Βιντεοκλήσεις, Έχουν τριπλασιαστεί από το 2011

Ο υπογράφων θυμάται στα πρώτα κείμενά του την εποχή της εισόδου του 3G, όπου αναρωτιόταν εάν κανείς ποτέ θα κάτσει να προσπαθήσει να εκτελέσει μία βιντεοκλήση με το κινητό του. Να που η ιστορία διαψεύδει και τα δεδομένα αλλάζουν. Σύμφωνα με στοιχεία από το Pew Center στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί έχουν τριπλασιάσει τις βιντεοκλήσεις από το smartphone τους.

Το ποσοστό των κατόχων smartphones που έκαναν βιντεοκλήσεις πριν από τρία χρόνια ήταν 7% και τώρα έχει φτάσει στο 21%. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 56% των κατόχων κινητών στις ΗΠΑ είναι κάτοχοι smartphones. Οι βιντεοκλήσεις δεν είναι ακόμα το πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό των smartphones αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει ακόμα πιο δημοφιλές στο μέλλον.

Βιντεοκλήσεις, Βιντεοκλήσεις, Έχουν τριπλασιαστεί από το 2011

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Εγώ την χρησιμοποιώ! Μέσω 3g και με hangouts online. Έτσι κι αλλιώς μόνο η Samsung έχει βιντεοκληση μέσω δικτύου από τα Android.

jonjon

Έχουν και τα mls,turbox βιντεοκληση μέσω δικτύου

Dionisaras

Johnjon
Video κλιση ειναι και το facetime και skype…

vkrd

Κώστα χρόνια τώρα προσπαθώ να μάθω ποιες συσκευές υποστηρίζουν βίντεο κλήσεις μέσω δικτύου κινητής. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να βγάλεις ενα κατάλογο με τις συσκευές αυτές.

vkrd

Ευχαριστω

jonjon

Dionisaras to facetime δουλεύει μόνο με iPhone το Skype θέλει ίντερνετ Εγώ είπα για μέσω δικτύου 🙂

diavolis

Πολύ θα ήθελα να ξέρω τα ποσοστά στην Ελλάδα. .. και εδω μπορεί να τριπλασιαστηκαν, απο 100 να πήγαμε στις 300 το μηνα! Μήπως λεω πολλές; 😉

Ελευθερία Σχίζα

εγώ χρησιμοποιώ βιντεοκλήση απο το Ν95 μου. δλδ..σχεδον 4-5 χρόνια. μέσω δικτύου κοσμοτέ που έχω και με 3G.Το θέμα έιναι οτι ναι εγώ κάνω βιντεοκλήση., ο άλλος που δέχεται την βιντεοκλήση…έχει το απαιτούμενο τηλέφωνο για να την δεχτεί? πολλές φορές ενώ το δικό μας τηλέφωνο πληρεί τηις προδιαγραφές, το τηλέφωνο του καλλούντος…δεν ‘\υποστηρίζει το δίκτυο”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a): Νέα ενημέρωση φέρνει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην κάμερα

Την περασμένη εβδομάδα, το Nothing Phone (2a) έλαβε την ενημέρωση Nothing OS 2.5.4 με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιστοποιήσεις κάμερας.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.