Tizen OS, Κάποια πρώτα screenshots από το αναμενόμενο λειτουργικό σύστημα

Τον περασμένο Σεπτέμβριο μάθαμε για το νέο λειτουργικό σύστημα Tizen OS του οποίου ηγούνται οι εταιρείες Intel και Samsung. Σήμερα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα screenshots (“οθονιές” όπως συνηθίζω να λέω) του εν λόγο λειτουργικού συστήματος που βασίζετα στο Linux και μάλιστα μέσα από ένα κινητό που ο tipster της ιστοσελίδα Sammobile αναφέρει ότι είναι της Samsung.

, Tizen OS, Κάποια πρώτα screenshots από το αναμενόμενο λειτουργικό σύστημα

, Tizen OS, Κάποια πρώτα screenshots από το αναμενόμενο λειτουργικό σύστημα

, Tizen OS, Κάποια πρώτα screenshots από το αναμενόμενο λειτουργικό σύστημα

, Tizen OS, Κάποια πρώτα screenshots από το αναμενόμενο λειτουργικό σύστημα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stazorbas

Ωραίο φαίνεται να δούμε αν θα έχει απήχηση.

GiannisIrakleio

Οι φωταγραφιες ειναι απο emulator, απλα καπου λεει για Samsung i9500..εδω https://goo.gl/aaOi7

Ευθυμης Παπαδοπουλος

Μου θυμιζει iOS και android μαζι…. δεν μου αρεσε…

GiannisIrakleio

Με συγχωρεις τοτε 🙂 Δεν κοιταξα στο κατω μερος την Πηγη, ειδα μονο το Sammobile που αναφερεις και υπεθεσα πως αυτη ηταν η πηγη σου… Συνεχισε την καλη δουλεια!!

Sotiris

Απο αυτα τα ελαχιστα screenshots μ αρεσει , λογικα θα πρεπει να περιμενουμε
εως οτου το δουμε να “τρεχει” σε καποιο κινητο.

Solon

Συμμαχία Samsung και Intel; Περίεργο μου φαίνεται και δεν το βλέπω να προχωράει. Θα είχε νόημα αν η Samsung αποφάσιζε να προμηθευτεί επεξεργαστές από Intel. Με την επιτυχία όμως των exynos λίγο απίθανο το βλέπω.
Κώστα +1 από μένα για τις “οθονιές”! Από σας τους δημοσιογράφους εξαρτόμαστε όλοι για την απόδωση των ξένων τεχνικών όρων στην ελληνική.

Techfan

Το σίγουρο είναι΄ότι θα χτυπήσει το ios, symbian και windows phone..

Για Android δεν νομίζω, διότι δεν παύει να είναι της google που αγαπάνε τόσο πολύ οι προγραμματιστές. Προσωπικά δεν το προτιμώ το Android, αλλά ας είμαστε επιφυλακτικοί anyway.

Ελπίζω η ιντέλ να μπει δυναμικά στο hardware που τόσο υπόσχεται, ώστε να δούμε επεξεργαστές που στο άμεσο (?) μέλλον να κάνει τον πάταγο που κάνει εδώ και χρόνια στα pc.

πανος

Μου φαίνεται αρκετά όμορφο,απλό και πρακτικό(κρίνω βάση των φώτο),μακάρι να συνεχιστή η εξέλιξη του και κάποια στιγμή να το δούμε και σε συσκευές.Φίλε Solon πιστεύω ότι στην συμμαχία αυτή έχουν πολλά οφέλη και οι δυο εταιρίες,κάποια είναι ίδια και κάποια ξεχωριστά για την κάθε μια εταιρία.

Χάρης

Μετά το κάψιμο με το bada, δεν ασχολούμαι με νέα λειτουργικά. Καλύτερα οι δοκιμασμένες λύσεις

giorgio

Μωρέ δεν καταντά βαρετό που όλα έχουν αρχίσει και μοιάζουν σαν αδελφάκια; καταντά κουραστικό και εντελώς δίχως έμπνευση. Μπροστά τους τα WP7 μοιάζουν πλήρως αυθεντικά στην όψη…

ΥΓ: (“Του εν λόγΩ λειτουργικού συστήματος”)

bakchr

Έλεος με τα τόσα πολλά λειτουργικά !!!

Μυριστήκανε χρήμα από τα smartphones και θέλουν όλοι ένα κομμάτι από την πίτα.

Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να υπάρχουν 7-8 λειτουργικά, για τον απλούστατο λόγο ότι οι προγραμματιστές δεν μπορούν να τα υποστηρίξουν όλα…είναι λογικό κι επόμενο να υποστηρίζονται κυρίως 2-3 λειτουργικά και τα υπόλοιπα να εξαφανιστούν όπως το bada. Εδώ ολόκληρο symbian και πάλι χάνεται σιγά-σιγά.

stelios GR

μου φαινεται κατι μεταξυ bada και android…. δεν ξερω…αν δεν το λειτουργησω δεν εχω αποψη….αλλα γιατι κι αλλοι πειραματισμοι?? καλα δεν ειμαστε με τα λειτουργικα που εχει η αγορα???

Paris

Πολύ Bada Like…..

Άσε τα Tizen ρε Sammy και βγάλε επιτέλους το Bada 2.0……..

egw pali egw

αν δεν το ηξερα,θα ορκιζομουν οτι ειναι android.
δε βλεπω καμια μα καμια διαφορα περα απο το σπιτακι πανω αριστερα.
σαν cyanogen με καποιο ics theme που εχω στο defy μου μοιαζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured Samsung Tizen

Samsung: Κλείνει το κατάστημα εφαρμογών Tizen

Από φέτος, το κατάστημα εφαρμογών Tizen της Samsung δεν είναι πλέον προσβάσιμο, τόσο για νέους όσο και για υπάρχοντες χρήστες.

Software Samsung Wear OS Tizen

To Wear OS θα αντικαταστήσει το Tizen στα νέα Samsung smartwatches

H φήμη υπάρχει εδώ και καιρό και οι τελευταίες… ανακαλύψεις τη φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Business Microsoft Samsung Samsung Tizen

Samsung & Microsoft συνεργάζονται για την επέκταση του Tizen

Όλο και περισσότερες προσπάθειες σχετικά με το λειτουργικό της σύστημα Tizen, κάνει η Samsung. Μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνολικά 9. εκατ. δολάρια σε διάρκεια 9 μηνών για να πείσει τους developers για το Tizen.

Software Samsung Samsung Tizen Tizen

Samsung: 1 εκατ. δολάρια το μήνα για να πείσει τους developers για το Tizen

Google και Apple είναι οι δυο που έχουν το μονοπώλιο στις mobile πλατφόρμες με τα Android και iOS, αντίστοιχα. Η Microsoft προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει σημαντικό μερίδιο αγοράς, ενώ υπάρχει και η Samsung με το δικό της Tizen OS.