Windows 10 Mobile: Βρίσκεται στο 7% των συσκευών

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για ανομοιογένεια στο Android οικοσύστημα, αλλά και τα Windows αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, παρόλο που δεν είναι μεγάλο ακόμα το μερίδιο αγοράς smartphones με Windows 10 Mobile ή κάποια παλαιότερη εκδοχή του λειτουργικού της Microsoft

Έτσι, η AdDuplex μας προσφέρει μία έκθεση για το πόσο γρήγορα προχωρά η μετάβαση στο Windows 10 Mobile. H αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και υπολογίζεται ότι Windows 10 Mobile μπορεί να βρει κανείς στο 7% των smartphones με Windows. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με κάποια έκδοση developer preview, ενώ μετά την έναρξη των πωλήσεων για τα Microsoft Lumia 950 και 950 XL αναμένεται να αλλάξουν τα ποσοστά που έδειξε η AdDuplex. Στα στοιχεία της πάντως εμφανίζεται κυρίαρχο το Windows Phone 8.1, όπως θα ήταν αναμενόμενο, άλλωστε, το οποίο μπορεί να το συναντήσει κανείς στο 78,9% των συσκευών, ένα ποσοστό 9,1% έχει Windows Phone 8.0, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι συναντά κανείς ένα ποσοστό 5% με Windows Phone 7.

Αναφορικά με την πιο εμπορικό Windows smartphone, τα στοιχεία της AdDuplex δείχνουν ότι από όλα τα Windows smartphones που μπορεί να βρει κανείς στον κόσμο, το Nokia Lumia 520 κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με 14,6% στο Windows οικοσύστημα, ενώ τη δεύτερη θέση κατακτά το Microsoft Lumia 535. Υπάρχει στα στοιχεία της AdDuplex ένα αδιευκρίνιστο ποσοστό 34,4% από μάρκες που δεν είναι γνωστές.

Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile: Βρίσκεται στο 7% των συσκευών

Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile: Βρίσκεται στο 7% των συσκευών

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paraksenos

Ναι τα Windows 10 mobile τα έχω εγώ, και άλλα 250 άτομα παγκοσμίως.
Είμαστε το 7% ! :Ρ

Sotiris

Ηρωϊκό το 5 τοις εκατό που έχει μείνει στα 7άρια.

thanoik

και εγώ τα έχω στο 920 ,και πραγματικά με την τελευταία αναβάθμιση πετάει το κινητό 📱,μάλλον πλησιάζουμε στην επίσημη έκδοση 💪

Impressive-Instant

Σίγουρα μέσα στο 5% ανήκουν δυο άτομα από την δουλειά μου (ηλικίας 45-53) που δεν θέλουν να αναβαθμίσουν τα τηλέφωνα τους… Άλλωστε και εγώ περιστασιακά δουλεύω που και που το “αδικοχαμένο” Lumia 900…

Mary

Ναι ομως κάποια στιγμη να τα δώσει τα 10 και επίσημα γιατι εχει αρχίσει και κουράζει αυτη η κατασταση! Και όλο το πάνε πιο πισω, τι θα γίνει;

Gvirginia

@Sotiris Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για τις τελευταίες αναβαθμίσεις ή για το πόσα apps έχει ένα λειτουργικό. Απλά έπεσε στα χέρια τους η συσκευή, τους άρεσε και την κράτησαν.

Sotiris

Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω 3 άτομα που έχουν windows 7, τα δύο εξαπατήθηκαν με το lumia 610 που δεν μπορούσε να τρέξει ούτε το skype και μάζευαν λεφτά για να αγοράσουν ακριβό κινητό (η μία θεία μου και το έκανε, η άλλη κοπέλα ετοιμάζεται να αγοράσει G3 οσονούπω) και το τρίτο άτομο μία κοπέλα που της είχαν κάνει δώρο ένα Lumia 800 από το εξωτερικό πριν χρόνια και η καημένη σιχτιρίζει την ώρα και την στιγμή (ανήλικη) και τώρα που κλείνει τα 18 θα της αγοράσουν android μιας και μπήκε σε καλή σχολή. Για να πέσει στα χέρια τους σημαίνει οτι κάποιος ξόδεψε τα λεφτά του για τα 7άρια (που και τότε ήταν έτοιμα να φάνε το android σύμφωνα με τους ίδιους fans).

Gvirginia

@Sotiris Το 610 (βγήκε το 2012) μια χαρά μπορούσε να τρέξει το Skype (το οποίο αποσύρθηκε το 2014). Δηλαδή λες ότι από το 2012 που βγήκαν τα 8 μέχρι την ημερομηνία που έγινε η παραπάνω έρευνα, αυτό το 5% δεν είχε τρόπο να μαζέψει έστω 50€ να πάρει ένα φθηνό Android έτσι ώστε να τρέχει skype και κάθε skype?

Το παράδειγμά σου δεν έχει πάντως καμία σχέση με αυτό που λέω. Εγώ λέω ότι 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία των 8 υπάρχει ένα 5% που δεν το νοιάζει τι εφαρμογές έχει το κάθε οικοσύστημα ή πόσες αναβαθμίσεις θα πάρουν και εσύ μου λες ότι 3 γνωστοί σου, αφού απογοητεύτηκαν που το 610 δεν τρέχει Skype, μαζεύουν λεφτά να πάρουν ΑΚΡΙΒΟ Android ενώ θα μπορούσαν να πάρουν είτε ένα 520 είτε ένα φθηνό Android.

Εμένα αν μου κάνανε δώρο το Lumia 800 είτε θα το κράταγα είτε θα το πούλαγα να πάρω ότι άλλο γουστάρω. Το να μου χάριζαν όμως κινητό και μετά από χρόνια να βρίζω γιατί δεν κάνει κάτι, δεν νομίζω να ήταν κάτι που θα έκανα.

thanoik

Πάντως εγώ έχω στο Nokia 920 τα δεκάρια και πάνε μπάλα σαν τα 8.1,μάλλον είναι ένα στάδιο πριν την επίσημη έκδοση με πολλά features μέσα,αν αλλάξεις τοποθεσία και βάλεις Αμερική έχεις για κάποιες μέρες εφαρμογές και παιχνιδια με δέκα Σεντς που κοστίζουν πάνω από πέντε δολάρια κοιτάξτε το

Αγησίλαος

@Sotiris εγώ έχω ένα htc desire hd που τρέχει την 3,6 έκδοση του android και πλέον δεν μπορεί να σηκώσει ούτε το google pplay για να κατεβάσω κάποια εφαρμογή. Με την ίδια λογική θα πρέπει να βγάλω το android σκάρτο. σ.σ. Μάζεψα λεφτά και αγόρασα και άλλα κινητά μετά από αυτό, ΚΑΙ android, δεν το απαξίωσα, όχι από την αρχή τουλάχιστον, μέχρι να καταλήξω σε windows

Sotiris

Θα συμφωνούσα μαζί σου και θα έπαιρνα στα σοβαρά όσα γράφεις αλλά όταν διαβάζω “κατέληξα σε windows” καταλαβαίνω οτι δεν έχει νόημα.

Αγησίλαος

Τι σε χαλάει στη λέξη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.