Άμεση ειδοποίηση συναλλαγών μέσω κινητού από τη Visa

Η Visa Europe ανακοίνωσε σήμερα τη δοκιμαστική εφαρμογή μίας νέας υπηρεσίας που ειδοποιεί άμεσα τους καταναλωτές μέσω κινητού τηλεφώνου, για τη χρήσή της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας τους. Οι ειδοποιήσεις αυτές θα ενημερώνουν άμεσα τους καταναλωτές για το χρόνο, τον τόπο και και το ακριβές ποσό της συναλλαγής, στις αγορές, τις εξόδους και τις διακοπές τους. Οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να ενημερώνονται μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) ή e-mail στο κινητό τους, ή μέσω κάποιας ειδικής εφαρμογής για smartphones όπως το iPhone ή κάποια άλλη Android συσκευή.

Η υπηρεσία ειδοποίησης συναλλαγών της Visa θα επιτρέπει στους καταναλωτές να έχουν πλήρη έλεγχο των πληρωμών τους με κάρτες.

Η Sandra Alzetta, Senior Vice President of Innovation and New Product Development στη Visa Europe σχολίασε σχετικά: «Με την υπηρεσία ειδοποίησης συναλλαγών της Visa θέλουμε να προσφέρουμε στους κατόχους καρτών τη δυνατότητα να γνωρίζουν ακριβώς πού και πότε χρησιμοποιείται η κάρτα τους. Εάν μία συναλλαγή φαίνεται ύποπτη, με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να την διακόψουν, προλαμβάνοντας περιστατικά απάτης.»

Η Visa προς το παρόν πραγματοποιεί δοκιμές της νέας υπηρεσίας με το προσωπικό της στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνεργάζεται στενά με τις τράπεζες-μέλη της για να μπορέσει να προσφέρει την τεχνολογία αυτή στους καταναλωτές.

«Επιλέξαμε την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών για να δοκιμάσουμε τη νέα υπηρεσία, καθώς είναι η εποχή όπου ταξιδεύουμε περισσότερο. Τα αποτελέσματα από τα τρέχοντα πιλοτικά προγράμματά μας δείχνουν ότι οι καταναλωτές συχνά λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις πριν ακόμη πάρουν πίσω την κάρτα τους από τα σημεία πώλησης. Αυτή η δυνατότητα της άμεσης ειδοποίησης κάνει τη λύση της Visa μοναδική», συμπλήρωσε η Sandra Alzetta.

Επιθυμία της Visa για το μέλλον είναι να μπορέσει να δώσει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τη μορφή και το περιεχόμενο των ειδοποιήσεων για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Για παράδειγμα, η άμεση μετατροπή του ποσού στο νόμισμα της χώρας του χρήστη, θα επιτρέπει στους κατόχους καρτών να έχουν καλύτερο έλεγχο του προϋπολογισμού τους.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chrys

‘Αλλο ειδοποιήση μιας πληρωμής και άλλο ο “πλήρης έλεγχος των πληρωμών τους με κάρτες”.

Αυτό ήδη το κάνουν αρκετές τράπεζες απο μόνες τους. Τι θυμήθηκε η VISA και θα το κάνει απο μόνη της;

Κώστας Βλαχάκης

Chrys, Εγώ πρώτη φορά το ακούω ότι σε κάθε συναλλαγή με τις πιστωτικές σου κάρτες θα λαμβάνεις SMS με το που και πότε χρησιμοποιήθηκε η κάρτα σου. Και πιστεύω ότι είναι εξυπηρετικό όσο και ασφαλές να έχεις αυτή την ενημέρωση. Εσύ σε ποιες τράπεζες έχεις ακούσει ότι το κάνουν για πες μας.

Chrys

cVlachakis
Οι 3 μεγάλες τράπεζες στη Κύπρο το υποστηρίζουν σίγουρα. Και δεν το έχω ακούσει, το έχω κάνει επειδή είναι η δουλειά μου 🙂

Τώρα το κάνω και για μια τράπεζα στη Βουλγαρία. Είναι πράγματι πολύ εξυπηρετικό. Οι Βούλγαροι θα το κάνουν ακόμη καλύτερο. Οι πελάτες τους θα παίρνουν sms καθημερινά για το υπόλοιπο τους.

Κώστας Βλαχάκης

Πολύ καλά νέα. Θα ρωτήσω τη δική μου τράπεζα εδώ στην Ελλάδα αν θα το κάνει μέσω VISA. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

liakouras

Η citibank σίγουρα το κάνει γιατί το έχω ενεργοποιημένο, η ειδοποίηση έρχεται 1-2 λεπτά μετά τη χρήση της κάρτας ή της έκδοσης κάποιου λογαριασμού.

Η eurobank που έχει την ίδια υπηρεσία στέλνει μια φορά την ημέρα αναλυτικά τί κινήσεις έγιναν στην κάρτα.

Για τις άλλες τράπεζες δεν ξέρω γιατί δεν έχω κάποια κάρτα τους 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Crypto Visa

Visa και Crypto.com ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει FIFA World Cup 2022

Η Visa σε συνεργασία με την Crypto.com υλοποιούν την καμπάνια «Visa Masters of Movement», που συνδυάζει το ποδόσφαιρο και την τέχνη για τον εορτασμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Internet Visa

VISA: Πώς να προστατευτείς από κακόβουλες ενέργειες στο διαδίκτυο

Η Visa προτείνει τα παρακάτω βήματα που θα σας βοηθήσουν να προστατευτείτε, όταν κάνετε αγορές, διαβάζετε και επικοινωνείτε στο διαδίκτυο.

Internet ebay Facebook Mastercard

Αποσύρουν την υποστήριξη στο Libra οι Visa και MasterCard

Ιδρυτικά μέλη του κρυπτονομίσματος Libra του Facebook όπως η Visa, MasterCard, eBay, Stripe και Mercado Pago απέρυσαν την υποστήριξη του.

Internet Visa

Hackers μπορούν υποκλέψουν ανέπαφα μεγαλύτερο ποσό από κάρτες Visa

Ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει ευπάθειες που επιτρέπουν στους χάκερ να παρακάμψουν τα όρια πληρωμής στις ανέπαφες κάρτες της Visa.