ΗΠΑ, ξεκινά η απαγόρευση αφόρτιστων κινητών σε ορισμένες πτήσεις

Πριν αναχωρήσετε για το αεροδρόμιο μαζί με το διαβατήριο και το εισιτήριο πρέπει πλέον να βεβαιώνεστε αν το κινητό σας είναι φορτισμένο. Αυτό επειδή μπορεί να σας απαγορευθεί η επιβίβαση στο αεροπλάνο ή να σας το κρατήσουν στον έλεγχο.

Αυτός είναι ο νέος κανόνας για να ταξιδέψεις από ορισμένες χώρες προς της ΗΠΑ και γίνεται για λόγους ασφαλείας. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την πλήρη λίστα με τα αεροδρόμια που απαιτούν φορτισμένα κινητά αλλά το αεροδρόμιο του Heathrow στο Λονδίνο είναι ένα από αυτά.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι προχωρά στο συγκεκριμένο μέτρο για κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές όπως laptops. Το νέο μέτρο έρχεται ως επακόλουθο των πληροφοριών που θέλουν τρομοκράτες από Υεμένη και Συρία να έχουν δημιουργήσει βόμβες που μπορούν να περάσουν τους ελέγχους ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι υπάλληλοι του αεροδρομίου έχουν το δικαίωμα να σας ζητήσουν να ενεργοποιήσετε κάποιες συσκευές όπως για παράδειγμα το κινητό σας.

Τα iPhone και Samsung Galaxy είναι αυτά στα οποία μέχρι στιγμής έχουν παρατηρηθεί οι περισσότεροι έλεγχοι σε κάποια αεροδρόμια στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

απαγόρευση αφόρτιστων κινητών σε πτήσεις, ΗΠΑ, ξεκινά η απαγόρευση αφόρτιστων κινητών σε ορισμένες πτήσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Από και ως που έχουν το δικαίωμα; Δεν είμαστε καλά μου φαίνεται!

tiamat

δε πανε καλα λεμε… μετα τα αρωματα ,τωρα λενε να κρατανε και τα κινητα στον ελεγχο αεροδρομιων??
την αλλη την μαλ@@ που σου τα πριζουν με τα κινητα να’ναι κλειστα εν ωρα πτησης την πηραν πισω, αφου πρωτα τους πηρε 10 χρονια να καταλαβουν ποσο μαλ@@ ηταν σαν μετρο..!!.

lalakis

Το δογμα του σοκ καλα κρατει. Εχουν πεισει ολη την ανθρωποτητα οτι αν ταξιδευεις με αεροπλανο καποιος αραβας/μελαμψος/γενειοφορος τρομοκρατης θα ειναι εκει για να το κανει μπουρλοτο. Ταλαιπωρουνται εκατομμυρια επιβατες καθε χρονο, τους φτανουν στα ορια του εξευτελισμου (σε καποια αεροδρομια σχεδον σε γδυνουν) και το κορυφαιο ειναι οτι μας εχουν πεισει οτι ειναι για το καλο μας..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.