Tizen 2.0 Magnolia τρέχει σε reference unit a la Galaxy S III

Η Samsung έχει δεσμευτεί ότι στα τέλη του καλοκαιριού θα παρουσιάσει το πρώτο μοντέλο smartphone με το open-source λειτουργικό σύστημα TIZEN και μάλιστα αυτό θα ανήκει στην κατηγορία των hi-end με πολύ δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά. Developers που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να ασχοληθούν με το νέο λειτουργικό έχουν ήδη στα χέρια του refence μοντέλα όπως το “πειραγμένο” Galaxy S III που ακολουθεί.

Έκδοση: TΙΖΕΝ 2.0.0 Magnolia
Πρωτότυπο: RD-PQ βασισμένο στο Samsung Galaxy S III
Οθόνη: 4.8 inch Super AMOLED HD 720p
Επεξεργαστής: Samsung Exynos 4412 (Quad-core ARMv7 CPU, Quad-core Mali-400 GPU

Tizen 2.0 Magnolia, Tizen 2.0 Magnolia τρέχει σε reference unit a la Galaxy S III

Tizen 2.0 Magnolia, Tizen 2.0 Magnolia τρέχει σε reference unit a la Galaxy S III

Tizen 2.0 Magnolia, Tizen 2.0 Magnolia τρέχει σε reference unit a la Galaxy S III

Πηγή: Tizen.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Peter

Πολύ τολμηρό βήμα αυτό που κάνει η samsung αναπτύσσοντας το tizen.
Δεν νομίζω να την βγάλει σε καλό .
Και να πω και πως εντυπωσιάστηκα με το video που είδα ?καθόλου.(ξέρω πως είναι σε αρχικά στάδια ακόμα η ανάπτυξη του αλλά και πάλι ……)
Περισσότερο με είχε εντυπωσιάσει το ubuntu os για τηλεφωνα και το firefox os παρά το tizen.
Να βλέπεις να σερνετε το s 3 ( λες και δεν είναι δυνατό κινητό)

Κρίμα. Αυτοί θα χάσουν πελάτες ….

Υ.Γ μου κάνει τρομερή εντύπωση πως οι εταιρίες γίνονται πλεονέκτες όταν πάνε πολύ καλά! Όλο το κομμάτι της πίτας δικό τους πάντα.

Πέτρος

Τι το βγάζει αυτό το πράμα η Σαμ, ένα αδιάφορο οπτικά και όμοια με τα υπόλοιπα λειτουργικό είναι.

Kostas

Συμφωνώ και εγώ !! Αδιάφορο εως κακη αντιγραφή του Αντροιντ δείχνει . Το μονο λειτουργικό που έχει βγει τελευταία και με εντυπωσίασε ειναι το Ubuntu .

VasiliSIII

Μια σοβαρή εταιρεία οφείλει να έχει το δικό της όπλο για οποιαδήποτε περίπτωση. Τι θα γίνει εαν η Google κάποια στιγμή κόψει την ανάπτυξη? Άλλωστε ο σκοπός της Samsung δεν είναι να αντικαταστήσει το Android αλλά να εξοπλίσει την Wave σειρά με ένα πιο αξιόπιστο λειτουργικό απο το BADA. Το Tizen έχει τα φόντα να το πετύχει.

UttersonNote2

εδώ κάναμε αμάν να γίνει ωραίο και responsive το android και η Samsung τώρα για να βγάλει δολάρια θέλει να κάνει ό,τι και η apple.

Τους μεν κενούς ασκούς η πνοή διιστησι τους δ’ανοήτους το οίημα.

Peter

φίλε VasiliSIII από το nickname θα υποθέσω ότι έχεις GALAXY S 3? απλή ερώτηση σε εσένα ώς καταναλωτή . εσύ αν η samsung έβγαζε μόνο με τιζεν θα έπαιρνες S 3 Ή κάποιο htc one x πχ με android. Αν έπαιρνες s3 και πάλι τότε οκ δεν έχω επιχείρημα. Αν όμως διάλεγες HTC τότε καταλαβαίνεις πως δεν ισχύει η επιχειρηματολογία σου. Οι μεγάλες σοβαρές εταιρίες βλέπουν ένα και μόνο ένα πράγμα. Βραχυπρόθεσμα και Μακροπρόθεσμα κέρδη. Τίποτα άλλο.ούτε το καλό σου ούτε το καλό μου ούτε το καλό της ανάπτυξης των λειτουργικών. Τα κέρδη έρχονται από την πώληση των συσκευών , τις διαφημίσεις και το οικοσύστημα των apps(αν το ελέγχεις?) Η samsung δεν έχει έλεγχο στις διαφημίσεις και στα κέρδη των apps και θα προσπαθήσει να πάρει κομμάτι από την πίτα. ΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥΣ . Δεν είναι τυχαιο που λειτουργικά όπως το firefox και το ubuntu έχουν καλή απήχηση από τις εταιρίες τηλεφώνων ΚΑΙ τις εταιρίες παρόχων. Γιατί τους ανοίγουν την πόρτα σε κέρδη που δεν μπορούσαν να έχουν. Αλλά η διαφορά είναι ότι αυτά θα είναι ανοιχτά σε διάφορες συσκευές ενώ με το Tizen η samsung πάει να τα βάλει με όλο το κόσμο. Υ.Γ… Συνέχεια »

JohnWave

Υπήρξα κάτοχος του πρώτου κινητού που φόρεσε bada 1.0 ( Wave I) και του Wave III που φόρεσε bada 2.0.Επίσης υπήρξα και developer για εφαρμογές bada 1.0 ( weather max για όσους ξέρουν και διάφοροι applaunchers). Συγκρίνοντάς το bada με το android έχω να πω πως αν το bada είχε ίδιες σε ποιότητα και ποικιλία εφαρμογές με το android θα είχα προτιμήσει αυτό έναντι του android καθώς ήταν πολύ πιο ελαφρύ/γρήγορο και δεν χρειαζόταν 4πύρηνους επεξεργαστές και μεγάλη μνήμη για να τρέξει αλαγκάριστα.

Αν το Tizen γίνει γρήγορο και ελαφρύ σαν το bada και αν αυτή τη φορά η Samsung δώσει σημασία στην ανάπτυξη εφαρμογών τότε θα γίνει σαν την Apple με το iOS.Αυτό νομίζω θέλει εξάλλου.

AlexSII

Παιδια νομιζω οτι η Samsung δεν προκειται να βγαλει μια “πατατα” που να της χαλασει ενα ονομα που με κοπο εφτιαξε, ειμαι σιγουρος οτι μονο αν αξιζει τον κοπο να το βγαλει θα το βγαλει μονο ΠΙΣΤΕΥΩ οταν φτασει να ανταγονιζεται το android στα ισια. Μεγαλη βλακεια θα κανει αν δεν το κανει linux-based. Ασε που μεχρι να βγουνε εφαρμογες στο android της προκοπης ειδαμε και παθαμε, τωρα ξανα αναμονη?? οπως στα WP, που ειναι φοβερο λειτουργικο αλλα δεν εχει εφαρμογες, ξανα ενα χρονο και βαλε υπομονη μεχρι να βγουνε εφαρμογες? μπααα… παρολ αυτα, οι devs θα το αγαπησουν, θα προγραμματιζουν τις εφαρμογες για μια συγκεκριμένη συσκευη και οχι για μια ομαδα συσκευων οπως στο android..

Ανδρέας

Μπάς και η Samsung θα μας εκπλήξει και εμφανισιακα στο νέο της smartphone με tizen! Πολυ πιθανό για αυτο να έβγαλε το S4 σε παρόμοιο design με το S3! Για κάποιον που θελει να πάρει πάλι κατι καινούργιο και Samsung να πάει στο high-end της με το tizen! Οποταν πιστεύω θα κάνει την έκπληξη με κατι πανέμορφο! 😉

Γιώργος Κου.

Η δύναμη που έχουν και που αποκτήσαν οφείλεται στην Google περισσότερο..άρα ας μείνει έτσι όπως είναι για να πάει καλά! 😉

Panides

Μου ειναι εντελως αδιαφορο και νομιζω πως ειναι λαθος κινηση ολο αυτο.
Ειναι προσωπικη μου αποψη αν και δεν ετυχε ποτε να παρω samsung αν και δεν παιζει ρολο γιατι αλλο android και αλλο tizen…..

Darth

δεν ξέρω πως και τι δεν μου κίνησε ενδιαφέρον το λειτουργικό σαν το ubuntu πχ η σαν firefox

keysmith

η samy θέλει “να πατάει σε δύο βάρκες” και καλά κάνει.
Προς το παρόν δείχνει αδιάφορο αλλά στο μέλλον ίσως αλλάξουν τα πράγματα.. Οψόμεθα.

forneverarrow

Δεν είμαι φίλος της Samsung αλλά θεωρώ ότι πρέπει σιγά σιγά να βγουν περισσότερες πλατφόρμες στην επιφάνεια. Το Adnroid έχει αρχίσει να ξεφεύγει άσχημα σε θέμα απαιτήσεων σε σημείο που πλέον αγγίζει τα όρια των PC’s. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι μετά την 4.0 δεν υπάρχει σε mid-low συσκευές? Αν καταφέρει η Sam να κάνει το Tizen προσιτό σε όλες τις κατηγορίες θα είναι επιτυχία.

tetra

Γειά σας. Είμαι ο κλασσικός ελληναράς και μπήκα στα σχόλια ενός άρθρου για ενα λειτουργικό σε early stage που το video το δείχνει σε Reference device για να πω πως δεν έχει μέλλον, είναι μούφα και τραγικό.

Τώρα που το είπα, θα πάρω το διαστημόπλοιό μου και θα πάω στον Σείριο να δω γιατί αργούν οι ΕΛ να έρθουν να με σώσουν απο την κατάντια που λέγεται Γη. Η Ιχώρ μου δεν το αντέχει πλέον.

Peter

καλά φίλε μην ανεβάζεις και πίεση!!
Ας αφήσουμε τα σχόλια σε εσένα τότε!

α ξέχασα …. δεν έκανες σχόλιο για το βίντεο.

ήσουν απασχολημένος με το να μας κάνεις μαθήματα σωστού Έλληνα όσον αφορά τα σχόλια!!

όλοι οι υπόλοιποι είμαστε προβατα , βλάκες που βλέπουμε λιακόπουλο και ΕΣΥ είσαι η αχτίδα φωτός και πολιτισμού!!!Ο τόπος μας έχει μέλλον λοιπόν!!

και όλα αυτά!!! Για ένα βιντεο που έχει ένα λειτουργικό που δεν άρεσε στον κόσμο…

μμμμμμμμ…… (θέλω να πω μπεεεεεε!)

tetra

Peter αν αυτό κατάλαβες τι να πω. Διάβασε τα σχόλια παραπάνω. Με λίγες εξαιρέσεις θα δεις κράξιμο, κράξιμο, κράξιμο σε ενα λειτουργικό που είναι ακόμα σε beta! Υπάρχει διαφορά μεταξύ γνώμης/κριτικής και μπαίνω σε κάθε θέμα συγκεκριμένων εταιρειών (ανάλογα τι στηρίζω) και κράζω ακόμα και προιόντα που είναι σε διαδικασία δοκιμών.

Έχουμε φτάσει σε σημείο να πλακωνόμαστε επειδή θεωρούμε πως οι “άλλοι” δεν μπορούν να επιλέγουν κάτι διαφορετικό. Είναι αυτόματα πρόβατα!

Darth

@Peter σουυυ μην κάνεις φασαρία προσπαθώ να επισκευάσω το warp drive του διαστημοπλοίου μου :p

νικος

Θυμάται κανείς το LIMO os που χρησιμοποιούσε η Samsung? Όταν θα βγει λειτουργικό αγνώστου hardware ξυπνήστε με

Kostas

Ούτε εμένα μου άρεσε το λειτουργικό αλλά δε νομίζω ότι θα χάσει η samsung γιατί απλούστατα δεν πιστεύω να παρατήσει το android. Ίσως να το κρατήσει για πισινή, τι να πω. Όπως ήταν το bada. Δεν βλέπω φυσικά να απειλείται το android από το Tizen, μην τρελαθούμε

Technewz

Μια χαρα κανει η Samsung και πειραματιζεται, το Android στα πρωτα βηματα του Cupcake-Donut ετρωγε πολυ κραξιμο και τωρα ειναι στην κορφη.

Ας το δουμε πρωτα και μετα βλεπουμε.

Billys

Σε πρωτη οψη μου φαινεται σαν ενα υβριδιο με οψη και αισθηση λειτουργιας (ελαφρυ και γρηγορο δηλαδη) iOS και δυνατοτητες android , το οποιο προσωπικα , ειναι ακριβως αυτο που θα ηθελα απο μια συσκευη ! Αν βγει στο mid-range , δηλαδη στα 300-400 ευρω (αρχικα για να πιασει) , αλλα μπορει να χτυπησει 8-πυρινα android σε ταχυτητα και δυνατοτητες , θα το επαιρνα ευχαριστως . Δεν νομιζω οτι θα μπορει να ανταγωνιστει το iOS σε πρωτη φαση , αλλα αν τα παει καλα στην αγορα και εχει τις σωστες προδιαγραφες που ανεφερα και πιο πανω , τοτε μπορει στο μελλον να δουμε ενα πολυ καλο λειτουργικο , καλυτερο ισως των ηδη υπαρχοντων . Τωρα για firefox και Ubuntu , η μεν πρωτη δεν με πειθει ουτε στον Browser οποτε δε νομιζω οτι θα το κανει στο software . Η δευτερη για χρονια ηταν και ειναι λειτουργικο για “ψαγμενους” . Για να καταφερει να βγει στην επιφανεια , θα πρεπει να ειναι κατι το συνταρακτικο . Θα μου πειτε , γιατι το tizen το ‘ξερες κι απο χτες ? Οχι φυσικα , αλλα παταει σε μια εταιρεια που χωνει απιστευτο χρημα για την αναπτυξη του , η οποια εχει καθιερωσει… Συνέχεια »

PlanDreaM

Το iOS είναι βασισμένο στο BSD (όπως και το MAC OSX)
Το Android είναι στο linux.
Το ubuntu είναι linux.
Το Tizen είναι βασισμένο και αυτό στο linux.
Το linux και το BSD είναι πρακτικά UNIX.

Παίδες, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.Το Tizen είναι η καβάντζα της Samsung (και όχι μόνο αφού είναι Open Source).Κατά πάσα πιθανότητα και αν οι bootloaders δεν είναι κλειστοί, θα μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε.Καλοδεχούμενο και αυτό.

darth_vader

Εγω εχω μια απορια,γιατι η samsung “παιζει” με το τιζεν με τον κινδυνο να χασει λεφτα και δεν βοηθαει καποιο αλλο λειτουργικο για κινητα οπως το ubuntu η το firefox os που φαινονται να τα συμπαθει ο κοσμος και να βγουνε ολοι κερδισμενοι,Εταιριες-Καταναλωτες-Προγραμματιστες.

Billys

@darth_vader , γιατι αυτη τη στιγμη δεν εχει αναγκη να βασιστει σε καποιο ξενο λειτουργικο αλλα το αντιθετο . Θελει να ανεξαρτητοποιηθει και να δημιουργησει μονη της κατι ανταγωνιστικο . Εχει τη σιγουρια του android , οποτε μια κινηση μεταβασης σε καποιο αλλο λογισμικο θα σημαινε αυτοματα και τη ριξη της με τη google , πραγμα που δεν το θελει , Ενω τωρα κραταει τη σιγουρια της , το android , και παει να παιξει παραλληλα και λιγο μονη της . Αν της βγει , θα αποκοπει απ’ ολους . Αν οχι , θα παραμεινει ως εχει και βλεπουμε . Ετσι , ουτε χασιμο θα εχει , γιατι τα android θα συνεχισουν να πουλανε και να θεωρουνται ναυαρχιδες , ουτε και χαλαει τις σχεσεις της με κανεναν . Μονο σε καλο μπορει να της βγει αυτη η κινηση .

jacob

Δεν ειμαι συντηρητικος ως προς καθε τι νεο.. Καλα κανει αφου μπορει.
Αλλα… αυτο που ειδα ειναι ασχημο, άοσμο και κλασης κατωτερο ολων των,ήδή, υπαρχόντων λειτουργικων.
Οι designers της Sammy, πρεπει να απολυθουν επειγόντως, κατ’εμε.

GREG

Νάτα μας. Αρχίσανε και οι απολύσεις!

Panosdim82

@GREG
και να σκεφτείς οτι μιλάμε για reference unit!!!!!!
Πάντως ΔΕΝ μου αρέσει…:p

Notis

Symbian rules!!!….oh, sorry its “Tizen”?! lOl

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

TCL 50 SE: Ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα με τιμή από 159 ευρώ

Η TCL ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης στην Ελληνική αγορά του 1ου μοντέλου της σειράς 50 του TCL 50 SE.

Smartphones featured HMD Global

HMD Pulse: Leak αποκαλύπτει οθόνη IPS LCD 6,56″ και μπαταρία 5.000 mAh

Η HMD Global μπορεί να κυκλοφορεί τηλέφωνα με την επωνυμία Nokia, αλλά ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει και το δικό της brand.

Smartphones featured Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: Βασισμένη στην τεχνολογία moto AI

Η Motorola παρουσιάζει μια νέα γενιά συσκευών edge με εργονομικό σχεδιασμό και την πλέον εντυπωσιακή κάμερα ως τώρα, βασισμένη στην τεχνολογία moto AI.