Apple: Τι είναι το Error 53 που θέτει εκτός λειτουργίας τα iPhone;

Η Apple επιβεβαίωσε ότι υπάρχει όντως αριθμός χρηστών που λαμβάνουν μήνυμα στην οθόνη τους που αναφέρει “Error 53” και τα iPhone θέτονται εκτός λειτουργίας. Αυτό γίνεται όταν οι χρήστες λαμβάνουν τα iPhone τους μετά από service αντικατάστασης του TouchID και προσπαθούν να τα επαναφέρουν σε κανονική λειτουργία.

Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται σε επισκευασμένα iPhone για αντικατάσταση του TouchID home button όταν ο κάτοχος της συσκευής το δίνει σε μη εξουσιοδοτημένο service ή ακόμα και να προσπαθήσει να το αντικαταστήσει μόνος του. Εδώ είναι που η Apple έρχεται και του λέει “You shall not pass” και τα ερωτηματικά αυξάνονται.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Apple, αυτό το μήνυμα έχει να κάνει με την ασφάλεια του χρήστη ο οποίος θα πρέπει να δίνει τη συσκευή του για επισκευή, όχι μόνο του TouchID αλλά για κάθε άλλο είδος επισκευής, μόνο σε εξουσιοδοτημένα service από την Apple, μιας και το “Error 53” είναι ένας αντικλεπτικός μηχανισμός που αποθαρρύνει αυτούς που κλέβουν συσκευές iPhone από το να τα χρησιμοποιήσουν.

Οι αναφορές της Apple για την ασφάλεια των χρηστών είναι πολύ σοβαρό θέμα για την ίδια την εταιρεία και αναφέρεται ότι εαν κάποιος για παράδειγμα κλέψει ένα iPhone και παρατηρήσει ότι είναι κλειδωμένο με δαχτυλικό αποτύπωμα, ένα από τα πρώτα βήματα που θα κάνει είναι να αντικαταστήσει το TouchID home button και θα παρακάμψει τη διαδικασία αυτή και έτσι η συσκευή θα δουλέψει κανονικά.

Εδώ είναι το σημείο όπου η Apple προστατεύει τους χρήστες μιας και όταν αντικατασταθεί το TouchID από μη εξουσιοδοτημένο service, όταν η συσκευή ενεργοποιηθεί, το iOS θα εντοπίσει ότι το TouchID δεν είναι καταχωρημένο για να δουλέψει με το συγκεκριμένο τύπο iPhone αλλά ούτε και στην Apple. Έτσι, μιας και στην ουσία το TouchID θα αποτελεί ξένο σώμα της συσκευής, το software κλειδώνει τη συσκευή και εμφανίζεται το Error 53 το οποίο ταλαιπωρεί αρκετούς κατόχους iPhone.

Η Apple ενημερώνει πως όσοι χρήστες αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα από αντικατάσταση του TouchID σε μη εξουσιοδοτημένο service, και όχι οι κλέφτες προφανώς, να απευθυνθούν στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Apple για να επισκευαστεί.

Apple: Τι είναι το Error 53 που θέτει εκτός λειτουργίας τα iPhone;, Apple: Τι είναι το Error 53 που θέτει εκτός λειτουργίας τα iPhone;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
intr0n
Nikos

Λογικό δεν ειναι? μη εξουσιοδοτημένο service, άρα δεν αφήνει γιατι μπορεί να το έκλεψε κάποιος !!

lneam

@Nikos

μη εξουσιοδοτημένο service = το επισκευασα ο ΙΔΙΟΣ ή το πηγα ΜΟΝΟΣ μου καπου αλλου εκτος Apple.

Leo360

@Nikos όχι δεν είναι λογικό! Σε δική μου συσκευή, που έχω απόδειξη/κουτιά/τα πάντα έκανα service (γιατί να δώσω 100 Ευρώ όταν το ανταλλακτικό κάνει 18Ευρώ?) και μου έβγαλε το εν λόγω error!

Απλά λεφτά θέλουν, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο…

lneam

Σε αλλο Ελληνικο site για το ιδιο θεμα βρηκα το παρακατω….Τα συμπερασματα δικα σας

Μάλιστα, με την Apple να χρεώνει περισσότερα από 300 δολάρια την επισκευή εκτός εγγύησης, δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι περισσότεροι χρήστες ψάχνουν άλλες λύσεις για την επισκευή των συσκευών τους.

Agnostos13

Απο θεμα ασφαλειας ειναι λογικο να προστατευει το touch id button απο αλλαγη με καποιο unofficial. Σκεφτειτε πολυ απλα να παρεις ενα touchid button απο ebay που θα περιλαβανει chip απομνημονευσης και αποστολης των δαχτυλικων αποτυπωματων! Ειναι ιδιορυθμη κατασταση και σιγουρα θα πρεπει να υπαρχει προστασια…

Darth

@Nikos καλα τα λες(πολύ καλά βασικά) αλλά δεν υπάρχει εξουσιοδοτημένο service, στην apple οτι αφορά τα κινητά τα κάνει αλλαγή με 60% του κόστους οτι και να χάλασε (ακόμη και η μπαταρια)

Tasos Spanos

Παιδιά μην λέτε ότι θέλετε.
Πρώτον σε περίπτωση κλοπής, αν κλείσει η συσκευή, όταν την ανοίγεις ζητάει μετά από ενεργοποίηση τον κωδικό, δεν ξεκλειδώνει με Touch ID
Όποτε το κάνουν για να πληρώνεις 300 και να σου δίνουν ανακατασκευασμένο. Έτσι δουλεύουν αυτοί.
Δεν αλλάζουν πράγματα στο τηλεφωνο σου σου δίνουν άλλο με κόστος 300€

Γιατι να μην μπορείς να αλλάξεις μπαταρία η κουμπί η οτιδήποτε;
Θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο της συσκευής οχι μόνο στην αγορά αλλα και σε περίπτωση βλάβης.

Με αυτό θέλουν να σταματήσουν τις πωλήσεις ανταλλακτικών από τρίτους και να έχουν μόνο αυτοί ανταλλακτικά.

Θα βάλουν τα δυνατά τους για να μας τα παίρνουν χοντρά
Αν γίνει κάτι τέτοιο εγώ θα σταματήσω και να αγοράζω και να επισκευάζω τηλέφωνα της εταιρείας

azriel84

@Tasos Spanos μπερδεύεσαι. Δεν αλλάζεις εδώ οθόνη ή κάποιο κουμπάκι όπως πχ το παλιό καλό άκακο home button. Αλλάζεις ένα κομμάτι της συσκευής που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ασφάλειά της και τα προσωπικά σου δεδομένα όπως το Touch ID. Δεν αντιλέγω ότι εκμεταλεύονται εμπορικά αυτήν την κατάσταση αλλά στην προκειμένη περίπτωση το νόμισμα έχει δύο πλευρές.

s6_edge_+

καλα μας δουλευουν σκαμε που σκαμε μια περιουσια να τα αγορασουμε θα πληρωνουμε και τα σερβις? εκει π επερνες το ανταλλακτικο σου απο το ebay σε οικονομικη τιμη και το βαζες μονος σου τωρα θα τα σκας στην apple να στο βαλει με 10 πλασια τιμη

tolkien

καλα ολα αυτα αλλα σε μαντρωνει κιολας να πληρωνεις τα λεφτα για να πηγαινεις μονο εκει. Ειναι απλα ενας κυκλος αυτο για την apple. Τοσο απλα.

Konstantinos Ath.

Δλδ τα δακτυλικά αποτυπώματα αποθηκεύονται στο TouchID αντί σε κάποιο chip της μητρικής; Τραγικό!

Georgios

Δηλαδη αν πριν κανω την αντικατασταση απενεργοποιησω με τον κωδικο μου το touch id,δν προστατευομαι απο τους κλεφτες????? Οτι θελουν λενε οτι θαλουν κανουν

giannis

αν τα αποτυπωματα αποθηκευονται στο touch id και οχι στην μητρικη, σωστα προστατευουν τον πελατη αλλά ειναι tragic… αν πάλι αποθηκευονται στην μητρική (που το βλέπω πιο πιθανο και τεχνικα σωστό ) απλά ψαχνουν τρόπο να δέσουν τον πελάτη, η apple εφαρμοζει τακτικες premium αυτοκινητοβιομηχανιών. δεν εχει συνειδητοποιήσει ότι άλλο τηλεφωνο και άλλο αυτοκινητο,…

παπαροκάς tiamat

Καλα κανει και τα γλεντα ετσι τα isheeps! Δικα της ειναι!!

Paul

Πολυ δύσκολο και τεχνικό θέμα για να το αναλύσει κανείς
Με το Touch ID εάν το δεχτείς με το αποτύπωμα κάνεις και αγορές δηλ μιλάμε για λεφτά που τραβάς απ τη δικιά σου πιστωτική gift card οτιδήποτε συν το ότι ξεκλειδώνεις τη συσκευή .
Εάν το σκεπτικό της Apple ειναι να μη βάλω κλεμμένο ανταλλακτικό Touch ID δηλ δηλωμένο σε κάποια πιςτωτικη Κάποιου καλα κάνει η Apple τώρα το κατα πόσο θα δουλεύει στην άλλη συσκευή εκεί δεν ξέρω τι γίνεται
Το άλλο θέμα ειναι ότι εάν χαλάσει μέσα στην εγγύηση το Touch ID χωρίς να φταις δηλ απο κάποιο ελάττωμα σου δίνουν ανακατασκευασμένη συσκευή χωρίς επιβάρυνση νομίζω
Το άσχημο ειναι να σου χαλάσει εκτός εγγύησης όποτε εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε service δηλ να πας τη συσκευή και να σου αλλάξουν το μαραφέτι αυτό αλλα σου δίνουν ανακατασκευασμένη συσκευή με φαντάζομαι υπερβολικό κόστος

Darth

λοιπον να εξιγισω λιγο πως δουλευει ο σαροτης (τουλαχισοτν στο iphone) 1. touch id σαν συσκευη αποτελείτε απο 3 πραγματα a)μηχανικό κουμπάκι (το κλασσικό κλικ) β) το scanner (ένα απλό fingerprinte scanner τπτ παραπάνω) γ) από aythentication chip, ναι όλος ο ντορος για αυτό γίνεται (το τσιπακι περιεχέι ένα και μοναδικό κλειδί με το οποίο κρυπτογραφεί το αποτύπωμα το οποιο παίρνει από το fingerprint scanner και το στέλνει κρυπτογραφημένο στο athentication module το οποίο δεν είναι τπτ άλλο από μια καταχώριση στο main core η οποία αποτελείτε ουσιαστικά από ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης το οποίο προκύπτει από imei(η serial) της συσκευής με συνδυασμό με το κλειδί του touch id) 2) αφου γινει αποκρυπτογράφηση του κλειδιού γίνεται σύγκριση με το αρχικό αποτύπωμα το οποίο εχει αποθηκευτεί (και λει αν είναι σωστό η όχι) ετσι οχι το touch id σαν συσκευη απο μόνη της δεν είναι τπτ άλλο από ενα fingerprint scanner με μοναδικό authentication module το οποίο είναι δεμένο με το serial της μητρικής για να αποφευχθούν επιθέσεις τύπου man in the middle το αποτύπωμα αποθηκεύεται κρυπτογραφημένο σαν ένα απλό αρχείο στην nand memory τωρα θα πειτε για ποιο λογο γινεται αυτο με την διπλη κρυπτογραφιση και κρυπτογραφιση βαση hardware κλπ…. και… Συνέχεια »

bobo1704

Ειλικρινά απορώ πώς με τέτοιες τακτικές συνεχίζει να πουλάει ακόμα… Πόσα πρόβατα υπάρχουν σε αυτό τον κόσμο;;;;

ΔΙΟΝΥΣΗΣ

παπαριες μας λεει η apple στο δικο μου iphone 6 μου το παρουσιασε μετα απο αναβαθμιση λογισμικου ειναι καινουργιο το τηλεφωνο οταν τουσ πηρα τηλ μου ειπαν οτι δεν εχουν service στην ελλαδα επρεπε να το στειλω καπου να το δουν να πληρωσω κτλ κτλ μη σου τυχη.
και τελικα το επισκευασα μονος εφταιγε μια μευρανη πισω απο την οθονη
γενικως απαραδεκτο servise στην ουσια ανυπαρκτο

Panos

Η πιο σωστή τοποθέτηση του darth που εξηγεί την διαδικασία. Όσο για το service της Apple, ειναι με διαφορα απο τα καλύτερα, αλλα οχι στην Ελλάδα.

giannogeorge

Είχε ποτέ κανένας πρόβλημα με αλλαγή μπαταρίας; με αλλαγή οθόνης; όταν έγινε αλλαγή του home button (προ touch id); όταν πας να αντικατασταστήσεις ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι της συσκευής, τι περιμένει κανείς; αν γινόταν κανονικά η αντικατάσταση και μετά έβγαινε στον αέρα πρόβλημα κλοπής δεδομένων, κωδικών καρτών, κλπ, θα λέγαμε ότι η Apple θα έπρεπε να είχε φροντίσει γι’αυτό; τι ζητάμε επιτέλους; φθηνότερο επίσημο σέρβις, να το καταλάβω. Αλλά ως εκεί.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ

giannogeorge : εγώ αναφέρω την περιπέτεια μου σχετικά με ένα καινούριο iPhone 6 όπου μετά απο αναβάθμιση μου έβγαλε το error 53.
Και από εκεί και πέρα άρχισε η ταλαιπωρία επικοινώνησα με την Apple και μου απάντησαν ότι δεν έχουν service στην Ελλάδα και ότι έπρεπε να επικοινωνήσω με την εταιρεία κινητής που έχω συμβόλαιο όπως και έκανα και μου απάντησε ότι θα πρέπει να πληρώσω για να γίνει έλεγχος
Και όλα τα σχετικά
Όταν πληρώνω ένα τηλέφωνο 700 ευρώ θέλω να έχω και την ανάλογη αντιμετώπιση δεν με ενδιαφέρει πώς λειτουργεί ούτε η ανάλυση του φίλου ποίο πάνω
Εγώ αντιμετώπισα αυτό το error και τελικά ήμουν τυχερός ψάχνοντας στο ίντερνετ κάποιος το έλυσε αλλάζοντας μια μεμβράνη το ίδιο έκανα και εγώ και λύθηκε το error

giannogeorge

@ΔΙΟΝΥΣΗΣ δεν έχουν σέρβις στην Ελλάδα;; αυτό δεν το ήξερα!

NZ

Το επίσημο service στην Ελλάδα (για προϊόντα Apple), το έχει η Infoquest!

ChrisG

συγνώμη για την έκφραση αλλά μεγάλο “νταβατζιλίκι” απο την apple.και λόγω τιμής και λόγω του ότι σου μπρικάρει το τηλέφωνο και δεν μπορείς να πάρεις ούτε τα δεδομένα σου.άντε όσο έχεις εγγύηση πάει στο service και είναι υπευθύνη τους.όταν ρε μάγκες είναι εκτός εγγύησης γιατί με αναγκάζεις να πάω πάλι στο δικό σου service αφού δεν με υποστηρίζεις πλέον;μεγαλύτερη ηλιθιότητα δεν έχω ξαναδεί.θέλεις ασφάλεια;απλό…άφησέ μου να αλλάζω το home button οθόνη κλπ…ότι χαλάσει και μόλις ανοίξει το κινητό ζήτα μου ΤΟΤΕ τον κωδικό ασφαλείας και το apple id ώστε να ξανασετάρω με καινούριο δακτυλικό αποτύπωμα το κινητό.και κωδικό ασφαλείας και apple id για να βρεί ο άλλος ούτε στην NSA να ήταν έλεος.την έχει δεί πολύ “αυτοκράτορας” η apple και να συνεχίσει θα χάσει κόσμο.όλο το youtube και το Internet την κράζει…αυτές είναι κινήσεις και τακτικές μονοπωλίου.παίρνουν κομμάτι ψωμί και δουλειά και απο τους ανθρώπους του επαγγέλματος.(μικροηλεκτρονικούς κ.α).1000 ευρώ κινητό και το αχρηστέυει γιατί έτσι γουστάρει λές και της ανήκει μετα την αγορά.δικό μου κυρία apple και ότι θέλω το κάνω.

ChrisG

πάντως το συγκεκριμένο θέμα σηκώνει ΑΝΕΤΑ μια ωραία ΜΗΝΥΣΗ στο Ευρωπαικό Δικαστήριο κατα της apple περί αθέμιτου ανταγωνισμού απο Τρίτα επαγγέλματα(τεχνικούς),απο την επιτροπή ανταγωνισμού,απο καταναλωτές που έχουν ΑΓΟΡΑΣΕΙ την συσκευή και τους ανήκει υποχρεώνοντας τους να πάνε μόνο στα apple services χαλαρά…θα το χάσει ανετότατα,να πληρώσει μερικά εκατομμύρια ξεγυρισμένα,και στην επόμενη αναβάθμιση θα το βγάλει άρον άρον…σαν πολύ αέρα πήρε.σαν να λέμε να έχω mercedes,Nissan,Honda κλπ…και επειδή θα βάλω λάδια της επιλογής μου ή συμπλέκτη ή φρένα κ.α η εκάστοτε εταιρεία να μου ελέγχει με το λογισμικό τι βάζω και να μην παίρνει μπροστά.πόσο ψηλά πρέπει να έχεις πάρει τον αμανέ και να αρμέγεις τους καταναλωτες παίζοντας με την νοημοσύνη των άλλων όμως;

Vagelis

Κάτι πολύ σημαντικό που δεν αναφερεται στο άρθρο:

“Όπως αναφέρει η The Guardian πολλοί χρήστες είχαν επισκευάσει τις συσκευές τους σε ανεπίσημα καταστήματα, με αυτές να λειτουργούν κανονικά μέχρι την αναβάθμιση του iOS 9 και το Error 53, που καθιστά τις συσκευές άχρηστες. “

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.