Windows 10 Mobile: Τα minimum specs πηγαίνουν πιο κάτω από το WP

Η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει πολύ λιγότερα Windows 10 Mobile smartphones τα οποία θα περιορίζονται σε τρεις κατηγορίες. Αυτές είναι value phones για χρήστες που δεν θέλουν κάτι ακριβό, business phones για επαγγελματίες και ναυαρχίδες, που σύμφωνα με τον Nadella θα αγαπήσουν οι fans των Windows.

Η Microsoft σήμερα ανακοίνωσε τα minimum χαρακτηριστικά που χρειάζονται τα Windows 10 Mobile για να τρέξουν σε κινητά. Αυτό που πραγματικά κάνει εντύπωση είναι ότι το νέο mobile OS της Microsoft ρίχνει ακόμη πιο χαμηλά τον πήχη των χαρακτηριστικών που χρειάζονται, σε σύγκριση με το Windows Phone 8.1.

Το Windows 10 Mobile θα μπορεί να τρέχει σε συσκευές με μνήμη RAM από 512ΜΒ, ενσωματωμένη μνήμη από 4GB, όπως συμβαίνει και με το WP 8.1. Ωστόσο, το Windows 10 Mobile μπορεί να μπει σε κινητά που δεν έχουν Bluetooth και επιταχυνσιόμετρο, υποστηρίζουν VGA μπροστά κάμερα ενώ το WP 8.1 ξεκινούσε από 2 Megapixel.

Όσον αφορά στον επεξεργαστή, το Windows 10 Mobile μπορεί να τρέξει σε όλους τους επεξεργαστές της Qualcomm, από Snapdragon 210 μέχρι τον 810 και τον Intel X3 Sofia LTE.

Φαίνεται ότι η Microsoft έχει καταφέρει να παραμετροποιήσει τη νέα της έκδοση του mobile OS τόσο πολύ, έτσι ώστε αν τρέχει σε πολύ οικονομικές συσκευές. Βεβαίως δεν περιμένουμε το Windows 10 Mobile να τρέχει το ίδιο και να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά στις low και high end συσκευές.
Windows 10 Mobile: Τα minimum specs πηγαίνουν πιο κάτω από το WP, Windows 10 Mobile: Τα minimum specs πηγαίνουν πιο κάτω από το WP

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
odysseas

μια χαρα
* μια διορθωση θες να πεις 512mb ram
και να τρέχει σε πολύ οικονομικές συσκευές οχι αν τρέχει σε πολύ οικονομικές συσκευές

Sotiris

/χασμουρητό

Ιωάννης jb

Αυτό που θα τρέχει με …. (να φανταστω 512mb ram)
είναι και καλό και κακό….
Τα καλά είναι αυτά που αναφερει και το ίδιο το άρθρο πανω κατω…
Τα κακά που δεν αναφερονται είναι ότι δε θα έχει super duper ouaou πραγματακια.. τα οποία τα βλεπουμε στο android και μας αρεσουν πολυ!!!
Άρα μάλλον επαληθευονται οι φόβοι μου οτι και τα win10 θα είναι μάπα και η Microsoft δε κάνει αυτό το βήμα παραπάνω που ζητάνε οι περισσοτεροι καταναλωτες….

Γιώργος

Δηλαδή το Lumia 635 θα τα πάρει???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.