VMK Elikia, Smartphone σχεδιασμένο στο Κονγκό

Η Αφρική έχει το δικό της smartphone το οποίο σχεδιάστηκε στο Κονγκό από την εταιρεία VMK, κατασκευάζεται στην Κίνα και ονομάζεται Elikia (ελπίδα). Πρόκειται για ένα εισαγωγικό Android smartphone με οθόνη 3.5 ιντσών, κάμερα 5 Megapixel, μονοπύρηνο επεξεργαστή 650MHz και ραδιόφωνο FM. Πίσω από τον σχεδιασμό του VMK Elikia βρίσκεται ο 25χρονος Verone Mankou.

Είναι αυτό που λέμε “Designed in Congo, assembled in China”!

VK Elikia
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3.6 Gingerbread
Επεξεργαστής: 650MHz μονοπύρηνος
GPU: ?
Μνήμη RAM: 512ΜΒ
3G/ W-CDMA
Οθόνη: 3.5 ίντσες, LCD, 480×320 pixels
Κάμερα: 5 Megapixel, όχι LED flash
Δεύτερη κάμερα: VGA
Ενσωματωμένη μνήμη: 256ΜΒ
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth, micro USB, FM Radio
Μπαταρία: 1300 mAh
Διαστάσεις: 125×60×11 χλστ.
Βάρος: 150 γρ.

, VMK Elikia, Smartphone σχεδιασμένο στο Κονγκό

, VMK Elikia, Smartphone σχεδιασμένο στο Κονγκό

, VMK Elikia, Smartphone σχεδιασμένο στο Κονγκό

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
md03582

παραείναι εισαγωγικό

Makis

Καλά όποιος το πάρει γαμώ τα γέλια, κονγκολέζικο smartphone :)))

makis

γαμω τα γελια ειναι η ελλαδα που δεν φτιαχνει ουτε κουταλια…..μια χαρα κινητακι για χωρες της αφρικανικης ηπειρου……

cr4

εχει βαλει πολυ ram
και με 256 μια χαρα ητανε

Ζαφείρης

Εμφανισιακα δεν ειναι ασχημο αλλα με αυτα τα χαρακτηριστικα θα σουρνεται :-))))))

Καλη χρονια σε ολους!

Rostropol

΄Ετη φωτός πίσω με αυτό το κονγκολέζικο super τούμπανο…..2.3.6…..το 2025 θα πάρει ICS-KONGO…….ωραία να γελάσουμε και λίγο που τόσο ανάγκη το έχουμε…..

Θανάσης Λουδάρος

Δεν με απασχολεί η αλήθεια είναι το hardware τού!!!Όπως αναφέρθηκε και ποιο πάνω τουλάχιστον εκεί φτιάξανε και ένα σμαρτφον εμείς ούτε κουτάλια δεν φτιάχνουμε!!!Και μην ξεχνάτε ότι τα συγχαρητήρια τα πέρνει ένας 23χρονος όπως αναφέρετε και όχι μία ολόκληρη εταιρία κινητής τηλεφωνίας!

giannischania

Οντως τα σχόλια μερικών απο δω μέσα είναι για κλάματα δυστηχώς.

arb

Αφρικαν MLS….

Makis

Συνονόματε, δες τι παράγει από μία λίστα που έχει χιλιοειπωθεί. Όχι ότι δεν είμαστε για τα πανηγύρια, αλλά μη κάνουμε και “θέμα” ένα σχεδιασμένο και όχι κατασκευασμένο κινητό στο Κονγκό. 1) Μαγνήσιο: Η Ελλάδα καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης. 2) Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια, η Γαλλία μείωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα είναι πλέον η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην παραγωγή του αλουμινίου, που χρησιμοποιείται σε χιλιάδες εφαρμογές. 3) Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών. 4) Νικέλιο: Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με σημαντικά στρώματα του νικελίου. Η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής νικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά, όπως και σε άλλα ορυκτά δεν γίνεται επεξεργασία εκεί, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό. 5) Ελαιόλαδο: Η Ελλάδα είναι το 3ο χώρα στον κόσμο της παραγωγής ελαιολάδου (15% του ελαιολάδου παγκοσμίως παράγεται στην Ελλάδα). 6) Κρόκος Σαφράν: Η Ελλάδα είναι η 3η χώρα στον κόσμο της παραγωγής του κρόκου σαφράν (κυρίως στην περιοχή της Κοζάνης), αλλά οι περισσότεροι Έλληνες δεν ξέρουν τι κρόκος είναι ούτε και τι κάνει. 7) Σπαράγγια: Η Ελλάδα είναι η 5η στον κόσμο σε… Συνέχεια »

Φινλανδός διανοούμενος

^^Ωραίοι αστικοί μύθοι. Σχεδόν κάθε σήμειο είναι παραποιημένο ή αποτελεί επιχείρημα ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.
Έγω πάντως θα είμαι από τους πρώτους που θα τα σκάσω για το Κογκολέζικο μόνο για σπάσιμο, και μην ξεχνάτε ότι η διαφορά της Ελλάδας του 2013 με ορισμένες Αφρικανικές χώρες (π.χ. Μποτσουάνα) δεν είναι τοσο σημαντική όσο νομίζετε οταν κάποιος εξετάζει hard statistics αντί ατεκμηρίωτων ιντερνετικών αηδιών (π.χ. από που προκύπτει ότι το ΠΝ είναι δεύτερο στο ΝΑΤΟ και το Τουρκικό τελευταίο; Στοιχεία;).
Κατά τα άλλα μπράβο στους Κογκολέζους. Η ανάπτυξη στην Αφρική γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα και είναι προς όφελος όλων μας.

Panos7GR

@Makis (σχόλιο #10): Ξέχασες να αναφέρεις και την ελαφρόπετρα, που το νησάκι Γυαλί (βρίσκεται ανάμεσα στην Νίσυρο και την Κω) είναι το μεγαλύτερο ορυγείο ελαφρόπετρας στον κόσμο (αφού το νησί είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου από ελαφρόπετρα) και “βγάζει” περίπου 800.000 τόνους ελαφρόπετρας τον χρόνο, ποσότητα που έχει φέρει το νησί στην πρώτη θέση στην εξαγωγή ελαφρόπετρας παγκοσμίως. Το μεγαλύτερο πόσο από αυτήν εξάγεται στις ΗΠΑ, Γερμανία, Ντουμπάι, Λίβανο… Επίσης σε ένα σημείο αναφέρεις, “1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι)”, από τους 1.600.000 τόνους που αναφέρεις οι 100.000 τόνοι που εξάγωνται σε Ευρώπη, Μέση και Απω Ανατολή και είναι από το Γυαλί. Από εκεί βγαίνει και το όνομα του νησιού, “Γυαλί”, γιατί μην ξεχνάς πως ο περλίτης σε απλά ελληνικά είναι το φυσικό γυαλί (όπου επίσης υπάρχει αύθονος στο νησί). Αυτά τα νούμερα μπορεί να φαίνονται εντυπωσιακά, αλλά ο Δήμος Νισύρου, όπου ανήκει διοικητικά το νησί, παίρνει μόνο το 14 με 17% των κερδών, τα υπόλοιπα τα τσεπώνουν οι ΕΤΑΙΡΙΕΣ!!! Και μην μου πεις ότι μέσω της φορολογίας των εταιριών έχει κέρδη το Κράτος γιατί αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς, μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας… Αυτά μόνο για το Γυαλί, γιατί τυχαίνει και είμαι από τα Δωδεκάνησα και ξέρω πέντε… Συνέχεια »

jx

1) Android 2.3.6
2) Επεξεργαστής 650 Mhz και
3) μονοπύρηνος
4) Δίχως LED flash
5) Eνσ. Μνήμη:256 MB
6) Άπο αναξιόπιστη εταιρεία
7) και χάλια σχεδιασμός

Γι’ αυτούς τους λόγους θα πλήρωνα μόνο 60 ευρώ το πάρα πολυ καθώς ολα αυτά κοντεύουν να γίνουν μακρινό παρελθόν για την τεχνολογία των smartphone

lazaros

Τα turboX στο πλαίσιο είναι ελληνικά με εισαγόμενα μέρη φυσικά. Αλλά απ’ότι γνωρίζω παρασκευάζονται Ελλάδα.

KostasMD

Παιδια χαλαρωστε λιγο με την παραγωγικοτητα & αναπτυξη της Ελλαδας. Αυτα ειναι αστεια πραγματα οταν μιλαμε για μια χωρα που ηταν σε θεση να εχει βαρια βιομηχανια ειτε απο ελληνικες κατασκευες (οχηματα κλπ) ειτε απλα εργοστασια αλλων εταιριων οπως της Michelin.
Και καθονται μερικοι και περιφανευονται για την ελαφροπετρα και τα σπαραγγια.
Παντα “υπο” ημασταν κυριως λογω των πολιτικων που απλα δεν ηθελαν και εμποδιζαν
(κυριολεκτικα) την αναπτυξη στην Ελλαδα.
Αρκετοι δε θελουν να το συνειδητοποιησουν αυτο και αρκουνται στους κροκους σαφραν και στο να κραζουν Κονγκολεζους.

Συμπαθητικη προσπαθεια, μακαρι να βγει κατι καλο! Μπραβο τους!

Makis

Δεν είπε κανείς ότι ΔΕΝ είμαστε για τα πανηγύρια (εκλαικευμένα), αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα με μία μονοκοντυλιά ότι δεν παράγουμε τίποτε. Και μην ξεχνάτε ότι τους πολιτικούς εμείς τους βάζουμε επάνω, δεν ανεβήκανε μόνοι τους, αλλά οι περισσότεροι το θυμόσαστε την επομένη των εκλογών και όχι ανήμερα. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να παράγεις τεχνολογία, δεν είναι όλες οι χώρες το ίδιο. Ας συνεχίζαμε να παράγουμε ότι παρήγαμε στο παρελθόν και ας μην φτιάχνουμε αυτοκίνητα.

Και σε τελική ανάλυση δεν μπορώ να καταλάβω πως εθίγησαν μερικοί από την χαλαρή πλάκα που κάναμε για τους κονγκολέζους και αυτό το υπο-android που σχεδιάσανε, όταν πάρα πολλοί κράζετε επί καθημερινής βάσεως το ένα ή το άλλο κινητό, την μία ή την άλλη εταιρεία, το ένα ή το άλλο λειτουργικό, και μιλάμε φυσικά για εταιρείες που έχουνε καμμιά 50αριά χρόνια στα ηλεκτρονικά και budget όσο το 1/3 του ΑΕΠ μας.

Αυτό το “συμπάθεια στης γης τους κατατρεγμένους” καταντάει υποκριτικό πολλές φορές.

Πάντως χαίρομαι που η συζήτηση μεταφέρθηκε σε άλλο επίπεδο, έστω και χαλαρής πολιτικής, χωρίς απαραίτητα να είναι troll, γιατί κάπως έτσι ξεκινάνε και οι συζητήσεις στις παρέες μας, από γκόμενες σε κινητά και από υπολογιστές σε αυτοκίνητα.

KostasMD

Καλά οι Έλληνες στη σύγχρονη ιστορία πρόβατα είμασταν/είμαστε και είναι πασιφανές δυστυχώς.
Τα μηχανοκίνητα τα αναφέρω ως παραδείγματα γιατί είναι υπαρκτά, είχαμε τόσα χρόνια την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες απλά οι πολιτικοί μας με τις αλλαγές νόμων κατακρεουργούσαν κάθε προσπάθεια για βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα.
Και μένουμε στην αγροτιά και τον τουρισμό, που άσχημα δεν είναι αλλα η ανάπτυξη έρχεται κυρίως απο άλλους τομείς που η χώρα μας έχει τα φόντα να επενδύσει και να στηριχθεί…
Και λέμε για “ευκαιρίες της κρίσης” κλπ, αστεία πράγματα δηλαδή όταν πολιτικοί/εργολάβοι/επιχειρηματίες που μας έφτασαν εδώ χαίρουν ασυλίας και γλεντούν σε βάρος μας!!

Αρκετά με την (άθλια) κατάσταση της Ελλάδας, μακάρι να δούμε κινήσεις στον τομέα της κινητής (και όχι μόνο) απο χώρες που δεν μας έχουν συνηθίσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.