Τα απούλητα Amazon Fire Phones της κοστίζουν 170 εκατ. δολάρια

Το Amazon Fire Phone, το πρώτο smartphone της εταιρείας ήρθε ως πολλά υποσχόμενη και καινοτόμα συσκευή με 4.7 ιντσών 3D οθόνη που ελέγχεται από 4 μπροστινές κάμερες και πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες όπως το Mayday που μπορεί να σε εξυπηρετεί σε κάθε πρόβλημα, το Firefly το οποίο μπορεί να αναγνωρίζει από βιβλία μέχρι τραγούδια.

Όμως αυτά δεν φαίνεται να ήταν αρκετά για να τραβήξουν το ενδιαφέρον των χρηστών καθώς η Amazon ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που τελείωσε τον Σεπτέμβριο. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου τα απούλητα αποθέματα ήταν στα 83 εκατομμύρια δολάρια. Η Amazon ανέφερε ζημιές 170 εκατομμυρίων δολαρίων οι οποίες οφείλονται κυρίως στο Fire Phone.

Η απόφαση της Amazon να μην δώσει πρόσβαση στο Google Play αλλά μόνο στο Amazon Appstore το οποίο έχει πολύ λιγότερες εφαρμογές αλλά και η τιμή του που ήταν για κινητό της τάξης του Samsung Galaxy S5 χωρίς να έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά, ήταν που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Το αποτέλεσμα ήταν η συσκευή να πουλήσει λιγότερα από 35.000 κομμάτια τους 2 πρώτους μήνες ενώ αντίστοιχα για παράδειγμα το iPhone 6 πούλησε 10 εκατ. την πρώτη εβδομάδα και το Samsung Galaxy Note 4 έφτασε στα 4.5 εκατομμύρια σε έναν μήνα.

amazon fire phone sales, Τα απούλητα Amazon Fire Phones της κοστίζουν 170 εκατ. δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Άγγελος

Καλά να πάθουν με τα μυαλά που έχουν. Νομίζουν ότι είναι Apple και Samsung και μπορούν να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες…

Alexboom

”αλλά και η τιμή του που ήταν για κινητό της τάξης του Samsung Galaxy S5 χωρίς να έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά…………..Το αποτέλεσμα ήταν η συσκευή να πουλήσει λιγότερα από 35.000 κομμάτια τους 2 πρώτους μήνες ενώ αντίστοιχα για παράδειγμα το iPhone 6 πούλησε 10 εκατ. την πρώτη εβδομάδα”

Αλήθειες….αλλά το παράδειγμα ήταν άστοχο με την Apple, αφού η Apple αντιθέτως, το τελευταίο που πουλάει είναι τα specs, τα οποία δεν αγγίζουν ούτε το Firephone 😉

Πάντως, επειδή τυχαίνει αυτή την στιγμή να δοκιμάζω το Kindle με apps & games, μου φαίνεται πολύ απλό το UI του….εως βαρετό…η ποιότητα της οθόνης πάντως είναι πολύ καλή και με καλή απόκριση. Ετοιμάζουν και κάποια επιπλέοντα πακέτα γλωσσών, μακάρι να μπουν και τα Ελληνικά…

Darth

αν ειχε ενα μοο feature ENA θα το επερνα……………. η συσκευη ειναι καρακλειδομενη………….. και ουτε root δεν μπορεις να το κανεις………. ο μονος λογος να την παρεις ειναι καθαρα και μονο υπιρεσιες της amazon…………… εμ.. που ελάχιστους ενδιαφερει κατι τετοιο…………………

zach

Απο την άλλη τα ταμπλετάκια που έβγαλε πρόσφατα είναι πολύ ωραία. Το fire 6 HD περίπου 90 euro θα το πάρω μόλις είναι διαθέσιμο.

δημητρης

Τυχαίνει να εχω μια απο τις 35000 συσκευες και εχω να πω, τραγικο. Κλειδωμενο οσο δεν παιρνει, ουτε youtube δεν μπορεις να βαλεις. Το μονο θετικο ειναι ο ενας χρονος premium, οτι παραγγειλω ερχετε σε δυο μερες και οτι βκεπω ταινιες στο playstasion free.λοιπουν βασικα πραγματα οπως στην εφαρμογη τηλεφωνο δεν εχει αρχειο με διαρκεια κλησης και πολλα αλλα βασικα πραγματα. Για εφε καλο ειναι αλλα δεν φτανει μονο αυτο σε ενα κινητο. Εχε χαρη που ειχα αναβαθμιση και το πηρα δωρεαν αλλιως…. μετανιωσα που εδωσα και το galaxy s5.

Darth

@zach και αυτα στα απούλητα ειναι……. από τότε που εβαλε κρυπτογραφημένο bootlaoder στης συσκευές της κανεις δεν τα παιρνει σχεδον………. ενω παλιότερα τα αγόραζαν ενα root και γινόταν κανονικό tablet/Κινιτο….. τώρα το ξεχνάς……………

zach

@Darth Ναι ισχύει αυτό, αλλά για τα συγκεκριμένα πολύ φθηνά τάμπλετ που θες να κανεις τα πολύ βασικά πιστεύω είναι καλή πρόταση σε σχέση με άλλα ταμπλετακια <100 γιούροσ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.