Tech How-to, Πως να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές διαφημίσεις στην μπάρα ειδοποιήσεων του Android κινητού σας

Το σενάριο είναι λίγο πολύ γνωστό και κοινό. Κάπου, κάποτε, εγκαταστήσατε ένα εφαρμογίδιο και μετά άρχισαν να έρχονται οι άσχετες διαφημίσεις στην μπάρα ειδοποιήσεων της ανδροειδούς συσκευής σας. Ποιο app εγκατέστησε αυτές τις ενοχλήσεις; Πως θα τις ξεφορτωθείτε;

, Tech How-to, Πως να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές διαφημίσεις στην μπάρα ειδοποιήσεων του Android κινητού σας

Οι δημιουργοί mobile εφαρμογών από κάπου πρέπει να βγάλουν τα χρήματα τους. Ένας από τους εναλλακτικούς τρόπους είναι και οι διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις στην κύρια οθόνη της εφαρμογής με «μπανεράκια» είναι γενικά αποδεκτές, μιας και ελάχιστα διαφέρουν σε εμπειρία από ότι συμβαίνει στις κοινές ιστοσελίδες. Όμως από την άλλη μεριά, οι διαφημίσεις τύπου push στην μπάρα ειδοποιήσεων (notification bar) είναι ενοχλητικότατες γιατί συχνά δεν σχετίζονται με την εκκίνηση ή την λειτουργία της εφαρμογής που τις «προκάλεσε». Πως λοιπόν τις αποφεύγετε; Η πρώτη απάντηση είναι απεγκαθιστώντας την ένοχη εφαρμογή. Αυτό όμως είναι εύκολο να το λέμε αλλά δύσκολο να το κάνουμε. Ποια είναι η ένοχη εφαρμογή; Συχνά δεν γνωρίζετε τον υπαίτιο. Ευτυχώς, it’s an app world (and there is an app for that also). Στο βασικό επίπεδο θέλετε να μάθετε ποιες εφαρμογές από αυτές που έχετε εγκαταστήσει προκαλούν τα μηνύματα. Κανένα πρόβλημα. Το AirPush Detector είναι μία απλή εφαρμογή που σας δείχνει ποιες εφαρμογές στέλνουν διαφημίσεις μέσω του notification bar. Αφού λοιπόν αναγνωρίσετε τον ή τους ενόχους μπορείτε να τους απεγκαταστήσετε και να ησυχάσετε.

Σε δεύτερο επίπεδο μπορεί να θελήσετε περισσότερα στοιχεία για το πως συμπεριφέρονται οι εφαρμογές στην συσκευή σας. Τότε χρειάζεστε ένα πιο σύνθετο εργαλείο.Αν είστε από αυτούς που απλά φορτώνετε εφαρμογές χωρίς να προσέχετε τις άδειες που αποκτά η κάθε εφαρμογή το Addons Detector θα σας βοηθήσει μιας και ομαδοποιεί τις εγκατεστημένες εφαρμογές ανά κατηγορία – τομέα πρόσβασης. Προσέξτε όμως στην χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής. Πατήστε το κεντρικό «πλήκτρο» Scan και μετά ασχοληθείτε μόνο με τα Addons για να μάθετε ποιες εφαρμογές σας στέλνουν διαφημίσεις στο notification bar και το Permission Explorer για να μάθετε το ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε ποια υποσυστήματα της συσκευής. Ενδεχόμενα να χρειαστείτε και το Install Date για να μάθετε το πότε εγκαταστάθηκε τι. Όμως σκεφτείτε το διπλά πριν χρησιμοποιήσετε το Notification Monitor, το οποίο συνίσταται μόνο σε δύσκολες περιπτώσεις και αν ξέρετε καλά τι κάνετε και γιατί το χρειάζεστε. Σε κάθε περίπτωση η μόνη σίγουρη, εύκολη και μόνιμη λύση είναι η απεγκατάσταση της εφαρμογής που προκαλεί τις διαφημίσεις αυτού του τύπου από την συσκευή σας.

————————————————————————————————————————————

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genti

Thanks mate, U R Gr8 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.