Νεα βίντεο για το Ubuntu Touch

Η αρχή έγινε με τον Didier Rocher, software developer του Ubuntu, να μας δείχνει το Ubuntu Touch να τρέχει εξολοκλήρου πάνω στον Mir (τον display server τον οποίο αναπτύσει η Canonical για να αντικαταστήσει τον X server στα Ubuntu) και όχι μέσω κάποιου layer για το Android το οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα. Αυτό που βλέπουμε στο επόμενο βίντεο είναι καθαρά Ubuntu Touch να τρέχει πάνω στον Mir της Canonical.

Ubuntu Touch video, Νεα βίντεο για το Ubuntu Touch

Αν προσέξατε και εσείς το flickering στην οθόνη του κινητού, όπως και πολλοί άλλοι, ο Oliver Ries, developer για τον Mir, ανέβασε ένα παλαιότερο βίντεο του Mir να τρέχει σε ενα Nexus 4 το οποίο όπως ισχυρίζεται δείχνει τι να περιμένει κανείς από το Ubuntu Touch.

Σύμφωνα με τον Olivier Ries, το flickering που παρουσίαζεται στο αρχικό βίντεο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα του αυτή τη στιγμή δουλεύει πάνω σε ένα συγκεκριμένο integration και δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε bugs στον Mir. Μόλις λυθούν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με το integration τότε θα πρέπει να αναμένουμε επίδοση όπως αυτή στο βίντεο που ακολουθεί.

Γιώργος Κολοκοτρώνης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

Φαίνεται πολύ καλό ευχομε να συνεχιστεί η ανάπτυξη του και να προωθηθεί και στους κατασκευαστές οσο για εφαρμογες δεν υπάρχει θέμα έχουν σχεδόν ίδιο πυρήνα με android ένα απλό recompile και κάνα δυο αλλαγές θέλουν

makis88

Εντυπωσιακό αλλά το κουράζει πολύ το ui του..

imamis

ΣΤΟ ubuntu ρε παιδιά, αμάν μ’ αυτό το ΣΤΑ linux, ΣΤΑ ubuntu κλπ

Sorry για το off topic, καλοπροαίρετα το λέω για να συνηθίζουμε 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Linux Mac

Τα Mac με Apple M1 chip μπορούν πλέον να τρέξουν και Ubuntu Linux

Μέσω της VM πρότασης της Corellium, οι χρήστες Mac με Apple M1 chip μπορούν να τρέξουν την πλήρη έκδοση των Ubuntu Linux, με μερικούς περιορισμούς.

Smartphones cyanogen mod Ubuntu Touch

Οι XDA-Developers λανσάρουν το δικό τους smartphone με LineageOS και Ubuntu Touch

Αν και βρίσκεται εδώ και χρόνια στο προσκήνιο, οι XDA-Developers λανσάρουν το δικό τους smartphone, το οποίο τρέχει LineageOS και Ubuntu Touch.

Software Edge edge browser Linux

Microsoft Edge: Διαθέσιμες οι πρώτες preview builds σε Linux [Οδηγός]

Με την ανάπτυξη του να συνεχίζεται και να υποστηρίζει σταδιακά όλες τις πλατφόρμες, οι πρώτες preview builds του Microsoft Edge είναι διαθέσιμες σε Linux.

Software Android Chrome featured

Google Chrome: Πως να ενεργοποιήσετε το Dark Mode σε Windows, MacOS, Ubuntu και Android

Ένας οδηγός για όλα τα λειτουργικά συστήματα που μπορούν να δεχτούν Dark Mode στο δημοφιλή browser Chrome, είτε επίσημα είτε μέσω flag.