Toshiba K01, Smartphone με 1GHz και QWERTY keyboard

Η Toshiba ανακοίνωσε την κυκλοφορία του smartphone Κ01 στην Ιαπωνία. Το μικρό τερατάκι που πρώτοι είχατε δει σε εικόνες mockup εδώ στο Techblog, φοράει επεξεργαστή Snapdragon 1GHz, οθόνη AMOLED 4,1 ιντσών, λειτουργικό σύστημα Windows Mobile 6.5 και πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο. Ας ευχηθούμε ότι μαζί με τη Motorola (και το Milestone) έτσι και η Toshiba θα επιστρέψει δυνατά στα hi-end smartphones, γεμίζοντάς μας από χαρά.

, Toshiba K01, Smartphone με 1GHz και QWERTY keyboard

, Toshiba K01, Smartphone με 1GHz και QWERTY keyboard

Toshiba K01
Snapdragon processor (1GHz)
4.1-inch AMOLED capacitive touchscreen (480×800 resolution)
3G CDMA module
slider QWERTY keyboard
RAM 384MB
ROM 512MB
3.2MP CMOS camera
Wifi, Bluetooth 2.0+EDR
weight: 158g
size: 66×123×12.9mm

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spyroscesarsc

Καλή συσκευή αλλά θα τα βρει σκούρα απέναντι στην αντίστοιχη της Samsung(Omnia Pro 2 ή Omnia S Pro :P)…

theocharis

Πολυ καλο το κινητο! Μπραβο για την ενημερωση!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

σιγουρα “το εχει” το omnia… απο κει και περα ομως ειναι δυσκολα τα πραγματα… 384mb ραμ για winmo κινητο?? χμμμ……

καταταλλα ειναι εντυπωσιακα λεπτο για querty..

Staf

Λεπτο ,ομως βαρυ..Πολυ ωραιο σε εμφανιση..
Η Τοshiba oταν θυμαται βγαζει κ ενα κινητο..Αραγε τι παιζει με το service?

giannis

μωρε καλα ειναι τα άλλα αλλά που παει με τα windows 6.5;δεν υπαρχουν καν.δεν του βαζαν κανα android να μπορει να παιξει λιγο στον ανταγωνισμο.τωρα πιστευω δεν παει πουθενα…

Staf

Και τα 6.5 μια χαρα ειναι…Φτανει, βγηκαν ποσες συσκευες με Android..
Δεν ειναι ολοι fan..
Καποιοι προτιμουν τα Windows..

Spyroscesarsc

Στην Ελλάδα ζήτημα να το πετύχουμε 2 φορές αυτό το κινητό… Το περσινό Toshiba προσωπικά δεν το έχω δει πουθενά… 😛

giannis

@staf τα ειχα και τα 6.5 και ημουν απογοητευμενος απο αυτα.αυτο ομως δεν εχει σημασια.δεν μιλαω για τη γνωμη μου αλλα για το πως κινητε η αγορα.οταν τα android πουλανε 60.000 συσκευες τη μερα απλα λεω πως ετσι θα ειχε περισσοτερη τυχη η Toshiba.και γω για να καταλαβεις δεν εχω android(αλλα maemo) αλλα αυτη τη στιγμη ενα κινητο με andoid μαλλον εχει περισσοτερη τυχη στην αγορα.συν οτι βλεπουμε πως δουλεουν τα andoid με 1GHz επεξεργαστη(βλεπε desire)

Theocharis

Εγω πιστευω οτι τα windows ειναι πιο παραμετροποιησημα, γενικα δεν τα βαριεσαι και τα κανεις οτι θελεις! Δεν ξερω αν το ιδιο ισχυει και για τα android, αλλα σε ενα winmo κινητο μπορεις να αλλαξεις το interface οσες φορες θελεις!

Theocharis

και γενικα με στεναχωρει το γεγονος οτι δεν βγαινουν τωρα κινητα με windows! Θα επρεπε να δωσουν βαση και σε αυτον τον τομεα και να τα κανουν πιο γρηγορα! Οπως ειναι τωρα αλλα πιο γρηγορα! Εαν ενα κινητο με επεξεργαστη 1 Ghz και ραμ 576 ειχε windows 6.5 θα πετουσε!

Staf

@Gianni δεν λεω οτι δεν μου αρεσουν τα Android…Απλα θεωρω οτι σε περιοριζουν πολυ..
Δεν εχεις αυτην την ελευθερια των Windows(του τυπου κανω οτι γουσταρω).
Πιστευω οτι επειδη τα Android εχουν πιο ωραια γραφικα ..αυτος ειναι ο λογος που τα προτιμαει ο κοσμος.
Επισης εχουν καλυτερη αναλυση σε σχεση με τα Windows που επιτρεπουν μονο 65Κ χρωματα..
Τα Windows ειναι για πιο σοβαρη χρηση..(ΕXCEL,WORD,POWERPOINT,REMOTE DESKTOP,OUTLOOK,WINDOWS LIVE(πληρης ελεγχος e mail).

Theocharis

@giannis το android μετραει 6-7 μηνες στην αγορα! Ειναι κατι καινουριο και τραβαει την προσοχη μεχρι να το γνωρισει ο κοσμος! Οπως και με τα windows mobile και iphone οταν ειχανε πρωτοβγει εκαναν τρελες πωλησεις…

Spyroscesarsc

Theocharis, επειδή έχω 2 κινητά με Windows (6.1 & 6.5) και επειδή έχω δει και τα WinPho 7 πιστεύω πως είναι πολύ άχρηστο OS! Πρώτον, με τον player που έχουν γιά να ακούσεις μουσική πρέπει πρώτα να αγιάσεις… Δεύτερον τα bluetooth δεν στέλνουν πάνω από ένα αρχείο ταυτόχρονα και η αναζήτηση συσκευών γίνεται με τον πλέον ηλίθιο τρόπο. Τρίτον, τα χρώματα είναι πολύ λίγα και καταστρέφουν τις προσπάθιες των εταιριών να φτιάξουν μία αξιοπρεπή οθόνη. Π.χ η Samsung με φορώντας windiws δυσφημίσει τις suoer AMOLED οθόνες τις… Γιά αυτό λοιπόν, καλύτερα τα Windows να εξαφανιστούν από τα κινητά τηλέφωνα! Αρκετά τα ανεχτήκαμε… Δρόμο…

Theocharis

Καλα αφου ειναι τοσο χαλια γιατι πηρες 2 κινητα με windows? Θα μπορουσες την δευτερη φορα να παρεις Android! Μαλλον δεν ξερεις να τα χρησιμοποιεις μου φαινεται!! Αν εψαχνες κινητο για να ακους μουσικη… λαθος επιλογη εκανες! Θα επρεπει να παρεις iphone!! Στο δικο μου το κινητο παντως και μουσικη ακουω, και ταινιες βλεπω και με bluetooth στελνω ο,τι και οποια ποσοτητα θελω!!… Το καλο με τα windows ειναι οτι οταν εχουν κατι στραβο στο λειτουργικο τους μπορεις να το διορθωσεις και να κανεις οτι θελεις! Σε αντιθεση με αλλα λειτουργικα!
Παρεπιπτοντως καμμια οθονη δεν συγκρινεται με μια AMOLED οθονη με windows!!
Φιλικα παντα… 😉

Staf

Spyros Για μουσικη ,S2P Player που ειναι ο player του I Phone η ΤCPMP η Νitrogen.
Για μαζικη αποστολη αρχειων μεσω ΒΤ Blue Soleil.
Σε ειχα για πιο ψαγμενο σε τετοια θεματα……
Μιας και εχεις omnia…omniacs.net ..Μπες να ανοιξει το ματι σου..Πιστευω θα αλλαξεις αποψη για τα Win Mo..!!!

Spyroscesarsc

Κοίτα να δεις, υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν ιά ένα διάστημα να έχουν το κινητό όπως το γέννησε η μάνα του(LOL) και να μην το φορτώνουν με άλλες εφαρμογές… Δεν μπορεί να μου πουλάς το WinMo κινητό ξεβράκωτο και ξυπόλητο και να πρέπει να ψάχνω ακόμα και γιά τα πιό βασικά και να κάνει και ένα σορό λεφτά… ‘Ασε που πολλές εφαρμογές που φημίζονται ως τέλειες μετά από 1 βδομάδα εφαρμογής(στο Omnia, το Pro το κρατάω ακόμα καθαρό) τις βαρέθηκα και τις πέταξα γιατί πιάναν χώρο… Το ότι είσαι smartphone δεν συμαίνει ότι δεν πρέπει να φοράς τα βασικά… Βάλε εσύ τα καλύτερα βασικά πράγματα και άσε τον πελάτη να βάλει ότι επιπλέον θέλει… Πιστεύω ότι τα Android σε αυτό το θέμα είναι πιό μπροστά! 🙂 Και τα 65k χρώματα? 65k είχε και το motorola v360 που είχα πάρει το 2007 με 100 ευρώ… ‘Ελεος δηλαδή…Αν είχα εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων, θα υιοθετούσα κατ’ευθείαν τα Android άντε να έφτιαχνα και ένα δικό μου OS και τα Windows R.I.P!!! Κάτι ξέρει η Sammy. 😉 Και μιάς μίλησα γιά αυτό, βλέπουμε: Nokia: ‘Εχει τα δικά της Symbian και φτιάχνει και τα Maemo και Meego… Samsung: Παράτησε τα Symbian που χρησιμοποίησε ελάχιστα, παρατάει… Συνέχεια »

Spyroscesarsc

@Theocharis, τα windows όταν βλέπουν την super AMOLED του Galaxy S(Android) κλαίνε με μαύρο δράκυ! 😛
Apple δεν παίρνω γιατί είναι made in USA και γιατί δεν μ αρέσει κιόλας…
2ο κινητό με Windows πήρα γιατί είχα αποφασίσει να πάρω κινητό με qwerty από την Samsung επειδή το F700(1ο slide qwerty από Sammy) με κάλυπτε πλήρως. Οπότε το OS πέρασε σε δεύτερη μοίρα… Δεν το μετανιώνω γιά το Omnia Pro αλλά αν μπορούσα θα του άλλαζα OS με την μία! 😛

Theocharis

το galaxy s που δεν εχει κυκλοφορησει ακομα? Φιλε και εγω android υποστηριζω γιατι πηγαινει σφαιρα, δεν χρειαζεται πολυ μνημη, δεν εχει bugs, registry… Αλλα αν επρεπε να γραψω το τι θα επρεπε να εχει το καθε κινητο οταν βγαινει στην αγορα θα γεμιζα 126 σελιδες!
Οσο για τη Samsung… για το πρωτο της κινητο με windows mobile (omnia i900) ακομα βγαζουν εφαρμογες… για το δευτερο (i8000) ειναι σαν εχεις 7,6 κινητα σε ενα!!! 😉
Μακαρι να γινει το ιδιο και με τα Android.
Επισης οταν ειναι να δωσεις 500 ευρω για ενα κινητο, πρωτα το ψαχεις λιγο…διαβαζεις και κανα forum…. δεν πας και παιρνεις windows mobile αν ειναι να μην ασχοληθεις. Τα windows θελουν ψαξιμο, και αυτος που θα τα παρει θα ξερει οτι πρεπει να ασχοληθει. Αν ειναι να δωσεις 500 ευρω για ενα ετοιμο κινητο παρε Nokia και εχεις ξεμπερδεψει…

Spyroscesarsc

Σου είπα τον λόγο που πήρα το Omnia Pro… ‘Οσο γιά τα Nokia που λες, πολλά κινητά της στα 500 ευρώ στερούνται βασικών χαρακτηριστηκών(βλ. αφή) και πολλά έχουν ένα τόνο προβλήματα… Χωρίς να μιλήσω γιά το design τους που είναι τρισάθλιο(Ν95 π.χ)! Το μόνο Nokia που αξίζει ιδιαίτερη προσοχή είναι το Ν97 mini άντε και το Ν97… Το maemo από πολλούς δεν θεωρείται καν κινητό, και το 3-row πληκτρολογίο είναι ξεπερασμένο. Τέλος, να καταλήξω στο ότι τα κινητά με windows είναι μόνο γιά σκληροπυρηνικούς-επαγγελματίες κάτι που δεν ταιριάζει με το moto που έχουν οι μεγάλες κατασκευάστριες γιά τα hi-end κινητά τους! Γιά αυτό η Sony στράφηκε στα Symbian(αρχικά), η LG έβγαλε το 1/10 των συσκευών που είχε υποσχεθεί(και δεν πουλήσε και καθόλου) και στράφηκε στα Android και η Samsung κλασσικά πήγε στα android και γιά να κάνει και την διαφορά από τις προηγούμενες, ως δεύτερη κατασκευάστρια παγκοσμίως(με μακροχρόνιο στόχο την πρώτη θέση), φτιάχνει και τo δικό της OS. Αν παράλληλα με το Omnia ή το OmniaII είχε βγάλει η Sammy και ένα android, είμαι σίγουρος ότι το Android θα πουλούσε περισσότερο(όπως προβλέπω να γίνεται φέτος). Πιστέυετε ότι αν το Omnia ήταν Toshiba ή Acer ή κάτι παρόμοιο θα έκανε τέτοια… Συνέχεια »

Staf

Ενταξει δεν τους λες και σκληροπυρινικους..Δεν παιρνεις Mainframe υπολογιστη..Κινητο παιρνεις..

Οσο για το ι900 και το ι8000 που αναφερεις πιο πανω….Εχουν βγαλει προγραμματα και σου κανουν το omnia …Αndroid…Και δεν ειναι απλα ενα θεμα ..Συμπεριφερεται πολυ καλα και εχει πολυ καλη πιστοτητα.

Εχω δει κινητα με Android και ειναι ακριβως το ιδιο…
Οποτε Windows και Αndroid σε ενα.

Spyroscesarsc

Αν περάσεις Android σε winmo κινητό, εκτός του ότι χάνεις αυτόματα την εγγύηση παίζει και να κάψεις με την μία την συσκευή… Στα σκουπίδια 500 ευρώπουλα! Επιπλέον, γιά να βάλεις το android θέλει πολύ και πολύπλοκη δουλειά και δεν είναι απλά το κατέβασμα μίας εφαρμογής… Εγώ τέτοια πράγματα βαριέμαι θανάσιμα να τα κάνω!!! 😀

Staf

Δεν εννοω Rom Android…SPB με Sense..Μια χαρα ειναι.Νομιμα παντα και γρηγορα..

Theocharis

χεχεχεχεεχεεεχεχεχεχε…τελικα ειμαι πολυ σκληροπυρηνικος επαγγελματιας !!! 😉

Για να βαλεις Android σε winmo σε λιγο θα γινεται μονο με το κατεβασμα μιας εφαρμογης… και το κινητο δεν καιγεται τοσο ευκολα! Για να το καψεις πρεπει να προσπαθησεις! μη λες τετοια πραγματα εδω μεσα… διαβαζουν και μικρα παιδια!!!

Κατι ασχετο… το toshiba k02 δεν ειναι το αδιαβροχο της toshiba? (εν τω μεταξυ αυτο ειναι το σχετικο… :-0)

Staf

Εν τω μεταξυ στο gsm arena λεει οτι εχει 256 ΜΒ RAM..
To K02 πολυ καλο…για να ειναι αληθινο…Ειναι πολυ ομορφο..

Spyroscesarsc

Λοιπόν, γιά να μην λέμε μεγάλα λόγια, βάλτε εσείς android σε winMo συσκευή και την διαδικασία ανεβάστε την στο youtube. Αν τα καταφέρετε, και αν οι περισσότεροι που δούνε το βίντεο πούνε ότι είναι εύκολο, θα βάλω φωτιά το Omnia(όχι το pro βέβαια! χαχα)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.