Τι να κάνεις το παλιό σου κινητό όταν αγοράσεις νέο smartphone

Κατάφερες επιτέλους να πιάσεις στα χέρια σου το νέο hyper smartphone με τον… δεκαπύρηνο επεξεργαστή και την τεράστια οθόνη που φαίνεται από το διάστημα, αλλά τι θα κάνεις με το παλιό σου μονοπύρηνο smartphone με τη μικρή, χιλιοχαραγμένη οθόνη και τα φθαρμένα πλαστικά; Το Techblog σου δίνει τρόπους με τους οποίους μπορείς να το εκμεταλλευτείς ακόμα.

, Τι να κάνεις το παλιό σου κινητό όταν αγοράσεις νέο smartphone

Το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να το πουλήσεις ως μεταχερισμένο σε χαμηλή τιμή. Οικονομική κρίση έχουμε, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να πάρεις πίσω ένα μέρος των χρημάτων που έχεις δώσει για το καινούριο, ενώ θα προσφέρεις και σε κάποιον άλλο την ευκαιρία να χαρεί με χαμηλή τιμή λίγη τεχνολογία, μην είσαι πλεονέκτης.

Το δεύτερο είναι να το δώσεις στους γονείς σου, σε κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο ή κάποιον που ξέρεις ότι δεν θα μπορέσει ποτέ του να… προφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, επομένως γιατί να μην του δώσεις το παλιό να δει και αυτός μια άσπρη μέρα;

Η τρίτη πρόταση είναι να το χρησιμοποιήσεις ως συσκευή backup για φωτογραφίες, τηλεφωνικούς αριθμούς, φωτογραφίες, κ.λπ. αφού ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί με το καινούριο. Εδώ που τα λέμε, μπορεί να λειτουργήσει και ως… hardware backup, αφού κλοπές, απώλειες και άλλα οδυνηρά μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή με το νέο.

Από την άλλη μπορείς να το μετατρέψεις σε MP3 player, συσκευή gaming, reader, βιντεοκάμερα, φωτογραφική μηχανή, ενώ αν σου αρέσουν τα sports και αθλείσαι τακτικά, καλύτερα να παίρνεις μαζί σου το παλιό και όχι το καινούριο στο κολυμβητήριο και το γυμναστήριο, εκτός και αν έχεις μία από εκείνες τις κλειδαριές που ούτε ο Χουλκ δεν μπορεί να σπάσει.

Μία εναλλακτική είναι να το χρησιμοποιήσεις ως εξωτερικό σκληρό δίσκο, μιας και αν δεν είναι και τόσο παλιό, μπορεί να λειτουργήσει ως μνήμη μαζικής αποθήκευσης με το που το συνδέεις μέσω USB με τον υπολογιστή σου. Είτε με την προσθήκη μίας κάρτας MicroSD, είτε επειδή έχει πάνω από 1GB εσωτερικής μνήμης, θα δεις ότι αποδεικνύεται πως είναι πολύ χρήσιμο να βρίσκεται πάντοτε στην τσάντα σου.

Για το τέλος έχουμε μια πιο… techy λύση, η οποία είναι να το μετατρέψεις σε Wi-Fi phone, εάν ήταν εξοπλισμένο με ασύρματο πομποδέκτη. Θα μπορείς έτσι να το έχεις στο χέρι σου για να κάνεις όλες τις κλήσεις VoIP μέσω του ασύρματου δικτύου σου και να καλείς τους φίλους σου στο Skype. Αν έχει και εμπρόσθια κάμερα, ακόμα και καλύτερα.

Εάν τώρα αποφασίσεις να το δώσεις/ στείλεις από εκεί που ήρθε/ ανακυκλώσεις/ χαρίσεις, μην ξεχάσεις να σβήσεις ό,τι υπάρχει στη μνήμη του. Δεν θέλουμε να γίνεις ρεζίλι επειδή τραβούσες φωτογραφίες σε εκείνη την ξέφρενη βραδιά για την οποία δεν θυμάσαι τίποτα…

Εσείς τι κάνετε με το παλιό σας κινητό;

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Demis

Συνήθως το χαρίζω σε κάποιον φίλο η γνωστό ο όποιος δεν έχει δυνατότητα να αγοράσει………..

αν και στις μέρες μας (χωρίς δουλειά και χωρίς δυνατότητα να βρεθεί άλλη κλπ) με βλέπω να μένω με το ιδιο κινητό χρόνια……….

Teo

Πλέον το πουλάμε κώστα..δεν είναι οι εποχές για να χάνουμε χρήματα !
Παλιά κάναμε και καμια δωρεά,τώρα..ότι κοστίζει πουλιέται (και όχι ξεπουλιέται).
Να ναι καλά το Techblog και οι αγγελίες του (από κει βρήκα εγώ αγοραστή για το παλιό μου smartphone)

greeceandroid

Τα περισσότερα κινητά που έχω πάρει τα έχω σε ένα συρτάρι. Πρόσφατα άνοιξα μετά από πολλά χρόνια ένα nokia 6600 και συγκινήθηκα!

Τώρα τελευταία πάντως τις παλιές android συσκευές που έχω τις έχω κάνει test devices για διάφορες εφαρμογές, είτε δικές μου, είτε φίλων.

Dimitris F.

Και γώ θα πειραματιζόμουν με rootάρισμα κι άλλα τέτοια.

aaatoel

Το πουλάω για να αγοράσω πιο φθηνά το καινούριο 😛

Βασίλης

πως μπορω να το μετατρεψω σε Wi-Fi phone

Tsili:D

Το κραταω σε περίπτωση που χαλασει το καινουργιο :Ρ

NIKAKOS

Εγώ τα κάνω συλλογή! Για παράδειγμα τώρα έχω ξεκινήσει τα συλλέγω τα Galaxy S

Takis

Τα δίνω για ανακύκλωση.Το προηγούμενο κινητό μου ήταν ένα NOKIA 5800,που το είχα για 3 χρόνια δίχως ζελατίνα η θήκη.Είχε γίνει πολύ χάλια,δεν έκανε για τίποτα.

Christos K.

Εγώ τα κρατάω αναμνηστικά, άλλωστε δεν μπορώ να τα κάνω και τίποτα αφού όσα κινητά αλλάζω τα αλλάζω όταν πλέον έχουν πρόβλημα και δεν λειτουργούν….(τα περισσότερα χαλάνε τα ακουστικά, κάποια κατάρα θα μου έχουν ρίξει δεν γίνεται αλλιώς)

Μιχαλης

Εγω παντως το εδωσα στην πεθερα μου.Της εβαλα σαν ηχο κλησης το νεο τραγουδι του Σακη και απο την χαρα της μου εσκασε ενα 50ρικο.Σωστος ο παικτης;

Apo_delirium

Τα κρατάω σε περίπτωση που χρειαστεί service το καινουριο

sdaoulas

πουλημα να παρεις καποια € πισω. Τις ηλεκτρονικες συσκευες οταν τις αντικαθιστουμε, καλο ειναι να τις πουλαμε. Οταν τις κρατας μετα απο καιρο ειναι τελειως αχρηστες.

Alex

Tα δινω σε συγγενεις συνηθως, θειες-θειους, ξαδερφια κτλ. Κανα δυο μονο εχω δωσει για πουλημα. Το Ν9 μου φυσικα δεν θα παει σε κανεναν, αυτο θα μεινει μαζι μου ακομα και αν σταματησει να δουλευει καποτε 🙂

LthIX

Εγώ τα ανακυκλώνω !

chris

μπορεί να το δώσω σε κάποιο φίλο για λίγο καιρό αν χρειάζεται κινητό αλλά θέλω να τα κρατάω για μένα στο ντουλάπι μου, πριν λίγο καιρό ξανα έβγαλα το z600 <3 ….. αλλά γενικώς δεν θέλω να τα δίνω, τόσο καιρό περνάω μαζί τους….

Spyros

Εχω ενα lg optimus one, το οποιο έχει brickάρει για τα καλά. Δεν μπαίνει πλέον ουτε σε emergency mode. Μου είναι άχρηστο, δεν ξέρω πως να το φτιάξω.

nicholas

@6 Πρέπει να είναι WIFI το τηλέφωνο, αλλιώς δεν μετατρέπεται.

εγώ τα δίνω στον πατέρα μου όταν χάνει ή του χαλάνε τα δικά του. Έτσι και αλλιώς δεν αλλάζω και πολύ συχνά και συνήθως μόνο όταν μου χαλάνε εμένα ή βρω καμιά τρελή ευκαιρία (πχ Orange San Fransisco ή Huawei Ascend g300 από αγγλία σαφώς)

Βασίλης

Το είδα στο zte v9 το συνδεσα με το χ10 mini αλλα δεν μπορούσα να μπω στον browser η στο σκυπε
Τι πρεπει να κανω ??

mihelthod

Πήρα επιτέλους καινούριο τηλέφωνο! Στο παλιό HTC hd mini (WinMo 6 !) θα προσπαθήσω να περάσω android

Γιαννα

επισης θα μπορουσες να παρεις dual-sim και να εχεις και τα 2 ..το ενα για παραλια κλπ. και το smartphone μακρια απο κινδινους!!

Knight Rider

Μερικα παλια κινητα εχουν μεγαλη αξια και εξακολουθουν να ειναι πολυ καλα,οπως εγω που εχω το Nokia N95 3μιση χρονια θα συνεχισω να το κραταω μεχρι να φτυσει γιατι για τα χαρακτηρηστικα του ειναι αρκετα καλα οπως: Εξοδο για τηλεοραση,ηχογραφηση 48KHz,καλη εγγραφη βιντεο VGA,υπερυθρες(για να ελεγχο Air Condition-HiFi-Τηλεορασεις κλπ),εχει διπυρηνο επεξεργαστη στα 332MHz και εχει καλα προγραμματα αναπαραγωγης ηχου και βιντεο.

bill

εγω τα πουλαω,και με τα χρηματα που περνω συμπληρωνω για να παρω κατι καλυτερο

marios

Κατά κύριο λόγω χρησιμοποιώ το παλιότερο κινητό ως backup σε περίπτωση που πάθει κάτι το καινούργιο.Απο εκεί και μετά,χάρισμα η ανακύκλωση στα πολύ παλιότερα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.