Super AMOLED εναντίον LCD True HD IPS, Ποια είναι η καλύτερη οθόνη

Super AMOLED 4.65 ίντσες 1280×720 pixels (316 ppi) εναντίον LCD True HD IPS 4.5 ίντσες 1280×720 pixels (326 ppi) ή διαφορετικά Samsung Galaxy Nexus εναντίον LG Optimus LTE. Τα παιδιά από το GSMArena κοντράρουν τις δύο τεχνολογίες και καταλήγουν να εξυμνούν το βαθύ μάυρο και τα πλούσια χρώματα της Super AMOLED και την άριστη φωτεινότητα, την ισορροπία του λευκού χρώματος και την πιστότητα των χρωμάτων της LCD True HD IPS. Εσείς τι επιλέγετε μαύρο ή άσπρο;

, Super AMOLED εναντίον LCD True HD IPS, Ποια είναι η καλύτερη οθόνη

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

46 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bill1989

super amoled wins…!

Jason Bam

Μαυρο απο μενα..

ΗΛΙΑΣ Χ.

χαλαρα super amoled!!!

georgekab

LCD true hd ips! τέλειo άσπρο

Xάρης

IPS λόγω non pen tile

Lambros

True HD IPS LCD!!!!!!

Antonis

super amoled.

Spyros

Μακράν καλύτερο το galaxy nexus !!

Tony Cool

Πολυ καλη η οθονη του lg αλλα απο οτι βλεπω θα κανουνε πολυ καιρο ακομα για να ξεπεραστουνε οι amoled.

Alex

Μεγαλη χ@ζομαρα της Samsung που εβαλε pentile matrix. H πραγματικη αναλυση ειναι πολυ κατω του 1280×720. Της LG ειναι αληθινη HD αναλυση και καθως ειναι IPS τα χρωματα ειναι αληθινα και το ασπρο πιο ξεκουραστο (για browsing) απο το ασπρο με “δοσεις” μπλε (της Sammy). Τωρα για το μαυρο της LG δεν ξερω, αν και γενικα θα επελεγα την LG.

lostre21

Super Amoled απο εμενα..Αλλα οποιο να μου εδιναν απο τα δυο δεν θα με χαλαγε..:P

GiannisWST

Δε θελει ερωτημα.. Amoled +1
Σε λιγα χρονια θα βγαλει και η lg μικρες οled στα κινητα και προφανως τοτε η ιδια θα λεει οτι οι τεχνολογιες δεν εχουν σχεση. Εδω τωρα οι oled τηλεορασεις που εχει παρουσιασει το 11 και το 12 ειναι τρομερες και καλυτερες απο τις samsung. Απλως η samsung εχει το μονοπωλιο αυτη τη στιγμη στα κινητα γιατι ειναι η μονη που ξεκινησε νωρις. Οσοι ψηφιζουν lcd ακομα προφανως δεν εχουν δει oled απο κοντα ή θεωρουν απο το ντορο που εγινε για τα galaxy οτι δεν αξιζουν.
Τα μονα μειον 1.η φωτεινοτητα που ειναι αστρονομικα μεγαλη και την ημερα δεν εχεις προβλημα αλλα το βραδυ βγαζει ματι.. Συγκρινω ipad2 -galaxy s που δυστυχως θελει αναγκαστικα φιλτρο τη νυχτα για να μη φωτιζει το δωματιο στην ελαχιστη φωτεινοτητα.
2ον. Τα χρωματα ειναι υπερκορεσμενα σε μερικα amoled, αλλα απο οτι βλεπω το δουλεψαν και αυτο στα τελευταια μοντελα. Επισης τα ppi πανε περιπατο στα amoled, δεν μπορεις να τα υπολογισεις με τον ιδιο τροπο, κυριως γιατι ειναι αλλη τεχνολογια, gouglaρετε να διαβασετε…μη γραφω πολλα.

island

Καλύτερη μαύρο με μέτρια χρώματα η SuperAmoled.

Καλύτερα χρώματα η IPS.

Φάνηκε καθαρά στο τελευτώ κολπάκι.

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα είναι να βγάλεις από το μυαλό των κατόχων SII ότι έχει κατώτερη οθόνη από κάποιες άλλες συσκευές.

Και το Lumia έχει καλύτερο μαύρο αλλα και λευκό,το πόσταρα πρόφατα εδώ ,αν θέλετε το βλέπετε.

GiannisWST

Δεν ειναι να βγαλεις ή να βαλεις στο μυαλο κανενος τιποτα, εχω 2 eips πανελ (dell 2311h) στον επιτραπεζιο μου. Δεν εχω προβλημα απλως oled δεν ειναι και ουτε θα γινουν ποτε. Σε κανα 2-3 χρονια που θα βγαζει και η lg πανελ για οθονες,μονιτορ, λαπτοπ, κινητα να δω τι θα λεει ο κοσμος.

Το τραγικο ειναι ποσο συγκρινει ο καθενας με περιεργα πραγματα τα πανελ.. Ενα απο τα καλυτερα πανελ στις οθονες τα va εχουν παει απατα στα κινητα που ειναι τα αντιστοιχα slcd γιατι πολυ θεωρησαν υποδιεστερα τις συσκευες που τα ειχαν… Απο την αλλη ενω επειδη καποιες συσκευες φορεσαν ips εγινε γνωστο το πανελ. Δεν εχω προβλημα με τα ips τωρα εχω 2, το προτεινω σε γνωστους, ειχα παλιοτερα και hips απλως τα πραγματα πρεπει να λεγονται. Τα slcd εχουν την ιδια χρωματικη αποδοση του ips στο φασμα rgb και εχουν και καλυτερο μαυρο, αλλα κανενας δε τα θελει γιατι δεν ηταν galaxy s2 ή iphone..αυτο ειναι το αςχημο.

Πάνος

Σε λίγο θα μας πείτε ότι και οι plasma είναι καλύτερες από τις amoled…..
και αυτό με το pen tile έχει καταντήσει αηδία…μια χαρά τέλεια είναι.
Σε λίγο που θα βγει η rgb να δω τη θα λέτε..

Κostas

Απο τοτε που δουλεψα το Galaxy S2 πραγματικα δεν μπορω να συγκρινω καν amoled με lcd!!Super Amoled χαλαρα!!!

nacajima

super amoled by far…..το μαύρο κάνει την διαφορα πάντα.

Νικος

IPS γιατι πολυ απλα η amoled εντυπωσιαζει στο μαυρο αλλα δεν αντιπροσωπευει σωστα τα χρωματα..
δεν ειναι τυχαιο οτι πολλοι φωτογραφοι προτιμουν IPS displays για το photoshop.

GiannisWST

Ναι αλλα δεν εχουν ολοι οι σοβαροι φωτογράφοι ips και το σημαντικοτερο ειναι οτι το ips πανελ που εχουν οσοι ασχολουνται με την φωτογραφία δεν ειναι το ιδιο με αυτο που εχουν τα κινητα: https://www.tftcentral.co.uk/articles/content/ips_technologies.htm Στα κινητα κύριο λογο εχει η εξοικονόμηση ενέργειας ενω στις σταθερές οθονες υπαρχουν αλλα κριτήρια. Δε θα αντεχαν οι μπαταριες με τα ιδια ips στα κινητα. Ειναι σχεδον αλλη αρχιτεκτονικη. Επισης ακομα και στα ιδια τοπ μοντελα με h2ips πανελ που κανουν ολα πανω απο 500-600 ευρω στις μικρες 22″ υπαρχουν χαοτικες διαφορες εξαιτιας των κυκλωμάτων των μοντέλων, ενω τα περισσοτερα περνανε απο ειδικό καλιμπραρισμα που τους κανει η καθε εταιρια ξεχωριστά και διαφερουν πολυ τα χρωματα, ανάμεσα και στα ιδια πανελ (οπως εχει αρχίσει να γινεται με τα oled). Καταλαβαίνετε οτι το ips συνεπως διαφέρει πολυ απο eips σε sips ή pips ακομα και αν τα βγαζει ολα η lg. Για αυτο για τις ιδιες ιντσες αλλαζουν οι τιμες εως και 600-700+ ευρω. Για παράδειγμα ενα αξιοπρεπές μοντελο eips δε θα πιασει ποτε καλιμπραρισμενο με το καλυτερο εργαλείο τη χρωματικη αποδοση ενος hips. Ενα ips που εχει το iPad 2 (που εχω και ξερω να πω) δε φτανει καν τα χρωματα ενος μέτριου eips… Συνέχεια »

ZJ-HELLAS

Ιδια αποψη και εμπειρια με τον Kostas.

antonis

super amoled.μου άρεσε και η nova της LG αλλά η super amoled σε μαγνητίζει ρε παιδιά!δεν τίθεται σύγκριση ως προς την απλή εμπειρία χρήσης.

syngi

Εγω αυτο που ειδα σε 2 φιλους μου με sgs και sgs2 ειναι οτι η amoled της samsung ειναι χρωματικα αλλου…(με την ασχημη εννοια). Εκτος κλιμακας, λευκο που μονο λευκο δεν το λες. Σιγουρα το μαυρο του εντυπωσιαζει αλλα τι να το κανω οταν εβλεπα εικονες στο κινητο και τα δεντρα φωσφορισαν και ολα φαινοταν σαν να ειχαν παρει ντοπα ; τελειως εκτος κλιμακας και σε βαθμο κιολας που σε εχανες λεπτομερειες απο την εικονα. Και ειναι κριμα γιατι μια τεχνολογια τοσο πολλα υποσχομενη να βλεπεις κατι τετοιο και να τρελενεσαι. Μην εντυπωσιαζεστε απο το ποσο λαμπει κατι αλλα το ποσο σωστο ειναι. Στην samsung μεχρι στιγμης δεν δουλευει σωστα. Το galaxy nexus δεν εχω γνωμη ακομα αλλα αμα κρινω απο sgs και sgs2 θα προτιμησω την lg.

trik302

μαυρο

paris lipas

super amoled… ποτε ξανα LG μεχρι και η cyanogen τρωει lag

frastgr

προτιμώ LG IPS χαλαρά, με τις Amoled σε διάφορα κινητά που τις είχα δεν υπήρχε καμία σχέση μεταξύ των πραγματικών χρωμάτων και αυτών που έδειχνε η οθόνη, ναι μεν ήταν έντονα (υψηλή αντίθεση) άλλα όχι πραγματικά.

Bill

Προτιμώ την LCD True HD IPS απο τις amoled με τα υπερτονισμενα αφυσικα χρωματα με το κακο ασπρο και το τελειο μαυρο.Μου φαινονται πιο φυσικα τα χρωματα της lcd

Tony Cool

Οντως οι amoled δεν εχουν τα πιο φυσικα χρωματα.Ομως επειδη δεν μιλαμε για τις οθονες των υπολογιστων μας(οπου μπορει να δουλευουμε επαγγελματικα προγραμματα επεξεργασιας φωτο και βιντεο) αλλα για τα κινητα,εγω προσωπικα προτιμαω τα ομορφα,εντονα χρωματα,την εντυπωσιακη εικονα και πανω απ’ολα την καλυτερη απεικονιση σε εξωτερικους χωρους.Οποτε amoled 100%.Οσο για την extra φωτεινοτητα του lg μου φαινεται αχρηστη,καθως το κινητο μου που φοραει s.amoled + το εχω στο 50% και παλι μου φαινεται πολυ φωτεινο.

JohnWave

Super Amoled με διαφορά.Και δεν είναι μόνο το τέλειο μαύρο και τα πλούσια χρώματα που κάνουν τη μεγάλη διαφορά στο μάτι.Είναι αυτή η απίστευτα μικρή απόσταση μεταξύ του γυαλιού και των γραφικών.Είναι ρε παιδί μου σαν στις super amoled να έχεις βάλει πάνω από μια φωτογραφία γυαλί πάχους 1 χιλιοστού και στις υπόλοιπες γυαλί πάχους 5 χιλιοστών.

spiros

Super Amoled the best….!!

dimitris

https://www.youtube.com/watch?v=E_iUu4iikVk

Τα λογια περιττα! χαχα

thanos

Προτιμω lcd ips.Εχω optimus 2x και το εχω συγκρινει με s2 απειρες φορες.Το μαυρο του lg μου ειναι χαλια οπως επισης το ασπρο του s2.Στα διαφορα βιντεακια που τα εχω συγκρινει σε καμια περιπτωση δεν υπερτερει η super amoled.Aυτο δεν σημαινει βεβαια οτι υστερει κιολας.
Γενικα παντως δεν της αξιζει ο τοσος ντορος.Μια τεχνολογια ειναι με συν και πλην τιποτα περισοτερο τιποτα λιγοτερο.Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.Εμενα παντως δεν μου αρεσει n super amoled του s2 περισοτερο απο του 2χ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μαύρο Super Amoled

Antonis

Καλα τωρα να περιμενετε το s3 με οθονη super duper extra no blue white amoled+++ και βλεπουμε 😛

Τασος

προτιμω lg επειδη χανει μεν στο μαυρο, κατι στο οποιο δε χανει με σημαντικη διαφορα, αλλα εχει καλυτερα ολα τα υπολοιπα χρωματα… θα συμφωνησω επισης με οσους ειπαν οτι οι κατοχοι SII δεν αποδεχονται οτι υπαρχουν καλυτερες οθονες…οκ, ειναι φοβερη η οθονη του SII, αλλα οχι η καλυτερη…σε λιγο θα τη συγκρινουμε με της τηλεορασης LED οπως παμε…εγω περιμενω να δω ζωντανα την οθονη των νεων τηλεφωνων της σονυ…να αρχισει κ εδω μια διαμαχη στις οθονες απο ολες τις εταιρειες…

Giorgos

ασπρο νομιζω και εγω

enigma

Kαι οι 2 είναι πάρα πολύ καλές και δεν θα ήταν ο λόγος ύπαρξης της μια έναντι της άλλης για να επιλέξω μια συσκευή. Βέβαια προτιμώ την χαμηλότερη κατανάλωση των amoled και το μικρό τους βάρος έναντι μιας ips όπως και όσο το δυνατόν να έχεις μια συμπαθητική απεικόνιση σε εξωτερικούς χώρους.

Tony Cool

Εχει καταντησει ψιλοκουραστικο αυτο με το galaxy,αλλα οπως λενε ορισμενοι φιλοι οτι οι κατοχοι του galaxy 2 δεν μπορουν να δεχτουν οτι το galaxy δεν εχει την καλυτερη οθονη το ιδιο ευκολα μπορουμε να πουμε οτι ειναι πολλοι που ζηλευουνε την οθονη του και επειδη δεν μπορουν να το αποκτησουνε η κανανε λανθασμενη αγορα κινητου το σνομπαρουνε.Δηλαδη ποια οθονη ειναι καλυτερη?Ας παρουμε τα πιο ακριβα μοντελα: η retina του iphone?Εξαιρετικη αλλα λογω μεγεθους δεν μπαινει καν στη συγκριση,μια ταχυτητα κατω.Η s-lcd του sensation xe?Για γελια ειλικρινα,οθονη που ταιριαζει σε συσκευη των 200 ευρω.Τα 3d των lg και htc?Πολυ ομορφο το 3d effect,αλλα οταν απενεργοποιηθει….Μην το ψαχνετε,αν υπαρχουν οθονες που μπορουν να το κοντραρουνε ειναι ΜΟΝΟ amoled(nexus,note,razr,n9)…και δεν εχουν και rgb matrix! 😀

Κostas

Η οθονη του Galaxy ναι ειναι top για μενα..Και στο Lg απ οτι καταλαβα εχει γινει πολυ καλη δουλεια…Οταν η μια τεχνολογια οθονης σε σχεση με την αλλη ομως εχει την μιση αυτονομια μπαταριας τιθεται πραγματικα ακομη τετοιο ερωτημα?

Yannis

To galaxy nexus, note,razr και galaxy s 1 εχουν pentile matrix δηλαδη δυο subpixels για καθε pixel ενω το galaxy s 2 εχει super amoled plus με 3 subpixels φυσικα σε αναλυσεις πανω απο 280ppi το pentile matrix δεν ειναι ορατο και δεν ενοχλει. Μαθαμε ολοι τωρα το pentile matrix και γιναμε ειδικοι στο galaxy s 1 με αναλυση κατω απο 260ppi μια χαρα την παλευε. Οσο για τη συγκριση ουτε λογος AMOLED δαγκωτο μονο το λευκο της LCD ειναι καλυτερο αλλα η LG ειναι τραγικη εταιρια στα smartphone και οποιος εχει πιασει καποιο μοντελο της στα χερια του και εχει τα κοτσια να το παραδεχτει ας μας πει ποσα προβληματα εχουν λογω ανωριμου software και χαμηλου ποιοτικα hardware Eχουν πεσει στα χερια μου διαφορα μοντελα (2Χ και 3D) για καποιο χρονικο διαστημα και πραγματικα απογοητευτηκα οποτε… Δεν θα το προτεινα σε κανεναν

island

Εδώ μπορείτε να δείτε τα σχόλια πριν από λίγες μέρες.

https://techblog.gr/mobile/nokia-lumia-900-windows-phone-3235/

Το Lumia έχει πολύ καλύτερη οθόνη με διαφορα.

https://www.youtube.com/watch?v=8NuzEAQLyKw&feature=player_embedded

https://www.youtube.com/watch?v=ATf3oWUmLtk&feature=related

Αν έχετε αλλα video που να δείχνουν το αντίθετο,ρίξτε τα.

Και το Sony Xperia S έχει καλύτερη οθόνη αλλα θα το συγκρίνουμε με το SIII όταν βγει.

island

Και κρίμα για την IPS γιατί την έχει η LG και όχι κάποια άλλη εταιρία.

Και δέκα φορες καλύτερη να ήτανε LG δεν αγοράζω.

Yannis

Εχω δει απο κοντα το Νοκια και το εχω συγκρινει αμεσα με το S2 και οχι δεν εχει καλυτερη οθονη εχει καλυτερη καμερα σιγουρα και καλυτερη φωτεινοτητα και επειδη ειναι μικροτερη η οθονη δειχνει καλυτερη η αναλυση αλλα σε χρωματα και σε γωνιες θεασης πασχει μου θυμιζει σε αποδοση το S1

Yannis

Το video που τα δειχνει διπλα διπλα δεν ειναι σε σωστη γωνια το φως της οροφης κανει ανακλαση πανω στο S2 και αυτο ειναι προφανες γι αυτο και φαινεται να χανει αλλα δεν ειναι συγκριση οθονης ειναι συγκριση browser υπαρχουν βιντεο που δειχνουν τεστ ακομη και διπλα στο S1 και εκει φαινεται οτι το Νοκια δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο αν το δει καποιος απο κοντα και εχει διπλα το S2 θα καταλαβει που υστερει αλλα και που υπερεχει το Νοκια.

Kostas

Για να καταλαβω τωρα δηλαδη…Συγκριτικο Nexus με Optimus κανουμε ή S2 με Lumnia 800?

vaios32

Εχω το NEXUS S με Super Amoled οθονη (usa).
To επομενο κινητο θα ειναι παλι το Samsung Galaxy Nexus.

Γιωργος

Πολυ καλο το τεστ αλλα ειναι πολυ περιεργο
το γεγονος οτι επιλεχτηκε ενα λευκο και ενα
μαυρο τηλεφωνο…

Δυστηχως μια τετοια “επιλογη” λογο
μερικων χαρακτιριστικων του τροπου με τον
οποιο το καθε ματι αντιλανβανεται το
χρωμα εγειρει πολλα Ερωτηματικα….

Εκτιμω την προσπαθεια του
TechBlog να ειναι μεσα στα πραγματα
και για αυτο θα γραψω οτι το
GSMARENA ( πηγη βιντεο)
εχει κανει λαθος μαις που θα επρεπε
και τα δυο κινιτα να εχουν το ιδιο Χρωμα .

Παρακαλω πριν σκεφτειτε κατι
ρωτηστε ενα γιατρο ( ματιων)
για τις αποχρωσεις χρωματων σε
σχεση με το Φοντο
( εδω χρωμα κινιτου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android 4.4 Android 4.4 KitKat Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Nexus, Τώρα και με Android 4.4 KitKat ROM

Δεν περιμέναμε από την Google να αναβαθμίσει το Samsung Galaxy Nexus σε… Android 4.4 KitKat, αλλά κάποιοι είχαν την ελπίδα ότι αυτό θα καταστεί δυνατόν από τρίτους. Και δεν άργησαν! Developers από το XDA Developers forum κατάφεραν να “περάσουν” μία σταθερή custom ROM στο συγκεκριμένο smartphone. Μάλιστα η νέα Android 4.4 ROM για το Galaxy […]

Smartphones Android Android Smartphones Nexus

Όλα τα Nexus smartphones δοκιμάζονται μαζί σε video

Το Android OS είχε ξεκινήσει να κάνει αισθητή την παρουσία του όταν κυκλοφόρησε το Nexus One (κατασκευής HTC). Στην σκιά του πολύ επιτυχημένου Motorola Droid, το Nexus One διέθετε single-core επεξεργαστή Scorpion στο 1GHz με 512MB RAM. Μετά από αυτό έφτασε το Nexus S, το Samsung Galaxy Nexus, το Nexus 4 και πρόσφατα το Nexus […]

Smartphones Android Android Smartphones Samsung Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Nexus δεν θα αναβαθμιστεί σε Android 4.4 KitKat

Με μια λακωνική δήλωση η Google έκανε γνωστό ότι το smartphone Samsung Galaxy Nexus έχει ξεπεράσει τους 18 μήνες που έχει υποσχεθεί ότι θα αναβαθμίζει τα Nexus μοντέλα της και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.4 KitKat. Πως σας φαίνεται αυτή η απόφαση της Google; Θέλατε […]

Smartphones Android Android Smartphones Android Tablets

Galaxy Nexus, Nexus 7 και Nexus 4 αναβαθμίζονται σε Android 4.2.2

Έλληνες κάτοχοι του Galaxy Nexus και του Nexus 7 μας ενημερώνουν εδώ στο Techblog από τα ξημερώματα ότι έλαβαν ενημέρωση και αναβάθμισαν στην έκδοση Android 4.2.2. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναφορές για το tablet Nexus 10, Θα θέλαμε μια ενημέρωση για αυτό αλλά και για τις πληροφορίες ότι και το LG Nexus 4 αναβαθμίστηκε σε […]