Τα πρώτα Tizen smartphones το 2014 από τη Samsung;

Από το περασμένο καλοκαίρι έχει ξεκινήσει το σήριαλ με το πότε θα ανακοινωθεί το πρώτο smartphone με λειτουργικό σύστημα Tizen (προφέρεται Τάιζεν). Σήμερα μερικούς μήνες μετά και ακόμα δεν έχουμε σαφή εικόνα για το πότε θα δούμε κάτι τέτοιο. Η NTTDoCoMo ιαπωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που έχει εκδηλώση το ενδιαφέρον της για το Tizen αφήνει να εννοηθεί ότι από πλευράς της θα το δούμε φέτος.

Από την πλευρά τη Samsung πρόσφατες δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους κάνουν λόγο ότι πάμε για το 2014. Το σίγουρο είναι ότι Tizen συσκευή έχει ανακοινωθεί και είναι η ψηφιακή φωτογραφική Samsung NX-300M και ας μην το “φωνάζει” η Samsung…

Tizen Samsung smartphones 2014, Τα πρώτα Tizen smartphones το 2014 από τη Samsung;

Tizen Samsung smartphones 2014, Τα πρώτα Tizen smartphones το 2014 από τη Samsung;

Πηγή: Tizen.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αποστόλης Ρόδος

Με την κατάσταση και εξέλιξη που επικρατεί στα OS δεν πιστευω το όλο εγχείρημα να πιάσει τόπο. Άντε τώρα να ξεκινησεις από την αρχή … Με τι εφαρμογές? Με πόσες εφαρμογές? Πως θα ανταγωνιστούν Android, iOS, Windows?
Χλωμό το κόβω… Δεν είναι Microsoft η Sammy… εδώ βλέπεις ολόκληρη Microsoft και παλεύει ακόμα με πολύ μικρά μερίδια αγοράς.
Δεν το απαξιώνω, μπορεί να είναι και τέλειο… απλά δεν πιστεύω στην εξέλιξη του.

aaaantere

Βασικα, ολα αυτα πιστευω κρεμονται απο τις πρωτοποριες. Ο,τι εκανε τη διαφορα ηταν καινοτομια στην εποχη του. Το symbian την εκανε, φαινοταν σα διαστημοπλοιο σε σχεση με ο,τι αλλο υπηρχε τοτε. Το ios την εκανε, με την αποκριση και τα οπτικα-καθαρα του εικονιδια, ομαλοτητα κτλ. Το android την εκανε γιατι τολμησε ο,τι δεν τολμαει (η δε το συμφερει) το ios κοκ.

Το tizen τι εχει να πει? Σκρολλαρισμα τυπου iphone με εικονιδια σε κυκλο τυπου Nokia/firefox?

Μακαρι να κρυβει μια υπερ καινοτομια η τεχνολογια η και να ειναι τετοιο το επιπεδο αποδοσης προς τιμη που να αυτοπροσδιοριζεται σα μονοδρομος αλλα κομματακι δυσκολο. Περιμενουν πολλοι στη γωνια.

Xaris

Μην υποτιμάτε την Samsung και την Intel έχω να πω.

sokel

όσο ποιο πολλά λειτουργικά τόσο το καλύτερο και μακάρι όλα να ήταν ανοικτά και ελεύθερα

tech21man

Λοιπον ενα μινι νεο απο το gsmarena με το παλιο exynos (galaxy s3) chipset εσκισε τα παντα στο browsermark, κοντευοντας να ποιασει το note 3. Οχι και ασχημα. Καλο το hardware σε καλη τιμη ακομα καλυτερο αν συνοδευεται απο software που το εκμεταλλευεται στο μεγαλυτερο βαθμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.