Τι σημαίνει η εξαγορά της Scalado από τη Nokia

H εξαγορά της Scalado από τη Nokia βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και το blog Nokia Conversations μας αποκαλύπτει μερικές από τις αλλαγές που θα έρθουν στα μελλοντικά camera smartphones της εταιρείας, μετά την εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας της Scalado.

Τα projects στα οποία δουλεύουν από κοινού οι δύο εταιρείες είναι μυστικά, αλλά ένα στέλεχος της Nokia μας δηλώνει ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη μεγάλη επανάσταση στον χώρο της ψηφιακής φωτογραφίας. Η Nokia δηλώνει ότι επιθυμεί να κάνει τα κινητά μας ικανά να φωτογραφίζουν συναισθήματα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι το κάνουν σήμερα.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο θα πρέπει να αναμένουμε καινοτομίες, είναι στον τρόπο με τον οποίο προστίθεται περιεχόμενο σε μία φωτογραφία, καθώς οι συσκευές θα γνωρίζουν πληροφορίες για όσους φωτογραφίζονται και θα τις χρησιμοποιούν ανάλογα. Επίσης, θα μπορούν να γίνονται διαφορετικές εστιάσεις σε κάθε φωτογραφία για να δει κανείς άλλες λεπτομέρειες της στιγμής, πέρα από εκείνες που έχουν απεικονιστεί αρχικά (ναι, και ο πατέρας σας άντρας είναι, τι περιμένατε, να μην κοιτάει στα 70 χρόνια του την πανέμορφη και προκλητικά ντυμένη 20χρονη που περνά στο φόντο της φωτογραφίας, όσο εσείς βγάζατε αναμνηστικές φωτογραφίες από τα βαφτίσια του εγγονού του;)

, Τι σημαίνει η εξαγορά της Scalado από τη Nokia

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

Τι έγινε τελικά με το scalado remove;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.