Tech How-to, Πως να ελευθερώσετε και να αναβαθμίσετε την μνήμη του Android smartphone σας

Τα νέα κορυφαία smartphone διαθέτουν ικανή μνήμη σε όλα τα επίπεδα για να αντέξουν την εγκατάσταση εκατοντάδων κυριολεκτικά εφαρμογών. Τι γίνεται όμως αν έχετε μία συσκευή λογικού κόστους; Υπάρχει ευτυχία ή πρέπει να περιορίσετε την όρεξη σας;

, Tech How-to, Πως να ελευθερώσετε και να αναβαθμίσετε την μνήμη του Android smartphone σας

Η πλατφόρμα του Android επιτρέπει την κατασκευή συσκευών με κόστος που ξεκινάει ακόμα και κάτω από τα 100 ευρώ. Μοιραία στην προσιτή κατηγορία υπάρχουν αρκετοί κατασκευαστικοί περιορισμοί, περιορισμοί που έχουν κύριο αντίκτυπο στην υποστήριξη εφαρμογών. Όμως τα smartphone δεν είναι απλά τηλέφωνα. Smartphone σημαίνει apps και όσο περισσότερα τόσο καλύτερα. Εδώ όμως δυστυχώς έρχεται το γκατζετάκι σας να σας υπενθυμίσει το πόσα χρήματα πληρώσατε για να το αποκτήσετε. Ο κύριος περιοριστικός παράγοντας για το πλήθος των εφαρμογών που μπορείτε να εγκαταστήσετε είναι η εσωτερική μνήμη της συσκευής. Δεν είναι σπάνιο σε προσιτές συσκευές να υπάρχουν μόνο 200 ΜΒ ή και λιγότερα ελεύθερα για εγκατάσταση εφαρμογών. Σε μεσαίου κόστους συσκευές μπορεί να βρείτε διαθέσιμα περίπου 400 με 500 ΜΒ που αρκούν με προσοχή, φροντίδα και σύνεση για περίπου 100 εφαρμογές. Πως το είπαμε; Προσοχή φροντίδα και σύνεση; Γιατί; Γιατί υπάρχει μηχανισμός με τον οποίο μπορείτε να παρακάμψετε μέχρι ένα βαθμό τον περιορισμό της εσωτερικής μνήμης. Ποιός είναι αυτός; Η μεταφορά των apps στην εξωτερική μνήμη της κάρτας SD. Η πλατφόρμα Android από την έκδοση 2.2 Froyo και μετά επιτρέπει την μεταφορά των εφαρμογών από την εσωτερική μνήμη της συσκευής στην εξωτερική μνήμη της κάρτας SD. Μάλιστα από την έκδοση 2.3 Gingerbread και μετά υπάρχει ενσωματωμένη λειτουργία που επιτρέπει αυτήν την μεταφορά. Μπορούν να μεταφερθούν στην εξωτερική μνήμη SD όλες οι εφαρμογές; όχι, αλλά και αυτές που μπορούν να μεταφερθούν δεν συμπεριφέρονται το ίδιο. Μπορεί αν μία εφαρμογή καταλαμβάνει συνολικά 10 ΜΒ να μεταφέρει μόνο τα 5 ΜΒ στην εξωτερική κάρτα SD. Γιατί όμως δεν μεταφέρονται όλες οι εφαρμογές στην εξωτερική μνήμη SD; Ο προφανής λόγος είναι ότι δεν έχουν γραφτεί έτσι ώστε να υποστηρίζεται η μεταφορά τους, ο δεύτερος, και πιο πρακτικός, είναι ότι η εξωτερική μνήμη της κάρτας SD είναι συχνά πολύ πιο αργή σε ταχύτητα από την εσωτερική μνήμη. Μπορείτε να κάνετε κάτι γιαυτό; Φυσικά.

Καταρχήν η αναβάθμιση της εξωτερικής κάρτας SD είναι κάτι που θα χρειαστείτε αργά η γρήγορα αν είστε κάτοχος μιας προσιτής συσκευής που συνήθως συνοδεύεται από κάρτα μνήμης microSD-HC χωρητικότητας 2GB. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη και τα 2GB δεν φτάνουν για μουσική, φωτογραφίες, βίντεο και apps. Έτσι θα χρειαστεί να αγοράσετε μία νέα κάρτα SD. Τι πρέπει να προσέξετε;

• Πρώτον η μνήμη να είναι γνήσια και όχι μαϊμού. Προτιμήστε προϊόν κάποιου καθιερωμένου κατασκευαστή από γνωστό κατάστημα γιατί κυκλοφορούν πολλές απομιμήσεις.
• Δεύτερον την αναγραφόμενη ταχύτητα που συνήθως αναφέρεται σαν Class (2, 4, 6, 10). Η Class 2 δεν φτάνει πια για τα σύγχρονα smartphone και η Class 4 είναι το ελάχιστο ζητούμενο. Αν βρείτε Class 6 σε καλή τιμή προτιμήστε την. Οι κάρτες Class 10 είναι ακόμα πανάκριβες και δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο στα smartphone.
• Τρίτον την χωρητικότητα. Το σημείο μέγιστης απόδοσης προς τιμή είναι σήμερα τα 8GB με τα 16GB να μην είναι πολύ πίσω. Μην πάτε ακόμα στα 32 GB γιατί υπάρχουν θέματα συμβατότητας με τα προσιτά smartphone. Γενικά το κόστος ξεκινάει από τα 5 ευρώ για 8 GB Class 4 και συνήθως δεν υπερβαίνει τα 25 ευρώ για 16GB Class 6.

Η διαδικασία αναβάθμισης της κάρτας SD είναι μία απλή και αναίμακτη υπόθεση αν ακολουθήσετε συγκεκριμένα βήματα. Ποια είναι αυτά; Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα PC. Αγοράστε ένα προσαρμογέα που επιτρέπει την ανάγνωση καρτών microSD-HC από υποδοχή USB υπολογιστή. Φυσικά αν το PC σας διαθέτει ήδη αναγνώστη καρτών μνήμης SD, αρκεί o προσαρμογέας microSD σε SD που συνήθως συνοδεύει την συσκευασία. Συνδέστε την νέα μεγάλης χωρητικότητας κάρτα SD στον υπολογιστή με έναν από τους δύο τρόπους που προαναφέραμε. Έπειτα συνδέστε το smartphone στον υπολογιστή και επιλέξτε να δείτε την εξωτερική μνήμη SD. Αντιγράψτε μέσω του υπολογιστή όλα τα αρχεία και τους καταλόγους από το smartphone στην νέα κάρτα SD με απλή αντιγραφή–επικόλληση. Από-προσαρτήστε το smartphone και την νέα κάρτα SD από το PC. Σβήστε το smartphone και αλλάξτε τις κάρτες μνήμης.

Αυτό είναι όλο. Θα απολαύσετε την αυξημένη χωρητικότητα – ταχύτητα χωρίς να έχετε χάσει τίποτα.

————————————————————————————————————————————

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

43 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostass

Ρε φίλε δεν μας είπες τιποτα καινούργιο. Με λιγα λόγια είπες να αγοράσουμε μια καρτα μνήμης μεγαλύτερης χωρητικότητας…

Κώστας Βλαχάκης

kostass, δύο παρατηρήσεις εντελώς φιλικά. Πρώτον τα “ρε φίλε” δεν είναι φρασεολογία που συνηθίζεται εδώ στο Techblog, είπαμε είμαστε παρέα αλλά δεν τον ξέρεις τον άλλο για να αισθάνεσαι τόσο “φιλικά” μαζί του και δεύτερον δεν εξυπακούεται ότι αυτό που γνωρίζεις εσύ και σου φαίνεται τόσο απλό το γνωρίζουμε όλοι.

Dimes

Κάπου είχα διαβάσει (δε θυμάμαι που, μπορεί και στο Techblog!) ότι για να δουλέψουν οι εφαρμογές στη καινούρια κάρτα πρέπει μόλις κάνεις copy-paste να έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή “Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων” στο pc. Ισχύει;

alexandros

ok, καλο αρθρο,
ενα πολυ χρησιμο τρικ!
εφαρμογες οπως το skype, soundhound, angry birds και αλλα, αν τα μεταφερεις στην καρτα δε λειτουργουν.
μπορουμε να τα μεταφέρουμε στην καρτα (ετσι εξικονομουμε πραγματικα πολλα MB)
και οταν θελουμε να τα χρησιμοποιησουμε τα επαναφερουμε στη μνημη της συσκευης, μετα παλι πισω στην καρτα!

pipis

δεν ειναι τρικ αυτο ..βασικα ειναι μια αναφορα για τη μνημη καθαρα για ‘αρχαριους’

Ιωαννης

ουτε που γνωριζα για τα class! εγω εχω αλλαξει sd και πηρα san disk 16gb και απο οτι ειδα ειναι 4class…θα εβλεπα διαφορα αν την πουλαγα και επερνα μια class 6?

Alex

Εγω,στο x10 mini pro μπορώ να το κανω ???

Solon

Sorry αλλά θα συμφωνήσω με τον Kostass. Δεν νομίζω πως υπάρχει ούτε ένας εδώ στο blog που να μην ξέρει πως αντιγράφουν αρχεία από την μια SD στην άλλη. Δεν πεταλώνουμε τζιτζίκια σε αυτό το blog αγαπητέ Κώστα!

Κώστας Βλαχάκης

Solon, και όμως υπάρχουν και δεν είναι απαραίτητο να το γνωρίζουν όλοι αυτό!
Ρίξε μια ματιά στο άρθρο με τα άπειρα σχόλια του Xperia Neo V και θα δεις ότι υπάρχουν ερωτήσεις που εσύ και εγώ το πιθανότερο είναι να γνωρίζουμε τις απαντήσεις τους 😉
https://techblog.gr/mobile/sony-ericsson-xperia-neo-v-hands-on-3335

Ιωάννης

> cVlachakis συμφωνώ απολύτως για τα περι “φρασεολογίας” και ακόμη περισσότερο για την παραπάνω γνώση που έχουμε κάποιοι δεν σημαίνει ότι την είχαμε εξαρχής, γι΄αυτό λίγο κατανόηση προς οποιονδήποτε ξεκινάει τώρα με τα smartphones θα ‘ηταν τουλάχιστον σεβαστή.
και για να αναφερθώ και στο κυρίως θέμα,πραγματικά υπάρχει κάτι σχετικό για αυτά που έχουν μόνο εσωτερική μνήμη?

Βαγγέλης

@Dimes: για να γίνει αντιγραφή όλων των φακέλων και των αρχείων στην νέα κάρτα SD κατά κανόνα (stock firmware) δεν χρειάζεται η εμφάνιση των κρυφών αρχείων και φακέλων, αν και δεν «βλάπτει» σε καμία περίπτωση. Αυτό που πρέπει να προσέξεις όμως είναι τον τρόπο προσάρτησης του smartphone στο PC – Μαζική αποθήκευση USB, όπου ο Windows Explorer βλέπει όλα τα δεδομένα της κάρτας μνήμης SD. Σε κάθε περίπτωση αν βλέπεις τους φακέλους .Android, .android_secure και Android είσαι ok. @alexandros: σαν γενικό κανόνα δεν υπάρχει πρόβλημα με τις εφαρμογές που ανέφερες αν τρέξουν από την εξωτερική κάρτα SD σε διάφορες συσκευές που το έχουμε δοκιμάσει. Μάλιστα επειδή είναι μεγάλες, «επιβάλλεται» η μεταφορά τους. Αν είσαι σε stock android, σαν πρώτο βήμα έλεγξε την ταχύτητα και την προέλευση της κάρτας SD που χρησιμοποιείς. @Ιωαννης: το αν θα δεις σημαντική διαφορά εξαρτάται από το πόσο καλά την υποστηρίζει το smartphone σου και την χρήση που κάνεις. Αν για παράδειγμα ενδιαφέρεσαι για την λήψη βίντεο 1080p η αγορά γρηγορότερης μνήμης αξίζει. Γενικά έχουμε δει ότι οι διαφορές μεταξύ Class 4 (min εγγραφή 4 ΜΒ/sec) και Class 6 (min εγγραφή 6 MB/sec) στην αίσθηση των εφαρμογών είναι μεν υπαρκτή αλλά όχι δραματική. Εκεί που φαίνεται… Συνέχεια »

Menelaos

Για μενα ολα αυτα ειναι ημιμετρα.Η λυση ειναι μια κανεις ενα root διαμορφωνεις και την sd χωριζοντας την σε 2 μερη κατεβαζεις και link2sd για root συσκευες και εισαι αρχοντας.

Kostas K.

@ Alex αν εισαι με android 2.1 (που ειναι και το πιο πιθανο) οχι

alexandros

@Βαγγελης: χρησιμοποιω ενα HTC HD2 με περασμενο andriod 2.3 , στην τελευταία εκδοση apps 2 sd που χρησιμοποιω στις εφαρμογες που αν μεταφερθουν δε θα δουλεψουν, μου εχει ενα εικονιδιο που λεει ουσιαστικα (αν το μεταφερεις δε θα λειτουργει σωστα). η sd μου ειναι αργη και το ξερω. αν δηλαδη παρω μια πιο γρηγορη θα λειτουργουν?
καταλαβαινει το apps 2 sd αν η μνημη μου είναι αργη η οχι?
@ pipis: ειμαι αρχαριος και δεν εχω το χρονο να γινω εμπειρος, πηρα ενα κινητο με windows 6.5 και το εκανα να δουλευει με android.
αυτο που ειπα ειναι απλα ενα τρικ ωστε αν δεν εχουμε ελευθερη μνημη και το κινητο μας σερνεται, να δουλευει αξιοπρεπως χωρις να διαγραφουμε apps.
ναι ειναι (μια αναφορα για τη μνημη καθαρα για ‘αρχαριους’) μα οι περισσοτεροι εδω μεσα είμαστε αρχαριοι και ηθελα να μοιραστω αυτη την ( αναφορα για τη μνημη καθαρα για ‘αρχαριους’) ωστε να βοηθησω καποιους αρχαριους σαν εμενα να δουλευουν το κινητο τους γρηγορα.

PGP737

Ψάξτε για το αρχείο 40ad2sdx-a2Recovery, μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού android το τρέχετε από το root της κάρτας και διαλέγετε πόση από την κάρτα θα την διαθέσετε αποκλειστικά στην συσκευή, και πόση θα μείνει για την αποθήκευση των αρχείων σας.
Βάλτε 1 mb για την συσκευή, και είστε άρχοντες μετά…

George

Eγω απο την αγορα ακομα του galaxy s ii εχω το προβλημα οτι αν μεταφερω μια εφαρμογη στην εξωτερικη καρτα sd και επειτα κλεισω και ανοιξω παλι το κινητο τοτε θα αρχισει να υπερθερμαινεται και να κανει συνεχως επανακινησεις. Ηλπιζα οτι η αναβαθμιση σε ics η το root θα ελυνε το προβλημα αλλα τιποτα. Μηπως καποιος ξερει καποια λυση;

alexandros

παραξενο αυτο George…
αν δεν το εχουν αυτο το προβλημα αλλοι μαλλον πας για service…

George

Το εχει ακομα ενας γνωστος μου στο ιδιο κινητο ενω ενας συγγενης μου δεν το εχει(οπως οι περισσοτεροι). Δεν ξερω αν φταιει που το αγορασα απο Γερμανια.

dige

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση!Δεν είχα ασχοληθεί με την μεταφορά τον εφαρμογών στην sd!Τον τελευταίο μήνα άρχισα να τις μεταφέρω!Θέλω να ρωτήσω..όταν κάνεις ενημέρωση μια εφαρμογή το αρχείο στην sd αντικαθίσταται η μένει και το παλιό;

και.. @alexandros έχω μεταφέρει το skype στην sd και δουλεύει σε wildfire s!Στο live with walkman όμως μου λέει οτι δεν θα δουλεύει καλά και το άφησα στο κινητό..δεν το δοκίμασα!

George

Πως δουλευει το 40ad2sdx-a2Recovery;

Βαγγέλης

ερώτηση: έχω βάλει στο htc wildfire μια φωτογραφία στο wall μου και καταλάθος την έσβησα αλλά εξακολουθεί και υπάρχει στο wall. Πως μπορώ να την επαναφέρω ή να την πάρω απο το τηλέφωνο σε οποιαδήποτε μορφή; Σας παρακαλώ δώστε μου μια απάντηση γιατί η φωτό είναι σημαντική.

nikh

αυτα τα κινητινα ειναι τελεια

Βαγγέλης

ερώτηση: έβαλα στο νέο μου κινητό samsung ace, μια sd 8gb και έβαλα κάποια αρχεία απο apps. Ως εδώ καλα! Μετά απο κάποιες μέρες η καρτούλα πρέπει να κράσαρε γιατί μου έγραφε (κατεστραμένη κάρτα) και αφού την έκανα format δουλεύει κανονικά…….. αλλά εκεί που πάω να βάλω αρχεία μεγαλύτερα των 25mb δεν βλέπει τη κάρτα και δεν μου κάνει το κατέβασμα. Τώρα πρίν να μου κρασάρει είχα μέσα το angry birds και δεν υπήρχε θέμα. Υστερα απο το κρασάρισμα δε μου κάνει download αυτη την εφαρμογή γιατί είναι πάνω απο 25mb! Τι κάνω σε αυτη τη κατάσταση;

ΣΠΥΡΟΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ !
ΕΧΩ ΤΟ SAMSUNG GALAXY Y GT-S6102 !
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ROOT !
ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !
ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ROOT ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΕΠΙΤΗΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ PARTISION ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΝΗΜΗΣ !
ΕΧΩ ΚΑΤΕΒΑΣΗ ΤΟ LINK2SD ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΟ EXT2 ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ NO SPACE LEFT ON DIVECE !
ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΤΗΝ 2.3.5 ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΣΤΗΝ 2.3.6 ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !
ΤΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΟ ?
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΗΣΤΟ !

Υ.Γ. ΑΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΩ ΜΠΟΡΗΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΑΙ ΣΤΟ EMAIL MOY ?

Βαγγέλης

Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση – απορία που έχω…

Έχω αγοράσει μέσω ίντερνετ ένα smartphone, με μικρή μνήμη 256 ΜΒ.

1ον, μπορεί κανείς να κάνει επέκταση της μνήμης????

2ον υπάρχουν εγκατεστημένες εφαρμογές, (διότι είναι κινέζικο) όπου δεν τις χρησιμοποιώ και θέλω να τις αφαιρέσω, όπου ελευθερώνει έναν ανεκτό χώρο από ΜΒ, υπάρχει κάποιος τρόπος χωρίς να το κάνω root όπως έχω διαβάσει στα περισσότερα site, blog.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!!

nick

ξερει κανεις πως μεταφερεις εφαρμογες απο το galaxy s4 στιν καρτα μνημης

Βασίλης

Καλησπέρα!
Έχω ένα Samsung Galaxy S Duos και αντιμετωπίζω πρόβλημα σύζευξης με τον υπολογιστή μου,με αποτέλεσμα να μην μπορώ να διαχειριστώ το κινητό μέσω του υπολογιστή ο οποίος λειτουργεί με Windows XP Professional.Έχω επιλέξει στις ρυθμίσεις του κινητού,Συσκευή μέσων(ΜΤΡ).Αλλά δυστυχώς εξακολουθεί ο υπολογιστής να βλέπει το κινητό μόνο σαν κάμερα.Υπάρχει κάποιος που να ξέρει πως λύνεται αυτό?

Φίλιπποσ

πήρα μια καρταsdστο samsung galaxy s duoskai θέλω να μεταφέρω κατι εφαρμογές και παιχνίδια οπος το angry birds γίνεται

Δέσποινα

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελευθερώσω χώρο σε windowsphone; Εχω το lumia 820 και δεν εχω χωρο να κανω ουτε την αναβαθμιση! Εφαρμογες ζητημα να εχω 10-15 και μουσικη φωτογραφιες τα εχω ολα στην καρτα!

alexandros

Αν και ειμαστε λιγο of topic,
εχω περιπου 90 εφαρμογες και την αναβαθμηση την εκανα κανονικα.
πηγαινε ρυθμίσεις, χωρος αποθηκευσης, τηλεφωνο, και δες τι καταναλωνει τη μνημη της συσκευης.
μετα στις ρυθμισεις επισης λεει ελεγχος μνημης, στις λεπτομερειες σβησε τα προσωρινα αρχεια, και δες στις εφαρμογες ποια-ες καταναλωνουν πολυ χωρο.
πχ. Το mp3tube που εχω κατεβασει ειναι 1mb ομως εκει το λεει 219 mb.
σαν εφαρμογες καταναλωνουν λιγα mb αλλα τα δεδομενα που κρατουν πολλες φορες ειναι παρα πολλα.

Δέσποινα

Το ξέρω αλλά δεν έβρισκα ανάλογο ποστ και γενικα σε ελάχιστα φόρουμ βρίσκω απαντήσεις για windowsphone! Δεν ξερω αν εχεις το ιδιο μοντελο αλλα σε μενα το μονο που εμφανιζεται στις ρυθμισεις ειναι ο χωρος αποθηκευσης->τηλεφωνο οπου μου λεει γενικα οτι το συστημα καταναλωνει 2gb και το ´´αλλο ´´ 5,33gb. Αν αυτο το ´´αλλο ´´ ειναι τα δεδομενα εφαρμογων οπως λες, πως μπορω να τα σβησω; Δεν βρηκα καμια τετοια ενδειξη!

alexandros

Δε θυμαμαι αν η GDR2 δεν εχει το μενου “ελεγχος μνημης”
οπως και να χει, μεσα απο το “χωρος αποθηκευσης” κανε swipe προς τα αριστερα και εχει το υπομενου λεπτομερειες.
μπες και δες στις εφαρμογες ποια-ες ειν’αυτες που σου τρωνε παρα πολλα mb και αν δε σου ειναι πολυ χρησημες ξηλωσε οσες μπορεις. Μετα το upgrade τις ξαναβαζεις αν θες.
παντως ενα ολικο καθαρισμα της μνημης ισως να οφελουσε.
και ναι το 820 εχω και εγω… Ωραιο κινητο εεε? 🙂

sokratis

ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΜΑΡΤ ΦΟΝΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ SKYPE ΠΡΗΝ ΤΟ ΑΦΕΡΕΣΩ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
ΤΟΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΞΑΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΠΕΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΛΑ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΠΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΜΕ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ..ΠΡΗΝ ΜΑΛΟΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΕΣΟΤ.ΜΝΙΜΗ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΕΡΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ SD KAI ΜΕ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ , ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!

Γιώτα

Συγνωμη εγώ δεν ξέρω μια ερώτηση τώρα έχω ενσωματωμένη μνήμη 2 gb και έβαλα κάρτα Sd
8gb δείχνει οτι έχω 8 gb αλλά όταν πάω να κατεβάσω μου λέει οτι δεν έχω ελεύθερο χώρο τι γίνεται εδώ πέρα?Ας μου εξηγήσει κάποιος είμαι άσχετη…

gasgastonegr

ποιά η διαφορα μεταξύ ενός Tablet με ενσωματωμένη μνήμη 8Gb+8Gb εξωτερική sd και του ιδίου Tablet με ενσωματωμένη 16Gb να αγοράσω το πρώτο με λιγότερα ευρω ή το δευτερο με περισσότερα.ευχαριστώ.

Κωστής Π.

Εγώ έχω εξωτερική μνήμη 2 gb και έχω χρησιμοποιήσει τα 842 mb και στη κάρτα sd(που ειναι 16 gb) έχω βάλει εφαρμογές γύρω στα 65 mb.Προσπαθώ λοιπόν να κατεβάσω ένα παιχνίδι(angry birds Go)όπου πιάνει 168 mb και μου λέει ότι δεν έχω αρκετό εξωτερικό χώρο αποθήκευσης.τι συμβαίνει;

cptnikos

Γεια σας κ καλη χρόνια σε όλους. Έχω το Sony Xperia M με εσωτερική μνήμη 2G και με 3 εφαρμογές messenger viber Και άλλη μια 30MB Μ βγάζει συνεχώς ένδειξη για μεταφορά Στην sd… Πέρα από αρχεία τύπου φωτογραφίες Μουσική μπορώ να περάσω στην we εφαρμογές? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων…

Ιωάννα

Καλησπέρα σας!!!! Έχω ένα πρόβλημα με το κινητό μου, το xperia j και την εφαρμογή walkman. Ενώ βάζω τίτλους, τραγουδιστές και πληροφορίες και επιλέγω κάποιο τραγούδι για ήχο κλήσης( συνέχεια το κάνω απ’την αρχή) δεν μου κρατάει τις πληροφορίες και ο ήχος κλήσης ξαναγυρίζει σε άγνωστο.Μπορείτε να με βοηθήσετε????

βασιλης

Γεια χαρα αδερφε μου.ευχομαι να εισαι καλα.θα ηθελα να μου πεις πως μπορω να κατεβασω απ το ιντερνετ και να αποθηκευσω σε εξωτερικη καρτα μνημης βιντεο πανω απο 2 gb σε χωρητικοτητα.την διαδικασια να κατεβασω απ το ιντερνετ την ξερω.αυτο που με δυσκολευει ειναι πως θα αποθηκευσω τα βιντεο στην εξωτερικη καρτα μνημης.Για ταμπλετ αναφερομαι.συγκεκριμενα το ZTE S8Q.Παω στις ρυθμισεις στον αποθηκευτικο χωρο και επιλεγω την επιλογη καρτα sd για να αποθηκευω τα βιντεο,το ταμπλετ συνεχιζει να αποθηκευει τα βιντεο στον εσωτερικο χωρο του ταμπλετ.συγνωμη για το μακροσκελες e mail αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι αναφερονται σε επεκταση μνημης απ την στιγμη που δεν μπορεις να αποθηκευσεις τιποτα,

renio

Γεια σας..μπορειτε να μου πειτε πως oθηκευονται στη καρτα μηνμης?πηραμια 16giga Κ ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑΠΟΘΗΚΕΥΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ…ΠΩς ΤΑΛΛΑΖΩ?εχω το samsung ace s5830

Παναγιώτης

Είμαι κάτοχός του htc wildfire s και εχω πρόβλημα με την εσωτερική μνήμη δεν μου γραφή ότι έχει 512 αλά πιο λίγο εκεί που που κατεβάζεις της εφαρμογές μπόρις να μου πις τω γιατί και αν υπάρχει λύση για αφτο

Μαρία

Παιδιά χρειάζομαι αμέσως βοήθειααα!!!! Έχω το samsung galaxy sduos και δεν μπορώ να αποθηκεύσω τις εφαρμογές μου στην κάρτα… ας με βοηθήσει κάποιος!!

Γιωργος

Εγω εχω το lg l70 με 1,5GB και εχω βαλει και καρτα μνημης 8GB και θελω να κατεβασω ενα παιχνιδι με 2GB και δεν μπορω γιατι λεει οτι δεν εχω επαρκη χωρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.