αρκετα πετυχημενη αν και οι apple fans δεν συμφωνουσαν.τι περιεργο

kostas

Όσα διαγράμματα και να δεις,
όσα άρθρα και να διαβάσεις,
αν δε βάλεις δίπλα δίπλα τις οθόνες να τις δεις,
άκρη δε θα βγάλεις…

Petros

Sorry gia ta greeklish kai pali…

Brika stous XDA developers ena link se rosiki selida,
pou bazei dipla dipla to Galaxy S kai to Galaxy S II.
Distixos den brika kanenan pou mporei na metafrasei ti leei
sto hands on, omos exei fotografies pou sigkrinei ikones
kai sta duo kinita!
Kata dikia mou gnomi exei megali diafora i sAmoled Plus
me tin apli sAmoled. Stis fotografies toulaxiston.
I Ikona stin Plus fenetai pio kathari k ta xromata einai pio zontana,
xoris na kanei tin entiposi na einai over saturated opos lene poli
sto internet.
Eimai periergos apo konta pos tha fenetai i dafora!

to link: https://www.mobile-review.com/review/samsung-galaxy-s2.shtml

Αποστόλης

Ολες οι οθόνες που αναλύονται εδώ σίγουρα δείχνουν πάρα πολύ ωραία απο εκεί και πέρα όπως προείπαν κάποιοι αν δεν τα βάλεις δίπλα δίπλα δεν βγάζεις συμπέρασμα. Τώρα όσο και να συγκρίνουμε pixels πέφτουμε στην παγίδα της υπερβολής. Να θυμίσω μήπως τι πανικός είχε γίνει όταν είχαν βγεί οι πρώτες απλές lcd? Εγώ λόγου χάρη έχω desire me amoled και γουστάρω που έχει έντονα χρώματα και δείχνει πολύ ζωντανό το τηλέφωνο. Συμφωνώ ότι η samsung σίγουρα προσφέρει πολλά απο οθόνη αλλά προσωπικά σαν συσκευές τα smartphone της δεν με πείθουν (τουλάχιστον όχι όσο η htc ή η sony ericsson) το ίδιο ισχύει και για την apple. Ωραία οθόνη άλλα λίγα πράγματα (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα) σαν τηλέφωνο. Καλό λοιπόν είναι να βλέπουμε όλη την εικόνα και όχι μόνο τις οθόνες.

Γιώργος Τσ.

Παίδες η ανάλυση της “μικρής” οθόνης του iphone 4 δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο..!!(μέχρι στιγμής..) Όμως τα χρώματα είναι ξεκάθαρα πολύ καλύτερα στην sAmoled Plus..!!

Άρα διαλέγεις και παίρνεις: Χρώμα ή ποιότητα
Εγώ προσωπικά πάντως επιλέγω τα χρώματα γιατί εκεί υπάρχει η μεγαλύτερη διαφορά, γιατί η ανάλυση δεν αλλάζει και πολύ από το ένα στο άλλο σύμφωνα με το μάτι και όχι τα χαρτιά…!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.