Νεο iPhone, Με οθόνη 4 ιντσών 1280×720 pixels και 367 PPI;

Μετά την επιτυχία της Retina Display του iPhone 4 ευκρίνειας 326 PPI (pixels-per-inch) κατασκευής LG, η Toshiba παρουσίασε στο Display Week 2011 που πραγματοποιείται στο Los Angeles, μια νέα οθόνη 4 ιντσών για smartphones ανάλυσης 1280×720 pixels δηλαδή ευκρίνειας 367 PPI και σύμφωνα με φήμες θα είναι ο αντικαταστάτης της Retina στο νέο iPhone.

, Νεο iPhone, Με οθόνη 4 ιντσών 1280×720 pixels και 367 PPI;

Η οθόνη της Toshiba έχει αντίθεση 1.500:1 που είναι σχεδόν διπλάσια από της Retina (800:1) ενώ ανάλυση 1280×720 pixels στις 4 ίντσες δίνει ευκρίνεια 367 PPI σε σχέση με την Retina η οποία έχει ανάλυση 960×640 pixel στις 3,5 ίντσες και 326 PPI. Η Toshiba δεν παρουσίασε πελάτες για τις νέες οθόνες, αλλά αν λάβουμε υπόψιν πως ένα εργοστάσιο παραγωγής οθονών LCD θα προμηθεύει την Apple μπορούμε να εικάζουμε η οθόνη του νέου IPhone θα φέρει την υπογραφή της Toshiba.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος

Δουλειά πολύ θα έχουν οι developers- θα πρέπει να φτιάχνουν εφαρμογές για 3 διαφορετικές αναλύσεις… (αν το επόμενο iphone φέρει αυτή την οθόνη)

Και τέλος πιστεύω πως είναι υπερβολή τέτοια ανάλυση για αυτό το μέγεθος οθόνης.

Κωνσταντίνος

4 αν συμπεριλάβουμε το ipad…

george

Μια χαρά, αν βγει και λίγο μεγαλύτερη, δηλ. 4,3¨ για παράδειγμα, θα αγοράσουν πολλοί, ειδικά αυτοί που θέλουν οθόνες άνω των 4¨, και με πάρα πολύ καλή ανάλυση.

teodore88

δυσκολο γτ η αναλυση του ι4 ηταν ακριβος διπλασια απο του προηγουμενου, ετσι οι developers δεν ειχαν σοβαρο προβλημα.. τωρα λιγο δυσκολο να αλλαξουν την αναλυση! …εγω πιστευω οτι η αναλυση θα παραμεινει ιδια και η οθονη θα γινει 3.7 ιντσες, ωστε να ναι στα 300ppi και να ειναι ρετινα..!

an0nymouS

Απ το 2012 και μετά θα φοράει τις οθόνες της toshiba..

Spiros

Σιγα το δυσκολο μεγαλυτερη οθονη ποιο πολλα pixel η ιδια οθονη ειναι απλος βαλανε μεγαλυτεργη αναλυση ΛΟΓΙΚΟ..

Vasilis Bouras

Ωραία η μεγάλη οθόνη, ωραία η ανάλυση αλλά ΚΙΝΗΤΟ είναι.
Αν θέλεις κάποιος κάτι μεγαλύτερο ας πάει σε ipad.
Στην τελική θα πάρουμε/πάρουν κάποιο κινητό που θα έχει του κόσμου τις λειτουργίες και οι πιο πολλοί δεν θα χρησιμοποιούν ούτε το 2%.

Vasilis

Για να καταλάβω καλά….την οθόνη του iphone 4 (retina) την έχει κατασκευάσει η lg? και την επόμενη η Toshiba?

Thanos

Signwmi gia tavgreeklish alla eimai apo wp7 kai dn exw allh epilogh…
Egwbauto pou pisteuwbeinai oti to kinigi giabtn kaliteri othoni kai genika to kalitero gadget mas exei kanei uperkatanalwtikous..ws katoxos kai iphone 4 vriskw tn retina ena epiteugma twn sxediastwn…dn mas ftanei omws..?kai telos thetw ena erwtima..kata poso tha doume diafora..?
Euxaristw gia thn katanohsh kai signwmmi gia ta greeklish…
..

Someone

Σε λιγο θα δουμε ipad me full-hd σε ταμπλετα λιγοτερο των 10″

pete

Παιδιά κοιτάξτε και εδώ…https://www.technobuffalo.com/companies/apple/iphone/iphone-5-rumors-infographic-page/
Μπορεί και να σας ενιαφέρει …

KoulisHHH

Holy Sh*** απλά!

Antonis

@pete. Ναι το ειδα και εγω, πολυ ενδιαφερον.

Leo

Καπου ειχα διαβασει (δεν βρισκω λινκ αυτη τη στιγμη) οτι τις νεες οθονες της apple θα τις κατασκευαζε η sharp. Μουφα ηταν η ειδηση τελικα?

MANOS

Το iPhone 4 με τα 960 x 640 έχει το ίδιο 4:3 aspect ratio με τους προκατόχους του των 480 x 320, και φυσικά πλήρως συμβατό! Τα 1280 x 720 εκτός από διαφορετική ανάλυση, αλλάζουν και το aspect ratio.
Και οι φήμες που θέλουν το καινούριο iPhone να έρχεται το φθινόπωρο, καθιστούν αδύνατη την τόσο γρήγορη χρησιμοποίηση αυτών των panels. Ίσως στο iPhone 6…
Εξάλλου η Apple δεν θέλει το fragmentation στις οθόνες του iPhone, και την έλεγε γι’ αυτό στην Google…Σκεφτείτε και τους developers που θα πονοκεφαλιάσουν γράφοντας κώδικα σε χίλιες δυό αναλύσεις…

versavel

Το επιασαν το νοημα οι πολυεθνικες…οταν βαρεθει ο λαος τα πολλα Ghz και τα διπυρηνα-τριπυρηνα κινητα,ριξτους οθονες υψηλης αναλυσης…Παντα θα υπαρχει ενα καροτο και το γαιδουρακι να το ακολουθει…

Antonis

Εκτος κι αν αυξισει λιγο την αναλυση (εαν η οθονη θα ειναι οντως 4 ιντσες) για να μην χασει τα 326 ppi ανα ιντσα.

tasos

αν βγει σε 4.3 ιντσες τοτε θα χασει τα 367 ππι, οποτε τους συμφερει να παραμεινει μικρη η οθονη, ομως 4 ιντσες δεν ειναι λιγο,τεσπα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.