Vivo X5 Max, teaser για πάχος 3.75 χλστ. – εξηγεί πως τα κατάφερε

Προς το παρόν η Oppo είναι αυτή που κατέχει τα πρωτεία για την πιο λεπτή συσκευή στον κόσμο με το Oppo R5 που έρχεται με πάχος μόλις στα 4.85 χιλιοστά. Αυτό σύντομα θα αλλάξει από την Vivo που θα λανσάρει το Vivo X5 Max με πάχος στα 3.75 χιλιοστά. Κυκλοφόρησε teasers για την εξαιρετικά λεπτή συσκευή και εξηγεί πως κατάφερε να την κάνει τόσο λεπτή.

Update: Στις leaked φωτογραφίες κάποιος εμφανίζεται να μετρά το Vivo X5 Max με ένα παχύμετρο το οποίο επιβεβαιώνει τα 4.75 3.75 χιλιοστά.

vivo x5 max, Vivo X5 Max, teaser για πάχος 3.75 χλστ. – εξηγεί πως τα κατάφερε

vivo x5 max, Vivo X5 Max, teaser για πάχος 3.75 χλστ. – εξηγεί πως τα κατάφερε

Πως όμως κατάφερε να φτάσει σε τόσο λεπτό πάχος η Vivo; Η εταιρεία εξηγεί ότι μετακίνησε το 90% των εσωτερικών κομματιών (περίπου 786 components) κατά μήκος των πλευρών, αντί να φτιάξει ένα σαν “σάντουιτς” μεταξύ της οθόνης και της πίσω πλευράς. Σε αυτή την περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ένα teardown του κινητού.

vivo x5 max, Vivo X5 Max, teaser για πάχος 3.75 χλστ. – εξηγεί πως τα κατάφερε

To Oppo R5 έπρεπε να θυσιάσει το 3.5 χλστ. audio jack και να χρησιμοποιήσει microUSB για 3.5χλστ. convertor ενώ δεν δίνει ούτε τη δυνατότητα για επέκταση μνήμης. Η Vivo λέει ότι δεν θα θυσιάσει τίποτα από τα δυο.

Το επερχόμενο Vivo X5 Max θα κρατήσει το 3.5 χλστ. audio jack και την υποδοχή για κάρτα μνήμης ενώ σύμφωνα με διαρροές από την κινέζικη TENAA όπου πέρασε για πιστοποίηση, θα δούμε 5.5 ιντσών 1080p οθόνη, 1.7GHz octa-core chipset (MediaTek), Android 4.4 KitKat, 2GB RAM, 13 Megapixel κάμερα και 5 Megapixel δεύτερη κάμερα.

Η συσκευή αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον επόμενο μήνα και περιμένουμε να δούμε μέχρι που θα φτάσουν οι Κινέζοι κατασκευαστές με τις λεπτές συσκευές.

vivo x5 max, Vivo X5 Max, teaser για πάχος 3.75 χλστ. – εξηγεί πως τα κατάφερε

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

Στο παχυμετρο 3.75 χιλιοστα λεει…

Sot11

Μπαταρία βάλανε η το ξέχασαν;

Bill

Σωστός τι περιμένεις κινέζικο παχύμέτρο. Τώρα ή έχει πρόβλημα το παχυμετρο ή το διαβάζουμε λάθος ή είναι λάθος ή είδηση.

Lol

Όντως @Fotis αλλά η πηγή το έχει και αυτή ως 4.75. Από την άλλη άλμα από τα 4.85 του oppo στα 3.75 μου φαίνεται υπερβολή. Αυτά τα τμήματα marketing μας κοροϊδεύουν μου φαίνεται

zat04

Το παχύμετρo γράφει περίπου 3.8mm. Δεν φαίνεται και πολύ καλά.

Το συγκεκριμένο κινητό έχει πιστοποιηθεί από την china teena database για 4.75mm
To Oppo r5 στην ίδια database είχε 5.5mm και τελικά είναι 4.85mm

Ίσως να υπολογίζουν και την κάμερα, γι αυτό και το 4.75mm για το Max.
Άρα μάλλον το κινέζικο παχύμετρο έχει σωστή ένδειξη!

Fotis

Μαλλον το εχει λαθος και η πηγη, τα παχυμετρα δεν κανουν λαθος. Καποιος θα το διαβασε 4.75 και ετσι βγηκε η ειδηση.

Tom

Θεολεπτες συσκευες με μεγαλη επιφανεια κατασκευασμενες απο γυαλι και αλουμινιο που εχουμε συνεχεια πανω μας. Καθολου πιθανο να χαλασουν!

Giannhs

Περιμένω bend test!!! (Trollface)

Αντώνης Μαρίνος

Το κινητό θα είναι κινητό bent-gate από μόνο του, δεν θα χρειάζεται καν να κάτσετε πάνω του ή να το βάλετε σε τσέπη, μπορεί απλά ακουμπώντας το στο τραπέζι να λυγίσει (χωρίς πλάκα τώρα….)

Στο μεταξύ, ένα ηλεκτρονικό παχύμετρο δεν μπορούσε να πάρει ο τσίπης που τράβηξε τη photo ? 20€ κάνουν τα πιο φθηνά, και μετράνε με ακρίβεια τρίτου δεκαδικού του χιλιοστού. Αυτό που έχει χρησιμοποιήσει κάνει για υδραυλικούς και μηχανικούς αυτοκινήτων, όχι για ηλεκτρονικούς και προφανέστατα όχι για να μετρήσεις με τέτοια ακρίβεια (στο δεύτερο δεκαδικό)….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Μια επαγγελματική κάμερα που μπορεί να κάνει τηλέφωνα

Το X100 Pro της vivo διαθέτει ήδη μια καταπληκτική κάμερα, μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες σε smartphone.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 και X100 αποκτούν υποστήριξη 5.5G μέσω ΟΤΑ ενημέρωσης

Την περασμένη εβδομάδα η China Mobile ανακοίνωσε την επίσημη κυκλοφορία του 5G-Advanced (γνωστό και ως 5.5G) στο δίκτυό της.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Διέρρευσαν τιμή και επιλογές αποθήκευσης πριν την κυκλοφορία

Η σειρά vivo X Fold 3 πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στις 26 Μαρτίου μαζί με άλλες συσκευές της εταιρείας.