Windows 10 Mobile: Στο 14% των ενεργών Windows Phones

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AdDuplex, το Windows 10 Mobile έχει καταφέρει να φτάσει στο 14% του συνόλου των ενεργών Windows Phone συσκευών. Τον προηγούμενο μήνα το ποσοστό ήταν στο 11.9%, αν και η διαφορά δεν είναι μεγάλη, δείχνει να έχει κάποια άνοδο.

Ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν ότι το Windows Phone 8.1 παραμένει κυρίαρχο με ποσοστό 77.3% του συνόλου των συσκευών που τρέχουν Windows Phone. Το Windows Phone 8 έχει το 6.7% ενώ το Windows Phone 7.x είναι ακόμη στο 1.7%.

Πιο συγκεκριμένα για το Windows 10 Mobile, το 52.4% των smartphones που τρέχει το OS, έχει το νέο Anniversary Update (version 1607), κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό από την στιγμή που τα unlocked smartphones πήραν το update μόλις πριν από μια εβδομάδα και οι πάροχοι ξεκινούν να το δίνουν τώρα. Το 41.3% χρησιμοποιεί την έκδοση 1511 και το 6.3% έχει insider έκδοση του Windows 10 Mobile.

Το δημοφιλέστερο Windows Phone είναι το Microsoft Lumia 535, η low-end συσκευή έχει μερίδιο 12.3% στο σύνολο των ενεργών Windows Phone συσκευών, έχει ποσοστό 1.9% πάνω από το περσινό πιο δημοφιλές Nokia Lumia 520. Tο Microsoft Lumia 640 κερδίζει επίσης έδαφος με το ποσοστό να πηγαίνει στο 9.8% από 6.3% που ήταν τον Ιανουάριο.

windows 10 mobile, Windows 10 Mobile: Στο 14% των ενεργών Windows Phones

windows 10 mobile, Windows 10 Mobile: Στο 14% των ενεργών Windows Phones

windows 10 mobile, Windows 10 Mobile: Στο 14% των ενεργών Windows Phones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostasb16b

τρομερα γρηγορη αναβαθμιση όμως με 2 μερες μονο σε branded kai σε ~10 στα unbranded μπραβο..
κριμα που δεν το εδωσε σε όλα τα κινητα και ας γινοταν πιο αργα τα κινητα,,, αν και αμα εκοβε animation θα εβρισκε λυση να δουλεψουν πιο γρηγορα…

Chris

Είχα περιεργια να δω πόσοι έχουν τα επίσημα 10 κ πόσοι τα 8.1….η ms πρέπει να το πάρει αποφαση ότι τα κινητά της πατωνουν,ότι δεν τράβηξε κόσμο με τα windows 10 κ ξενέρωσε κ όσους είναι σε insider μιας κ δεν έδωσε την επίσημη έκδοση…αν έδινε τα windows 10 σε όλες τις συσκευές με 1g ram κ το ποσοστό θα είχε ανέβει τρελά κ θα τραβουσε κ περισσότερους developers για να φτιάξουν εφαρμογές….κ ετσι ίσως να τραβουσε κ κόσμο να αγοράσει μια συσκευή της…έχοντας το 920 με insider το μόνο θέμα που έχω είναι ο αργός edge σε κάποια site κ η μπαταρία που αδειάζει γρήγορα… Κατά τα άλλα το κινητό πεταει….πόσο δύσκολο θα τους ήταν να τα διορθώσουν κ να τα βγάλουν επίσημα???

giannogeorge

Όταν λέμε στο 14% των ενεργών συσκευών; δηλαδή σε 5;

Πέτρος Π

@giannogeorge : Όχι, σε μερικά εκατομμύρια! Τι κομπλεξαρισμένα άτομα υπάρχουν πραγματικά δηλαδή έλεος… Μπήκε τώρα ο άλλος έτσι να γράψει την εξυπνάδα του, ό,τι ναναι…

@Chris : Όντως θα μπορούσε να βγάλει και την επίσημη, αλλά και με το insider τις ίδιες εκδόσεις παίρνουμε οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα… Σκέψου οτι με το 920 που είναι σχεδόν κινητό τετραετίας έχεις βάλει τα 10άρια και το κινητό πετάει! Αυτά οι χρήστες android ούτε στα όνειρά τους δεν τα βλέπουν! Χαχα!

Δεν νομίζω πάντως οτι έχει πατώσει κιόλας στα κινητά, και τα 950 και 950 XL που έχει βγάλει είναι κορυφαίες συσκευές! Απλά δεν απευθύνεται στον καθένα και νομίζω καλά κάνει… Δηλαδή προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να έχει το 50% της αγοράς, αφού και όπως είναι τώρα με καλύπτει μια χαρά! Και νέες εφαρμογές βγαίνουν, και οι υπάρχουσες βελτιώνονται με νέες εκδόσεις στα 10άρια…Γενικά η όλη φιλοσοφία της Microsoft είναι διαφορετική.. Στα Windows παίρνεις ένα κινητό το οποίο υποστηρίζεται άνετα για 3-4 χρόνια, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα… Στα android ζεις συνέχεια με το άγχος αν θα αναβαθμιστεί η συσκευή σου, και κάθε χρόνο πρέπει να παίρνεις την νέα ναυαρχίδα για να ακολουθείς τις εξελίξεις… Ο καθένας βέβαια ό,τι προτιμάει παίρνει!

JohnWave

@Πέτρο Π, έστω ότι έχεις ένα φίλο σου που ενδιαφέρεται να αγοράσει ναυαρχίδα του 2015. Εσύ θα του προτείνεις το Lumia 950 κι εγώ το Galaxy S6. ->Όσο αφορά ανάλυση και τεχνολογία οθόνης ο φίλος σου θα μείνει δεδομένα ευχαριστημένος και από τις δύο συσκευές. ->Όσο αφορά το γυαλί της οθόνης εγώ θα του πω ότι του S6 χαράσσεται πιο δύσκολα μιας και φορά GG4. ->Όσο αφορά την κάμερα θα του πεις ότι το Lumia 950 έχει 20ΜP ενώ το S6 16MP. Εγώ θα του πω να δει συγκριτικά tests κάμερας και να διαπιστώσει βάσει κριτικών αλλά και από μόνος του ότι το S6 φορά καλύτερη κάμερα. ->Όσο αφορά τη μπαταρία θα του δείξω το endurance στο GSMArena όπου το Lumia έχει μόνο 48h endurance ενώ το S6 73h. Εσύ πες του ότι αυτά είναι ψέματα. ->Όσο αφορά την ταχύτητα, εσύ θα του πεις πόσο πιο ελαφρύ λογισμικό είναι τα Windows κι εγώ θα του πω να γράψει στο youtube “Smartphone speed test: Lumia 950 vs Xperia Z5 vs iPhone 6S vs Galaxy S6 vs LG G4” για να καταλάβει πόσο δραματικά αργό είναι το Lumia 950 σε σχέση με τα υπόλοιπα. ->Όσο αφορά τα stores, θα κατεβάσουμε ίδιες εφαρμογές… Συνέχεια »

Πέτρος Π

@JohnWave : Δεν θα κάθομαι να δείχνω σε κανέναν κινητά, ούτε να τα συγκρίνω με κινητά android, δεν με ενδιαφέρει κάν! Αφού σου αρέσει τόσο πολύ το S6 πάρτο, τι ακριβώς θέλεις να μου πεις?? Εδώ δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς κάνεις και μου αναλύεις το S6!

Ανέφερα και στο προηγούμενο post ότι είναι θέμα επιλογών το ποιο λειτουργικό και συσκευή προτιμάει! Για μένα το 950 είναι 50 φορές καλύτερο και από το S6 και από το S7! Και ούτε χρειάζομαι 10 διαφορετικούς launchers, επειδή η υπάρχουσα εμφάνιση με τα live tiles μου φαίνεται πιο όμορφη και ποιο λειτουργική από τα menu των android! To ίδιο ισχύει και για το εξαιρετικό πληκτρολόγιο της Microsoft, και για τον edge browser και για όλα!

Αυτό που οι χρήστες android γράφουν σε όλα τα posts των Windows χωρίς να έχουν ιδέα έχει καταντήσει αηδία…

stathis

το λειτουργικο ειναι στα καλυτερα του μετα τις τελευταιες αναβαθμισεις εχει γινει ισαξιο των 8 σε σταθεροτητα .

Chris

Ο λόγος που έβαλα τα 10 από insider ήταν οι νέες εφαρμογές κ μόνο…αν εμενα στα 8.1 δεν θα είχα καμία δυνατότητα να αναβαθμιζονται οι εφαρμογές….ηδη σταμάτησε η υποστήριξη στο skype.Κάτι που σε android δεν χρειάζεται….το android μου σταμάτησε στο lollipop κ όμως όλες οι εφαρμογές συνεχίζουν να αναβαθμιζονται κανονικά…αν εσύ θες νέα συσκευή κάθε 6 μήνες ένα χρόνο για να <> εγώ θέλω ένα κινητό δύο τρία τέσσερα χρόνια για όσο περνω αναβαθμίσεις εφαρμογών κ όχι λογισμικού….κ στην τελική αν εσύ έχεις κάθε ένα χρόνο η δύο να σκας λεφτά για νέα κινητά κάντο…αγόρασε κ δέκα συσκευές για να ακολουθείς τις εξελίξεις….όσο για τις εφαρμογές άσε μην μετρήσω πόσες υπάρχουν στα lumia κ πόσες συγκρίνονται με άλλα λογισμικά….Τωρα αν το 950 δεν είναι για όλους τότε δικαιολογεί τις πωλήσεις…..όπως κ του 650….το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι που είχαν windows phone το γύρισαν σε android….κ μιλήστε ακόμα για το ελαφρύ λογισμικό κ τις εφαρμογές που έρχονται ποιο πολύ κ απτήν Αεκ εδώ κ χρονια

JohnWave

@Πέτρο Π, όταν γράφουμε δημόσια τη σκέψη μας επηρεάζουμε κάποιον κόσμο που ψάχνεται για αγορά συσκευής. Έστω και ένας να είναι αυτός που θα επηρεαστεί, καλό είναι όταν γράφουμε τη σκέψη μας να γινόμαστε όσο πιο συγκεκριμένοι και αντικειμενικοί γίνεται. Όταν λέμε “πετάει η τάδε συσκευή” να παραθέτουμε tests ταχύτητας. Όταν λέμε “έχει βελτιωθεί πολύ το store” να παραθέτουμε παραδείγματα εφαρμογών και πως λειτουργούν στο Χ και στο Υ λογισμικό. Γι’ αυτό και σου απάντησα με τον τρόπο που σου απάντησα. Την ίδια απάντηση θα έδινα και σε κάποιον που είναι πωρωμένος με μια εταιρία που κατασκευάζει android συσκευές και έβγαινε κάποιος συνέχεια και έλεγε ότι η τάδε ναυαρχίδα πετά σε ταχύτητα, κάμερα κτλ. Θα του έλεγα να γίνει συγκεκριμένος και να αναφέρει τα συγκριτικά tests στα οποία βασίζει την άποψή του. Αυτά, φιλικά πάντα.

Panagiotis96

Πρώην κάτοχος lumia 535 και 640 Xl και νιν Huawei P8 lite όντως παιδιά μου άρεσαν και μου αρέσουν τα lumia αλλά τα Android είναι έτη φωτός καλητερα

Alexandros

@Φιλε johnwave ο κολλητος μου εχει το s6 και μπορω να πω οτι ακομα και το lumia 930 του αδερφου μου εχει απειρως καλυτερη καμερα!

Πέτρος Π

@JohnWave : Το θέμα με τα Windows είναι οτι βγαίνει ο καθένας και τα κράζει, χωρίς καν να τα έχει χρησιμοποιήσει ποτέ! Και εγώ σαν χρήστης Windows νομίζω οτι μπορώ να εκφέρω την άποψή μου ελεύθερα, και αν μπορώ να επηρεάσω ακόμα και ένα άτομο όπως λες να έρθει στα Windows ακόμα καλύτερα! Κι εσύ αυτά που γράφεις υποκειμενικά είναι, από που κι ως που μου λες οτι η κάμερα του S6 είναι καλύτερη?? Τουλάχιστον στον τομέα της κάμερας η Microsoft έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και το 950 πατάει και το S6 και το S7 και πολλά άλλα! Επίσης επειδή μου έγραψες για το endurance test της μπαταρίας στο GSM arena, την υπόλοιπη κριτική τη διάβασες? Γιατί αν την είχες διαβάσει θα έβλεπες οτι τα εκθειάζει τα 950 & 950 XL και έχει σαν μόνο αρνητικό την απουσιά αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος! Το οτι τα Windows έχουν το τρομερό πλεονέκτημα οτι μπορείς να εγκαθιστάς οποιαδήποτε εφαρμογή θέλεις στην κάρτα sd το γνωρίζεις? 🙂 Τέσπα τα smartphones δεν είναι αγώνες ταχύτητας να με ενδιαφέρει αν θα ανοίξει μια εφαρμογή ένα δευτερόλεπτο νωρίτερα ούτε επίδειξη πυρήνων και μνήμης για να έχω στο κινητό μου 10 πυρήνες και 8 gb μνήμης για να παίζω… Συνέχεια »

Humble opinion

Δεν ασχολούμαι με windows phones…

Nickolas

@JohnWave -Στο θέμα της μπαταρίας κάθε άνθρωπος κάνει διαφορετική χρήση οπότε είναι πολύ δύσκολο να είσαι σίγουρος αν ισχύουν τα νούμερα του gsmarena μια κακογραμμένη εφαρμογή ή και το σύνολο χρήσης που κάνει κάποιος μπορεί να δώσει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα σε οποιοδήποτε λειτουργικό. -Το γυαλί που αναφέρεις προφανώς είναι καλύτερο αλλά πες μου έναν που δε θα βάλει προστασία οθόνης σε ένα ακριβό κινητό την πρώτη μέρα κιόλας που θα το αγοράσει. -Συγκριτικά τεστ κάμερας όντως υπάρχουν πολλά και μπορώ να δείξω και γω όπου βγάζουν τα lumia μπροστά σημασία όμως έχει η εμπειρία χρήσης και νομίζω οτι και στην περίπτωση του S6 οι χρήστες λένε τα καλύτερα, αλλά και στην περίπτωση των lumia. Προσωπικά θα έδινα μικρό προβάδισμα στα lumia λόγω νυχτερινών, το τριπλό led flash κάνει δουλειά. -Τα speed test είναι να χαμε να λέγαμε, με αυτή τη λογική και το Note 7 είναι τα ζα μου αργά σε σχέση με το iphone, κάτι που δεν ισχύει. Εδώ παίζουν πολλοί παράγοντες και το πιο σημαντικό πόσο καλά γραμμένη είναι μια εφαρμογή. πχ αν ανοίξεις στο lumia word, mytube, viber ανοίγουν σε χρόνο dt, αν ανοίξεις για πρώτη φορά facebook, spotify πας για καφέ :p Το καλό όμως της… Συνέχεια »

JohnWave

@Aλέξανδρε, Πέτρο και Νικόλα απαντώ και στους 3 σας : Καταρχάς σας ευχαριστώ που απαντάτε χωρίς άσχημους χαρακτηρισμούς και χρησιμοποιώντας τα αντεπιχειρήματά σας. ->Όσο αφορά το γυαλί της οθόνης, Νικόλα γίνεσαι λίγο υπερβολικός. Ναι είναι περισσότεροι αυτοί που βάζουν θήκες και tempered glass στις συσκευές τους αλλά όχι και το 99% όπως το περιγράφεις. Είμαστε αρκετοί που απολαμβάνουμε τη συσκευή μας στο πραγματικό της design και στην πραγματική αίσθηση των υλικών της ( είτε μέταλλο είτε γυαλί) γι’ αυτό και μας ενδιαφέρει το γυαλί να είναι όσο πιο αντιχαρακτικό γίνεται. Δες το χαμό που έχει γίνει με το GG5 του Note 7 που χαράσσεται εύκολα και έχει απογοητεύσει πολλούς χρήστες. ->Όσο αφορά την κάμερα, είναι ένα θέμα που με απασχολεί πολύ και διαβάζω πολλά άρθρα από διάφορα sites για να σχηματίσω όσο πιο αντικειμενική γνώμη γίνεται. Τρία μειονεκτήματα που διαβάζω σε πολλά άρθρα είναι το κακό autofocus σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το αργό capturing και ο υπερτονισμός των χρωμάτων σε συνθήκες καλού φωτισμού ( πχ ο μπλε ουρανός την ημέρα να γίνεται πιο μπλε από ότι είναι πραγματικά). Δεν έχω την ευκαιρία να κάνω σύγκριση ο ίδιος μεταξύ 950 και κάποιας android ναυαρχίδας γιατί δεν έχει το 950 κανείς από… Συνέχεια »

Nickolas

@JohnWave -Δε νομίζω οτι γίνομαι υπερβολικός στο θέμα προστασία οθόνης, το πρώτο πράγμα που θα σε ρωτήσει ο πωλητής μόλις πάρεις τη συσκευή είναι αν θέλεις προστασία οθόνης και θήκη και οι περισσότεροι λένε ναι, αλλά και πάλι εγώ μίλησα για τις ακριβές συσκευές που δεν πρόκειται κάποιος που θα σκάσει 700 κατοστάρικα να το ριψοκινδυνεύσει όσο καλό και να ναι το γυαλί της οθόνης, εκτός κι αν φυσικά του περισσεύουν οπότε όποτε θέλει αγοράζει κάτι καινούριο ή δεν τον ενδιαφέρει αν θα γίνει και μια γρατζουνιά η οποία πίστεψέ με κάποια στιγμή θα γίνει. -Για την κάμερα τι να σου πω για να δεις αν σε ευχαριστεί ή όχι πρέπει να κάνεις εσύ ο ίδιος μια σύγκριση με ένα 950, σε όλες τις συνθήκες όμως και παίζοντας και με τις ρυθμίσεις γιατί δεν υπάρχει λόγος να το αφήσεις στο αυτόματο από τη στιγμή που έχεις μια πολύ καλή εφαρμογή κάμερας με τόσες ρυθμίσεις, πάντως αργό capturing δεν έχει φωτογραφίες τραβά άμεσα. Το autofocus το βράδυ εξαρτάται από την απόσταση του αντικειμένου, προφανώς αν το αντικείμενό σου είναι μακρυά είναι πιο δύσκολο καθώς χρησιμοποιεί και το φλας για να κάνει το autofocus, αντίθετα με το G4 που θα είχε καλύτερα… Συνέχεια »

JohnWave

@Nickolas,
Για να κλείσουμε το θέμα, προσωπικά τουλάχιστον ποτέ δεν έχω πει από μέσα ή απέξω χαζό κάποιον που παίρνει windows συσκευή. Αυτό που σκέφτομαι από μέσα μου είναι “α έχει μικρές απαιτήσεις”. Είναι ακριβώς όπως σου είπα με τον παράδειγμα στον υπολογιστή. Αν κάποιος χρησιμοποιεί internet explorer και windows media player δεν θα τον πω χαζό εφόσον εκείνος είναι πολύ ικανοποιημένος και καλύπτεται. Η αντίδρασή μου έρχεται όταν διαβάζω σχόλια τύπου “το windows store δεν υστερεί σε τίποτα”. Εκεί εκνευρίζομαι πραγματικά γιατί πρόκειται για μεγάλη παραπληροφόρηση και αν κάποιος βασιστεί σε αυτή θα σκάσει τσάμπα λεφτά. Είναι άλλο να πεις “δεν ξέρω αν έχω μικρές απαιτήσεις αλλά εμένα προσωπικά το windows store με καλύπτει” και άλλο “παιδιά, το windows store δεν υστερεί σε τίποτα”. Ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου. Kαι αυτό δεν το λέω βασιζόμενος μόνο στα αμέτρητα αρνητικά σχόλια από sites για το windows store αλλά και από προσωπική εμπειρία και την εμπειρία φίλων μέσα από τα lumia 640 και 930.

Nickolas

@JohnWave
Εννοείται ότι συμφωνώ, μα και να έλεγε κάποιος ότι το store των windows phone είναι πλήρες, κάτι που δεν ισχύει με τίποτα, ο οποιοσδήποτε μπορεί πολύ εύκολα να μπει και να δει από ένα browser και να ανακαλύψει ποιες εφαρμογές υπάρχουν και ποιες όχι όπως επίσης και με τη βοήθεια του youtube να βρει λεπτομέρειες γι’αυτές.
Αυτό όμως με το “μικρές απαιτήσεις” που αναφέρεις είναι κάτι σχετικό, μικρές απαιτήσεις όσον αφορά τις εφαρμογές ίσως, μικρές απαιτήσεις στον τρόπο που χρησιμοποιώ το κινητό δεν το νομίζω, θα μπορούσα να σου πω και τι είδους χρήση κάνω, αλλά δε νομίζω οτι έχει και πολύ σημασία. Όπως είπα ο καθένας κάνει τις επιλογές του και ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι να πάρει πληροφορίες για ένα προϊόν και να δει αν του ταιριάζει.

Chris

Το θεμα ειιναι απλο…καθενας αγοραζει το κινητο που του αρεσει και καλυπτει τις αναγκες του.
Εχω το lumia 640 XL και ειμαι ευχαριστημενος.Η καμερα του ειναι πολυ καλη (στην τελικη δεν το πηρα για να βγαζω επαγγελματικες φωτογραφιες).Η ταχυτητα του επεξεργαστη ειναι καλη για αυτα που χρειαζεται να κανω…μηπως λεω μηπως εχουμε χαθει με τα κινητα?Μηπως εχουν συγκεκριμενο σκοπο?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.