Τα tablets και τα smartphones δεν σκοτώνουν τα έντυπα

Με τους συναδέλφους δημοσιογράφους, συχνά-πυκνά καθόμαστε και… κλαίμε την μοίρα μας, λέγοντας κλισέ του τύπου “τα έντυπα έχουν πεθάνει”, ή ότι “η τεχνολογία έχει αλλάξει εντελώς τη δουλειά μας” και άλλα σχετικά, αλλά μία πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ έρχεται να μας πει ότι μπορεί οι πολίτες να χρησιμοποιούν τα smartphones και τα tablets για να μάθουν τα νέα, αλλά δεν παύουν να στρέφονται και στα παραδοσιακά μέσα για την ενημέρωσή τους.

Το Pew Project for Excellence in Journalism ερεύνησε τις συνήθειες 10.000 ενηλίκων στις ΗΠΑ, ανακαλύπτοντας ότι περίπου οι μισοί από αυτούς είχαν κάποια φορητή συσκευή στην κατοχή τους, ενώ το 64% όσων είχαν tablets και το 62% όσων είχαν smartphone είπαν ότι χρησιμοποιούν τη συσκευή τους τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για να ενημερωθούν. Ένας στους πέντε δήλωσαν ότι δεν μένει στους τίτλους αλλά διαβάζει το πλήρες άρθρο.

Οι μισοί δηλώνουν ότι δεν χρησιμοποιούν μόνο την ταμπλέτα αλλά και τo smartphone συνδυαστικά για να διαβάσουν τα νέα, ενώ τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων είπαν ότι καταναλώνουν ενημερωτικό περιεχόμενο σε laptop και desktop υπολογιστή, αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά και κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι ότι οι μισοί από τους χρήστες tablets δήλωσαν ότι διαβάζουν και έντυπα περιοδικά και εφημερίδες. Δεν το περιμέναμε, είναι η αλήθεια…

Εσείς πώς διαλέγετε να ενημερώνεστε (εκτός από το να ξεκοκαλίζετε όλα τα posts του Techblog, φυσικά!); Εξακολουθείτε να αγοράζετε έντυπες εφημερίδες και περιοδικά;

, Τα tablets και τα smartphones δεν σκοτώνουν τα έντυπα

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.