iPhone 6, Τέσσερις ιδέες και ένα…. “σιγουράκι” για το πώς θα είναι το επόμενο

Πώς θα είναι το επόμενο iPhone 6; Τι καινούριο θα φέρνει; Υπάρχουν 4 ιδέες που κυκλοφορούν και μας δίνουν μια καλή εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε να έχει το επόμενο smartphone της Apple. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις πατέντες που καταθέτει κατά καιρούς η Apple, όλο και κάτι από όλα αυτά που σχεδιάσει θα εφαρμόσει, έτσι δεν είναι;

Για να δούμε λοιπόν, ποιες είναι οι τέσσερις καινοτομίες που θα έχει το επόμενο iPhone, όπως μας τις περιγράφει ο Nickolay Lamm του InventHelp. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να περιμένουμε είναι να είναι εξοπλισμένο με pico projector, ένα στοιχείο που θα μπορούσε να αναγνωρίζει χειρονομίες, σιλουέτες και σκιές, κάτι που θα έκανε πολύ εύκολο το χειρισμό ακόμα και μέσα στο… σινεμά.

, iPhone 6, Τέσσερις ιδέες και ένα…. “σιγουράκι” για το πώς θα είναι το επόμενο

Το δεύτερο στοιχείο που θα ήταν ενδιαφέρον είναι η έξυπνη στεφάνη, το πλαίσιο που μπορεί να μετατραπεί σε μία δεύτερη οθόνη αφής. Virtual πλήκτρα θα μπορούσαν να εμφανίζονται εκεί και να αλλάζουν ανάλογα με την τρέχουσα εφαρμογή.

, iPhone 6, Τέσσερις ιδέες και ένα…. “σιγουράκι” για το πώς θα είναι το επόμενο

Μία τρίτη εξέλιξη, η οποία θα μάζευε μπόλικους haters και άλλους τόσους ένθερμους υποστηρικτές, είναι η ενσωμάτωση τεχνολογίας e-paper σε αντικατάσταση της Retina οθόνης. Η Apple έχει καταθέσει πατέντα για τον συνδυασμό μεταξύ της video οθόνης και του ηλεκτρονικού χαρτιού, με τη δυνατότητα του χρήστη να αλλάζει χρήση ανάλογα με το τι κάνει κάθε στιγμή.

, iPhone 6, Τέσσερις ιδέες και ένα…. “σιγουράκι” για το πώς θα είναι το επόμενο

Το τέταρτο θέμα που θα έκανε εντελώς διαφορετική τη χρήση του μελλοντικού iPhone είναι η ύπαρξη διαφανούς οθόνης. Ουσιαστικά, μιλάμε για την εφαρμογή μίας πατέντας που χρησιμοποιεί την κάμερα για να τραβά live video, να την προβάλει στην οθόνη και να βάζει επιπλέον πληροφορίες σε αυτή. Απλώς θα στρέφεις τη συσκευή προς μία κατεύθυνση και θα έχεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στην οθόνη σου.

, iPhone 6, Τέσσερις ιδέες και ένα…. “σιγουράκι” για το πώς θα είναι το επόμενο

Το +1 στοιχείο που θα πρέπει να αναμένουμε με μια κάποια σιγουριά πάντως για το επόμενο iPhone είναι ότι η τιμή του με άνεση θα φλερτάρει με τα 1000 και βάλε ευρώ….

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Merkouris

Σωστός !!

ορεστης

σκεφτειτε ποσο αποτυχια ειναι το iphone 5 που ακομα δε βγηκε και λεμε τι θα εχει το 6…

Demis

το λιγότερο γιατί 1000 ευρώ που ζητάνε ποια σαν αστείο ακούγεται

mixalis

θα ειναι 6.5 ινσες για να το βλεπουν οσοι εχουν πρεσβυωπια και να στελνουν sms γρηγορα οι χοντροδαχτυλαδες 8 μεγαπικσελ καμερα 22% πιο μικρη απο την προηγουμενη θα ειναι 12,05% ελαφρυτερο απο το 5 4,53% λεπτοτερο απο το 4 40% γριγοροτερο απο το 3
και 0,0001 μικροτερο απο το ipad mini θα εχει 8 πυρηνες και 4 GB GDDR8 μνημη για να τρεξει το πολυπλοκο ιος 7 που θα ειναι το ιδιο ακριβως με το ιος 4 με 40 εφαρμογες παραπανω.

η samsung βεβαια δεν θα κατσει με σταυρωμενα χερια θα βγαλει το galaxy SIV με 8 ιντσες γιατι μετα απο μελετες που εχει κανει εχει ανακαλυψει πως το ανθρωπινο ειδος εξελίσσεται λογo των κουνουπιων του νειλου τα χερια μας θα ειναι μονιμος πρησμενα απο τις τσιμπιες και θα μπορουμε να το κραταμε ανετα με το ενα χερι χωρια να κρυβει τον ηλιο

Keftes

μιχαλη δαχ φιλε να για νομπελ λογοτεχνιας εισαι.

gian

πότε θα βγει ένα τηλέφωνο χωρίς wasted space πάνω κάτω πλάγια? (έστω τεχνολογικά)

ένα τηλέφωνο οθόνη ρε παιδί μου. μερικά χιλιοστά γύρο γύρο για κράτημα και τέλος. όχι 2 και 3 πόντους.

sotiris

mixalis ενταξει ελιωσαα..! 😀

mixalis

φιλε gian εισαι υπερβολικος και προσεχε γιατι διαβαζουν και κατασκοποι εταιρειων το φορουμ
και μπορει να φας μυνηση το samsung glaxy sIII ειναι ενα πραγματικο edge to edge tablet
σε παρακαλω να ανaκαλεσεις ευθυς αμεσως η να στειλεις μαιλ που να γραφει στο τελος

”tapatalk sent from my samsung Galaxy SIII edge to edge tablet”

Panos7GR

Η αλλαγή από video οθόνης σε οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού είναι σπουδαία (πιο λογική και άμεσα εφικτή)! Αν το κάνει αυτό μάλιστα, θα ήταν καινοτομία! Αλλά να μην το ενσωματώσει αρχικά στο iPhone 6, αλλά σε iPad. Τότε θα είχε αξία.

Ο pico projrctor τον θεωρώ ανούσιο. Και ενδιαφέρον θα έχει και η “διαφανής” οθόνη. Κάτι παρόμοιο προσπαθεί να κάνει και η Google με το Goggles, αλλά αυτό περισσότερο ασχολείται με την ανάλυση της φωτογραφίας και παρουσίαση σχετικών πληροφοριών και το θέμα που απαθανατίζεις.

azriel84

Αντί να κοιτάμε το hardware που λίγο πολύ τα πράγματα είναι αναμενόμενα, πιο πολύ θα ήθελα να δω πραγματική αλλαγή στο iOS. Σε αρκετά σημεία έχει μείνει πίσω ενώ υπάρχουν μερικές θαυμάσιες ιδεές βελτιστοποίησης εκεί έξω. Καλές οι διάφανες οθόνες και οι προβολείς αλλά στην τελική το λογισμικό είναι που χρησιμοποιούμε.

Γιάννης

Να βάλει κάτι πρωτοποριακό και εντελώς καινοτόμο, όπως ραδιόφωνο, bluetooth & πλήρες multitasking δεν παίζει, ε;

Teo

“pico projector, ένα στοιχείο που θα μπορούσε να αναγνωρίζει χειρονομίες, σιλουέτες και σκιές, κάτι που θα έκανε πολύ εύκολο το χειρισμό ακόμα και μέσα στο… σινεμά.”

Ενταξει..θα ειναι το επομενο μου smartphone.Μια φορα στα 3 χρονια παω σινεμα και μου λειπει αυτη η λειτουργια.
Αν καταφερουν και βαλουν και ΒΤ η ακομα και SD…Εεεεεεεεε…εεΕ,ρε τη εχει να γινει..2 θα αγορασω 😛

Βασίλειος

Τα i phone είναι σαν τα golf! Οκ, ωραία, ποιοτικά αλλ μυρίζουν μούχλα ότι και αν κάνουν!

fanis

χερομαι πολυ παντως που δεν ασχολεισται καθολου με την apple….. μπραβο…..

Μιχάλης Φωτιάδης

Εγώ θέλω να κάνει και καφέ και να ψήνει και τόστ!!!

Jim Nti

πεσ τα μιχαλι

Yannis-3

iphone6 ??????? πιο 6 ρε παιδιά ..το επόμενο θα είναι το iphone 5S μέχρι το 6 έχουμε καιρό

Ioannis

Όπως το γυρίζεις σε κάποιο χτίριο και βλέπεις ιστορικά στοιχεία, έτσι να το γυρίζεις σε γυναίκες και να βλέπεις την ηλικία τους, Σωματομετρηκά στοιχεία, Προίκα κλπ.

Αγγελος

1000 και βάλε ευρώ???Ειμαι 100% σιγουρος πως αυτο δεν προκειτε να γινει και επισης δεν θα επρεπε να πιστευετε σε φημες παιδια πριν καν βγει στην αγορα η συσκευη (οπως κανε εγω).Τα περισσοτερα (σχεδον ολα) ειναι συκοφαντιες.Θα μαθουμε τα παντα οταν η Apple το ανακοινωσει επισημα και οταν το λανσαρει.Μεχρι τοτε υπομονη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i