Tizen 1.0, Μια ματιά στο νέο λειτουργικό σύστημα

To Tizen είναι ένα νέο λειτουργικό σύστημα, το οποίο βασίζεται στη φιλοσοφία του open source και υποστηρίζεται από αρκετούς κατασκευαστές διαφόρων συσκευών, όχι μόνο κινητών τηλεφώνων. Η Samsung έχει φτιάξει μία πρωτότυπη συσκευή η οποία έχει δοθεί στους Tizen developers προκειμένου να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους.

Το Tizen δίνει έμφαση στο HTML 5, προσέχοντας ιδιαιτέρως το κομμάτι του web μιας και τα Smartphones είναι σημεία από τα οποία ο χρήστης μπαίνει διαρκώς στο Ίντερνετ. Στο λειτουργικό αυτό υπάρχει ήδη ένα μενού pull down, όπως εκείνο των ειδοποιήσεων του Android, ενώ σε αρκετά σημεία, όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε ότι θυμίζει το TouchWiz της Samsung.

Η πρώτη ολοκληρωμένη εκδοχή του Tizen έκανε την εμφάνισή της στο πλαίσιο του πρώτου Συνεδρίου για το Tizen που λαμβάνει χώρα από τις 7 έως και τις 9 Μαΐου. Το Handheld.com μας δείχνει το πρώτο δείγμα του Tizen σε ένα χορταστικό video 7 λεπτών για να πάρετε μια ιδέα του πώς θα είναι. Πώς σας φαίνεται;

, Tizen 1.0, Μια ματιά στο νέο λειτουργικό σύστημα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panos13

Το μονο συμπερασμα που μπορω να βγαλω καθως δεν ειναι οκοκληρωμενο και δεν μπορουμε να καταλαβουμε και πολλα γα την ταχυτητα του ειναι ο browser..Αν ειναι ετσι σε πρωιμο σταδιο τοτε βλεπω να ειναι πολυ μπροστα απο ολα τα λειτουργικα συστηματα…

συμπερασμα: δεν ειναι μονο το hardware της samsung ασχημο (cough *gs3* cough), ειναι και το software της 🙂

George

Σίγουρα έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από το ui του bada 2.0,αλλά αντί να τα βελτιώσει τα έκανε χειρότερα!

Εύχομαι να διατεθεί αναβάθμιση από bada σε tizen στο wave gt-s8500 που έχω,για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του hardware οι οποίες αυτή τη στιγμή τα βρίσκουν σκούρα απέναντι στο buggy bada 2.0

Δημητρης K.

ειναι λιγο γρηγορο στο internet η ειναι η ιδεα μου?

stelios GR

δεν υπαρχει ο browser…..superfast!

michkost

εμενα μου αρεσε

Nektarios_nick

Απο το βίντεο που είδα ειναι πολυ αργό και δεν νομίζω να εχει τρομερή διάφορα με το τελικό .Το bada τέλος ??
Ζήλεψε την Νοκια…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.