Η πλατφόρμα Tizen στο MWC, Samsung, Huawei, Fujitsu έτοιμες για “launch” τον Μάρτιο

Αν και περιμέναμε τα πρώτα Tizen smartphones της Samsung να εμφανιστούν στην έκθεση CES 2014, από ότι φαίνεται θα καθυστερήσει για λίγο ακόμη η επίσημη παρουσίαση τους, που τώρα αναμένεται να γίνει στο MWC (Mobile World Congress) στα τέλη του ερχόμενο μήνα.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική ιστοσελίδα Mainichi, κατασκευαστές smartphones στην Ιαπωνία, στην Κίνα και στην Ν.Κορέα ανυπομονούν να καταφτάσει η νέα πλατφόρμα, για να ανταγωνιστεί το μονοπώλιο των Android και iOS που κατέχουν μαζί σχεδόν το 90% της αγοράς (η τρίτη υπάρχει, αλλά τουλάχιστον στην Ιαπωνία, τα Windows Phone δεν έχουν ακόμη φτιάξει βάση χρηστών).

Η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει ότι η NTT Docomo έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα προσφέρει από το δίκτυο της Tizen-powered smartphones της Samsung, και πιο συγκεκριμένα από τον ερχόμενο Μάρτιο, που σημαίνει ότι η επίσημη ανακοίνωση της πλατφόρμας θα γίνει σίγουρα στο MWC 2014.

Η Samsung, μαζί με την πλατφόρμα θα ανακοινώσει και το σχετικό App store για να υποστηριχθεί το νέο οικοσύστημα. Οι Huawei, Fujitsu και Intel εργάζονται επίσης πάνω σε νέα κινητά ενώ οι πάροχοι Orange και Vodafone μαζί με την NTT Docomo θα προσφέρουν συσκευές μέσα από τα δίκτυα τους φέτος.

Samsung MWC 2014 Tizen OS, Η πλατφόρμα Tizen στο MWC, Samsung, Huawei, Fujitsu έτοιμες για “launch” τον Μάρτιο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tiamat

το τιζεν με τη δυναμικη της samsung θα φτασει γρηγορα σε 1-2 χρονια εκει που ειναι τωρα τα windows phone και μακροπροθεσμα θα γινουν το νουμερο 2 λειτουργικο, ενω ios και windows θα μαχονται για την τριτη θεση

Darth

μόνο ένα καλό βλεπω σε όλη την είδηση ότι δεν θα το έχει μόνο η samsung ε και βεβεα ένας άλλος παίχτης στην αγορά (αν και δεν ξέρουμε και πολλά για tizen αν είναι vm η pure linux κλπ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.