Symbian Belle, Πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη αναβάθμιση

Εχθές τα παιδιά από το mynokiablog δημοσίευσαν απάντηση της Nokia Αγγλίας στο Twitter που αναφέρει ότι η αναβάθμιση των Nokia smartphones στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Symbian Belle θα διατεθεί μέσα στο 2012. Το Techblog έψαξε, ρώτησε και έμαθε περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη αναβάθμιση.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του Techblog η διάθεση της αναβάθμισης Symbian Belle για τα μοντέλα N8, C7, C6-01, E7, X7 και E6 αναμένεται στο τέλος Ιανουαρίου 2012 και για το Nokia N500 τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου 2012.

, Symbian Belle, Πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη αναβάθμιση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techfan

Αυτι τη φορά τουλάχιστον έχουμε πληροφορίες για την belle…

Ελπίζω να το εχουμε μέχρι τέλος φεβρουαρίου στην ελλάδα, γιατί όσο πλησιάζει η περίοδος κυκλοφορίας τοσο πιο ανυπόμονος είμαι 😉

Eaglos

Ποιός νοιάζεται για ένα ψόφιο λειτουργικό;

Απλά τα έκαναν μαντάρα με τα πλάνα και τους
έχουν μείνει συσκευες Symbian και πρέπει κάπως
να κοροϊδέψουν τον κόσμο ώστε να τις αγοράσει…

makis88

Eaglos, που το στηρίζεις το οτι ειναι ψόφιο λειτουργικό? Πληρέστατο είναι. Και οι περισσότεροι που περιμένουν την αναβάθμιση έχουν εδώ και καιρό ένα τέτοιο κινητό. Όποιος θέλει να αγοράσει ένα symbian κινητό μπορέι να πάρει το 700 ή το 701 που έχει προεγκατεστημένη τη symbian belle και καλύτερα specs απο τα κινητά που περιμένουν την αναβάθμιση.

Gregory

Ωραίος ο Κώστας Bλαχ ,το πες κ το ‘κανες… (κρητική μπέσα λέμε!)
-Thnks for the info 🙂 υπομονή SYMBIANάδες.. Χριστουγεννα με την Αννούλα χαχαα

Dimos

@ Eaglos .. μάλλον ΕΣΥ νοιάζεσαι ή για κάποιο περιεργο λόγο “καιγεσαι”_nbdy else!
P.S Όσο για το ποιος έκανε μανταρα τι… το σχόλιο σου σε εκθέτει ανεπανορθωτα!:p

-not offense Kisses

iceman

κ.βλαχακη ευχαριστουμε για την ενημερωση και περιμενουμε ενα εκτεταμενο hands on του νοκια 701! 🙂

nikos

μετα απο ενα χρονο σχεδον δινει ενα update για ενα ψοφιο λειουργικο..χαχαχα ουτε προκειται να ξαναπαρω νοκια, ευτυχωσ τα πουλησα ολαααααα που ειχα ,,ουτε προκειται να ξαναπαρω..ουτε internet καλα καλα δεν εμπαινε!! τι να συγκρινουμε andorid με symbian και mimbian..μερα με την νυχτα,,,,χααχα ακομα γελαω…..ελεοςςςςς!!!

sofoklas

@ nikos
Εχεις χασει την μπαλα παλικαρι, τον Αυγουστο βγηκε το προηγουμενο update, οχι πριν ενα χρονο. Επισης εψαξα στο λεξικο και δεν βρηκα την λεξη “λειουργικο” που αναφερεις.
Αυτο το andorid τι ειναι? Ουτε τι λειτουργικο εχει το κινητο σου δεν ξερεις και μπαινεις να τρολαρεις, Android λεγεται…

Γιώργος

Δεν καταλαβαίνω τη διαμάχη μεταξύ των Android &Symbian είναι κανείς σας μέτοχος σε κάποια εταιρεία; αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι αν το τηλέφωνο που έχουμε κάνει σωστά και απροβλημάτιστα τη δουλειά για την οποία το αγοράσαμε.Έχω το N8 κλείνω χρόνο μαζί του και είμαι ευχαριστημένος γιατί κάνει αυτό που ήθελα.Δηλαδή δεν κουβαλώ πια μαζί μου τη Nikon και είναι ελάχιστες οι στιγμές που μου έχει λείψει.Στέλνω και λαβαίνω mail χωρίς πρόβλημα, δεν έχω HD YouTube αλλά το κάνω download και το βλέπω μετά.Κατασκευή πάνω από το μέσο όρο και λόγω της δουλειάς μου συντόμως τα κινητά αποκτούν οθόνη για πέταμα(ζωγράφος), αυτό είναι ακόμα καινούριο.Στραβά έχει αρκετά κολλήματα ξαφνικά sites που δεν βγαίνουν σωστά αλλά όπως είπα μετρά το τι θέλει τελικά κάποιος από το κινητό του.

Κωστας

@ Γιώργος
Φίλε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Χώρια από τη φωτογραφική, επισημαίνω και άλλα καλούδια. Βίντεο κλήση, fm transmitter, hdmi, usb on the go, task manager άριστος. Και εγώ γουστάρω το n8 μου και θεωρώ ότι για κινητό ενός και πλέον χρόνου τα έιχε πραγματικά όλα. Περιμένω τη belle απλά για να δω διαφορές με anna, από την οποία είμαι όμως είμαι πλήρως ικανοποιημένος και δεν βλέπω λόγο να την αλλάξω, εκτός αν δω κάτι το εξαιρετικά καλύτερο. Α και για να εξηγούμαι έχω και to galaxy s plus, το οποίο χρησιμοποιώ σαν δεύτερο κινητό και το android το έχω δουλέψει σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις του (zte 2.1, galaxy tab 2.2, galaxy s plus 2.3). Αυτό που έχω ξενερώσει προσωπικά με το android είναι ότι πρέπει συνέχεια να τερματίζω εφαρμογές (που στην πλειοψηφία τους ξεκινούν μόνες τους).

Γιώργος

@Κώστας
Φίλε να μη ξεχνάμε ότι έχει όλα τα απαιτούμενα καλώδια hdmi, usb,usb mini, από το κουτί και δεν χρειάζεται να αγοράσει κανείς τίποτα.Πολύ χρήσιμο τοUSB on the go, χειρίζομαι τα αρχεία του εξωτερικού σκληρού χωρίς τον υπολογιστή, το σήμα FM πολύ αδύναμο και δεν το χρησιμοποιώ ποτέ.Σαφέστατα η ζυγαριά γέρνει στα υπέρ και δεν βλέπω λόγο να το αλλάξω τουλάχιστον όχι με ότι βλέπω να κυκλοφορεί τώρα, έχουν ακόμα δρόμο να καλύψουν μέχρι να δω κάτι καλλίτερο σε κατασκευή και επιδόσεις.

iceman

οτι και να πουμε για το n8 ειναι λιγο! δεν του λειπει πραγματικα τιποτα, ασε που οτι χρειαζεσαι στο εχει η νοκια προεγκατεστημενο μεσα και δεν χρειαζεται να ψαχνεις για “εφαρμογες”! ο νοων…νοειτο….

Κωστας

@Γιώργος
Το σήμα FM μου έχει φανεί πολύ χρήσιμο στο αυτοκίνητο, ειδικά επαρχία, όταν θέλω να ακούσω κομμάτια, χωρίς να χρειάζεται να συνδέω στικάκια κλπ στο ηχοσύστημά του. Γενικά πάντως, αν το δοκιμάσεις επαρχία (όπου οι συχνότητες είναι λιγότερο φορτωμένες), νομίζω θα δεις διαφορά. Α, και ένα άλλο θετικό, συνολική μνήμη (εσωτερική και κάρτα) 16 + 32 = 48 GB. (ειδικά για να ευχαριστιέται πραγματικά κανείς την κάμερά του)
@iceman
Φίλε συμφωνώ. Άσχετο, δοκίμασε, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, δύο εφαρμογούλες από το NokiaBetaLabs, camera update for n8 και LiveView. Θα πάθεις ζημιά..

iceman

@ κωστα
και οι δυο εφαρμογες που προτεινεις ειναι ηδη μεσα στην εκδοση της αννα (25.007)-camera update-, και το live view στην αναβαθμιση χαρτων μεσω νοκια suite (v.3.2.100)! οι εφαρμογες που αναπτυσουν στα νοκια beta labs καποια στιγμη περνανε ή στο λογισμικο ή στο nokia store π.χ : nokia sleeping screen, nokia drop, nokia maps κτλπ… ασε δε παιζονται οι ανθρωποι και θα αξιζε πολυ περοσοτερη προσοχη στη νοκια γενικως…..

Κωστας

@iceman
Έχεις δίκιο! Και συμφωνώ επίσης για τις εφαρμογές, ότι δηλ. πάνω κάτω, ό,τι χρειάστηκα σε εφαρμογές το βρήκα ήδη προεγκατεστημένο ή σε αναβάθμιση (π.χ. quickoffice premier στην anna). Μάλιστα μεγάλη μαγκιά είναι κατά τη γνώμη μου, ότι όποια εφαρμογή θες να κατεβάσεις επί πληρωμή από το nokia store χρεώνεται στο λογαριασμό σου απευθείας, χωρίς πιστωτικές κάρτες κλπ. Άσχετο, να σε ρωτήσω, η belle εκτός από extra αρχικές οθόνες, νέα widget και συρόμενη οθόνη ελέγχου, προσφέρει κάτι ουσιαστικό σε επίπεδο απόδοσης (π.χ σβελτάδα ή κάτι άλλο);

Γιώργος

@i iceman,@Kostas,παιδιά σε ότι αφορά τη κάμερα και τα προγράμματα όπως camera pro, camera lover, colorizit, magicphoto είναι πολύ καλά και τα δουλεύω συχνά.Αυτό που έχει κάνει αισθητή την απουσία του είναι το Pixelpipe δυστυχώς η εφαρμογή της Nokia είναι για γερά νεύρα και από προχθές μας άφησε χρόνους και από το μαγαζί.Δοκιμάζω τώρα την picupr αλλά βίντεο στο Fb δεν ανεβαίνει με τίποτα.Ξέρει κανείς πως μπορώ να κάνω το pixelpipe να δουλέψει ξανά;,

kostas01

Καλά εγώ πάντως την έχω από τον Αύγουστο 😛

iceman

η εναρξη του κινητου καθυστερει λιγακι αλλα μετα παει σφεντονα και το σημαντηκοτερο προφυλασει και την μπαταρια!!!!

Κωστας

@Γιωργος
Φίλε θα σε γελάσω, γιατί δεν πολυασχολούμαι με κοινωνικά δίκτυα ή και γενικά να ανεβάζω φωτό και βίντεο στο internet κλπ. Πέραν των φωτογραφιών και βίντεο που τραβάω εγώ, εφαρμογή που χρησιμοποιώ και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος είναι μια για foscam, σχετικά με IP camera, που μου τρέχει σφαίρα και είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί την χρησιμοποιώ καθημερινά (έλεγχος σπιτιού στην επαρχία).
@iceman
Μπαταρία έχεις δει διαφορά σημαντική;

kyriakos

εγω θα ηθελα να ρωτησω αυτους που γελανε ακομα με το συμπιαν και λενε οτι ειναι ενα ψοφιο λειτουργικο τι κανουν τα δικα τους κινητα που δεν κανει το συμπιαν…εχω το ν8 και ειμαι ευχαριστημενος….παω εξωτερικο μπορω να δω ταινιες με υποτιτλους μπορω να μπω ινερνετ να βγαλω ολοκαθαρες φωτογραφιες να κατεβασω οποιο χαρτη θελω και οποτε θελω και οπου θελω και πολλα αλλα τι κανουν δηλαδη τα αλλα……πετανε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.