Ubuntu Edge smartphone, Έρχεται το 2014 με full Ubuntu OS desktop version και Android

Το Μάιο του 2014 αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του Edge ενός high-end smartphone και σε περιορισμένο αριθμό 40.000. 10 μήνες νωρίτερα, τώρα τον Ιούλιο του 2013 η Canonical ξεκινάει την αναζήτηση ενός τεράστιου ποσού ύψους 32 εκ. δολαρίων Αμερικής μέσω crowdfunding (δηλαδή μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε) με όσουν υποστηρίξουν τη ενέργεια αυτή με 830$ να εξασφαλίζουν ένα από Ununtu Edge.

Το Ubuntu Edge θα έχει τη δυνατότητα να τρέχει μια πλήρη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Ubuntu για desktop PC’s αλλά και Android (dual-boot). Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα το Edge θα ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή, 4GB μνήμη RAM, αποθηκευτικό χώρο 128GB και θα έχει οθόνη 4.5 ιντσών ανάλυσης 1280×720 pixels. Δείτε το εδώ.

Ubuntu Edge smartphone, Ubuntu Edge smartphone, Έρχεται το 2014 με full Ubuntu OS desktop version και Android

Ubuntu Edge smartphone, Ubuntu Edge smartphone, Έρχεται το 2014 με full Ubuntu OS desktop version και Android

Ubuntu Edge smartphone, Ubuntu Edge smartphone, Έρχεται το 2014 με full Ubuntu OS desktop version και Android

Ubuntu Edge smartphone, Ubuntu Edge smartphone, Έρχεται το 2014 με full Ubuntu OS desktop version και Android

Ubuntu Edge smartphone, Ubuntu Edge smartphone, Έρχεται το 2014 με full Ubuntu OS desktop version και Android

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pantzos

Εγώ πως το σκέφτομαι αν φτιάχνανε οι εταιρίες rom για κινητά με ubuntu και με κάποια καλούδια της κάθε εταιρίας θα ήταν πιο ωραίο γιατί το ubuntu όποιος το θέλει το κατεβάζει και το εγκαθιστά στον υπολογιστή σε dual boot.

Δονάτος

Damn!!! 4gb ram!!!

Γιάννης

Μόλις διάβασα από την επίσημη σελίδα τους ότι μόνο για σήμερα η συμμετοχή για το κινητό, υπερτελευταίας τεχνολογίας, είναι 600$ ~455 ευρώ. Μακάρι να τα είχα πάντως..

iceman

Αυτο ναι, ειναι τουμπανο,….

geohot

Μου αρεσει που δεν εφτιαξαν μικρα και κινητα με κολληματα και πηγαινουν κατ ευθειαν για τη ναυαρχιδα.
Κατι ασχετο, το ενα ματι της τυπησας ειναι πιο κλειστο απο το αλλο (once seen, never unseen)

ιωαννης

ειδατε αμα θελουνε τι βγαζουνε και θελει η samsung 700+ gia to s4

panageor

Εξαιρετικό. Όχι τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου , όσο τα χαρακτηριστικά του λειτουργικού. Πόσο μπροστά…

MIT-SOS

Πόσο μπροστά μπορεί να είναι οι άνθρωποι!?!?!?
Είχα πει ότι δεν πρόκειται να δώσω ποτέ πάνω από 300-350€ για ένα
κινητό! Νομίζω ότι άλλαξα γνώμη!!!!

Ανώνυμος Σχολιαστής

Mου αρέσει η Canonical γιατί σαν εταιρεία θυμίζει την Apple πριν αποκτήσει πολλά φράγκα. Βέβαια, οι φανατικοί λινουξάδες την χλεύαζαν γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αλλά αν συνεχίσει με τέτοια καλούδια, κάνεις δεν μπορεί να πει τίποτα. Μακάρι να είχα τα χρήματα να το χτυπούσα τώρα. Κι ας μην ήταν ακόμα στα ελληνικά (γιατί ubuntu είσαι, μόλις υπάρξει η μετάφραση να μπορούμε και μόνοι μας να τα προσθέσουμε).

Panos

Δεν με ενθουσιάζει και τόσο η ιδέα.
Πρώτον, γιατί όταν κυκλοφορήσει δεν θα είναι τόσο high end όσο δείχνει τώρα. Θα έχουν κυκλοφορήσει τίποτα Galaxy S5, τίποτα Nexus και τίποτα Motorola τελευταίας γενιάς με ίδια χαρακτηριστικά.
Δεύτερον, η ιδέα της τοποθέτησης dual boot ubuntu δεν είναι και τόσο φρέσκια.
Το έχει δοκιμάσει η ίδια η Canonical με την λειτουργία Ubuntu for android την οποία παράτησε, αλλά σε κάποια hands on λειτουργούσε πολύ καλά, και το έχουν κάνει και ανεξάρτητοι developpers.
Θα προτιμούσα συνεργασία της Canonical με κατασκευαστές για να προωθήσει το ubuntu touch λειτουργικό της, και σύναψη σύμβασης κατασκευής μιας συσκευής με δικά της specs με γνωστό κατασκευαστή α λα nexus στυλ… και λανσάρισμα γρήγορα στην αγορά, προτού το hype έχει κατακάτσει… Όπως και να το κάνεις ο Μάιος του 14 για προϊόντα στην αιχμή της τεχνολογίας, είναι πολύ μακρυά και έρχονται ανταγωνιστές (βλ. firefox os κλπ)…

https://www.ubuntu.com/phone/ubuntu-for-android

Panos.M

Με τετοια χαρακτηριστικά και full desktop experience ειναι με διαφορα το μονο κινητο που αξιζει πραγματικα τα χρηματα του! Αν ερθει προς τα μερη μας το χτυπαω με τη μια!

Ιουστινιάνης

Ριμάδα κρίση, τώρα βρήκες να έρθεις;!;!;!;

Βαγγελης

Καλησπέρα!

1) να πω οτι το κινητο φαινεται καταπληκτικο και αμα ειχα τα λεφτα δεν θα το σκεφτομουν καν,θα τα εβαζα,Χθες!
2)Κώστα κάνεις λάθος.. Έχουν βάλει και άλλα perks και πλεον μπορεί κάποιος ακόμα και με 675$ να το αποκτήσει.Επίσης στο βίντεο λέει πως σύμφωνα με τα δεδομένα πριν την παραγωγή θα εξαρτηθεί ο επεξεργαστής που θα φοράει.. Επίσης για την οθόνη λέει μόνο οτί θα είναι 4.5 και οτι θα “κάνουν test” για να δούνε τι οθόνη θα του φορέσαν.
Τέλος πιστεύω πως το κινητό αυτό θα αποτελέσει ορόσημο στην ιστορία των Smartphones γιατί πλέον περνάμε σε άλλη κατηγορία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.