Το uberTAXI στην Ελλάδα με λανσάρισμα στην Αθήνα

Το uberTAXI είναι η εφαρμογή για smartphones της Uber που συνδέει τους επιβάτες με τους επαγγελματίες οδηγούς Ταξί στην ίδια πλατφόρμα. Με το uberTAXI, οι επαγγελματίες οδηγοί Ταξί, της Αθήνας, μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους παίρνοντας περισσότερα δρομολόγια και μειώνοντάς παράλληλα το χρόνο αναμονής τους στις πιάτσες.

Η καινοτόμα πλατφόρμα της Uber συνδέει τους οδηγούς με τους επιβάτες σε πραγματικό χρόνο με το πάτημα ενός κουμπιού. Είτε πηγαίνεις για ψώνια στην Κηφισιά, βόλτα με φίλους στο κέντρο της Αθήνας, για έναν καφέ δίπλα στη θάλασσα, για ψάρι στον Πειραιά, είτε στη δουλειά σου, το uberTAXI σου προσφέρει έναν εύκολο, ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο για να διασχίσεις την πόλη.

Η Αθήνα είναι ιδανική για το λανσάρισμα του uberTAXI καθώς διαθέτει περισσότερους από δέκα χιλιάδες οδηγούς Ταξί έτοιμους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους επιβάτες. Η λειτουργία του uberTAXI αναδεικνύει τη σημασία της αξιοποίησης του υπάρχοντος συστήματος μεταφορών, με την τεχνολογία που φέρνει η Uber να συμπληρώνει τις επιλογές που ήδη υπάρχουν στην Αθήνα.

uberTAXI Ελλάδα, Το uberTAXI στην Ελλάδα με λανσάρισμα στην Αθήνα

Τι είναι το uberTAXI;
Η εφαρμογή της Uber είναι διαθέσιμη για όλα τα smartphones (iOS, Android, Windows Phones και Blackberry). Οι επιβάτες πρέπει απλώς κατεβάσουν την εφαρμογή, να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό και να ξεκινήσουν τις διαδρομές τους με το πάτημα ενός κουμπιού! Η Uber προσφέρει μοναδική ασφάλεια παρέχοντας στον επιβάτη πληροφορίες όπως η φωτογραφία, το όνομα του οδηγού και ο αριθμός κυκλοφορίας του Ταξί, ενώ ο επιβάτης έχει και τη δυνατότητα να βλέπει την πορεία του Ταξί σε πραγματικό χρόνο καθώς πλησιάζει για να τον παραλάβει. Επίσης οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε έναν ζωντανό χάρτη με GPS τον οποίο μπορούν να μοιραστούν με φίλους ή δικούς τους ανθρώπους ώστε εκείνοι να παρακολουθούν την διαδρομή τους και να σιγουρευτούν ότι θα φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Η Uber είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μετκινηθείς: η τοποθεσία σου ανιχνεύεται από χάρτες GPS ώστε να γνωρίζουν την απόσταση τόσο ο οδηγός όσο και ο επιβάτης. Όταν η διαδρομή ολοκληρώνεται, η πληρωμή γίνεται χωρίς μετρητά κάνοντας τη συναλλαγή εύκολη και ασφαλή για οδηγούς και επιβάτες.

Δ.Τ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Απόστολος

πριν καλέσεις οδηγό, μπορείς να δεις τη βαθμολογία του, όπως πχ στο taxibeat?

b16bkostas

Στην εφαρμογή λέει οποιοδήποτε τετραπορτο οποτε βλέπω να γίνετε χαμός με το συγκεκριμένο εφόσον θα είναι μαύρη εργασία και παρανομο αν είναι ετσι

Agnostos13

Η εφαρμογή Uber στο εξωτερικό δεν απευθύνεται σε οδηγούς ταξί αλλά σε οποιονδήποτε θέλει να γίνει μεταφορέας χρησιμοποιώντας το όχημα του ή σε κάποιον που επιθυμεί να μεταφερθεί από κάποιον άλλο που διαθέτει όχημα. Ο οδηγός δεν είναι υποχρεωμένος να είναι οδηγός ταξί και η τιμή είναι διαπραγματεύσιμη. Βέβαια στην Ελλάδα ξεσηκώθηκαν τα συνδικάτα επαγγελματιών και το Υπουργείο Μεταφορών επεσήμανε ότι δεν θα δοθούν σχετικές άδειες, αλλά αυτό δεν νομίζω να αποτελεί σοβαρό φόβητρο για κάποιον που θέλει να το χρησιμοποιήσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.